Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 9 November 2018

USD/HUF

Pár hete volt kb. ez az elképzelés, ahol a piros vonalak erős ellenállási zónát jelöltek, a szürke pedig egy ideális célzónát az emelkedésnek, egy nagyobb lefordulás, korrekció fázisa előtt. Azt hiszem ide nem tettem ki:


Szépen le is fordult belőle, most egy kisebb, vagy egy nagyobb lefelé kör még hiányzik szerintem a szerkezetből. Ha nagyobb kör megy lefelé, akkor inkább két lefelé kör, az első a sávhatárig (sárga rész). Elképzelés, egyelőre, kell a piac megerősítése.


75 comments:

  1. USA nq, sp, dow new low is coming? - Nem néz ki jól a felfelé menetel szerkezete, ezt ha így marad és esik egy picit, akkor bizony csúnya vége lesz. ehet. Még nem dőlt el semmi, kioldalazhat az alakzatból, de ha nem teszi, akkor érdekes lesz, napost néztem.

    ReplyDelete
  2. Ez a lefordulás elég intenzív volt a sávhatárról, lehetett ezt gondolni valamiből?
    Zoli

    ReplyDelete
  3. Szia Zoli!

    Tf? Termék? Pontosíts mire gondolsz!

    ReplyDelete
  4. Eltolcsy nehogy ráakadjon....
    https://index.hu/gazdasag/2018/11/11/modern_monetaris_elmelet/

    ReplyDelete
  5. Kösz az infót.
    Nagyon gondolkodom a shorton 283 rol

    ReplyDelete
  6. Erre kérdeztem, amit betettél. A sávhatárról lefordulást a szürke téglalapnál. Köszi, zoli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, ezt a lefordulást elég magas megbízhatósággal előre lehetett gondolni, sejteni.
      Az okok mögött Elliott rendszere, az abból levonható következtetések és az ezekhez kapcsolódó megfigyelések állnak. Ugyanez volt anno egy EUR/HUF alakzatnál.

      Delete
    2. https://4.bp.blogspot.com/-WghGek0AshM/W38g2EHKz5I/AAAAAAAAQQM/LBTU3ooL5UYOnf1CXsNRHhxTvGFPMXb4ACLcBGAs/s1600/eurhuf%2B0822%2Bnapos.PNG

      Delete
    3. A kék vonal a trade volt
      https://3.bp.blogspot.com/-i0zv2Z8zN7o/W5EAufSlkpI/AAAAAAAAQUs/a02wkoQRBJYtta_vN7DcffQyYESGgePowCLcBGAs/s1600/eurhuf%2B09%2B06%2Bl%25C3%25B6v%25C3%25A9s%2B18r%2Bblog.PNG

      Delete
  7. EURUSD: LOL, csak akarja azt a célárat, de a mozgás belső szerkezete kérdéseket vet fel
    EURHUF: jön a várt emelkedés
    USDHUF: feljött 5 hullám, de igen magasra, egy lépést hátra, lássuk mi történik
    Olaj, támaszon, támasz előtt, pattanás jöhet

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát nagyon távolról kell figyelni az usd hufot .... .m eléggé forditva megy

      Delete
  8. Replies
    1. https://www.six-group.com/exchanges/funds/trading/trading_and_settlement_calendar_en.html

      úgy tűnik a forrás téves

      Delete
    2. USA nq, sp, dow new low is coming?
      Yes!

      Delete
    3. Az olaj sem gyenge, a twitter in chief elrendezte )))

      Delete
    4. Nem véletlen a számozás és a kérdőjel.
      Ha átviszi a kritikus szintet akkor új low jöhet.
      Átviszi= hetes tf, zárjon alá, de ne csak éppen hogy

      Delete
    5. Igen igen, csak verfagyaszto latni ahogy osszeulnek az opec orszagok osszeizzadnak valamit, van egy gap felfele majd ellen twitter uzenet kis billeges es utana bang.

      Delete
    6. Nem kell a hírekkel foglalkozni!
      Nem az mozgatja a piacot!
      A gazdasági újságírás miatt tűnik ekkorának a szerepe, valamivel meg kell magyarázni az érthetetlen ármozgást, de az ok-okozati összefüggések nem stimmelnek.
      Ha ránézel egy 70-80 éves olaj grafikonra (log skála), akkor a mostani esésnél vészjóslóbb alakzatot is megfigyelhetsz!
      Ilyen léptéken szemlélve látszik, hogy vége az olajkorszaknak.

      Delete
    7. A chartban 10-15 dollár körüli ár van benne (nagy kép, ne kezdjen itt el senki agonizálni, főleg, h az nem lehet! - Lehet!)

      A kérdés igazából az, hogy Ali mihez fog kezdeni, ha az olajból származó bevételek elakadnak, nem lesznek, nem tudja belőle fenntartani a tudatlan tömegek élelmezését (egy kisebb zuhanásnál jött az arab tavasz, mi jöhet ezek után)?

      Delete
    8. A kőolaj felhasználás legnagyobb részét nem az autók teszik ki, de talán nem is a vegyipar, hanem a tengeri szállítás. El van maradva a Teslához képest ez a terület, de már tesztelés alatt vannak az elektromos konténerhajók, mivel olcsóbb a szállítás ezekkel, már a mostani adatok szerint is, előbb utóbb a kőolajra nem lesz akkora szükség. Sajnos Alit nem akadályozza meg, hogy robbanómellényt húzzon...., m ajd a konfliktus következtében újabb menekültáradat induljön el Európába, vagy a világ más területére.

      Delete
  9. EURUSD: ma inkább délre áll, megint
    USDHUF: sávon belül, a sáv tetején, kérdőjel
    Olaj: heti záró fontos lesz, kritikus szintek közelében az árfolyam
    USA index: rosszul néznek ki, simán benne van még egy méretes esés

    ReplyDelete
  10. Rózsikának szeretettel! Nyitottság! Kompetencia! A demagógia helyett!

    https://www.youtube.com/watch?v=VbO-ZmEBCos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ááá,bedobni a lovak közé a gyeplőt? Gondolkodó fiatalok? Csak elvándorolnának,nem kell ide ilyen :) (megnéztem a videót,hallottam a finnekről,ultragáz és elavult a mi poroszos rendszerünk ehhez képest).

      Delete
    2. 3-4 nyelven beszélnek, megdöbbentő!
      Nincsenek leterhelve a suliban, vidáman mennek, nincs különbség az oktatási intézmények között, van minden ami az oktatáshoz kell, így is lehet(ne) csinálni. Rangja van az oktatónak, tanárnak, vs itthon, elvándorlás, tanárhiány tagadása, leterhelt gyerekek, akiknek nincs ideje játszani, mert lexikonnak nézik a fejüket....

      Delete
    3. Közben eurusd igen jó helyen (1,126 körül), akár fordulhatna is egyet innen (vagy egy leszúrás után)

      Delete
    4. egyelőre hozza az elképzelést, most ér egy ellenálláshoz 1,1277-1,128 környékén, a lefelé menetel sokat el fog árulni a mozgás hátteréről (kész c hullám volt-e, vagy más)

      Delete
    5. szépet ment és ennek a mozgásnak a vége nem itt van (1,1288), hanem feljebb, a tegnapi tető környéke reális (esetleg f78), majd a mozgásból többet lehet megtudni (ja, és nem biztos, h dupla top lesz!)

      Delete
    6. amcsi adat szar lett..
      EU USD észak lesz
      Huf is erősödik

      Delete
    7. Híreknek nincs sok értéke, nem az mozgatja a piacot, a hír óta esik. Északra van a nagyobb esély, nagyobb tf-n, de kell a megerősítés. F78ól fordult, eddig, kis tf-n

      Delete
    8. Nincs kizárva egy szélesebb korrekció, azaz esetleg 1,125 környékének szemrevételezése.

      Delete
    9. várjuk a megerősítést a piactól :)

      Delete
    10. IGen, oda kell figyelni, esetleg stop buy ordereket kirakni, nehogy lemaradjunk a jóról, exp flat nincs kizárva, ahogy egy elszáguldás se (sajnos elég sokesélyes út van most a piac előtt)

      Delete
    11. This comment has been removed by the author.

      Delete
    12. ...Financial Reporting teruleten dolgozunk :) nem mekdonaldsz

      Delete
  11. usd huf shortban vagyok érdekelt jelenleg 280 vagy alatta zárok majd!
    Tetszett a meglátásod, alátámasztotta az elképzelésemet.

    ReplyDelete
  12. az a bak ezen a szonten már nehéz stoppolni ha longot akarnék..stop buy-t meg gőzöm sincs hova kéne tenni, 1.1350-re?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nehéz? A low alá beteszed, mit szólsz? Nálam 1,12146 volt, mondjuk 1,12100 és van egy stop a korábbi low alatt, ahogy sokan tanítják. Beszálló a korábbi tető felett 1,1323 és kész a trade. Az más kérdés, hogy ilyen tf-n, van-e setup, ami a belépést támogatja, milyen várható R-rel lehet számolni. De ha belegondolok, hogy bizony itt egy 1,17 fölé történő elmenetelben gondolkozunk, akkor 113 pips stopra jön 377 pips tervezett eredmény, ami kb 3,34 R lehetőségét mutatja és a célárnál szűken számoltam. Persze egy jobb belépővel, kisebb stoppal itt lehet egy 20-30r-es várható érték is, de ez is egy szakma, nagyon komoly tudás kell hozzá és a tudat, hogy nem jön össze minden elképzelés, van olyan helyzet, amibe többször kell beszállni.

      Delete
    2. A sok R-hez és a jó stop helyszínhez, belépőhöz kell az a 10 év gyakorlat, az a 10.000 óra a chartok előtt, ami versenyhelyzetbe hoz, egyébként csak gambling az egész, egy álomvásár, ahol a piac elhiteti veled, hogy sokat kereshetsz mindennemű fáradság, munka és tudás nélkül, h tőzsdézni egyszerű, nem igényel különösebb hozzáértést.

      Delete
    3. BTC-ről mi a véleményed? Már régen volt elemzésed róla.

      Delete
    4. Hónapok óta egy szűk sávban mozog (BTC szintjén szűk). valami ékszerű alakzaton belül. Ilyenkor ki kell várni, amíg nem indul el valami gyors mozgás.
      Nem láttam még terméket összeomlani, így nem tudom milyen lehet a folyamat. Elképzelni el tudom, hogy valami ilyen a csöndes halál, de elemzési szempontból most nagyon kevés az adat. Korábban vártam volna egy felfelé kört, egy nagyobb esés előtt, de nem érkezett meg. Úgy tudom, hogy a BTC "előállítási költsége", azaz a bányászat, valahol ezeken a szinteken nulla. Ha van hozzáértő itt, akkor megerősítheti, hogy jól gondolom-e, azok között sorsolnak ki BTC-t, akik a gépparkjaikon keresztül adatokat tárolnak (forgalom), azaz a bányászat valamiféle kiszámítható "szerencsejáték", így ha nem éri meg bányászni, sokan abba fogják hagyni, ami akár a rendszer megszűnéséhez is vezethet (elméletben, gondolom nem fog ilyen gyorsan bekövetkezni).

      Delete
    5. Köszönöm a válaszodat!

      Delete
    6. NAgyon begyorsult az esés

      Delete
  13. Szia Ad:)!

    Régen olvastam már az OTP-vel kapcsolatos elméletedet. Nagyon érdekelne, mit gondolsz, valóban új csúcs felé száguld rv?? (esetleg korrekció jön??)

    Köszönöm,
    Péter

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Péter!

      OTP: volt egy triggerelődés nélküli nagyon erős short setup magas tf-n, egyelőre úgy néz ki, hogy nem tudott triggerelődni és elindult az ellenkező irányba. A mozgás lefelé egyértelműen korrekció volt, de a felfelé mozgást még a teljes korrekció részeként tekintek elsődlegesen.Ebben lehet új csúcs is, de utána reálisabb lenne egy mélyebb korrekció, hogy lesz -e az nagy kérdés.

      Egyelőre az az elsődleges verzióm, hogy nem egy hatalmas összeomlás jön, mint amit sokan vizionáltak, hanem csak egy utolsó előtti korrekció fut, azaz 2020 első felében várható valami komolyabb mozgás. Persze az idő előrejelzése nagyon nehéz, riogatni pedig nem akarok, de 2007-es szintű mozgásban gondolkozom, ha eljutunk odáig. Idő bőségesen sok van addig, de az elmúlt néhány hét piaci mozgása arra utal, hogy elkezdődött valami, amire nem árt odafigyelni, nehogy nyugodtan nézzük végig az évtized bear marketjének elindulását.

      Delete
    2. Nagyon köszönöm a részletes, kimerítő választ!
      P

      Delete
  14. Ad
    Most hogy látod usd / huf-ot megvolt a tető es jöhet az általad írt vagy lassú le, Vagy gyors le korrekciokkal??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pár napja írtam egy szűk csoportban:

      "Ez nem gyorsulás (usdhuf)! Ez egy lassulás, csak rossz tf-n vagytok, vagy valamiféle bázisépítés az "F"-hez, vagy és inkább egy lassulási fázison belüli rángatózás, ami vagy egy ED vagy egy a trendszakasz utolsó hulláma (5.). Másképpen fogalmazva ez a vákuum egy sávon belül, amikor az árfolyam áttöri vagy megpattan a sáv közepén és felszívja az árfolyamot a sávtetőig. A gyorsulás nem akad el a bull ellenállási zónán, hanem utána indul be."

      Nagyjából, hetesen jó eséllyel a hirtelen mozgás (április-július) lassulása zajlik (inkább erre gondolok, mint egy erőgyűjtésre), azaz egy korrekció ment felfelé, a sáv közepétől elég gyors mozgással. A szerkezet nem egyértelmű, lehet lesz még egy hasonló mozgás felfelé (mint az elmúlt időszakban), de szerintem a dollár, a dollár index egy szerkezet végét járja, így nagyobb esélyt a lefelének gondolom, de ehhez kellene valami nagyobb tf jel is.

      Delete
  15. Sziasztok

    Most akadtam a fórumra, új vagyok itt, de a tőzsde világába sem 10 éves a pályafutásom. Láttam az USDHUF hozzászólásokat, ezzel kapcsolatosan szeretnék kérdezni, pontosabban fogalmazva az érdekelne, hogy megállja-e a számításom a helyét, hogy a dollárnak 277 alá kellenne mennie rövid távon (még ebben az évben), majd egy negyedéves új alj után (270-280 közt) fordul, és átüti a 288-at?
    A másik kérdés, amivel kapcsolatban szívesen vennék véleményeket, a mai és a tegnapi EURUSD rodeo. Az a számítás, hogy max 1.135x-ig fel, majd 1.124x-ig le, megállhatja-e a helyét? Mert kb 2 napja számolgatok, de nem tudom eldönteni hogy 1.15xx vagy1.12xx azirány per pillanat. Köszi előre is. Mickey

    ReplyDelete
    Replies
    1. A piacon nincs tuti irány, tuti célár. Bármit is számol az ember, minden gyertya hoz új információt, újra kell értékelni.

      USDHUF estében ideális zóna valahol 270 alatt van, kérdés, hogy ebben a volatilis időszakban eljut e oda, az e a célja vagy sem.

      EURUSD: 1,12XX

      Delete
    2. Köszönöm a választ. Igen, nincs tuti, mert rendben van, hogyszámolni kell, a számolások alapján is csak saccolni lehet, de valamilyen szinten a hírek is mozgatják rövid távon legalábbis. Lásd a Brexit per pillanat hatással van a GBP párokra egyértelműen, de még az EUR-ra is. És persze ott a TRY (bocs, ez off téma egy mondat erejéig), amire nincs okosság, csak az erős támpont, hogy nagy az alapkamat, amúgy meg szinte kizárólag a hírek mozgatják. Pontosabban szerintem :)
      Az USDHUF - szerintem - valamikor december elején jut el a célzónába (270, vagy alatt - 277 közé) de ez is változhat természetesen.
      Mickey

      Delete
    3. A hírekre sokat nem adok, alapjában nem az mozgatja a piacot. Persze egy-egy bejelentésnél, hírnél, twittnél lehet a chartban rángatás, de hosszabb távon a grafikonon ritkán látszik egy-egy hír.

      Ezzel a megközelítéssel tudom sokan, főleg kezdő, fórumokat gyakran látogató tőzsdések nem szoktak egyet érteni, de nem is várom el, majd megtapasztalják.

      Még ennek a Brexit Twittnek a hatása is előre ott volt a charton (tudom, setup volt) Érdekes, hogy ua a pillanatban az USDJPY is bemozdult, az megint más kérdés, hogy ott a setupot kerestem, de volt is meg nem is (ötlet szintjén már vizsgálom, de nincs letesztelve, csak akkor, ha más setup is mellette áll).

      Delete
    4. én kb 10 éve napizok, de tényleg azt hittem hogy a hírek mozgatják, és már a múltkor felfigyeltem, hogy az elliott lényegén nem változtat, azóta másképpen tekintek rá.
      Egyébként segít is a kereskedésben a kitűzött cél árat figyelem csak (kis rajzolgatással előtte).
      Sőt megkockáztatom hogy a híreket csak a kereskedés irányához szabják.

      Delete
    5. szerintem nincs felsőbb hatalom, az emberi pszichén kivül

      Hírek esetében sokszor kiürül a piac, a nagyok, főleg a funda alapon kereskedők elhagyják a játszóteret, de sok kicsi is, ha nincs likvidítás, a kezdők eljátszanak egymással

      A találati arányom (elemzés, ker) is javult, amióta másként tekintek a hírekre.

      Setup függő, hogy melyik, hogyan reagál, sőt setup beállítás is. Az fxstreeten jelzett 2-es erősségű hírek esetében van olyan beállításom,hogy m3-m5 charton a statisztikai átlag azt mutatha, hogy függetlenül a hírtől megéri lőni, mert pozitív, van olyan, amit kérdéses. Van olyan setup, ami ha megjelenik a hír előtti percekben, akkor akár a hírre is érdemes kereskedni, mert max a rángatásban, de céláras lesz. Ennek Kisbandi a nagy műkedvelője.

      Delete
    6. Érdekelne hogy napiba mi a kitűzött célár EURUSD fronton... mert még mindíg nem tiszta a kép.. mintha abcd lenne 1.123x környéke?

      Delete
    7. Setupokat szoktam célárazni kis tf-n. Napi céláram nincs.
      EURUSD: nem tudom eldönteni, hogy melyiken látszik jobban a trendmozgató, h1 vagy h4, egy ideális korrekciós szint 1,126 környéke, spike-kal tulajdonképpen meg is csinálta.

      Delete
    8. Nekem 1.123x van belőve iránynak, de nem tudom pillanatnyilag hogy eljut-e odáig vagy elmegy 1.14xx irányába. Megjegyzem vannak, akik 1.119x-et jósolnak. Pont rossz volt a tegnapi short beszállóm 1.1280-nál. Mickey

      Delete
    9. Van támasz 1,118 körül, a mozgás alapján talán már nem megy le addig. De ez a piac, szinte minden lehetséges, sőt ennek az ellenkezője is, nincs olyan h soha. Will seee!

      Delete
    10. Én óvatos vagyok, csak az 1.124x-et vizionálom ma-holnap. Csak ma már többször elgondolkoztam rajta hogy az 1.1280as shortot dobom hogy ne legyen nagyobb bukó. De az én matekom - ami nem biztos hogy helyes - afentiekben említett1.123x-et hozta, így kivártam. Kiváncsi leszek hogy mi lesz a végkifejlet :) Mint mondtad, will see later :)

      Delete
    11. Még mindíg azt mondod hogy 1.118 is lehet a heti irány, vagy megyünk fel?

      Delete
    12. Nem teljesen értem a fogalmazást, a heti irány a hétre vonatkozna, vagy a hetes chartra?

      Van egy támasz 1,118 körül, a mozgás alapján már tegnap óta nem várom oda, hullámok alapján nem gondolom, hogy lenéz odáig. Ha hetesen összekötöd az aljakat és naposon is megteszed, akkor egy kettős támaszról fordult északnak. Nálam impulzus halad északra, a kérdés, h h1 vagy h4 ebből a szempontból a jó irány. Hetesen kialakulhat egy elég erős long setup, nagyon jó a konstelláció. Korrekció szépen lejönt, talán 1,127 volt a low, ide vártam a korrekció idális szintjént, kb, nagyobb tf-n.

      Delete
    13. Úgy értettem a hetit, hogy lenéz még 1.1260-ig, ahova a TP-m van állítva, vagy jobban teszem ha most lépek ki a shortból

      Delete
    14. H4-n néztem az ideális zónát, ebbe 10 pip tévedés belefér. A kérdés, hogy ma reggel C hullám jött-e lefelé, ha igen, akkor szerintem már nem fog addig lemenni. Ha A volt, akkor még visszanézhet. A problémám, hogy nem egyértelmű az impulzus. Ha H1-n nézem, akkor nagyon nagy bizonyossággal kész, megnyúlt 5. hulláma van, volt, aminek esetében nem megy le a HL.re vagy alá a korrekció. azaz hamarabb fordul a piac, mint ahogy sokan várják zárásra vagy a fordulathoz való csatlakozáshoz.

      Célárat én setuphoz rendelek, annak a környékén nézek fordulós jelet, szignált, teszem át magasabb tf-re a trade managelését. TA alapon statisztika alapján kereskedsz, tudni kellene h mi van a setupod leírásában a zárásra, mikor zárj, ha nem éri el a célárat kérdésre, vagy mi ilyenkor a cselekvési terved, a forgatókönyved. Stop van, ha a rendszeredben az a konzisztens, hogy nincs kiszálló, nincs stopmozgatás, célár vagy stop, akkor hagyni kell a stopra. Ha az, hogy elmozgatod a célár elérése előtt pár pipre nullába, akkor az, ez attól függ, mi az ami nálad a profit optimalizálását mutatta, amikor terveztél. HA még nem vitte el a stop és stop vagy célár a rendszered, akkor várni kell míg valamelyiket eléri.

      Delete
    15. Kezdőcske vagyok, úgyhogy fordítanom kell :))))
      "Célárat setuphoz rendelek" ezen mit is értessz egyszerű nyelven?
      Én SL-t és TP - t azonnal nem állítok beszálláskor. Tudom, sokaknak furcsa, főleg a profiknak.

      Delete
    16. Őszintén nem a furcsa szó jutott eszembe, lehet azért, mert nem vagyok profi.

      Nálam a megbízással egyidőben megy ki az sl és a tp, minden esetben.

      Setup, pl a mindenki által ismert csúzli. A csúzli esetén a tesztek azt megmutatták, hogy mi az optimális (azaz a profit maximalizálása érdekében a célár helyszín), így oda teszem a záró megbízást, melyben Elliott-i összefüggéseket használok. Van h messzebbre megy, van h nem megy el odáig, de matematikailag sok esetet figyelembe véve konzisztens.

      Mindenkinek javaslom, hogy használja az un profik által sugallt megoldásokat, mint a kalkulált risk, a stop elhelyezése piaci áron, a risk mérete stb., nem véletlenül alakult ki egyfajta szakmai minimumként. Eltérni tőle, csak nagyon erős feltételrendszer mellett lehet, amennyiben bebizonyosodott, hogy konzisztens, fenntartható a rendszer.

      Delete
  16. Szia Ad, valami ilyesmire gondolsz magas tf-en?
    https://ibb.co/dFybn0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Van bennem valami bizonytalanság, én inkább eggyel arrébb (jobbra) tenném az 1-2-t, és nagyobb esélyt egy B-nek adom fel, azaz még nincs kész a 4.
      Meglátjuk, ezek csak feltételezések, elég erős volt a beavatkozás az MNYP dolgok miatt, nem lehet a chartot nagy magabiztossággal értékelni azon a szakaszon, ráadásul egy inverted flat is benne van a fejemben, mint lehetőség, azaz egy hullámmal kevesebb lesz, mint sokan várják. Mire nyugdíjjas leszek talán már látható lesz :D h mi volt :D

      Delete
    2. Köszönöm a gyors választ!
      Te hogy látod, megfordult ma az OTP?
      Hihetünk a dark cloud cover gyertyának, vagy csak korrekció volt és megyünk holnap tovább felfelé?

      Delete
    3. Volt egy elég kemény short konstelláció, ami nem triggerelte be magát.
      A felfelé energikus mozgás nekem mutyinak (azaz egy személy döntésének) vagy inkább egy b hullámkarakterjegy. Ha B akár új high is lehet.
      Egyelőre kerülöm a magyar piacot, mert nem jó a kép, nem érzem az előnyt.

      Delete
  17. Jó napot.
    Ad milyennek látod ma reggel a USD HUF sorsát?
    Kijelenthető hogy lefordult a csúcsról, és immáron déli irány tartható lesz?
    Intenziv vagy csordogálós?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!

      Nem merném kijelenteni, esélyt viszont adnék neki.
      Inkább erősebb, impulzívabb menetre számolnék.

      Érdemes lehet ma figyelni, mert eurusd esetében ott a lehetőség egy gyorsulásra. Nem tudom egyértelműen kijelenteni, de tegnap óta számolok vele. Ha marad a rángatózás, akkor lehet vmi ED készül és a korrekció csak most következik majd lefelé.

      Delete
  18. Sziasztok
    Van valami meglátásotok a tegnapi és mai mozgásról? Intenzív lefelé mozgást vártam tegnap 1.1320 irányába, de ez nem nagyon akar összejönni...

    ReplyDelete