Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 4 May 2013

OTP - heti

Az OTP hetes chartján szépen kirajzolódik az ék. A belső szerkezet is szépen hozza a korrekciós jegyeket (3-3-3-3-3).


Elliott így fogalmaz: "A [záró] diagonál végén drámai fordulat következik be, amely nyomán az árfolyam igen meredek szögben teszi meg az utat az alakzat kiindulási pontjáig és még valamennyit"

Az a tudás is birtokunkban van, hogy mindezt kb. mennyi idő alatt teszi meg. Ez a jelenlegi információk szerint kb. 28-43 hét közé várható, azaz az év végére, jövő év elejére a papír 2600-700 alá kerülhet. Ez a jelenlegi értékének megfeleződését jelentheti. Valóban drasztikus esés lehet, a hangulat elromlását jelenti, megindulhat a válság következő fázisa, ami véleményem szerint a meggyengült világgazdaságra szabadul majd rá. Kormányok fognak megdőlni és újabb lázadások lesznek, de ez egy másik történet. Maradva az OTP-nél a célzónába várom a papírt, de tudom, jelen alakzatban ki is szúrhat belőle, sőt el is maradhat tőle.

OTP heti chart:

és a fraktálos, már ismert ábra:


Kisebb tf alapján szerintem még nem vagyunk készen, de a jövő héten nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy látni fogjuk a végét, akár ez új csúcsot jelent majd, akár nem.

16 comments:

  1. Szia Ad!

    Ritkán olvasom a blogodat, mindig valami meglepetés ér itt ,-)
    Most ez a várt nagy beszakadás. Tudod mi jutott eszembe róla, amikor egyszer kérted semmiképpen ne lépjen senki longba.. ha jól emlékszem akkor felfele ment a piac utána.
    Az az igazság most elég szép a kép kint. Valóban minden csúcsra van járatva kint, Vix index is le van nyomva. Tombol az optimizmus az indexekben. Ellenben itthon van egy marha nagy pesszimista szemlélet, amit én már nagyon unok.
    Gondolom nem csak én, mások is várnak már egy kiegyensúlyozott emelkedő trendet.
    Én remélem, hogy nem lefele megyünk, hanem felfele. Tény, hogy azt lehet gondolni, hogy kint csúcsra mentek az indexek, és be kéne esniük, indikátorok is magasan, csúcsok is megvannak. Na meg már kezdenek is új csúcsokra haladni. Én nagyon drukkolok a további emelkedésnek kint, itthon meg pláne. Szépen ki lettek fosztva a befektetők, kereskedők, a nép. nem kéne tovább lopni a nép pénzét. Itt nem lehet már tovább hagyni a sárdobálást, lopást, kifosztást. Így sincs semmi forgalom a Béten. Ne kelljen már további kifosztással pénzt keresni idehaza.. sosem fogunk így beindulni, sosem jön így senki befektetni országunkba. Nyugat ki tudott lábalni? Kötvényeinket fel tudják szippantani lassan másfél éve bármilyen mennyiségben folyamatos hozamcsökkenés mellett? Én nagyon remélem, ezt a szétvert, olcsó árazású részvénypiacunkat is megtalálják.
    Remélem nem lesz igazad a nagy OTP eséssel.
    Te magad fogalmazod meg nap mint nap.. Elliott hullámai csak egy tanulmány, egyáltalán nem biztos, hogy úgy lesz, ahogy elgondoljátok..
    Ez szerintem elég sokszor bebizonyosodik. Én magam itt minden egyes nap, percben más éles gondolatfordulatokat látok.. sosem tudom eldönteni valójában mi is az igazi gondolat. Ha nem jön be egyik gondolat, előveszitek a másikat, hogy akkor a pár hete, vagy pár hónapja, vagy múlt heti chart az aktuális, abban mutattátok.
    Én többször jeleztem nem mélyültem ennyire bele a hullámokba mint Ti, ezeket a részletes hullámelméleteket fenntartással kezelem. Nekem elég felismernem a az 5hullámot fel, majd hármas korrekcióját, ezen felül főleg alakzatokat figyelek, fibo szintekkel együtt, alj, tető pontokkal.
    örülök, ha működik a rendszeretek, örülök ha keresni tudtok vele, de nem bánnám, ha tévednétek, tévednél ebben az OTP 2600ban.
    Pár napja olvastam ismét, hogy nagy esést vársz, és nem ajánlasz longot, erre másnap megvolt a 2%plusz, majd most pénteken is a további emelkedés. Én remélem megy tovább minden fel.

    Természetesen elfogadom, hogy más lefele várja a piacot.
    Twernek is volt itt 10K alá terve, volt valami 5.hullám le 15K alá, amit hónapokig mutatott, mára az az elmélet is borult. Volt itt szó valami 3-5000es Bux értékről is.. az talán a Te írásod között.

    Folytatódik a következő hozzászólásomban, mert ilyen hosszú hozzászólást nem lehetett felvinni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szóval itt folytatódik, mert nem engedett több karaktert írni:


      Egyelőre Bux tart a több éves szűkülő szimmetrikus háromszögben, és én remélem felfele fog belőle kitörni. állítani nem tudom, ebben bízom.

      Historikus Bux chart 1991től nálam havi chart:
      http://postimg.org/image/d795t3xqv/full/

      Bollinger közép felé az árfolyam, pénteken 200napos mozgóátlagot érintettünk.

      Hatalmas több éves háromszög szűkülés a fekete háromszögben, azon belül egy másik kék háromszögelődés, Emelkedő trend még él hosszútávon szerintem. A nyilak jelölik a hasonló háromszög szűkülést 2000es évek elején és most. Nekem még mindegy merre mozog a háromszögben, de én nem lefele törést szeretnék belőle, hanem felfele kitörést. A trend folytatódhatna fel. A háromszög szűkülésben a mozgást nem akarom pontosan megfejteni. Setup a fekete háromszög kitörésekor van a BÉTen nekem. Ennek ellenére kis papírok mint tudod forgatom addig. Aztán ha megjön a megfelelő forgalom, és érdeklődés piacunk iránt, akkor durr bele a lecsóba hatiba, OTPbe.. Szerintem elég jól nézünk ki.. elég olcsók is vagyunk, forintunk is jól tartja a sarat, kormány is halad a GDP cél felé.. gazdaságélénkítési lépések is haladnak szerintem.
      nem, vagyok pesszimista. EKB is most csökkentett kamatot. Világban negatív kamatok vannak. Nálunk történelmi aljaknál a jegybanki kamatok, ez szorítja le a hitel kamatokat is, ami megindíthatja az érdeklődést a hitelt igénylők körében, pláne egy forint erősödés mellett. Nem lenne rossz 300as Euro/hufnál felvenni, majd 250nél törleszteni nem??
      Tudom ez bilibe lógó kéz..
      Ennek ellenére optimista vagyok.
      KKVK is megkapják a 0% közeli hiteleket.
      Szóval hajrá előre!!

      OTPvel mi a baj?
      Lehet nem vagyok jó elliottos, de legyen jó a fordított fej-váll alakzatfelismerés alapján naposon:

      http://postimg.org/image/r3uj4s3bv/

      OTP hetesemmel mi a baj?

      http://postimg.org/image/8dedlark5/

      Végre elért a 2007óta tartó szimmetrikus háromszög végébe, onnan felfele kandikál ki. Hadd menjen.. Rajta!
      Ne kelljen már most bedőlnie.. ,-)

      Delete
  2. Cimbi is állítólag azt mondta NagyBarnaMackónak pár hete vége az ötös hullámnak kint.. (nem tudom, nem olvasom Cimballit egyáltalán, mackó úr írta még 1565körüli S&Pnél, aztán itt van 1611..

    Ismered Te is DOW Jones historikus chartját 1900as évektől. Abban aztán volt ennél cudarabb élet, időszak is a világban, mégis 1900as évekóta új csúcsokra megy folyamatosan.
    Kb.ennyi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na álljon meg a menet blogos!!
      Én nem vagyok elliottos aki a dogmában és a chartban hisz például az e-start ötödik hullámra se vettem 500-nál ahol ajánlottad nekem nagy lelkesen a 99Ft-ra történő beverése előtt, mert volt eszem, hogy a többi ajánlásodról nem is beszéljek.
      Az, hogy ki úgy ki másképp látja a dolgokat messzebbről az egy dolog, mivel a következő válság - ami lesz, ebben biztos vagyok- bár még ez se ért végett , az állításoddal ellentétben.. sőt.. az majd közeleg szép csendben..
      volt szerencsém hármat is átélni a nagyobbak közül.. Te mennyit?

      Delete
  3. Szia!

    Lesz válasz, az egész gondolatsorra délután, este, amint lesz időm.
    Érdekes gondolatokat feszegetsz, egy dologra reflektálnék most.

    A long zárásokra való figyelmeztetés:

    "Szerintem elérkezett az idő, a hosszútávú long pozíciók csökkentésére, stoppok szorosra húzására. Ez nem short és nem azonnali zárásra való felszólítás, csak egy gondolat, hogy fel kell készülni arra, hogy lefordulnak a piacok, egy hosszabb bear szakaszra. Nem kell itt armageddonban gondolkozni, egyenlőre, csupán az óvatosság elve alapján készülni kell a zsákban lévő profit megvédésére, a veszteség elkerülésére.

    Azt hiszem nem írtam ki még ilyet, bár több eset is volt, amikor kinézett egy nagy lefordulás, most azonban nagyon reális esélyét látom, kellene még egy kör felfelé, néhány piac, termék vonatkozásában, de közel vagyunk nagy tf-n a kész szerkezetekhez.

    Gondolkozz és legyél felkészült minden irányra, csak magadra hallgass, ne másra, ha a pénzedről van szó!"

    Lényeges elemek: hosszútávon felvett long, stop szorosra húzás, nem short és nem azonnali zárás, felkészülni, kellene egy kör felfelé, gondolkozz, légy felkészült

    ReplyDelete
  4. közben kérnék engedélyt a felrakott képfile-ok felhasználásához egy bejegyzésben, természetesen szerző megjelölésével,köszi!

    ReplyDelete
  5. Off: Ne feledjétek ma anyák napja!

    http://kepfeltoltes.hu/130505/anya_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  6. a 2007-es lejövetel 19 -20 hónap volt ez csak ilyen rövid lenne ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. általában, tapasztalataim szerint az ED utáni letörést a célárig a harmadik hullám hajtja végre, azaz korántsem lesz olyan rövid, a formáció még kérdés, mert ED befejezést el tudok képzelni ezen a tf-n is, akkor pedig más a formáció

      Összefoglalva, ha itt hetesen ed fut, akkor gyors célár elérés követően még további esés lehet, tudjátok OTP<600 Ft, de ezt régen számoltam, azóta van egy csomó új adat

      Delete
    2. előfordulhat az is hogy A hullám hosszának csak a 61,8 % -a lesz esetleg C hullám hossza?

      Delete
    3. Remek kérdés! Mert a tapasztalatom az, hogy amennyiben C Ed, akkor a hossza ált. 61,8%. Buxnál 78,6%, amennyiben nem a=c, nagyon gyakori ez a fibo egyezőség ed-ben.

      Gondolom azért kérdezed,mert minuszra jönne ki, ugye?

      Ha igen, ez két dolog miatt lehet, illetve érdemes megnézni. Az egyik, el kell fogadni, állami kézbe kerül a bank, csődbe megy, stb.
      A másik, hogy ilyenkor nem a pont érték, hanem a százalékos érték lesz egymással arányban, azaz anno elvesztette az értéke 90%-át, akkor most is annyit fog veszteni, azaz 600 forint alá kerül...

      Delete
    4. elsősorban az időbeli és mérethossz számolásaim szerint igen.,százalékig még nem jutottam ez lett volna a következő lépés.

      Delete
  7. Ha időben nézem akkor még a fele sem lesz.

    ReplyDelete
  8. FTSE 250 +14%
    Idei statisztika:
    SP 500 +13%
    CAC 40 +7.5%
    BUX +0,8%
    RTS -6.5%
    PX -7%
    WIG20 -10%

    A bux, viszonylag "előkelő" helyen áll a régióban, ezt annak köszönheti, hogy nálunk mindössze 4 papír van ami szót érdemel, illetve egyedül (!!)az otp szereplésnek.
    Lehetett látni, hogy amikor az otp beesett 4950-ről 4200-ra a bux is esett zsinórban addig. A trendszerűen folytatódó ilikvid, kisforgalmú környezet miatt egyedül csak azzal "kereskedtek", míg a többi papír lényegében teljesen a háttérbe szorult, bármilyen jó hír is látott napvilágot a többségében rossz hírek mellett.



    ReplyDelete
    Replies
    1. macko ur! Ugye milyen jo buxi a feltorekvo piacok kozott?! '-)

      Delete
  9. Az okot leírtam.. számomra ez elszomorító... borzalom..katasztrófa
    nekem ennél eddig az idei hozamom 20-szor nagyobb
    Nem mellesleg én januárban 10-15% éves emelkedést vártam a kinti piacokon
    tehát itt valahol egyre nagyobb a kockázat hozam arány - nekem -

    ReplyDelete