Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2018. január 13., szombat

Az előző bejegyzés alatti utolsó kommentre reagálva:

A komment: 


Shortban álltam ,de mégis kikivánkozik belőlem : az usd huf devizapár COMMENT részében 11 pontban taglalod ,h miért fog esni naposon ,hetesen ,havin a devizapár ! A következő részben taglalod ,h miért nem fog esni !! Az egyszerű trader baziul összekeveredik ,és bazi nagyot fog esni ezek alapján :( Mielőtt válaszolnád ,h nem azért irod azt azert kell tudni ,akinek nincs kapaszkodója az mindenbe kapaszkodik ! Tudom ebből ismét sértődés lesz ,de nem érdekes attól még ezt gondolom :) Nyáron ugyanez volt :) Szerintem ésszerű volna ,ha levezetsz 1 11 -12 pontos sémát akkor ahhoz tartanád magad :) Olvasónak is könnyebb lenne ,hiszen 1 ilyen blog arra való ,h sokan olvassák !

A bejegyzés:

Naposon:

A triggerelt HS célárát még nem érte el a piac.

A tegnapi bull próbálkozásból egy belső gyertya lett, ami a trend folytatására utal.

Naposon fekete gyertyák sora van, nincs HL.

Rsi a bear zónában tartózkodik.

Az árfolyam elszakadt a mozgóátlagoktól, a delta növekvő.

Nincs divergencia az rsi-n.

A short alakzatból számolt célár (első) 252,3 környéke, azaz a korábbi low ( a HS egy picivel lejjebb mutat).

Hetes:

Három fekete gyertya lehet belőle holnap sorozatban, a napos esésnek magasabb tf támogatottsága van.

Rsi támasz előtt, de ebbe még jó pár forint beleférhet.


Havi:

Nagyon messze van még a hó zárása, de egy korábbi ábrát frissítek:


A korábbi chart: Link.

Megjegyzés: a korábbi elképzelés szerint a zöld nem volt az elsődleges alternatívám, mégis ezt választotta a piac, sávozás vagy korrekció egyelőre teljesült.


Commentek:


USD/HUF: Nagyobb tf-n megvolt a minimális elvárás, kisebb tf-n a belső szerkezettel nem tudok mit kezdeni, éles esés volt, inv. flat kész lehet, ha dzz, akkor az biztosan nincs kész.
Naposon van egy bearish slingshot lehetőség, ráadásul ellenállás előtt a piac, meglátjuk mi lesz belőle. A long jelzés megvolt, szerintem ezzel, hogy ellenállás elé ért teljesült is a célár.

dzz biztosan nincs kész, bearish slingshot, de ellenállás előtt is a piac


Dzz esetében (téglalapban az alakzat), 263-264 környékén dől el.
Kereskedésben a célár egy feltételezés, a napos short belépőnek nincs zárási jele( ha a dupla alj utáni fordulós jelzést nem számítjuk - én zárnám legalább a felét, ha shortoltam volna a sáv miatt). Egyébként az emelkedésnek itt lehet valahol a rövidtávú vége (egy pici még van benne 81-2 ft?)
263-264-ig fel sem ment


B hullám, ez az elsődleges verzióm.

Sokat fejlődtem a B hullámok kiismerésében, de továbbra is ezek a legnehezebben előrejelezhető alakzatok, a célárak legtöbbször széles spektrumban mozoghatnak, főleg akkor, ha kisebb tf-n a belső szerkezeteket nem lehet egyértelműen beazonosítani. Itt két lehetőség van (elsődlegesen), vagy egy 5-3-5-3-5 szerkezet (inverted flat), vagy egy 5-3-5-3-5-3-5 szerkezet (dzz) játszik. A hullám a min elvárást F84,1 elérte, sőt spike nélkül közel F100. A deviza chartok "piszkosak", mivel nincs egységes piac, ezért sok a turbulencia, az alakzatok nehezebben azonosíthatóak, mint a szabályozott, egységes piacú részvények esetében. Egyébként is, a legnagyobb nehézséget az alakzatok menet közbeni beazonosítása jelenti. Szóval sokszor lenne helyes válasz egy egy kérdésre, ami egyértelmű, de az alakzatok egyértelmű megállapítása menet közben sokszor nem egyértelmű.
a tegnapi mozgás után nem biztos, hogy a b hullámban igazam van, ugyanakkor világosan leírom a turbulenciát, a "piszkos" chartok lehetőségét és h elérte a min elvárást, de tovább eshet (dzz).

Felfelé 5 hullámos szerkezet megy, ez szép, hamarosan fordulni is fog, nagyon a végét járja. Tulajdonképpen a várakozások szerint mozog a piac, ez a váll visszatesztje. Ami miatt egy kicsit elbizonytalanodtam, az az eurusd szerkezetben meglévő helyzet, nem tudom eldönteni, hogy az kész c of B, vagy csak a c/4 hullámban vagyunk. Feltételeket nem tört, a most kijelölendő tető értékes szint lesz!
a várt váll visszateszt, meg is történt

USD/HUF H4-n három hullám jött lefelé az éjszaka. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel lehet még egy lokális csúcs ez emelkedésben.
nem lett új csúcs investinges chart szerint 10 filllérrel maradt el tőle

USD/HUF: H1-n alapján lehet elbújt egy 1-2 hullám, ami nagyobb tf-n nem látszik, akkor pedig impulzus jött lefelé. Nem lényeges short szignál alakul H1-n, ami 258,4-ig biztosan lehozza (csak kis tf-n lehet kereskedni), ott eldől, hogy mi az alakzat, vagy hogy hogyan tovább.
short szignál elsült, lejött a jelzett célárig, sőt tovább is

számomra csak az a kérdés, hogy milyen utat választ hozzá

most megcsinálja, vagy előtte még kiveszi a lokális tetőt 270-nél is mindenkit longba ültet, a kérdés megválaszolásához pedig elég sok napra van szükség

Ami biztos, most 5 hullám ment felfelé, a mostani tető kivétele nem jelenti majd az előbb "bullish" szkenáriót, a bearist pedig csak a mostani low kivétele hozza majd el, ami új low majdnem
telitalálat


Várok még egy picit a kijelentéssel, de a tegnapi pa alapján úgy tűnik, hogy a sejtés beigazolódik, azaz B csúcsa megvolt. (EUR/USD), párhuzamosan usdhuf is felmehet erőteljesen északra, persze a mozgás hullámokban történik majd, azaz lesz ellenirányú mozgás is.

Már majdnem, már majdnem, de a mozgás egyelőre nem támogatja ezt az elképzelést.
nem lett, feltételezés volt, kivárás

írtam korábban, hogy lehetőség, de egyértelmű információ csak később lesz, megjegyzés link

visszautaltam a bejegyzésben foglaltakra

Mindenki döntsön saját maga!

Az én véleményem, hogy egy ilyen erős érzelmi reakció nem akkor kíséri a trader életét, ha jó irányba áll, hanem, amikor nagyon rossz irányba van, de nem ismeri el, mások, de saját maga előtt sem. Pedig az őszinteség a nagykönyvek szerint az első lépés a siker irányába. Egy elemzésben nem kapaszkodót kell keresni az elképzelésemhez, reményt egy bizonyos szinten való fordulathoz, hanem odafigyelni a lehetőségekre és a veszélyekre, jól kell súlyozni a lehetőségeket. A belépéskor meg kell határozni egy stop szintet és kiforrott trade management technikával kell rendelkezni. Nincs tökéletes rendszer, vesztő mindig lesz. Van amikor kis bukóban kell egy exit lépésről a döntést meghozni, azért, hogy a nagy bukót elkerüljük (van olyan társunk, aki 260 környékén beült longba a megpattanásra játszva és a felkör tetején jó ütemben kiszállt, így nem maradt bent a mostani szintekig). A sikeres trader hisz a rendszerében, a belépőjében, manageli a kockázatot és nem külső vélemény alapján lép ki a poziból, hanem a saját rendszerében megállapított feltételek fennállása esetén (vagy a stop, de az is a rendszer része). Fontos dolog a precizitás, hogy ne legyünk felületesek, itt sem, a piacon sem. Azt hiszem Kisbandi sokat tudna rólam mesélni, hogy mennyire vagyok őszinte a hülyeségeimmel kapcsolatban, amit elkövetek a piacon, meg az őt már megőrjítő setup leírásaim precizitásaival (szerinte már túllövök a célon).  A sikeres trader legfontosabb dolga fejben összerakni saját magát és ez a legnehezebb, mert a piacon olyan magatartásra van szükség, melyet az oktatási rendszer szisztematikusan eltörölni igyekszik.

17 megjegyzés:

 1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 2. Én személy szerint semmi kivetnivalót nem látok Ad írásásban,teljesen korrekt elemzés hiba nélkül.Leirta a helyzetet hogy miként látja,semmiféle konkrét ajánlást nem fogalmazott meg,viszont sokaknak annál több hasznos meglátással szolgálhatott.
  Egyébiránt pedig mindenki a saját hajójának a kormányosa.

  VálaszTörlés
 3. Olvasd vissza merre alltam😊😊 kinek kanuzzak ?magamnak ?? 😁masnak sem szoktam nemhogy magamnak !!! Nekem nem kell ! Nem magamrol irtam , hanem 1 abszolut kezdo emberrol aki elolvassa , de gondoltam sertodes lesz ,pedig nem annak szantam ! Bocs !!jo ejt

  VálaszTörlés
 4. Meg annyit ,h nem irtam egy szoval sem ,h hulyeseget irtal ,sot azt irtam brillians az 5 let !! Nagyra tartom a gondolataidat , de ha visszaolvasod ebben az esetben is a bizonytalansag az elbizonytalanodas volt az egyik tenyezo , holott irdatlanul eros technikai ill fundamentakis tenyezok alltak az erosodes iranyaba !! ( 3 fekete a hetesen , vall visszateszt a naposon ecb komment fundaba) ez mind forint erosito a dollarral szemben !! En azt irtam " elliott forever , mert lefele allok " ezt nem most talaltam ki ! Akkor is rakerdezten 2x , h fordulhat ?Ez azert volt , mert csodalkozo szemekkel neztem ,mikor ezt elemezted, h ennyi technikai es fundamentalus tamogatas mellett azt gondolod , h kitorhet 270 ig ! Erre azt irtad , h az a celod ,h ninel tobben ismerjek meg a rendszert ,ani a szemembe us nagydolog ! Ez volt az utolso kommentem 😊 szep napot !

  VálaszTörlés
 5. dollárindex támasz zónához ér

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. http://content.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/8808b9c6-511a-4c19-835b-1357f7574847/dodo%20i.JPG

   Törlés
  2. ez volt a várakozás elötte:
   http://content.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/094521ff-f9aa-4d86-9c14-8c093b4ef7a4/dod.JPG

   Törlés
  3. a képet majd frissitem ha lesz rajta látható változás vagy setup,piac majd mutatja magát

   Törlés
 6. Szerinted elérjük a 85-ös szintet vagy lassan vége a dollár gyengülésének?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szerintem ebben a zónában lesz valami harc,figyelni kell milyen setupok alakulnak ki és aszerint cselekedni.vannak alakzatok amik nekem erre az évre inkább dollárgyengülést vetitenek elöre,aztán abból mi valósul meg esetlegesen és közben milyen utat jár be a piac,az a jövő zenéje

   Törlés
  2. eur usd ben látható egy bull flag is,h annak a célárára eljut e a piac és hogyan.......
   http://content.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/41bf9596-8f86-44e9-ba57-7e1108af5875/e9.JPG

   Törlés
  3. én azt tartom,mindig az esedékes hullámot kell meglovagolni,setpot célárazni és jelre zárni.
   kereskedő vagyok, nem befektető

   Törlés
 7. van egy esetleges bear verzió is,majd mutatja magát úgyis a piac,én nem ezt preferálom.
  http://www.screencast.com/users/kisbandi/folders/Default/media/928c9365-850f-4505-b174-8f6a06cfb86f

  VálaszTörlés
 8. Ebbol az eur usd elkepzelesbol (ami szerintem is allja a helyet )nehezen lesz usd huf gyengules magasabb arfolyam hosszutavon sem ! A dollar gyengulni fog technikai es fundamentalis tenyezok is erre mutatnak ( zaszlo alakzat ami trenderosito , uj Fed kormanyzo akit Trump iranyit , Ecb kamatemelesek amit most kezdtek arazni stb ) hacsak nem lesz valami nagyobb gebasz a vilagban es ismet a dollarba menekulnek akkor gyengul ! Az usd huf nem fog viszont gyengulni ebben az esetben ! A eur huf is inkabb erosodes iranyaba mutat (Zsiday szerint 320 lesz , mert a tozsdek 30% esni fognak 😊 a kamatemelesek miatt, hat... bearazott ! Kivancsi leszek az usd huf mozgasara !

  VálaszTörlés
 9. Sziasztok.

  Szerintem japan indexet erdemes figyelni. Ezen a havi charton latszik egy szep impulziv forma :)

  https://www.kephost.com/images/2018/01/16/Screenshot_20180116-081428.png

  VálaszTörlés
 10. Ad:) Neked mi a véleményed a dollárral kialakult helyzettel kapcsolatban?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Új bejegyzés. Ez nem harmadik, hanem max utolsó hullám, a heves érzelmi reakciók, mánia, meg a csak egy irányba figyelem, nagyon veszélyes hozzáállás.

   Törlés