Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 6 February 2013

Bux - napos

Ha a napos ábrára tekintek és figyelembe veszem a záró árakat, spike-okat, akkor olyan,  mintha naposon a bázis csatorna törés megvalósult volna. Íme:


Eszembe jutott, hogy ilyen esetben érdemes vonalgrafikont elővenni, hogy az vajon mit mutat? Jobban látszanak esetleg-e rajta a hullámok, íme:


A csatorna törés, mint oly sok minden Elliotthoz köthető rendszerben csak valószínűség, egy olyan, ami nagyon sok esetben megtörténik, de nem szabály, azaz nem kell mindenképpen teljesülnie. Egy dologra kell majd jelen esetben figyelni, hogy a harmadik hullám ne legyen a legrövidebb. Megj.: OTP esetében is hasonló a kép.
Reális ezt a verziót is figyelni!

36 comments:

  1. A hati tegnap egy ideális zónához ért. Az emelkedést 19840 környékére vártam, amit teljesített, egy flat verzióban, jöhet innen dél, cca. 200 pont benne lehet.

    ReplyDelete
  2. Ha flat, akkor lehetett c-ben Ed lehetett, ami miatt ma gyorsan visszamehet 700 környékére. Még hír is van, ami alátámaszthatja .o)

    ReplyDelete
  3. Baromsag ez az abszolut hir elutasitasos hozzaallas...nemkisebb volumenu hirekre gondolok...de vitatkozni nem fogok rola....ha nincs imf mizeria joval magasabban lennenk es arra is lenne szamozas..nagy tfen mindig van tobb variacio es eldonthetik hirek hogy melyik legyen a befuto...

    ReplyDelete
    Replies
    1. van igazad, de ez egy kicsit tyúk-tojás probléma.
      mert nehéz azzal mit kezdeni, amikor van hírek és mégsem arra megy a grafikon.
      meg ha nem lebegtetik imf-et, hanem akkor azt mondják, nem akarnak, akkor is simán lehet, hogy pont itt vagyunk árfolyamokkal, mert mostanra a beesést kikorrigáltuk volna. ha meg kötünk, akkor sem biztos, hogy magasabbra szárnyaltunk volna, mert mire? legalább is cégkörnyezetben vizsgálva a piacunkat, eléggé mélyrepülés van a környezetemben...

      Delete
    2. szia...igazad van..vannak tiszta helyzetek,pl egy 3.hullamot nem fogja erdekelni a hirek...de ez keves sajna...legtobbszor barmerre megy a piac lehet ra talalni elliottot ugy lett "kitalalva'...ha csak elliott szamitana akkor egy iranyt mutatna es szent gral lenne...de nem az...piac osszetettebb es valahol a katyvaszban a hirek is ott vannak...nem helyezem a hireket eloterbe egyaltalan csak a teljes elutasitas furcsa...

      Delete
    3. Igazad van charlie bár mere megy a piac mindig van rá elliott ezért ugye nem is tévedhet, tehát magyarul úgy számozzuk hogy szépen vessen elliott, ki mondtad a nagy igazságot hogy az egész egy humbuk.

      nero

      Delete
    4. jajj nero...kicsit durva a humbuk..vannak helyzetek mikor ugy erezheti az ember hogy az mert csak utolag tud mit kezdeni egy charttal az meg nem er semmit ugyi......maradjunk annyiban hogy ez is egy eszkoz ami segithet megerteni a piacot es meg nem talaltak ki jobbat, valszeg nem is fognak...

      Delete
    5. Szerintem Charlie jól látja a dolgot. Mindenkinek megvan a maga módszere. Elliott nem mindenkinek való, mert ez egy komplex rendszer, amely azonban egy kereskedési stratégia szerepét önmagában nem képes betölteni , de vannak a gyakorlatban hasznosítható ismérvei.

      Az emberi mozgás valószínűsíthető!

      http://mindentudas.hu/elodasok-cikkek/item/2512-amit-ma-megtehetsz-megteszed-holnap-is-%E2%80%93-kisz%C3%A1m%C3%ADthat%C3%B3-e-az-emberi-viselked%C3%A9s-dinamik%C3%A1ja?.html

      Delete
    6. Sziasztok!nero>ha nem hiszel kicsit is Elliott-ban és mondod hogy humbuk,akkor miért olvasod a blogot,hiszen félrevisz téged.
      Én kismiska vagyok itt a tudásommal,(szinte nulla) de keresem a megerősítést az általam használt kereskedési módszeremhez és nem kritizálom ezt sem,miért is tenném ha kicsit is segít.

      Delete
    7. Üdv Mindenkinek!

      Ras! Ricsi szokásos köröd megvolt megint?

      Delete
    8. Bocs valóba durva voltam megerősítésre használnám azért olvasom az oldalt nem rég igaz mert cimbit szoktam nézegetni és dent is cimbi jul. megerősített 130 pontal, de den és más elliottosok már 1 éve minden csúcsra a végét teszik tehát még egyszer elnézést vagy ők nem jó számozzák vagy a rendszer nem jó de tudom erre az a válasz elliott működik de akkor hogy lehet folyamatosan 2009 őszétől mindig bakot lőni.

      nero

      Delete
    9. Néró!ne mások véleményére kereskedj,kit érdekel den,legyen neked egy ker rendszered és próbálj hozzá keresni "valamit"(nem valakit)ami vissza igazol.

      Delete
  4. Hali Boy!
    Most nem sajnos,mert kihagytam 2 napot,úton voltam de tegnap lezártam a hati shortjaimat az autópályán (20040-20033-20011-20005)>19721-750 között.

    ReplyDelete
  5. valakiknek sürgős a hati longokat begyűjteni, folyamatosan aláállnak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Üdv

      Zártam a DAX certit 500db 7860-rol 7620-on. N hogy ne mindig shortot kiabáljak elvárásom, hogy vissza megy 7800 környékére ha fölötte zár nagyon bull mivel a signáljaim nem jeleznek én nem longolom mert 7800 körül lenne jel.

      Delete
    2. szép mennyiség, jó kis nyerő, grat!!!

      Delete
    3. Csak az ákom bákomnak nevezet vonalaim követtem ha majd valaki 4 évig foglalkozik vele nagyon nagy távlatokba ellát ezek vonalak mögé.

      Delete
    4. szépen termelsz vele, neked akkor nem is ákom-bákom!

      Delete
    5. Igen írtan is itt valakinek hogy 6580-on zárom, ez van.

      Delete
    6. Ugy néz a piros ákom-bákom a jó akkor még van benne le 100 pont.

      Delete
    7. Az esés sebessége alá támasztja az éket a piros ákom-bákom csak nem gondoltam volna egy szuszra meg teszi.

      Delete
  6. http://kepfeltoltes.hu/130206/dax_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    szerintetek az 5 az egyben lesz az 1 is?

    eur/usd re nem tud valaki valamit mondani ... tegnap azt hittem HSZ lesz aztan ez mar bedolt. ... nem tudom miben lehetunk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. es aranyra valami 5let a hogyan tovabbrol? http://kepfeltoltes.hu/130206/dax_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

      Delete
    2. eloszor azt hittem nagy tf-en egy megnyulo 5. hullam lesz, de nem mozdul nagyon, pedig mar kikellene lonie a 3. hullamnak... a parabolikus formaja miatt felek hogy leomlik ...

      Delete
    3. Igen valamit jelez az ákom-bákom de még korai ha a 7500 elesik 7000-ig meg sem áll, de nem ezt várom most inkább mást de ha nem zavar majd teszek fel megint ákom- bákom képet.

      Delete
    4. bocs aranyra rosszat linkeltem de most meg mar uton vagyok.. igy lenyegeben lenyeget vesztette a dolog mert estere mar lehet tobbet tudok a hogyan tovabbrol. tovabbi szep napot nektek..

      Delete
  7. Brikka a DAXra mit mond elliott mi ez?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Múltkor úgy gondoltam, ha benéz 7680 v. 7660 alá, akkor egy [b] hullámban gondolkodnék, ami sokféleképpen lehet. Azóta sem mélyedtem el benne. Eu-ról tervezek írni, de a naplózás is magában időigényes, így max. csak egy pár sorosat...

      Delete
  8. Most lettem, látom feszült a helyzet :o)

    szvsz utolsó hullám délnek, c/5 lehet első ránézésre.

    ReplyDelete
  9. Ezt a DAXot jó lenne meg vizsgálni elliottilag mert én még mindig egy A hullámnak nézem ami vagy befejeződött vagy még nincs kész, majd fel egy B 7750 környékére és le a C 7100-ig ék alakzat cél ára esetleg ott lehet a 4 vége, vagy az 1/1 vége.

    ReplyDelete
  10. Nem tudom valaki emlékszik-e 2011 dec. hogy a DAXnál mit írtam az ákom-bákom vonalak mit mutattak 5300 körül volt a dax cél árat 7200 majd 7600.ra jelölték ami meg is lett, na most a 7500 stratégiai fontosságú mert ha törik akár 6000-ig is eshet persze nem 2 nap alatt ezt mutatja az ákom-bákom.

    ReplyDelete