Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 19 January 2013

OTP - havi/heti chart - a lassabb verzió

A mozgásokat figyelve elkezdtem ebben a verzióban gondolkozni. Sokkal lassabb, mint amit felraktam korábban, ugyanakkor talán jobban illene a képbe, illetve a geometriai hsz annyira nyilvánvaló, hogy illene az "már nem jöhet össze", legalábbis a tapasztalat azt mondja.  De ja vu érzésem van a tavaly július 7-ei elemzés vonatkozásában, ott nagyon valami hasonlót láttam és azóta vissza is igazolta a piac. Ez akár ugyanolyan szituáció is lehet. Link

OTP havi chart:


Mutatom heti charton, hogy ez milyen alakzatot öltene. Először elmenne kb 4800 környékére, de 5000-ig valószínű nem (hisz ezt várja mindenki), majd erős esés jönne, ami a 4. hullámok sajátossága, talán a rajzolt ék alá is beeshet, hogy muníciót kapjon a végső emelkedéshez.

OTP heti chart:


Kisebb tf-n valószínűsítem  hogy egy harmadik hullám fejeződött be. Jön egy flat korrekció, vagy egy hsz nagy eséllyel negyedik hullámban, ahol nem számítok mély retrace szintre.

Érdekes, hogy ránéztem a napos chartra és az LD 5-3-5-3-5 szerkezetben be van számozva, elég régóta.

OTP napos chart:


A fenti megközelítést, mint egyik lehetőség kezelem, hangsúlyos, hogy egyik, a másik túlságosan is egyértelmű, ezért jobban kedvelem ezt, ugyanakkor időben nyilvánvalóan elhúzódna még egy ideig, amit már nagyon nem szeretnék. Korrekcióban az ED ekkora tf-n öli a kereskedőt és a kereskedést. Egy lehetséges időbeli véget jelöltem a havi charton (időfibo 161-nél)



15 comments:

  1. Boy

    Gratulálok az OTP cél áradhoz le sem tagadhatod, hogy nem elliott alapján számoltad ki hétvégén meg néztem 3 fibo mutat 4730 környékér, 1. ha AD által jelzett számozást veszed 1-2 hullám alja + 161,8%, vagy ha 4. hullámnak veszem a nov. mély pontot onnan mért + 61,8% ami 5. hullám mérete, vagy a 2011 csúcs 50% fibo is itt van 4730 így el mondható, hogy te csak szerénykedsz elliott területén közbe vágod a hullám hosszak végét.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Üdv mindenkinek!

      TWER! El kell hogy keserítselek! :-) Csupán bemondtam valamit, véletlen volt, hogy 1 ponttal alatta fordult. Gyűlölöm már ezt az emelkedést. Esés kell...

      Delete
    2. Nekem is tele van már vele a tö., de most már annyira bull minden hogy már én is kezdem föl fele számolni a dolgokat meddig mehetünk.

      Delete
    3. nyugi..ha lesz is eses a kozeljovoben utanna annal brutalisabb emelkedes koveti...

      Delete
    4. Azt hiszem ez a legreálisabb verzió, 4. szokott éles lenni, jó adná magát most egy felhúzás, nagy esés, majd brutál emelkedés. Csak az időtávot nem tudom még fejben összerakni, márpedig a piacokon elvárnám, hogy nagyjából a vég egy időben legyen, de egyenlőre USA rosszabb képet mutat, mint Európa, lehet nem állnak majd olyan szinten egybe a tetőn, mint várom és csak később lesz egyezőség?! Végül is mindegy, mert számomra nem kereskedési időtávok.

      Delete
    5. Ezen a brutál emelkedésen mit értetek? BUX, OTP esetében cél árra gondoltam.

      Delete
    6. ED esetében az utolsó hullámnál a legnehezebb célárat mondani, még a 4 előtt, ha olyan running flat készülődik, mint most nagyobb képen. Talán majd a belső szerkezetből, OTP akár 5200 fölé/köré is mehet.

      Delete
    7. ne szerenykedj...megy az 6000 fole is:)

      Delete
    8. Én 6500-re számítok.

      Delete
    9. szvsz. 3000 jobb estben 2400 számoznám és bullt kizárom ,nagyon felfelé számozgatjátok ,TWER nem ismerek rád ,mert AD meg a barátját megértem
      egzotikus gyümölcs
      üdv

      Delete
    10. szia egzotikus gyumolcs...azt kizarni ami mar folyamatban van,az lehetetlen:)

      Delete
    11. Egzotikus gyümölcs a verzióm nekem OTP esetén max. 4800-nál, BUX esetén kritikus szinten van ami azt jelenti 19700-nál bukta, így már mindent el tudok képzelni tehát minden el képzelésem kritikus szinteken.

      Delete
  2. New York-i Értéktőzsde> szünnap

    2013. január 21. - Martin Luther King Nap
    2013. február 18. - Presindent's Day
    2013. március 29. - Nagypéntek

    ReplyDelete
  3. otp 60....hogy hogyan lehet az 1212 gozom nincs de azzal nehez vitatkozni hogy 3800tol indult emelkedesnek meg csak most lattuk a husos reszet..a husos resz pedig azt szokta tobbnyire jelenteni hogy az emelkedes meg csak feluton jar..

    http://kepfeltoltes.hu/130120/OTP60_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. egyetértek, új chartok

      RSI még bull nagyobb tf-n

      Delete