Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 19 January 2015

USD/HUF - chart frissítés

Frissítem a chartot. 4H-n BuSS lehetőséget látok, ami új csúcsra viheti az árfolyamot. Ha besül, akkor december közepe óta az első jelentős korrekció indulhat meg.


30 comments:

  1. DAX prompt kis tf:
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20150119v00gxagzt.png
    Ahogy számolom, ma (holnap?) még lehetnek új tetők (akár a futiban bejárt sáv fölött is?), de utána a minimum némi oldalazás.

    ReplyDelete
  2. Usdhuf fordulatra/korrekcióra utaló jelek

    ReplyDelete
  3. Ne feledjuk ma usa zarva szoval nagy mozgas nem valoszinu :(

    ReplyDelete
  4. Mtel nem vett fel, nem megyek utána, kontratrend trade, vagy jó ár, vagy nincs trae

    ReplyDelete
  5. DAX extra bull verzió: http://tacos.uw.hu/dax_20150119_d1.png

    Van egy hatalmas fordított fej-váll, azt nem jelöltem, de annak a célára meg az egekben lenne fent. Azt hetesen kell majd néznem.

    Szvsz ezt vizionálnám rövid távon (1-2 hónap): Draghi bejelenti a QE-t csütörtökön, de majd csak később kezdik el. Ergo dax esik 10k-ra, majd onnan észak, mert tényleg beindul a vásárlás :)

    Viszont ha ez az emelkedés impulzus és kész az 1-es valamint most lett kész a 3/3-as, akkor is 11k a célár.
    Valahogy nem látok bele most nagy esést, max 2-300 pontot, de semmi képpen sem 9900 alá. Amennyiben 9900 alatt zárna naposon akkor majd újra értékelem.

    Short jeleket keresek kontra trade-ként kezelve (1h/4h), és 10k-nál longot.

    ReplyDelete
  6. Na hol zárt az Mtel? 334 lásd 9:24-es bejegyzés

    Kint volt a megbízás, sajnos nem vett fel :( de kontra trade, nem futok a piac után, ha felvesz ok, ha nem, csak investing alapján lőttem az árat ( a belépő helyét is)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gratula - bár tudom, hogy nem sikerült beszállnod. Most már csak egy kérdésem lenne. Mi alapján számoltad a célárad és milyen tf-en 334-re? Ugyan egy számozásom nekem is van - most már, hogy elejtetted ezt a 334-et :) - de még próbálom azért jobban megnézni, h mi is van előttem.

      Delete
    2. (A te chartjaid alapján nálam most egy lefelé c ED van, és talán azon belül volt ma a 4-es)

      Delete
    3. :) 340-ről 5 hullám ment lefelé, szvsz (1H-30m)- megnyúlt 3=5-tel számolva, 1-2 100% (Mtel esetében az órás tf túl kicsi, itt előfordulnak ilyen szintek, simán)

      Ha az órást megnézed, akkor 334-n van spike nélkül a negyedik hullám, ezért írtam, hogy 334+, mert elméletileg a fölé szokott szúrni, de ez kis tf (Mtel) és szűken mozog, ezért az eladást 334-re tettem volna ki, hogy biztosan elmenjen.

      A másik, hogy impulzussal kiszámoltam a lehetséges véget, ha lefelé 5 hullám ment, az pedig nagyjából arra a 315-re mutat, ami a napos charton látszik (lásd. komplex számítási metódus).

      Ha a fibot nézem, amit nap közben nem láttam, akkor 335 belefér (ha ED menne le, akkor 337 is) - szintén érdemes megnézni a célár és retracere vonatkozó bejegyzéseimet. (Mtel esetében ekkora hullámnál normál impulse esetén 61,8%-ra megy, míg ed esetén 78,6-ra, általában)

      Persze előfordul, hogy nem az a szerkezet, amit gondolok és akkor irány észak, mert kész a lefelé ZZ, ne felejtsük el hétfő van és kimaradt két nap, de ugyebár a longot ez nem veszélyezteti :)

      Delete
    4. remélem érthető volt :)

      Delete
    5. pff, nehezen, de megtaláltam pontosan amit írtál :). Asszem hogy rendbe kell tennem valamit itt az amibrokeremben, mert sokkal jobban látszódnak a dolgok az investingen, mint nálam (többek között a záróáras 17:05-ös adatok teleszemetelik a chart-omat) :(

      Köszi szépen, teljesen érthető lett. Remélhetőleg hamarosan meg tudom hálálni ezt a sok infot amit kapok... ;)

      Delete
    6. :) ugyan már, majd meghívsz egy sörre a partyn (évek óta nem sikerül összehozni:)))

      hajrá, tanulj, fejlődj!

      Megj.: elképzelés, lehet nem ezt hozza a piac, ezért kell más megerősítés tradehez

      Delete
    7. Azért az ED verzióval elgondolkoztattál, nagyon illene ide, még nem látom bele a szerkezetbe, de nagyon nézem, tökéletes lenne :) jó gondolat!

      Delete
    8. Egy sör nem sör... Valószínűleg nincs is a szerkezetben az ED, de ha jó gondolat, akkor szívesen :p

      Delete
  7. Srácok randomnál van dax chart a rendszerben (nem töltöttem le..)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen van! Én is a random demoját használom dax chartrajzoláshoz... ;-)

      Gipsz Jakab

      Delete
    2. köszi, akkor töltöm le, jaj még egy grafikonrajzoló + rendszer, ahhh

      Delete
    3. szia AD!

      igen Van.
      Forcag

      Delete
  8. Ad! Lehet nem ártana figyelned eur/usa-t a usa/huf miatt!
    Vadász "A" verziója fut nálam is! én már nem rakom fel még egyszer látja mindenki! Pénteken megléptem ma eladtam, mert még a csatiban nagyon benne van! Bizonytalan még minden, de lehet benne korrekció! Remélem Én is, hogy a "C" verzió nem lép be, de 1,1100( 61,8%) még simán benne lehet! Majd kiderül, hogy az okos EKB-sok mit alkotnak még addig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Naitssz!

      Ha tudnád mi mindent figyelek :)!

      Folyamatosan értekezek róla Kisbandival. Többször felkészültem a pozi hedgelésére, tulajdonképpen dec 19 óta rajta vagyok, egyszer már majdnem meg is léptem, szerencsére nem jött trigger.(Ő már figyelmeztetett, h túlságosan érzelmes vagyok, lehet, de az tény visszarántott a betonra:)

      Vitatkoztam Wolffal is, azt mondta túlságosan dollár bull vagyok, a helyzet iróniája, hogy kisebb tf - nagyobb tf korrekció nagysága miatt kérdeztem, h biztos e a számozásban, a számozás szerint végül nekem lett igazam, de ez egy dolog, mert nem ez a lényeg. (EUR/USD)

      Féltem a klimaxtól is, mert annyira magasan van RSI a nagyobb idősíkokon, amit még nem láttam. Lacitól kérdeztem a válasza egyszerű volt "Szerintem olyan nagy és multi timeframe a helyzet ahol a 240-perces már irreleváns. Akkora trendben ülsz, ami nem adódik mindne nap, ezért szokatlan, soha nem is szokjuk meg, ezért kell nagyon racionálisan ellenőrzőlisták mentén gondolkodni. " Folyamatosan checkolom a helyzetet, de nem látok jelet, egyelőre csak korrekcióra. 4H van egy deadx ma9 alatt alatt, elég jó kontextussal, de ez még azt mutatja, hogy akár új csúcsra is mehet egy erősebb dél előtt. 1D még nem mutatott kontra short szituációt sem, pedig most már ez a min. pozi management timeframem. (a holnapi mozgás érdekes lesz/lehet, napos fordulós egyenlőre gyenge trigger, nagyon gyenge a mai nappal, holnap vagy megerősítés, vagy antiszignál)

      Ezzel nem azt akarom mondani, h biztos bull a helyzet, sőt minden veszélyre való felhívást szívesen veszek, véletlenül sem akarok elfogult lenni. Szólj bátran, hidd el van néhány ember, akinek szavain sokat gondolkozom, főleg ha az enyémmel ellentétes véleményt fogalmaznak meg, Te is köztük vagy!

      Szarvasvadász c verziójában érzelem van :) Nem tudom mi lesz az EUR/USD-vel, de a magyar helyzet miatt nem tartom annyira relevánsnak (korábban is kaptam figyelmeztetést a várható fordulat miatt) ua most ennek a keresztnek helyzetét, esetleges fordulatot reálisnak tartom. A kérdés jelen esetben, hogy képesek vagyunk e egyszerre az EUR és USD szemben is gyengülni. USD/HUF passz, egy verzióm maradt nagyobb tf-n, EUR/HUF-ban ott a veszély, egy 121212 sorozatra, de lehet ed és lecsapják. A turbulencia miatt a ritkább, kisebb esélyes verzióknak nőt az esélye, szvsz.

      Azt tudom, h ebben a pozicióban kb 10 forintot lehetséges h bent hagyok, de ez van.

      Szumma szummárum, ezzel kelek ezzel fekszem és keresem a short jeleket, múlt héten naposon volt egy div esély, kombináció, de nem lett meg, sőt kitört Laci kedvenc short felállásából.

      MINDEN SHORT VÉLEMÉNYT ÖRÖMMEL VESZEK!

      Szólj ha short jelet látsz!

      Ez a legfrissebb, amit délután láttam, de ez is long: https://www.tradingview.com/v/5YaQK5Sn/

      Delete
  9. Néztem az EUR/USD-t. Valamikor, talán ide is kiírtam, de a tudásbázisba valahová biztos, abban az esetben ha a harmadik nagyon nyúlik, akkor általában az ötödik is megnyúlik, én most azt látom, hogy van esély arra, hogy kész legyen egy impulse délre és azt, hogy nagyon keményen bear a trend, 1,26 messze van, 1,22 megnyúlt ötödik per 3 miatt reális lenne, de rsi olyan gyenge, hogy szerintem egy oldalazós korrekcióban működhet, nem első probálkozásra, naposon. Még egy átkozott fordulós divergenciát sem látok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naposon short zárásra látom a jelet, long nyitásra nem

      Delete
    2. Előkerestem Szarvasvadász verzióit én is, szerintem 'B' lesz a nyerő.
      Múlt héten már poénkodtam, hogy egy 1.2-es puszi felrázná némileg a piacot. De utána lefele van még benne kraft - talán 1.05-ig is, de paritás-puszi is belefér.

      Delete
    3. Nincs fejben vadász verziója, reggel néztem a chartot, bár most nem tudom milyen tf, új low lehetősége vastagon benne volt (talán napos), long jelet nem láttam, csak shortözárás, feszítés jelent meg

      Delete