Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2019. február 17., vasárnap

USD/HUF

A sáv közepe felett vagyunk (vagy rosszul mértem a sávot), a fordulós jelzésre (kalapács + nagy fehér, vagy Bullish engulfing) nem jött megerősítés, kaptunk egy semmit nem jelentő dojit, illetve annyit jelent, hogy a piaci erők kiegyenlítettek a további folytatás irányát tekintve. A bullish sling triggerelődött, amennyiben északi az irány jövő héten mennie kell, egy sling nem hezitál, egy sling megy, ettől csúzli. Ha lefordulna, akkor figyelni kell egy szemben kialakuló csúzli esélyre (!), de még csak lehetőség/elképzelés kategóriája.

USD/HUF hetes chart:





8 megjegyzés:

 1. vajon a penteki S&P felminositesnek lesz hatasa ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem.


   A minősítés funda, nem nagyon foglalkozunk vele.
   Pénteken a forex piacok cet 23:00-így vannak nyitva, a minősítői döntés korábban volt.

   Törlés
 2. Szerintem - bár poziban ülök, azaz nem vagyok független, de igyekszem az ördög ügyvédje lenni - egyrészt kevésbé hitelesek már a hitelminősítők (ld. Lehmann, igaz, politikai kommunikációt prímán rá lehet húzni prk és kontra), másrészt a döntés inkább in-line, azaz az lett volna meglepetés, ha nem minősítenek fel, harmadrészt ezek a felminősítések kategória (bóvli <-> nem bóvli), valamint osztályváltáskor (BBB <-> A) relevánsak, pl. az országba/régióba befektetó befektetési -, nyugdíj-, eszközalapok, stb. ekkor kötelesek a befektetési politikájuknak megfelelően magyar instrumentumokat felülsúlyozni. A Portfolió ugyanakkor szolíd, de pozitív hatásra számít ettől függetlenül a magyar instrumentumok kapcsán: https://www.portfolio.hu/vallalatok/felminositettek-magyarorszagot-mi-lesz-most-a-forinttal-es-a-magyar-reszvenyekkel.5.314361.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hitelminősítők hitelessége: Érdemes megnéznia The Big Short (magyar fordítás: A nagy dobás) c. filmet. Bár nyilván a story board kiszínezte a valós történéseket, de van egy rész a hitelminősítővel folyó tárgyalásról, mindent megmagyaráz.

   A hitelminősítés szerintem (javítsatok ki ha nem így van) abban játszhat szerepet,hogy a nagy alapok, mekkora mennyiségben vásárolhatnak magyar eszközöket, ezt a mostani döntés nem befolyásolja.

   A felminősítés egyértelműen a pakkliban volt, a szabályzataik szerint vagy emelnek, vagy - mivel két éve ua. megfigyelt státuszban voltunk - elveszik a pozitív jelet. Elég nagy esély volt arra, hogy kapunk egy kategória ugrást, majd, ha lesz egy kis riadalom megyünk vissza, pár lépcsőt.

   https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/bod-peter-akos-prociklikus-gazdasag-tulhevult-csaladtamogatas.678865.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

   Törlés
 3. BTC kis rally előtt, lehet benne 10%

  VálaszTörlés
 4. A hitelminősítés szerintem (javítsatok ki ha nem így van) abban játszhat szerepet,hogy a nagy alapok, mekkora mennyiségben vásárolhatnak magyar eszközöket, ezt a mostani döntés nem befolyásolja.“

  Igy van altalaban 3 pozitiv ertekeles kell

  VálaszTörlés
 5. En ugy tudtam, h 3bol 2 kell, akkor mar vehető az eszköz.

  VálaszTörlés
 6. Alapja válogatja, van ahol "elég" a kettő, van, amelyiknél három kell.

  VálaszTörlés