Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 6 April 2013

EUR/HUF kereszt

Régen néztem az EUR/HUF keresztet. Most felteszek el lehetséges számozást. Meredek esés bontakozott ki az árfolyam vonatkozásában. A kép nem tiszta, lehet ez egy flat korrekció utolsó c hulláma, de ha megfigyeljük az emelkedést végig flat gyanús korrekciók futottak le, még akkor is, ha igen magas retrace szintet értek el, ebből fakadóan és mivel arányosság szempontjából itt sokkal jobb lenne, el tudnám képzelni, hogy negyedik hullámban a ritka, de nem lehetetlen ZZ következne. Két lehetséges zóna (ovális) lehet az ideális célár, mély korrekció esetén az alsó, vagy csekély, de negyedik hullámra jellemző korrekció esetén a felső.

EUR/HUF napos kereszt:


7 comments:

  1. Ez alapján meglepődnék,ha az alsó 4.tartomány jutna érvényre,295-298 között szátalan akadály-mozgó,vonal,fibo látható, melyek törése,szinte nehezebb dio kellene hogy legyen,mint a 300 volt.

    Dino Barran

    ReplyDelete
    Replies
    1. Továbbá,csak elmélkedve,ha az alsó 4.tartomány érvényesülne,vagyis a rajzon ez durván 287-292,az esetben törne egy emelkedő trend,elég határozott vonala,elég határozottan, és semmi oka nem lenne egy 5.-re fent 310-en,maximum egy visszatesztre 296-298 e.t.vonalra és onnan erősödne tovább a forint.

      Dino Barran

      Delete
    2. Nagyon kiváncsi leszek a jövő hétre.

      Delete
  2. Üdv Dino Barran!
    Jó a név, honnan származik?

    A korrekció egyenlőre sem térben, sem időben nem teljes, a negyedik hullám egyébként is ált. időben hosszabb, mint a második. Az esés nagyon gyors, ezért van bennem a kérdőjel, hogy esetleg egy nagyobb, mély esés következhet be. Mindemellett tényleg igaz, hogy az első, magasabb zónára sokkal több jel utal és általában ideálisabb is. Elliottot használva azonban mindig késznek kell lenni több verzióban is gondolkodni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eredeti cimen "Adieu l'ami"1968-as francia-olasz film, Delon által játszott főszereplő:)
      No igen,a 4. időben hosszabb szabályt figyelmen kivűl hagytam,de el is húzódhat itt időben,még a felső célár is,
      akár egy 300 visszateszt utána leoldalog,oldalaz lassan 297-re.
      Azonban valóban nagyon gyors volt az esés eddig,ezt már nem folytathatja jövő héten,amennyiben a felső célár érdekeit nézzük.

      Dino Barran

      Delete
    2. csak egy észrevétel:

      a szabály és a vezérlőelv más, ez vezérlőelv, azaz nem minden esetben van így, csak általában

      Delete
  3. :o)

    3 hullám jött nagy eséllyel le, a felső célzóna vonatkozásában 3 hullám fel, majd 5 hullám le simán belefér

    ReplyDelete