Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 8 May 2012

What's up?

Közel lehetünk egy erősebb felfelé kör kezdetéhez, azaz az esés megfordulásához. Próbáltam kapaszkodót találni, de nem egyértelmű a helyzet. 

A Dax, akár mélypontot is foghatott és elindulhat felfelé. Gyakorlatilag teljesítette a korábban felrajzolt elvárást és az április 17-én feltett elemzés szerint (link) elérte a ~ 6420-at, ha jók az adataim, akkor 6411 volt az esés alja, eddig. Ennek ellenére nem tudom, hogy esetleg neki fut e, a tegnap pirossal jelzett célzónának. 

DAX 4 órás chart:


Négyóráson érdekes a felállás, holnap dél környékére, akár lehet egy belépési szignál is. (előadásom utolsó két szignáljára érdemes gondolni) A kontextus megvan, sajnos RSI-t nem tudtam a grafikonra varázsolni, ezért rsi vonatkozásban nem tudom mi a helyzet, egy horog megerősíthetné a belépést és ami talán még fontos, a fordulatot, C végét. Jó lenne esetleg valamilyen divergenciát, esetleg egy kezdeti konvergenciát is látni.

Devizák vonatkozásában az EUR esetébe egy erősödést a forinttal szemben még kívánatos lenne, a szép fibo arányhoz, dollár esetében is szívesen látnék egy-két forintot. Ami a lényeg a devizák szvsz megkezdhették az utolsó kört, forint oldaláról nézve, az utolsó nagy gyengülést.

OTP, az OTP esetében nem tettem fel az ábrát, mert elég bizonytalan vagyok. Nem hozta a várakozásomat, legalábbis azt nem, amit elsődlegesnek gondoltam. Pár napja már nézegetem, hogy a két hete lezajlott emelkedés, akár egy LD is lehetett, de nem kaptam rá MACD megerősítést, azért nem publikáltam. Ha azt nézem, hogy a csúcstól egy A=162%C összefüggés lehet, akkor a korrekció a tegnapi aljjal befejeződhetett, azaz a nagy  B készen van. 

Amerika ma elérte a célzónát, de nem ment elég mélyre, SP esetében 8 ponttal lejjebb nyugodtabb lennék, de a fordulat bemondásához impulse mozgás hiányzik északnak, ami fontos, hogy nem A hullám képében.

Őszintén szólva ami leginkább zavar, hogy a jelenlegi számításaim szerint 2-3 hét a csúcs (hacsak nem diagonál formájában megyünk majd északra, devizák esetében délre), ami túlságosan közelinek tűnik, ennyi idő után nem tudom elhinni, hogy ekkora eufória csap fel hirtelen. Jöhet a mozi, ha sci-fi lesz, akkor elhiszem, ha romantikus film, akkor jogos volt a kételkedés... 

63 comments:

  1. Azt hiszem a leglényegesebb dolgot a DAX vonatkozásában mindig kihagyom:

    Amennyiben fordul itt a piac és nem töri meg a csatornát, akkor egy olyan index került a birtokunkban, ami pontosan jelezni fogja a fordulatot a részvénypiacokon, függetlenül attól, hogy kialakul e valahol záró diagonál vagy sem. A dax ezért érdekes.

    ReplyDelete
  2. üdv AD

    Ha kettő héttel ezelőtt láttad charlie chartját cimballi blogján és az én jelzésemet az SP-re csak közbe befejezte ő is én is ő a DAXnál egy B hullám végér jelezte előre 6880-n és egy C megy le 6400 környékére én az SP-nél 1415- körüli fordulatot jeleztem mint B hullám amelynek a C folytatása nem fogja el érni az 1340-et. Így mivel nem érte el a fordulat meg is lehetett. De engem még mindig zavar mind kettő indexnél a fej-váll alakzat.

    TWER

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Sajnos nem láttam.

    Kép nélkül nehéz értelmezni, amit valaki egy részvényről, termékről ír, ha nem vagyok benne up-to-date, főleg, ha nem jelöli a trendszintet.
    Az 1340 kb, nem számolt célár, csak egy arányos korrekció kellett az Y hullámban lefelé, amennyiben igaz a feltételezés a dZZ-re. 1340 nálam egy B hullám vége lehet, a dZZ-n belüli második ZZ közepe.

    A tréning - bár nem én voltam a középpontban - nagyon sok energiámat elvitte, most próbálom rendezni a soraimat, de még idő kell, hogy mindennel képbe kerüljek. Cimballi nem publikált, Daneric feladta, gondolom a sorozatos mellé lövések miatt, ezért nincs előttem normális chart az SP-ről.

    ReplyDelete
  4. Szia Ad,

    DAX-ot én is hasonlóan látom. Ez a leszúrás elég exhaustion gap szagú, felfelé a kritikus szint 6660. Mostanság az indexek közül nekem ez a legtisztább mozgású, szerintem nagyon jól követi az EWP vezérelveket.MAJ08_DAX_D1(ii)

    ReplyDelete
  5. Igen, nem véletlenül vettem elő, jó lehet vele belőni a fordulatot, időben is, térben is, nincs olyan sok kérdés, mint a buxban, vagy az amerikai piacon, ráadásul nagy fordulatnál össze fognak állni, azaz nagyjából egy időben fordulnak majd délre. Amerikában elképzelhető egy csonka verzió, ami nem segíti az időzítés, de a DAX igen :o)

    ReplyDelete
  6. üdv AD

    Gondolom naposon fel figyeltél a nagy szétterülő háromszögre a DAXnál, meg mondom őszintén talán nekem ez ad némi támpontot, hogy a 4. hullámba lehetünk építő elemek alapján, a ma reggeli határidőket elnézve már kezd ? jelesé válni ez is.

    TWER

    ReplyDelete
  7. ..vetelekkel nem kapkodnek meg...szerintem amcsik lemennek 1300hoz..

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. üdv charlie

      A korábbi verzióm nekem is ez volt vagy 2.5 hete el is küldtem adnak az ábrát, de nem tette ki mert ezt ki zárta, most már annyira bull lettem, hogy nem igaz.
      Ha ez lesz nagyon ki akadok mert már van longom.

      TWER

      Delete
    2. twer...ok,ok ezert nehogy zard kerlek...tudod ne halgass masra...az bejon Neked...en meg varok zakot az amcsiktol,ezert nem merek bullish lenni..de hatha a mi homokozonk felulteljesit..who knows..

      Delete
  9. sziasztok!

    úgy látom a shortra szánt pénzek elfogytak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boy te hogy látod fordulunk, nekem a DAXnál ez az egyetlen kapaszkodó mint ahogy feljebb írtam a szétterülő nagy háromszög de elliott erre nem tér ki csak az építő elemekbe van róla említés na puff ez megint, bár a nagy ciklus szerinti 4. hullámot is eltudom képzelni a 2009-es aljtól nézve a DAXot akkor viszont 5900-6200 bőven bele fér. Valóban hosszabb távon a DAX azt mutatja lesz egy erőteljes fel talán még a 8000 is bele fér, de mit szólnak ehhez majd a nagy jenkik szvsz. ők fogják ezt a mecset eldönteni.

      TWER

      Delete
    2. üdv Twer!

      nem tudom teljesen tanácstalan vagyok. bár a kis rajzomon, amit hétfőn készítettem, valamint a hozzá írt szövegben 17000-17200 közötti (buxban) fordulatot jelöltem meg. meglátjuk...

      Delete
  10. Sziasztok !

    BUX hatiban még várnék egy kis lefelét. 0=18.549, 1=18.322, 2=18.416, 3=18.180, 4=most csináljuk. Majd meglátjuk.

    ReplyDelete
  11. hatiban a nagyobb számú eladók nem túl optimisták

    ReplyDelete
  12. DAX-ban én valami ilyesmire számítok:MAJ08_DAX_H1 meglátjuk ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha [Y]=[W]*0.618, akkor 6400 környéke lehet a vége...

      Delete
    2. A 6400 valahogy ok. a háromszög e hulláma, amit a nagy főnök a nasdaq is támogat. Holnaptól emelkedésre számítok.

      TWER

      Delete
    3. Felraknál egy chartot erről a hsz-ről, mert én nem látom.

      Köszönöm

      Delete
    4. Sajna nem tudom feltölteni, nézd meg naposon szét terülő szélesedő háromszög nagyon ki vehető.

      TWER

      Delete
    5. Ja, hogy D1...Nem tudom pontosan mire gondolsz, de szerintem max c hullám jöhet majd lefelé, ha egyáltalán háromszög lesz.

      Szerintem próbálj ki valamilyen képfelöltő helyet, ahonnan be tudod linkelni a chartot, mert így nehezebb átlátni, legalábbis most, hogy mire gondolsz.

      Delete
  13. OTP-ben a mai aljtól ékelődtünk felfelé, most abból tört le.

    ReplyDelete
  14. hati...ebbol most mar konnyen lehet akar egy nagy exp ld..
    hati

    ReplyDelete
  15. charlie, én is valahol ott várom a fordulatot, a számháború alapján :-)))

    ReplyDelete
  16. Nagyon pici tf - BUX hati, egy ucsó kör le 18.050 környékére szerintem.

    ReplyDelete
  17. (következő 1-1,5 órában)

    ReplyDelete
  18. Megvolt 18.050, nálam már egy nagyobb egység lefele kábé elkészült, felfele számítok már BUX hatiban.

    ReplyDelete
  19. hatiban lehetett ott egy hsz kozepen..
    hati 15

    ReplyDelete
    Replies
    1. ??? fiúk

      hsz jelölés hibás, tanultunk a tréningen hogyan kell helyesen jelölni, nem a kiindulási pontjából indítjuk, továbbá BIAS gyakorlat - tudjátok merre megy tovább a piac, a hsz oldalai nem lehetnek ilyen meredekek, nem hsz

      Delete
  20. üdv

    Aki tudja válaszoljon a múltkori aljhoz képest tehát a 17750-hz óráson divergencia van bullis ilyen távon a div. mérhető-e vagy figyelembe lehet-e venni?

    kappa

    ReplyDelete
  21. lehet tul nagy almokat nem kell kergetni a majdani emelkedeshez,ra kell nezni a molra naposon ez mar tisztan 5 hullam le... az emelkedes nalunk lehet mar csak korrekcio lesz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja ..hogy matoccsi nagymester vagta haza a molt...az nem meglepetes..

      Delete
    2. de lehet egy :( jobban illene

      Delete
    3. wazze itt mar csak ok tudjak mi az irany

      Delete
  22. he...hat ezek maguk alatt vagjak a fat...nem ok vettek molt 22ezerert.>?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem, azok az adófizetők voltak közvetett módon :)

      Delete
    2. ja..azt meg megneznem hogy mekkora shortokat nyitottak az elmult napokban hetekben..

      Delete
  23. Azért ilyen hangulatban tenni a bejelentést, amikor amúgy is érzékenyek a piacok...

    ReplyDelete
  24. 30%-os tarsasagi adokulcs a kozmucegeknek...oszt ugyan ki a faxom fogja azt megfizetni ha nem mi a fogyasztok..

    ReplyDelete
  25. Replies
    1. egész nap arra vártam, h elinduljon felfelé :)

      Delete
  26. Nekem gyanús, hogy flat lesz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egyenlőre a DAX tankönyv szerűen hozta a hsz.-t. Kíváncsian várom mi lesz belőle.

      TWER

      Delete
    2. Különben nem lacipecsenyéztem a képzeletbeli e-pontnál 6390 körül longoltam.

      TWER

      Delete
    3. Szerintem még minute 5-ben vagyunk. D1-en szerintem még nincs kész egy esetleges hsz, mert a belső szerkezetében nincs még a kellő számú ZZ.

      Delete
    4. Flatet az elmúlt pát napra gondolom és még nem is biztos, hogy a B hullám kész van.

      Delete
    5. Hová tetted kötéskor a stopot?

      Delete
    6. Twer át tudodnád küldeni emailben ezt hsz variációt?

      Delete
    7. mutassátok már meg hol gondoljátok a hszt, nem látok értelmes hszt

      Delete
    8. erre vagyok én is kívácsni

      Delete
    9. a WIN7 miatt nem tudok feltenni a rendszerre RSI-t,MACD-t, mert a demo számlán mindig hiba merül fel és bezár, korábban sikerült kicseleznem és engedélyezni bizonyos mappák elérését, de most nem megy, pedig jó lenne, mert látok 30'-n egy ED gyanús dolgot, amiből kilőtt a DAX, ha ott ED van, akkor 6600-ig thrust lehet

      Delete
    10. http://www.forexpros.com/indices/germany-30-advanced-chart
      studies-> rsi
      a semminél jobb

      Delete
    11. Pont most beszéltem Károllyal, szerinte SPX-ben van ED...én még tartom magam a flathez, végül is közös úton mennek egy ideig. Majd eldől...

      Delete
    12. köszi rchrd, így oldottam meg, teszem fel

      Igen, szerintem is, onnan indult felfelé, ami a különbség köztünk, hogy én előbbre teszem a csúcsot- exp. flat, akkor vége az esésnek, ráadásul fordulós jelzést tett ma a dax, holnaptól igazolnia kellene

      Delete
    13. a hsz variációt el küldtem ADnak remélem most pozitívabb lesz mint a múlt kori BUX variációmra amit eddig tök hozott a piac és úgy láttam ma le is szúrt majd innen fel de nem a végleges fel.

      TWER

      Delete
  27. ad...nem ertem mi a baj azzal a hsz-el?..nem a kiindulasi pontjatol van inditva...azert erre a szutyok hatira ne akarjunk mar tankonyvi hszt rakni...az meg komolyabb instrumentumoknal sem jon be..

    ReplyDelete
  28. meredek a trendvonal, az biztos, hogy nem hsz. értem runningban gondolkoztál

    ReplyDelete
  29. na megoldottam, feldobom

    ReplyDelete