Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 29 January 2018

USD/HUF - Teljes körű áttekintés - 2. rész


A korábbi részben jeleztem, hogy a verzióhoz tartozó elsődleges zóna minimumelvárását elérte a piac, joggal adódik a kérdés, hogy mi várható a továbbiakban? Mielőtt válaszolnék rá, szeretném jelezni, hogy elsődleges verzióm szerint még nincs kész a szerkezet lefelé, kisebb tf-eken, ezért a várható mozgásra havi tf-n csak feltételesen lehet beszélni. Amennyiben a low-t látjuk (vagy láttuk), akkor - mivel a csúcstól egy teljes impulzus érkezett délre - északi mozgás várható, azaz forint gyengülés, dollár erősödés. Elliottilag ugyanakkor két eltérő felfelé mozgásról beszélhetünk:

1) A korábbi számozás szerint a lefelé kör egy 4. hullám C alhulláma volt, azaz egy impulzus 5. hullám fog északra tartani, feltételezhetően a korábbi alakzatok által kijelölt célárak valamelyikére (320-350, vagy magasabbra).

2) A 2011-től tartó dollárerő megszűnt, 2016 decemberében láttuk a csúcsot, onnan trendforduló következett be, a lefelé tartó impulzus hullám korrekciójára számíthatunk csak a felfelé körben.

Az első esetben új high és jelentős mozgás (28-40%) is elképzelhető, addig a második esetben előre sokkal nehezebben előrejelezhető, széles sáv (8-26%) a lehetséges mozgás, melybe a korábbi tető megérintése (de nem meghaladása) is beleférhet a jelenlegi adatokkal számolva. Amennyiben az utolsó hullám a következő időszakban megnyúlik, akkor az első verzió már nem szerepelhet az alternatívák között, miközben a felfelé tartó korrekció célára lejjebb, a 260-as zóna környékén várható (min. elvárás).

Bizonyára jó páran a várható mozgás kapcsán megpróbáltok fundamentumokkal érvelni, de ezzel kapcsolatban nem tudok érdemben válaszolni. Túl sok tényezőt kellene figyelembe venni, továbbá olyanokat is, melyekről jelenleg még fogalmunk sincs. A felfelé mozgás, korrekció esetében is 5-8 hónapig is eltarthat, addig pedig a jelenlegi USA vezetés minden elképzelhető dolgot lenyilatkozhat, csinálhatja az ellenkezőjét, majd az egészet vissza. Donald Trump kiszámíthatatlan, sőt ki tudja maradhat-e elnök, FED vezércsere lesz. Hol erős dollárt akarnak, hol örülnek a gyengének, és még a magyar gazdaságpolitikát fel sem vetettem, pedig őrületben néha Trump-i magasságokat érnek el. Én nem vagyok képes eligazodni, de aki érti, szereti, azt csak biztatni tudom, nekem nem jött be, maradok a TA mellett.

Link - 3. rész

6 comments:

  1. https://www.portfolio.hu/gazdasag/utolso-mohikankent-mennek-szembe-a-vilaggal-matolcsyek.1.274777.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

    ReplyDelete
  2. Köszönjük szépen!
    EUR/USD-re is készítesz vagy ott kb ugyan ezt várod h vagy 0.9 új alj vagy korrekció 1.17-1.18?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha eljutok odáig, megcsinálom azt is, de igen, hasonló a kép, csak picit térnek el az alakzatok, a kettőt együttesen figyelem, ezért ilyen a súlyozásom a verziók között.

      Delete
  3. A pf folyamatosan igazol :D

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/durva-kritikat-kapott-trump-fogalma-sincs-rola-mit-csinal.1.274985.html

    ReplyDelete
  4. Szép munka,köszönjük.A forintunkat nem várom már 245 alá.Nem hinném,hogy momentummal kitörne felfelé,inkább sávozásra számítok 255-247 között pár hétig,aztán vissza 270-80 magasságába.Szerintem túl tolták az EurUsd-t is,kis sávozás után az is lefordul.Minimum 1.15ig várom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elemzés még folyamatban :D.

      Eurusd H2: nekem korrekciónak tűnik a lefelé mozgás, egy új csúcsot szívesen látnék benne, úgy szebb lenne a szerkezet ("túlpörgött Elliott-i tökéletességre utazás" áll a várakozás mögött).

      Ha ED jön le (belső szerkezet utalhat rá), akkor az csonka is lehet, de a lényeg, hogy még jönnie kell egy hullámnak lefelé (lehet pár korai longost kiráz majd).

      Delete