Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2013. december 9., hétfő

Last wave standing ...

2012. április 30-án írtam a következő sorokat:

"Szerintem elérkezett az idő, a hosszútávú long pozíciók csökkentésérestoppok szorosra húzására. Ez nem short és nem azonnali zárásra való felszólítás, csak egy gondolat, hogy fel kell készülni arra, hogy lefordulnak a piacok, egy hosszabb bear szakaszra. Nem kell itt armageddonban gondolkozni, egyenlőre, csupán az óvatosság elve alapján készülni kell a zsákban lévő profit megvédésére, a veszteség elkerülésére.

Azt hiszem nem írtam ki még ilyet, bár több eset is volt, amikor kinézett egy nagy lefordulás, most azonban nagyon reális esélyét látom, kellene még egy kör felfelé, néhány piac, termék vonatkozásában, de közel vagyunk nagy tf-n a kész szerkezetekhez.

Gondolkozz és legyél felkészült minden irányra, csak magadra hallgass, ne másra, ha a pénzedről van szó!"

A fenti felhívás a következők miatt következett be. Egy feltételezett ED, melynek utolsó hulláma után komoly letörésre lehet számítani. A bizonytalansági faktor, ami azóta is megvan, hogy valóban az utolsó felfelé hullám futott-e le, vagy sem. Tekintve, hogy az akkor felrakott képek törlődtek, előkerestem a gépről az aznapi hetes ábrát.

OTP hetes chart, 2013. május 2.:


Sokat kaptam, még napokig felfelé ment a piac, a várt csúcs (5.200 helyett, még magasabbra) fölé is. Ez egy ED esetében természetes. Nem megyek bele anno leírtam mindent. Miért jöttem ezzel elő?

Azért, mert egy újabb figyelmeztetéssel szeretnék élni. Nem érdekel, ha napokig felfelé fog menni a piac, nem érdekelnek az ellenvélemények, nem vitatkozni akarok, csupán azoknak jelezni, akik elgondolkodnak néhány sor elolvasása után és megteszik azt, hogy jobban odafigyelnek a meglévő long pozicióik védelmére. Ahogy ezt tették április-május esetében is. (20-30%-kal alacsonyabban van most a piac, mint anno a csúcs.)

Hetek óta, csöndben figyelem a piacokat, nézem az alternatív lehetőségeket, összeállt a kép. A piaci mozgások összeérnek, hamarosan. Néhány utalással már éltem az elmúlt hetekben (Krampusz rally néven), amiben arra akartam utalni, hogy december elejére a piacok elérhetik a csúcsaikat. De nézzük, hogy áll most a kép:

USD/HUF

Egy hullám délnek - ha a mai mélyponttal nem volt meg - az ideális árakat a fibo szintek szerint jelöltem, nem akarok dönteni, hogy melyik lehet az, 215 alá már nem várnám. Az elmúlt időszakban a devizák korábban fordultak, ha most is így van, akkor 1-2 héttel korábban elindulnak majd északra a forinttal szemben.


Bux

Régóta figyelem a buxnál a hsz lehetőségét. Kontextusba illeszthető, bár nem örülök neki, hogy ciklus szinten csinál egy ED-t.  A két lehetőséget felrajzoltam, vagy van még egy hullám, vagy nincs.


Amennyiben valóban hsz-ről van szó, akkor itt egy thrust-ot fogunk látni, néhány ezer pont szabadesést! Mennyire gondolok? Összeségében cca.10.000 pont lehet, de ami hirtelen fog bekövetkezni az cca. 5.000 pont. 

Hasonló alakzat látható a MOL esetében, ezért ezt nem teszem fel.

A Dow vonatkozásában továbbra sem tudom eldönteni, lesz-e még felfelé egy hullám, vagy sem. Ma csatoltam két ábrát, mindkettő szerint lesz még egy kör felfelé, azaz egy hullám, maximum egy hullám (figyelem, nagyobb tf-ről beszélek)!

OTP

Csúnyán néz ki a bankpapír, a bear verzió szerinti célzónából délre fordult naposon.


Besült a havi bullish sling, rossz ómen! Ráadásul MA9 alatt kupak, még nincs kész, de ez nagyon rosszul fest.


A hetes chartról a portfólió elemzése alá beírtam a véleményem, nem fejtem ki újra. Annyit teszek csak hozzá, hogy bekaríkáztam egy erős hetes bearish jelzést.

 
Az április elemzés szerint, ha az OTP grafikonján ED látható, akkor december-januárra a papír 3000 alá megy, meglátjuk.

Összefoglalva, lassan itt az idő, a medve nem alszik idén téli álmont és hamarosan előjöhet a barlangjából. Természetesen ez nem jelent azonnali shortolást. Jön az év vége, jövő héttől belassulnak a piacok, meg kell várni a bizonyosságot és ott kell lenni, amikor a piac megmutatja magát. 

Természetesen ez is csak egy vélemény! Mindenki saját belátása szerint cselekedjen! A saját döntéséért mindenki saját maga felelős!

Akár napokig mehetnek még felfelé a piacok, sőt a lassulás miatt pár hét is lehet, a piacok között az együtállás majd a harmadik hullám idején következik be, azaz lehet nem egyidőben látjuk meg a lefordulást.

Fundamentalista adalék:

Nem tudom hányan ismerik a 401(k) néven ismert nyugdíj metódust. A lényeg, a baby boom generáció az USA-ban 2014-től kezd nyugdíjba vonulni. A nyugdíj megtakarításaikat a tőzsdén helyezték el, a portfóliót a nyugdíjba vonulás során azonnal értékesítik (adófizetési kötelezettség keletkezik a vonatkozó törvények szerint). Ha eladói nyomás van, akkor az árak lefelé mennek.
Magyarország tekintetében a véleményem változatlan, a jelenlegi gazdaságpolitika egy csődtömeg, olyan stuktúra épült ki, mely egy meggyengült nemzetközi hangulatban komoly problémát fog okozni, egy válságnál akár tragédiát, lehet ez utóbbira kell felkészülni.


Stop legyen veletek!!!

39 megjegyzés:

 1. Sziasztok!

  Köszi a figyelmeztetést, én komolyan veszem, longolni már nem fogok, csak Usd-t.

  VálaszTörlés
 2. Szabad longolni, ha jó helyzet van. Kis tfn, kontratrend stratégiával, agresszív, szoros stoppal.
  De tény, ha óvatos vagy nagy hibát nem vétesz.
  Nagy tf-n most én sem lépek már longba, napon belül, day trade esetén, talán igen.
  Ez is csak egy esély, a piac majd megmutatja magát, eltörli v igazolja a gyanúmat.

  VálaszTörlés
 3. LIKE-olom ;)Én megvárom az első pofont a piacnak, hogy tudjak hova stoppot tenni...

  valami ilyesmire készülhet a piac is...
  http://www.youtube.com/watch?v=YIj9XGLTGH8

  VálaszTörlés
 4. 4490 környékéről van most az OTP-m, sz'al tőlem indulhat a buli :-)

  VálaszTörlés
 5. Ez nekem OTPnél nem újság követem shortba az ábrámat, most ha ki veszi 4100-4150-et a köv. megálló 3800 majd föl 4250-4300 és onnan jön a köv. szint. a DAXnál remekül be jött a kocka elmélet írtam hogy biztonsági öveket be kapcsolni. Nemzetközi piacokról pedig annyit a fák nem nőnek az égig 5 éve folyamatosan nőnek nyesés nélkül kíváncsian várom a nagy metszés mikor indul.

  VálaszTörlés
 6. Válaszok
  1. Ezt ki javasolja TE ha igen akkor esetleg, és meddig?

   Törlés
  2. Van esélye egy felfelének, bear alapon is, illetve a bull esetében van egy olyan alakzat, amibe belefér, de kicsi az esélye, nagyon kicsi, persze ettől még lehet, ez lenne akkor az utolsó nagy hullám fel, kis tf bear eset csak korrekció fut északnak, majd meglátjuk

   Törlés
  3. Egyenlőre ez beir még a piros vonal alatt van, ha át töri akkor is kell egy vissza text esetleg ott veszek és zárom a shorott.
   http://kepkezelo.com/images/no0mpa35tb4kq7ktez2v.png
   http://kepkezelo.com/images/b3bby194dp617lr0osn3.png

   Törlés
  4. Ezt senki nem javasolja,mindig csak a magam feje után nyitok,kockáztatok>Stop bent van,van miből leírni ha netán.....céláram meg van ,de nem teszem be.
   Ha nincs részvényed mikor lefelé megy az árfolyam, akkor sem lesz ha felfelé fog menni, dolgot követem.

   Törlés
  5. Különben van még 180db oti short certim és még hati is. Ahol jeleztem ott zárom. Ha egyáltalán megindul északnak szvsz. idén nagyon nem fog.
   Főleg a BUX is letörte a fej-vállat cél ár 16000 körül.

   Törlés
  6. Én felmerem vállalni előre,nem utólag írom be milyen pozim van,anno néztem a fórumokat, "utólag" beírt pozik szerint mindenki csak nyert,senki nem vesztett,szerintem most is így van,a tőzsdei statisztika meg nem ezt mutatja hogy mindenki csak nyer és senki nem veszít.
   APPL-ben is voltam 1,8 millió veszteségbe de nem zártam mert tudtam hogy ebből még nyerő lesz,lett is,nem is kevés és még nyitva van.Mindig nézni kell mik a lehetőségek és ha kell igenis bele kell hígítani a megfelelő helyen hogy lejjebb jöjjön az átlag,403-on belevettem .persze nem gagyi részvényekbe,igen elrontottam de nem volt pánikzárás mert kivártam a lehetőséget.(545-röl lehoztam az átlagot 472-re)most 566-on áll.Természetesen ezt nem bírja mindenki pszichésen elviselni,meg pénzügyileg sem......mennem kell,sok sikert

   Törlés
 7. Pont ez az, a lefelé még mindig lehet zz, ez zavar a short nyitásban, pl

  Otp fej váll lehetőség, akkor pedig lesz egy fel kör min,

  VálaszTörlés
 8. Ebusdhuftl16 top 5 ajánlatot tud valaki írni nekem, még mindig nem oldották meg.,.

  Mindkét oldal érdekel

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most hívtak a randomtól, ebben a hónapban ingyenesen adják ezt a szolgáltatást, vár egyenlőre fogalmaá sincs hol kell a telon beállitani:-)
   Azért van, akinek van még üzleti érzéke.,.

   Törlés
  2. Netboon felület beállítások, adatok módosítása

   Törlés
  3. Köszi, beálliitva, kicsit bonyesz telorool

   Törlés
 9. Ad! 5perce 130-as kötés volt 2perce 128 de csak kötéstáblán láttom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kötésláb megvan, gondolkozom egy kis pakkon, de nem szeretel távol az árjegyzőtől beszállni

   Köszi, üdv a blogon!

   Törlés
 10. üdv

  Egyet még talán az el múlt 4-5 évbe aki föl fele lövöldözött és el találta a célárakat nálam nem nagyon vívott ki elismerést mivel a nemzetközi trendek föl fele álltak.
  Az elismerés azé aki lefele eltalált valamilyen lehetőséget ne tálán még célárat is hát az ilyen embert bizony keresni kell és elismerni mivel ritka.

  VálaszTörlés
 11. 5800 db 128-n, árjegyző 120-n

  VálaszTörlés
 12. Válaszok
  1. Eh, pedig szép lett volna :-)

   Törlés
  2. hogy nem zárásban esett be tegnap... shortoltam a dow-t, határidő elérte a céláramat 15 percesen

   Törlés
 13. USD órás fordulós jelzés, kiváncsi vok meddig jut

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, de nem vok benne biztos még, hogy nem néz le 217-re, meglátjuk, ha nem ütik ki, akkor a risk bírja

   Törlés
  2. Most nézem működik a Pró. felület, van minden rajta,grafikon-ár-kötéslista-könyv is tele,nem hiszem el,remélem most már jó lesz

   Törlés
  3. ja reggel én is láttam a telon, mikor kellett meg nem volt...

   Törlés
  4. Szerintem már nagyon unják hogy telefonálgatok,ma mondtam nekik küldök egy hozzáértő embert ha nem tudják megoldani.

   Törlés
  5. A random felhívott, hogy ebben a hónapban ingyenes náluk, be is állítottam... ügyes húzás, biztos megtudták, hogy az erste nem képes adatot adni, de nem valotta be :)

   Törlés
  6. Ők már hamarabb léptek, már november végén küldték az emailt, hogy decemberben ingyenes a real

   Törlés
  7. upsz, akkor is felhívtak, a spameket meg nem olvasom :) külön emailre mennek, ezek szerint ez is :)

   Törlés
  8. Mindenesetre elég ciki hogy egy ekkora brókercég ilyen szoftverest alkalmaz aki nem tudja megoldani fél év alatt a hiányosságokat,a xetra-ról nem is beszélve.Most már minden xarért fogok telefonálni nekik,havi 5000 percbe belefér,ha már adja a T Home.

   Törlés
  9. Nekem is küldtek pedig nincs is Randomos számlám.

   Törlés
  10. nekem nem volt erőm felhívni őket, pedig nincs telefonköltségem, ingyenes a csomag :), de hajrá

   Törlés
 14. Barátnőmnek erste meg küldte SMS- t, hogy zárja a shortpozicioját. Nem is volt neki. :-)))). Kicsit káoszos ott a helyzet.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hát, én leizzadtam volna, hanem vok gépközelbe, persze, csak ha rossz irányba ültem volna :)

   Törlés
 15. Jobb, ha tudjátok, hogy ezen az egészen már túl is vagyunk:
  http://kepfeltoltes.hu/131211/Hungary_Stock_Market_Daily_20131211113110_www.kepfeltoltes.hu_.png

  :-o

  VálaszTörlés