Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 20 January 2015

USD/HUF - reggeli gyors

Ha a 4H-n kiveszi a csatorna tetőt, akkor akár új csúcsra is futhat a dollár. Ami ellene szól, az a csatorna tető, a 277-nél látható gyenge ellenállás és az RSI helyzete. Legnagyobb esélye az este felrakott sávozásnak van.



27 comments:

  1. Hát, nem is tudom. Az a konvergens tető-sor naposon elég durva... Kisebb tf-en belefér valami maszatolás, de naposon valami divergens tető kellene, hogy komolyan vegyem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egyetértek, ráadásul lefelé csatornában mozgott vszinu 3. hullám, azaz flat korrekciónak látszik, egyelőre

      Szerintem kb ezt írtam kettövel lejjebb Naitssznak

      Delete
  2. Megvan, ide is beteszem:
    Szia Naitssz!

    Ha tudnád mi mindent figyelek :)!

    Folyamatosan értekezek róla Kisbandival. Többször felkészültem a pozi hedgelésére, tulajdonképpen dec 19 óta rajta vagyok, egyszer már majdnem meg is léptem, szerencsére nem jött trigger.(Ő már figyelmeztetett, h túlságosan érzelmes vagyok, lehet, de az tény visszarántott a betonra:)

    Vitatkoztam Wolffal is, azt mondta túlságosan dollár bull vagyok, a helyzet iróniája, hogy kisebb tf - nagyobb tf korrekció nagysága miatt kérdeztem, h biztos e a számozásban, a számozás szerint végül nekem lett igazam, de ez egy dolog, mert nem ez a lényeg. (EUR/USD)

    Féltem a klimaxtól is, mert annyira magasan van RSI a nagyobb idősíkokon, amit még nem láttam. Lacitól kérdeztem a válasza egyszerű volt "Szerintem olyan nagy és multi timeframe a helyzet ahol a 240-perces már irreleváns. Akkora trendben ülsz, ami nem adódik mindne nap, ezért szokatlan, soha nem is szokjuk meg, ezért kell nagyon racionálisan ellenőrzőlisták mentén gondolkodni. " Folyamatosan checkolom a helyzetet, de nem látok jelet, egyelőre csak korrekcióra. 4H van egy deadx ma9 alatt alatt, elég jó kontextussal, de ez még azt mutatja, hogy akár új csúcsra is mehet egy erősebb dél előtt. 1D még nem mutatott kontra short szituációt sem, pedig most már ez a min. pozi management timeframem. (a holnapi mozgás érdekes lesz/lehet, napos fordulós egyenlőre gyenge trigger, nagyon gyenge a mai nappal, holnap vagy megerősítés, vagy antiszignál)

    Ezzel nem azt akarom mondani, h biztos bull a helyzet, sőt minden veszélyre való felhívást szívesen veszek, véletlenül sem akarok elfogult lenni. Szólj bátran, hidd el van néhány ember, akinek szavain sokat gondolkozom, főleg ha az enyémmel ellentétes véleményt fogalmaznak meg, Te is köztük vagy!

    Szarvasvadász c verziójában érzelem van :) Nem tudom mi lesz az EUR/USD-vel, de a magyar helyzet miatt nem tartom annyira relevánsnak (korábban is kaptam figyelmeztetést a várható fordulat miatt) ua most ennek a keresztnek helyzetét, esetleges fordulatot reálisnak tartom. A kérdés jelen esetben, hogy képesek vagyunk e egyszerre az EUR és USD szemben is gyengülni. USD/HUF passz, egy verzióm maradt nagyobb tf-n, EUR/HUF-ban ott a veszély, egy 121212 sorozatra, de lehet ed és lecsapják. A turbulencia miatt a ritkább, kisebb esélyes verzióknak nőt az esélye, szvsz.

    Azt tudom, h ebben a pozicióban kb 10 forintot lehetséges h bent hagyok, de ez van.

    Szumma szummárum, ezzel kelek ezzel fekszem és keresem a short jeleket, múlt héten naposon volt egy div esély, kombináció, de nem lett meg, sőt kitört Laci kedvenc short felállásából.

    MINDEN SHORT VÉLEMÉNYT ÖRÖMMEL VESZEK!

    Szólj ha short jelet látsz!

    Ez a legfrissebb, amit délután láttam, de ez is long: https://www.tradingview.com/v/5YaQK5Sn/

    ReplyDelete
  3. Mtel kezd impulzusnak tünni, meglátjuk 10 után mi lesz, ez határeset

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naposon lehet kész a nagy b

      Delete
    2. Nálam még csak a B/b van kész.

      https://i.imgur.com/uqecOGP.png

      (piros B/türkiz b)

      Delete
    3. (a "3-as le ?" csak az irányt mutatja nem a célt)

      Delete
    4. Azt hiszem nem egyben gondolkozunk,zz b lehet kész, c mehet felfelé, az lesz a te tfn b, chartodat nem néztem, h egyszerűbb legyen :)

      Delete
    5. Jobb is h nem nézted mert elírtam. Most én is c-t várok fel, de utána nagyobb tf-en még egy lefelé C-t.

      Delete
    6. Asszem most kivételesen én is azt látom amit te. Asszem :)

      Delete
    7. Na mindegy. Nem bénázok itt. Még rendet kell tennem az agyamban

      Delete
    8. A tanulás tele van buktatokkal, csináld, tanulj!

      Apropo, coaching?

      Delete
    9. Igyekszem, nagyon igyekszem tanulni. Csak néha olyan alap dolgok kavarnak be, hogy el sem hiszem. Megnézek több tf-et, és néha összekeverem az egyiken látottakat a másikkal. A coachinggal úgy vagyok, ha ezek az amatőr hibák - (valójában az én nehéz felfogásom?) - kiküszöbölődnek, és már nem ilyen alap dolgokat nézek be, akkor gondolom, h érdemes lenne belevágnom. Addig Lacinak is nagyon nehéz eset lennék, és nem olyan pitiáner dolgokkal akarom én lefoglalni, mint amiket én vétek most. Szilárd bázisra akarok majd vele építtetni, nem pedig az állandó alap hibáimra akarom az ő tréningjét még ráhúzni.

      Delete
    10. csak egy javaslat, értekezz vele egyet, kérj tanácsot, őszintén elmondja majd a véleményét, ez pedig nem kerül semmibe :) de sokat tanulhatsz belőle, irányt kaphatsz

      Delete
  4. Naitssz!

    Anno,TVK és Richter is jó belépő volt.... megjött a jelentés amit írtam,erre vártam(Cariprazine),...P.stop,...ennyi,.....TVK-t meg megveszik ha minden igaz.(4984-en)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hogy meddig tart a hír azt nem tudni,talán nyár elején jöhet a másik.

      Delete
    2. ... hát igen a tvk-ban benne maradhatott 1000ft, de azért arra kiváncsi lennék aki most 5000ft felett vette az mit szólt a másnapi felfüggesztésnek, majd 5000 alatti nyitáshoz! Mi van ilyenkor?
      Richter célár szépen bejött és remélem fordul is majd ténylegesen! :)

      Delete
    3. Én is 4800 alól vettem,kb 230/db a nyereségem de felfüggesztés előtt 5080 volt és a vételi ajánlat meg 4984-röl szólt....ez a BUX :-((

      Delete
  5. Hetes nyomda chart: http://tacos.uw.hu/any_2015011_weekly.png
    (várnék még egy pici felfele kört :) )

    Akit érdekel, annak itt van a dollár alapú nyomda chart: http://tacos.uw.hu/any_usd_2015011_weekly.png
    Hozzá az amibroker adat: http://tacos.uw.hu/BET_ANY_USD_2010tol.csv
    Norvég alap miatt készítettem, csak nem tudom mikor/hol/mennyiért vettek bele.

    ReplyDelete
  6. http://www.kephost.com/image/FaVm

    ReplyDelete
  7. http://www.kephost.com/image/FaGT

    ReplyDelete
  8. http://m.hvg.hu/gazdasag/20150120_Ezt_az_orszagot_tuti_taccsra_teszi_az_olc

    ReplyDelete
  9. Ad! Értem mit mondasz!
    C helyzetben nem a forintot nyomják hanem a dollár erősítik lásd chf! nem sok közünk volt ehhez a dologhoz, de persze hogy érinti a forintot is! Igazából nem könnyű megmondani a tutit itt mostanában, de hát próbálkozzon csak az ember, ha már ezzel is foglalkozik! :)
    Kicsit tarok még egy eur gyengüléstől és nekem nincsenek érzelmei ebben most! eur/usa korrekció, nem tudom meddig mehet itt, a csatornák szépen fogják ezt még! Persze lehet 1-2 nap és kiderül!

    ReplyDelete
  10. USD/HUF korrekció - akár 268

    ReplyDelete
  11. Boy! Bírod még ?? DAXTL.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naná! :-) Kitartok. Az elmúlt 2 napban, időm sem nagyon volt. Csak telóról néztem rá néha.

      Delete