Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 17 May 2013

Dow

Esélyes, hogy megcélozza a felső zónát, vagy csak spike lesz?

Dow havi chart:




3 comments:

  1. hali.egy kicsit már mindenki át állt a világos oldalra ,elhitte hogy már csak egy út a cél a felfelé .a cimballi barátod is 4 éven keresztül itt a fordulatot szónokolta ,most meg a 3 ban vagyunk és pici 4 le és 5 meg az egekben

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ber, amikor van egy tiszta emelkedő szakasz, akkor mi a frásznak álljak oda az expresszvonat elé?

      http://2.bp.blogspot.com/-eoq0kWNz_pQ/UZmgD_NG2oI/AAAAAAAAB6c/Lh2w_xgMMAA/s1600/MAY17_SPX_daily.JPG
      Ez egy bear számozás, amiről beszélek, de rövid távon kevés benne a short esélye, egyelőre. Minek shortolni, ha látom, hogy egy-két felfelé kanyar még nagyon benne van a játékban. (Igaz, a keddi napon már lesznek jól húzó short szituációk, átmeneti bear uralom következik.)

      Minden emelkedő korrekció tartalmaz impulzus szakaszokat, amit számokkal jelölünk. De látod mi van az impulzus végén? Egy Ciklus b jelölés.

      Abban szeretek konzisztens lenni, hogy minél rugalmasabban beépítem a piac által felém küldött üzeneteket. A következetes szónak van pozitív és negatív hozadéka is. Pozitív, ha a módszeres tervezésre és cselekvésre utal, arra, hogy olvasod az információkat és ha akár csak rövid távon is ellentmondó "üzeneteket" látsz, akkor változtatod a véleményed, azon az időtávon, amin kell. Nem szégyen bevallani, ha van egy bear várakozásod, de épp eléd kerül egy tisztán bull szakaszt és vele akár egy long setup. Ez az igazi művészet, amikor kognitív szinten tudod tartani minden döntésed. Amúgy szinte minden korrekciónak van kereskedhető része az A, vagy a C hullámban, csak idősíkválasztás kérdése a dolog.

      Az imént említett "szégyenérzet" vezet át a romboló következetességre. A szégyen az ego üzenete, amikor a véleményünkhöz ragaszkodás önmagáért fontos. Ismered a mondást, "inkább a véleményemet veszítsem, mint a pénzem"

      Felvet a hozzászólásod egy másik kérdést is. Olyan véleményt vársz tőlünk, ahol az előző megállapításunkhoz körmünk szakadtáig ragaszkodunk és mindig új indikációt, vagy okot hozunk fel a piac által valamilyen távon nem igazolt véleményünk igazolására? Vagy pedig olyat, amelyben beépítjük a friss információkat és mindig a valószínűbb útra igazítjuk az előrejelzéseinket? A fizetős szolgáltatások az előbbiből élnek, mert az embereknek őrülten kell az érzelmi elfogultságuk racionalizálása. Fizetni is hajlandóak érte. Fontosabb nekik, mint a működő stratégia. A tréderek viszont az utóbbiból élnek.

      Delete
  2. Olvassatok a sorok kozt. Analizaljatok a mondanivalot is ne csak a chartokat!

    ReplyDelete