Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 4 February 2013

OTP - részletes

Kezdem a nagyon nagy képpel, a havi charttal. Múlt héten véget ért a hónap. Havi charton a korábbiakhoz képest semmi meglepetés. célzónába ért a piac, ebből a zónából várok egy lefordulást. Havi charton nem lehet megmondani, hogy kisebb tf-n lesz-e még egy lefelé kör, de majd mutatom, hogy még számítok rá.

OTP havi chart:

A hetes charton is  minden a korábbi lassú verzió szerinti jelölés szerint alakul.

OTP hetes chart:


Ha megnézzük az RSI-t a bull ellenállás fogta eddig a piaci esést, ahol az MA9-re ráközelített. Egyenlőre egy alacsonyabb szintű negyedik hullámra gondolok ez alapján is. Várok egy horgot MA9-n.

OTP hetes chart:


Napos ábrát szemlélve a papír elérte a célzónát, megtámaszkodott a korábban már jelölt és említett csatorna tetején. Ezen felül a jelölt RSI csatorna tető szintjéhez ért 50 köröli értéken, szerintem innen lehet egy felpattanás.

OTP napos chart:


A napos timeframe-ig nem volt gond, minden az elgondolások szerint ment, legalábbis az elsődleges verzióm követte a piac. Órás vonalon azonban több kérdés merül fel az alakzatokat illetően. Láthatóan nem törte a lefelé jövetel a korrekciós csatornát, a lefelé jövetel három hullámból áll. Mi lehet ez?

1) ZZ, ami része lehet egy c/ed verziónak, vagy egy hsz c hulláma
2) egy összetett korrekció volt a negyedik hullám, a-b-w-a-b-y
3) 1-2-1 szituációt láttunk
4) 1-2-3/3-ban vagyunk, de még nincs kész.

Bizonyos szempontból a 3 verzió érdekes lehet, de kevés adat van még a döntéshez. Szerintem holnap emelkedés lehet, három verzió abba az irányba mutat, illetve sok olyan támasz van, ami arra enged következtetni, hogy felfelé megyünk. A felfelé menetel szerkezete talán elárul valamit a kisebb tf-s helyzetről.

Elliott rendszerében mindig több verzió mentén kell gondolkodni, íme itt van egy kisebb tf-n a további esés lehetősége:

OTP '30 chart:

12 comments:

  1. Mellékesen jegyzem meg, hogy naposon sling shot esély/veszély állhat fent, ha holnap nem megy új aljra és északnak fordul

    ReplyDelete
  2. Egy kis kiegészítés a tegnapi signálokhoz aki esetleg használni akarja figyelem csak napon túlra jók óráson sok a hamis jel és csak CCI indikátorral (sem rsi sem macd nem jó) bár a DAXnál tiszta egy értelműek voltak a jelzések most egy kontra példa. http://kepkezelo.com/images/ura83gkcc2odhov4kbi9.png

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rá adás http://kepkezelo.com/images/a13el1ftzqj1cw4nphv.png

      Delete
  3. Jaj, ez az összevisszaság. kapkodsz és érzelmek alapján döntesz, ráadásul befolyásolsz, utólagos önigazolással, Brikka jól mondta, hétfő-kedden hetes charton szignált mondani felelőtlenség. Elég régóta kergeted a shortot, most rövid távon bejöhetett, de lehet fordul a piac mire bemondtad, ebből nem lesz profittábilis kereskedés, néha van egy jól elkapott momentum, de a nagy átlagban mellé megy.

    A kulcs szó konzekvencia.

    Ati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem kapkodás öreg inkább az a baj hogy én hagytam itt magam sokat befolyásolni. Ezután időm se lesz a hati shortjaim még 20200rol tartom, DAXot 7580-on paszolom. Ezután nem rakok ki semmit és nem nyilatkozom. De lehet majd egy kis longot ha a signálom mutatja meg ejtek.

      Delete
  4. Szia Ad!

    A piac visszaigazolta a tegnapi short zárásodat! Grtalulálok!

    Ati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te melyik TV-t nézed?

      Delete
    2. Amelyiken 19.817-ig ment ma fel a piac, a zárás 19720-30 környékén lehetett a beírás alapján, cca. 100 pont.

      Eddig a tegnapi aljat még nem vette ki :o) Nézd kereskedői szemmel, ha tegnap zárta, fordított és lezárta, vagy újra nyitott, akkor 200 pont van benne...

      Ati

      Delete
    3. nem lett ma 550 :O(

      Delete
  5. sp napi...nem elliott de figyelemre melto...a jobb oldali szakaszok a hozza tartozo bal oldali szakaszoknak a fibo 84 es 100 kozotti szuk teruletere esnek...ha nem most serul a copy akkor elerhet 1600kozelebe mielott komolyabb korrekcio lenne...
    http://kepfeltoltes.hu/130205/S_P_500_NAPI_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne riogasd már a jó népet evvel a chartal

      Delete
  6. First of all, please use a nickname!

    De tényleg srácok, találjatok ki egy nevet, ez az internet világa, nem nehéz aláírni, egyszerűbb így kommunikálni!

    ReplyDelete