Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 22 January 2014

Red code! - Ad :) e!

Link 

43 comments:

  1. Szia Ad!
    És ha eddig csak olvasott vki ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Névtelen!

      A buxelliotton sokszor keletkezett, azért vesztesége az olvasónak, mert nem értette azt, amit írtam, nem értette, hogy Elliott elmélete nem a piac útját mutatja, hanem annak egy vagy több lehetséges irányát (amiből kedvemre választok ki egyet, amit a legvalószínűbbnek gondolok). Önmagában az elemzés megfelelő kereskedési rendszer nélkül semmit nem ér. Sokan azért fordultak el az elmélettől, mert a kezdetek kezdetén nagy veszteségeket okozott nekik a megfelelő tudás hiánya.

      A zárt blogban kicsit többet, kicsit mást írunk, írunk mert olyan emberek vannak ott, akik értik az elméletet, voltak Cimballinál tréningen, vagy éppen coacholnak vele, tudják értelmezni, amit írunk, érvekkel vitatkoznak, vagy saját ábrákat tesznek fel, megvitatják a lehetőségeket.
      Van olyan ember is, aki nem volt tréningen, de láthatóan, a buxelliottra írt megjegyzései alapján felkértem a csatlakozásra, aktív volt a blogon, ezzel hozzájárult a blog és a többiek fejlődéséhez.
      Jövőben sem tervezem megnyitni a blogot a széles nagyközönség előtt, csak annak nyílik lehetősége csatlakozni, aki a fenti feltéteknek megfelel.
      Egyébként keveset írok oda, a korai meglátásaimat teszem ki, amik többségében valamilyen formában ide is kikerülnek előbb utóbb. A többiek olyan piacokkal foglalkoznak, melyek engem nem érdekelnek, de sokak kereskednek vele.

      Delete
    2. Ok, legyen nevem is :)
      Én ezt értem, de mi van, ha vki pont azért olvas,hogy tanuljon esetleg (azért itt is van több verzió.. ) és nyilván minek szóljon bele, ha tanul :)
      Persze, ha annyira szakzsargon..
      ha ez megnyugtat így is van, mit ugrok mert túl szerteágazó vagy spécin bennfentes.. :)
      Egyébként én leginkább azt figyelem, hogy a TA, hogy jön öszze a tietekkel, és tudom, hogy szerinted egyik van a másikból, de azért megér egy misét.. szóval most is csak ezért ;)
      zuzupetas

      Delete
    3. ja meg össze

      Delete
  2. Ó, ezt sajnálom AD, de ha idővel minden kikerül, akkor nincs nagy gond szerintem :)

    ReplyDelete
  3. Cj, malt 71

    Nincs meg az email címetek, kérlek küldjetek egy levelet!

    ReplyDelete
  4. A tanuláshoz itt van elég anyag, ott van az oldalsávban két magyar nyelvű honlap, ezek teljesen ingyenesek. Ewi regisztrációval Prechter könyve is elérhető, szintén ingyen.

    Ott van Cimballi füzete, kicsi, de komoly anyag. 2-3 eFt, aki ennyit nem fordít rá, az nem is akar tanulni. Ennél többet bukik a magyar piacot ismerve a ker. ktgeken

    Elvem, h nincs ingyenebéd! A valódi tudás drága, időben, pénzben, önkéntes munkával, de fizetni kell érte vhogy. Én a bloggal fizetek érte, többek között... Mert az elmúlt években az elemzések elkészítésével sokat tanultam, nem kértem érte pénzt, de napi szinten 2-3 v 4-5-6 órámat is elvitte, ki lehet szorozni a magyar min bérrel :-)

    Ha valakit komolyan érdekel az elmélet ott a füzet, kb 70 oldal, ár érték arányba jobb, mint Prechter, sokaknak megvan itt a blogon lévők közül, kérdezzétek meg, mennyire jó v rossz, ne az én véleményem legyen az egyedüli. Szivességből reklámozom, mert Cimballi nekem nagyon spkat segít, ennyivel tudom viszonozni.

    ReplyDelete
  5. Ha valaki nem tud rá áldozni 1x 3 ezer forintot,mit keres egyáltalán a tőzsdén.
    Valamire való tanfolyam 100 ezer alatt nincs,vagy ha van az olyan is.
    Nekem egy mini kötés ára ennek többszöröse.(3000.....?)
    Többiről már nem is beszélek.....1 bukó ,hány ezer forint tud lenni ,még stop-al is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ras! Magasabban a hati, mondtam tegnap :-)

      Delete
    2. Most olvaslak!
      Rövid short elképzelés volt 10 K-val,(Profitvédő rá ma reggel ha bejön)így max nullában kiütött volna,muszáj lépni,mert pénz csak abból lesz,ha lépek is.

      Delete
  6. Szerintem itt félrement valami.. Nemegyszer volt itt köztetek "probléma", hogy ki mit írt nem írt, vagy annak ellenkezőjét,aztán kiderült, hogy valahol megvan, csak mondjuk a másik pont nem olvasta..már ezért sem hiszem, hogy ez
    Úgy viszont még nehezebb követni, ha vmi kimarad, vagy eleve máshol van.. Ez amúgy teljesen OK, úgy bánsz a tudásoddal, annak termékével, ahogy jónak látod, és köszönet minden megosztásért, csak gondoltam megjegyzem, mint észrevétel, aztán ez is vagy hasznosul vagy nem :)
    zuzu

    ReplyDelete
  7. A vita, ha kulturált eszközökkel, érvekkel folyik jó. Ha személyeskedéssel akkor nem.

    Eddig igyekeztem minden kérdésre válaszolni, itt a megjegyzésekben, vagy pm-ben. Sokszor nem is nekem kellett reagálnom, mert voltak, akik hamarabb adták megoldást a kérdésekre.

    Ennyi idő után már megértem az a helyzetet, amikor egy elemzés után valaki beleugrik az egyik irányba és a veszteség hatására érzelmileg túlfűtötten kommunikál. Sokszor hangsúlyoztam, talán pont ezért, hogy ami itt van, az nem kereskedési rendszer, annak csak egy eleme, a kereskedéshez ennél több kell. Mára óvatosabb lettem, nem minden elemzés bírja ki a széles nyilvánosságot.

    A buxelliottra minden olyan dolgot felteszek, amit érdemesnek tartok, a zárt blog más, kevesen vagyunk, magánéletről, szakmai kérdésekről folyik a diszkurzus, sokan személyesen is ismerjük, néha hívjuk is telefonon egymást.

    Korábban több figyelmeztetést is kaptam, mert a blogra kitett megjegyzések egyesek szerint piacra is hatással voltak. Elliott elvrendszerében gondolkodva én ebben nem hiszek, bár időszakosan egyes nagy tételek lehet tényleg bezavarhatnak. (Van itt több olyan tréder is, aki 100-300 db hatinál indítja a kereskedésének első fázisát, a piac ennyire nem likvid! Igaz, nekik saját rendszerük van, Elliott csak kiegészítés).

    Szumma: azzal, hogy a buxellioton kívül más blogokon is ott vagyok, attól még nem marad le senki fontos dologról itt. Aki tanulni, fejlődni akar, az előtt mindig nyitva áll minden, hogy a szükséges tudást elsajátítsa.

    Emberek vagyunk, tévedünk, hibázunk, tanulunk, megsértjük egymást és bocsánatot kérve belátjuk hibáinkat, ha odafigyelünk ettől fejlődünk, ez visz előre, ahogy a blogot is ez vitte az elmúlt években. nem állítom, h mindig jól döntök és jól cselekszem , törekszem rá, de ez kevés. A jelenlegi helyzetben úgy látom jónak, hogy bizonyos dolgokkal még ne lépjek a nyilvánosság elé, teszteljük, elemezzük, kibeszéljük.

    ReplyDelete
  8. Remélem a személyeskedést nem nekem sikerült összehozni, ahogy visszaolvasom nem érezném annnak, mert nem is annak szántam
    Abszolút értem, amit írtál, egyszerűen ott volt ez a sejtelmes szöveg, meg egy link, aztán feljött az ablak, amit nem is értettem, mert egy olyan mailcímmel akart beléptetni, amit nem is használok + nem is tudtam, hogy a blogspot az a google-hoz tartozik
    Szóval hajrá ! Amúgy a viszonylagos folyamatosság nektek is jó lehet, mert Cimballi pl. ugye most áll, és, ha vki csak ez alapján kukkant be+ a leírtak+aktuális helyzet az lehet, hogy eliottól is búcsúzik. De, ha hozzáolvas téged akkor nem kicsit árnyalja az ottani képet is pozitív értelemben..
    zuzu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hali zuzu!
      Én pont azt keresem amint te,hogy lehet összehozni a TA.-Elliott-al,....nincs itt személyeskedés,figyelni kell minden mozgást,elemezni- mi lehet a következő lépés és lekereskedni.
      Tegnap mondta valaki hogy sejtelmesek vagyunk mikor beírtam hogy épülhet valami,de nem tökölhet sokat.Ha tudod mi a szabály a zászlóra,akkor ezt te is tudod.(idő)Amíg van 1 vonalad és két gyertya addig sok minden lehet,és a végén bejött amit láttam,épülhet 1 másik zászló,na ezekre vagy ilyesmikre kell figyelni.Nincs is semmi titok a másik blogon,mint esetleg sokan gondolják,max a kezdetleges dolgokat megosztjuk,ami utána úgy is kikerül ide, ha egyáltalán bejön ez az alakzat.Ennyi >itt van amire gondoltam tegnap

      Delete
    2. http://s20.postimg.org/sqjr7qi31/BUXD0123.png

      És itt van óráson
      http://s20.postimg.org/gpyb70aod/BUX_r_s0123.png

      Delete
    3. A nagy zászlót 11,13-tol figyelem,ott a dátum,kezdetekben még nem volt biztos hogy az is lesz,hát az lett.... :-)))

      Delete
    4. Mondjuk azt hogy a másik blog 1 műhely,ahonnan ha bejön az amire gondoltunk,akkor kikerül az esetleges irány,amire mi gondoltunk,attól még nem biztos hogy így is lesz.(Piac majd eldönti,mert csak neki lehet igaza.)
      De még akkor sem felhívás 1 "keringőre",mert a te pénzed ,te döntesz hogy mit lépsz.

      Mindenki a saját felelősségére kereskedik......

      Delete
    5. Szia Ras ! Láttam a zászlóidat, grat hozzá, én nem merem látni a hurkák miatt :)
      Viszont az előző fordfejváll nagyon ott volt. Most hasonló miatt várnám, h EURHUF ott lesz-marad ahol éppen most v esetleg feljebb. Kérdés hogy akkor mi lesz többivel..
      zuzu

      Delete
  9. Szia Zuzu!

    A személyeskedés régi történet, de miatta és a trollok miatt lett Ras szavaival "a műhely", tényleg nincs titok.

    Dicsérő szavakat köszönöm.

    Cimballi kereskedő, elliotra épített egy ker rendszert, de itt tényleg nincs erről szó. A keteskedésben elliott vélára után pl gyertya jelzéseket nézek a belépőhöz.

    A buxról felkerült ide egy nagy elemzés, az kb két három hónapja volt fent ott először, ehhez képest még a piac még nincs ott...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bocs a sok elütésért, telo

      Delete
    2. Szia Ad! Igen megvan fejben a történet:)

      Delete
  10. Előre láttad az esést a buxban, ugye Ad? :)

    Tűzrók@

    ReplyDelete
    Replies
    1. Felraktam a bux elemzést, a várakozást naposon is, hogy milyen zónákba, merre fog mozogni a piac, az árak nem lephettek meg senkit, közel két hete elérhető a chart, ahol láthatóak a mostani mozgások, nézzetek vissza .)

      Delete
    2. Igen, tudom, erre gondoltam :)

      Tűzrók@

      Delete
    3. Így igaz! Szép munka Ad!!!! Köszi!!!!

      Delete
  11. Durva:

    Törékeny kilencek?

    Roubini Magyarországot is megemlítette egyik friss Twitter-posztjában. Azt a kérdést tette fel:
    törékeny 5-ök (India, Indonézia, Brazília, Törökország, Dél-Afrika) vagy
    törékeny 9-ek (a fentieken túl Ukrajna, Magyarország, Argentína, Venezuela)?

    Cikk itt:

    http://www.portfolio.hu/gazdasag/szegyenlistara_tett_minket_az_ijesztgetos_kozgazdasz.4.194383.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Csak nehogy a török líra sorsára jussunk. (bár amíg EU-ban még nincs készen a minta, addig max. bázisépítés lesz)

      Delete
    2. Nagy tf-s, nagy mennyiségű cash USD longom van, papír alapon, augusztus óta.
      (kormány, tranzakciós adó, bankadó, bankellenesség stb miatt nem mertem várni) Mindez párosul friss útlevéllel.

      Bármilyen unortodox lépésre van ellenlépésem, felkészültem.

      Delete
    3. Majd küldök mailet, csak előtte még utána nézek valaminek, mert nem vagyok biztos benne.

      Delete
  12. Állami nyomdám meg szépen menetel,nem 1 idegbajos részvény.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mert semmi nem történt, látszólag

      minimális esés naposon, de van,a mi pl MTel emelkedett a tegnapi záróhoz képest

      Delete
    2. Addig jó amíg nem történik semmi,most szedik el a pénzeket a forgolódásban,ez mindig így van...........már akitől tudják.

      Delete
    3. Végre a másik oldalon állok :)

      Delete
  13. Majd meg fordul,gondolom nem marad így,valaki majd beleszédül.

    Figyelni és tradelni..keressetek sok pénzt.

    ReplyDelete
  14. Rendeltem egy másik pénztárgépet a NAV-tol,ki is fizettem ,erre ma jött a hír hogy ennek a pénztárgépnek a forgalmazását is visszavonta a NAV
    Ilyen köcsög 1 bandát még a világ nem látott.Természetesen így a gépenkénti 50 ezer forint kedvezményre már így nem vagyok-vagyunk jogosultak.
    Miért is vagyok meglepődve én tudatlan

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/betiltottak_ket_online_kasszat.194412.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szakértelem, minden szinten!!!

      Kádár korszakban volt utoljára, h a pártkönyv nagysága jobban számított, mint a valódi tudás, sajnos de ja vu az érzés...

      No para, így biztos nem adsz majd számlát....!

      Van logikus sorrend, egy ilyen rendszer bevezetésénél, amit követtek az biztos nem az... Sajnálom, hogy ilyenekkel kell foglalkoznod!

      Delete
  15. Replies
    1. éppen Rád gondoltam mikor ezt olvastam, hogy online vagy e már. :-)

      Delete
    2. Haló,pont gondoltam rád, hogy nagyon eltűntél! Kereskedsz még?

      Delete
  16. Szoktam, két bevallás között :-)))))
    De ez most sűrű időszak :-(
    És én is gondolok Rád :-)))))))

    ReplyDelete