Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 6 December 2018

EUR/USD

Ha mégsem lenne marginális a kitörés (ha jönne, még nincs meg), hanem egy erősebb "tréfa". Ha ez lesz, akkor messziről szabad követni, mélyebb korrekciók, rángások lehetnek benne, stop eggyel-kettővel balra.


25 comments:

  1. Ma nfp szoval tessek resen lenni a stoppokal

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://keptarhely.eu/images/2018/12/07/v00/20181207v00pyuxjf.png

      Tegnap este már megkezdődött :D, ált 0,5 pip

      Delete
  2. na lássuk

    https://www.youtube.com/watch?v=sENM2wA_FTg

    ReplyDelete
  3. Nagyon piszkálja az 1.14 feletti szinteket,ha 1.142 fölé tudna zárni H1-H4 akkor repülhet sok stop.Mindíg ott akad el,felette a kék ég.És megint egyre csak emelkednek az aljak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhoz, hogy nagy menet legyen, itt hezitációra, oldalazásra esésre van szükség. Ha nem ez lesz, akkor jön a fenti alternatív verzió és hetekig a szívás.

      Kell egy 1-2 szerkezet, ahhoz hogy erős 3. mehessen. Ha a jelzett zónába ment volna azonnal, akkor egy ZZ jobban esélyes, ami pedig azt jelenti, hogy akár febuárban leszünk mire az 1,18-as árfolyam fölé kerül a kereszt, ez pedig azt jelenti, hogy a swap költség felőrli a hozadékot. Nekem egyelőre ez a mozgás sokkal jobban tetszik, mint ha elszállt volna, mert a para, a lassú emelkedés, azon nem lehet keresni. A lassú mozgás ua hozza a lehetőséget, hogy ebből gyors menet lesz. Vagy inkább lehet, mert megerősítés még egyetlen egy mozgásra sem jött! Ez a piac nem bear, sokadig HS sül be, ez azért fontos! Igaz, hogy a bull verziók sem mennek teljesen, de kis tf-n hozzák a célárakat, sőt húzzák be a magasabb tf-ket, egy tf hiányzik még, akkor mehetünk. H1-ig eddig sikeresen mozgott.

      Delete
    2. Hír volt, erős támasz fogta az emelkedést. Ez a hír sajátossága, majd visszamegy még arra a szintre, szerintem jó eséllyel ma.

      Delete
    3. Nagyobb tf gyertyák még nem zártak, ez olyan, mint egy box meccs, valaki kap egy ütést padlóra kerül, idő kell míg kimozogja az ütést, de utána meg is nyerheti a meccset.

      Delete
    4. támasz= ellenállás :D

      Delete
  4. Én is attól tartok,hogy lassú felfelé mászás ne legyen.Nagyon erős a swap.Trükkös ez most nagyon,ahogy letörik visszahúzzák,ahogy kitör visszahúzzák.Totál két esélyes.Most csak a kis tf a pálya,de az nem az én bulim.Várok.Az sp500 W1 RSI képe elég érdekessé kezd válni.De hogy itt mit okoz ha letörik?Passz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Decemberben, főleg karácsony előtti héttől szilveszterig sok piac nagyon belassulhat. 2-3 gyertyát kell egyként értékelni.

      A mozgás lehet egy LD- jelentése hitetlenkedés a fordulattal kapcsolatban.
      Vagy lehet egy C/ED, ha jó a számozás.

      A kettő együtt pedig lehet valóban veszélyes elegy.

      Mindehhez hozzátehetjük, hogy a swap költség miatt elképzelhető, hogy egyes szintekről mélyebbre fordul le a piac, mert a longosok zárják a pozícióikat, ki jól időzítve, ki pedig félelemből.

      Érdekes szituáció ez. Nem gondolkoznék ékben, de az első nagy felkör a low-tól nekem azóta se teljes, persze lehet 5 hullám, de az arányok nem tetszenek, inkább zz, ha pedig zz, akkor lehet valami diagonál, akár c/1-ben, akár egész c-ben. Ehhez hozzájön még a mozgás, ami korrekcióra utal (trendmozgató alakzatok belső képe kelthet ilyen érzetet, amennyiben ék mozog).

      Sok minden utal ékre, jó lenne ha túllépne rajta a piac, nekem csak ez félelmem. Közben persze ott lebeg a teljes eu térséget meghatározó Brexit, az alku, a szavazás, majd annak a sikertelensége, illetve az chart alapján nekem egyre inkább gyanúsabb BREX-IN.

      Delete
    2. A lassú érzetnek az is lehet az oka, hogy sejtjük, tudjuk mi jön, csak sürgetjük. Azaz relatív, nem a piac lassú, hanem mi vagyunk gyorsak, gondolkodásban, várakozásban.

      Delete
    3. BREXIN, ez szellemes es erdekes is. Van olyan kereszt amin látszik egy GBP long lehetoseg szerinted?

      Delete
    4. Bre May hivatalosan, azaz már ezt mondjak

      Igen, de meg nincs kész, GBP USD , meg kell egy végső sokk

      Delete
    5. 1.30 tol nyitottam egy longot de ugy tunik korai volt. Stop a dupla aljnal, nagyon varom lesz egy visszateszt az 1.42 es esesnek, de a swap kezd kicsit nehezze valni. Talan 1.25 tamaszt adhat a heten. Kemeny Menet lesz.

      Delete
  5. Hétvége: h1 nem igazán, h4 valamennyire látszódhat, de mivel inkább korrekció következik, jó eséllyel a hétfő még nagyobb gyors mozgás nélkül fog eltelni
    Lehetséges, hogy egy sáv lesz 1,135- és a ma esti tető között-

    m30 fülescsésze esélyes h nem fog működni

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Csak telo és szurkolok h elérje a zóna alját a köv 2 órában, mert hétfőn alatta is nyithat

      ( csak elemzői egó )

      Delete
    2. Zóna eléréséből a lassabb verzió nem egyértemű még, de ha onnan fordul nagyon kell figyelni !

      Delete