Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 28 January 2013

Dax - havi chart

A daxnál szintén a havi chartot mutatom. Van még hely felfelé. Figyelem milyen eltérő vagy megerősítő jeleket mutat a piac.

Dax havi chart:


25 comments:

  1. Hát igen akkor SP,DOW esetében 2000-2003 A hullám, 2003-2007 B, 2007-2009 C, akkor most fel ha el megy a jelzet zónákig 5 hullám megy = CALDARO elmélettel.
    A Daxnál ez az A-B-C miért nem lett már régebben észre véve.
    Kisebb tf szerinted hogy néz ki?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dow, sp, nem értem.

      Dax elég régen képben van, ez sem új ábra, szerintem többször kiraktam

      Delete
    2. Magyarul CALDARO számozta jól már 2009-töl hogy 5 hullám megy föl, mert akkor a a DAXnál nem tavaly júl.-aug. környékén kellett volna észre venni, de hogy a francba is gondolta az ember a nagy medvét mikor a charton egy kristály tiszta A-B-C szerkezet van 2000-2009 között ennyit a nagy elliott elemzökröl, aki csak balakul viselkedett már akkor látta hogy C után 5 hullám, de min. 3 jön ezért nem tudom fel fogni a nagy medve kiabálást 2009 őszétől.

      Delete
  2. Sziasztok!
    Szia Twer!
    Egy gondolat elejéig írok és léptem is sajna!

    A tréningen említést tettem erről amit írtál, hogy dow még csak lehet ABC-vel 2009-ig egy nagy A volt! és most megy fel a nagy B és majd később a nagy-nagy C! Ez a verzió egy nagy FLAT lenne nagy B csúcson túl! Így a nagy-nagy C-nek nem kellene 2009-es alj alá mennie FLAT esetében és utána jöhetne a igazi nagy 3. hullám!
    Le is követtük ezt a verziót, de Cimbi is elvetettem ez volt áprilisban azóta kezd ez a helyzet lenni, hisz B szinte bármi lehet, mert ez a "legismeretlenebb" hullám!

    Sajnos csak a tréningen tudtuk megnézni 1900 évektől a dow-t ami alapján szvsz gondolnám a Flat korrekciót! Nem nagyon lehet találni 1990 előtti grafikon sajna!

    Szép napot!
    Naitssz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hali, teszek fel holnap este nagy méretű, hosszan visszatekintő grafikont, amire rajzolni lehet.

      Valahol egyébként félreérthettél, mert én is azt mondom, hogy nagy Ciklus flat 2009-es mélypontig, majd most Ciklus b fel új csúcsra, vagy alacsonyabb tetőre mindegy. Majd, mivel flat volt a flat a-ja, akkor nem fogja feltétlen kivenni a 2009-es low-t, de vissza kell tesztelnie a befoglaló Szuperciklus flat c alhulláma során. Ez a Ciklus c mostanában indulhat délnek, szvsz két hónapon belül. 2016-ra érheti el a mélypontját. Szóval azért kérdezem, hogy értsem, mit vetettem el tavaly.

      Delete
  3. Hé srácok! A nagy eufória ne kapjon el titeket is. Persze érdemes figyelni a várt mozgás elleni verziókat is, de a gazdaság nincs olyan helyzetben, hogy ilyen erőt mutasson. Nem vetek el semmit, ezt megtanultam, de a kontextus nem a még nagyobb felfelé kört erősíti.

    B új csúcsra megy, a korrekció flat, c hullám fog még itt lefelé dübörögni 3-5 évet, szvsz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Ad!
      Én is a B-t írtam még és hogy itt még hiányzik a nagy C ami akár 5-10 év is lehet!
      Akár még egy háromszög is összejöhet szvsz az meg nagyon hosszú lesz!
      Szóval nagyon messze vagyunk még szerintem az eufóriától!

      Delete
  4. Felfelé nem impulse megy, ugye ebben egyetértünk?

    ReplyDelete
  5. AD!
    Inkább az FTSE-re fektess nagyobb hangsúlyt!
    Az kezd lenni a lényeg!
    üdv
    IC

    ReplyDelete
  6. ide ne fektess hangsulyt itt nincs semmi :)

    ReplyDelete
  7. TWER

    Érthetetlen amit írsz, főleg hogy a számodra főnöknek titulált NQ havi grafikonján (ami a te idődsíkod) a legtisztábbán látszódik a mozgás kontextusa.

    Szerintem túl sokat foglalkozol más elemzőkkel, illetve mások elemzéseivel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pedig pofon egyszerű arra céloztam, aki csak nagy vonalakba ismeri elliott elméletét az járt jól 2009-töl mivel 2009-el be zárolag pl. az SP-nél egy C lezárta a csökkenést és 5 hullámmal indított északnak az már 2010-be el jutott a 1560 körüli befejező szintre mindenféle kombináció és csavar nélkül nem pedig 2012 nyarán jut el ide, csupán ennyi és innen számol majd le egy A-B-C akkor is jó mert ha ennél mélyebb lesz utánna akkor is jó áll. Tehát ebből az a tanulság jobb itt a nagy vonalakat nézni és nem elveszni a részletekbe.

      Delete
    2. Semmi köze nincs a sikerhez, hogy valaki nagy vonalakban alkalmazza-e a hullámelméletet. A hullámelmélet max. a stratégia része, de nem a profit conditio sine qua non-ja, és ebből a szempontból mindegy is, hogy nagyjából vagy részletekbe menően kerül sor az alkalmazására.

      Annak már talán több köze van a dologhoz, ha valaki a lassabb verziót veszi előrébb...Ezért is írtam neked többször Jeffrey Kennedy tanácsát (pl: a dax-nál), hogy nem érdemes minden esést egyből egy nagyobb impulzus részének számozni...tök mindegy hogy C vagy 3-as részeként.

      De úgy látom, hogy ez lassan kezd megtapadni....

      ------

      ES 2007-ben volt utoljára 1560-as szinten...

      Delete
    3. szvsz. nagyon is sok köze van a sikerhez mert aki hetekbe vagy esetleg hónapokba gondolkodik egy hullám alj vagy tető el kapása óriási profitot tudhozni persze ez 1-10 napos vagy napos pozició esetén nem él pl. én tavaly félévet is voltam poziiba ebbe az esetbe vállalni kell gyakran a mínuszos pozit is hol mínusz hol plusz de ha meg vagy győződve hogy az irány jó többet ér mint a ki be ugrálás.

      Delete
    4. Szerintem aki igazán sikeres, az nem tető/alj vadászat miatt az. Aki hetes/havi esetleg magasabb idősíkokban gondolkodik, annak meg pláne nem az számít!

      Delete
    5. A tető alj kérdést nem szó szerinti vadászatra értem hanem mikor a meg felelő jel számomra meg van a tető vagy alj után ez az én szignál vonalam jó ha esetleg megerősíti egy indikátor is.

      Delete
  8. Ha emlékszel hétvégén írtam DAXot 7850-nél följebb nem várom eddig stim és ha innen lefordul akkor nagyon új csúcs már nincs benne napin és hetin is kezd el adási jelet mutatni a szignál vonalam. Ja és írtam hogy 7850-en vagy környékén zárok 7860-an lett.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az előbbi hozzászolásodhoz:

      Ahogy érzed...én egy sikeres kereskedőtől sem olvastam olyan stratégiát, ami "alj vagy tető el kapása"-ra épülne...egészen egyszerűen azért, mert nem kifizetődő. Lásd DAX!

      Ami neked ki-be ugrálás, az valójában a setup végrehajtása, ami az alacsonyabb idősík miatt többször következik be. Az idősíknövelésével növekszik a kezdeti kockázat, csökken a nyitott pozíciók száma/hó, mert az ideális pay-off ratio eléréséhez lényegesen több idő kell. Ez a profit matematikailag meghatározható 4 eleméből 3-at meghatároz...

      -----------------------

      Utóbbihoz:

      Én azt tudom, hogy egész múlt évben azt írtad a dax-ra, hogy itt már nem nyitnál longot. Egy long setupot nem írtál be, csak shortot, sőt engem anno le akartál beszélni a longról. Most meg úgy írod ezt a 7850-et mintha valami régi célárad lett volna. A szept. 2-ai long nyitásodat is múlthéten írtad be először (nem túl életszerű). Novemberi rajzod egy befejezett alakzatot mutatott, ami szerint kb. 1000 pontos esést vártál akkor.

      Amúgy meg a hét elején járunk te meg már hetes szignálról kialakulásáról írsz?

      Az a baj, hogy ha majd esni fog, akkor azt fogod írni, hogy megmondtad, mint ahogy tette 6900-es szintnél (akkor 1-2 sorozatról beszéltél), Ha pedig emelkedik, akkor a legnagyobb természetességgel írod be a long célárakat, miközben lehordod a "nagy elliottos" elemzőket...ez aztán egyezik a blog céljával.

      Anno szerintem te voltál a leginkább kiakadva, amikor Ad-nál szemléletváltás történt, és nagyobb idősíkú long szenáriókat kezdett kirakni ide. Kisbandit is leszúrtad, amikor long setupokat kezdett írni a dax-ról...

      Delete
  9. Sziasztok!
    Erre mondtam én is hogy már nem tudom követni az irányt amit ír,(visszaolvasva,mert nem voltam egy jó darabig)hatira még november végén is minimum 15 ezres célárat írt be karácsonyra.
    Ha netán itt vagyok akkor sem őt figyelem,csak ez akkor "érdekes" célár volt, erre figyeltem fel,Erre most azt mondja hogy nyár vége óta longban van, hol ott AD-nak mondja folyamatosan nyár vége óta mire fel a longos oldal.

    ReplyDelete
  10. AZ ábrákat 2 hete fel raktam azon nem volt 15000 van rajta 14000 aminek most kellene jönni de ezt már 56-szor irtam és nem vitte át a bux a 20000-et ha átviszi azt is írtam bukta a verziónak a DAXnál nem egy régi cél árvolt ezt hétvégén írtam mert ezt láttam jónak ezzel le zártam.

    ReplyDelete