Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 8 April 2015

Bux

Köszönöm a szavazatokat, itt a bux elemzés, amit sokan kértetek cserébe:

Január óta nagyon erős ütemben emelkedik a bux, ami tipikusan jellemzője az impulzusoknak, azon belül a 3. és C hullámoknak. Nagyobb tf-n egyelőre mind a kettőnek látom esélyét, különböző kontextusokban.

Havi charton kitört az évek óta tartó oldalazásból, ráadásul a kitörés utolsó gyertyája (még nem teljes, hó elején vagyunk, ezért feltételes) megtámaszkodott az ellenállás alján, ez mindig szép formáció, további emelkedés irányába mutat (feltéve, ha hó végére is megmarad).

Bux havi chart:


Hetesen nehezen számozható, erős fehér gyertyasorból álló alakzat látszik,  melynek belső szerkezete nehezen azonosítható. RSI azt mondja, hogy nagyobb eséllyel 3. futhat, rsi 70 felett horog, ami erőre utal, de ezt látjuk is.

Bux heti chart:


Naposon egyelőre egy csatornában mozog felfelé a piac. Ezt nem szeretem, mert a báziscsatorna törés nem egyértelmű, márpedig ez kétesélyes, még lehet egy ZZ is, amiből komoly esés is indulhatna hamarosan. Ennek ellenére Bullnak látszik a piac, méretes korrekció nem volt mostanában. A bullra veszélyként a ZZ verzió jön elő, a napos divergencia még bullish, azaz a korrekciókat egyelőre vételként kell kezelni.  A magasabb tf mindig előnyt élvez a kisebbel szemben, az pedig erőre utal, nem szabad a fordulatra utazni, mert hosszútávon komoly veszteségeket okozhat.

Bux napi chart:



Támasz 20.000 környékén.

Órás alapon a következő tető, amennyiben divergenciával is jár és a 14:9-es rsi beállítás mellett 66 alatt tetőzik kontra short szituációt eredményezhet. Ami fontos, hogy pár gyertya oldalazás szükséges az új csúcs előtt ( vagy esés). RSI 40-ről long, ha van jelzés!

Bux 1H chart:


1 comment: