Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 7 March 2012

OTP - várakozás csütörtöktől

Hellyel közzel az OTP a célzóna közelébe ért ma, ahonnan lefordult. Mivel tudom, hogy a hazai bankpapír nagy érdeklődésre tart számot, ezért szakítottam rá időt, hogy felrajzoljam a nagy mozgás után a lehetőségeket. Az ábra alapján baj van, az OTP nem maradt benne a korrekciós csatornában (szaggatott vonal), azaz amennyiben a számozás jó, akkor sokáig nem látható csúcsot hagyhattunk magunk mögött. Óvatosan bánok azért ezzel a megállapítással, mert nagyon komplex volt a felfelé kör zárása, majd utána az oldalazás. 

OTP órás chart:




Gondolom az a legfőbb kérdés, hogy mi lesz holnap(tól). Emelkedés (szaguldás?). Miért gondolom? Mert vége a Minor 3 hullámnak, korrekció jön. Továbbá Minute [v] hullám megnyúlt, márpedig megnyúlt 5. hullám esetében a követő korrekció általában magas, Minute [ii] szintjéig várható vissza, ami jelen esetben 50%-os retrace-t jelent. Továbbá megjelent egy erős divergencia, ami trendfordulót jelez. 

OTP órás chart:


Ami egy kicsit zavar a képben, hogy a Minute második hullám időben hosszú volt, a negyedik egy hirtelen száguldást csak abban az esetben tud elkövetni, ha háromszög alakul ki (vagy valamilyen kombináció, de akkor nem megy egyből olyan magasra, márpedig én erre most látok esélyt, holnap gyorsjelentés:o) 

Ha az RSI képét is megnézzük látjuk, hogy valóban 4. és 5. hullám között ott a divergencia, illetve vége egy ciklusnak.



Végül felrakom a stochastic képét is. Divergencia megjelent itt is, illetve mutatom ismét az Elliott ciklus negyedik és ötödik hullámára jellemző Stoch. képet, ami itt most egy határozottabb felfelé menetel után fordult vissza, gondolom sokakat beültetett long pozicíóba, talán ennek is volt köszönhető a megnyúlt 5. hullám.

OTP órás chart:


Még egyszer: a korrekciós trendcsatorna törése azt jelenti, hogy egy új ciklus indult el délnek. Felfelé csak korrekciók mennek. Az egyedüli kockázat ebben a megállapításban az, ha a korrekciós csatorna rosszul került kijelölésre.

Régen tettem fel a napos ábrát, ha ránézünk (figyeljétek az RSI-t!) látható, hogy a papír számára kevés jót tartogat a jövő.

OTP napos chart:


1 comment:

  1. Hatalmasat alakított az SP, szvsz ZZ ment felfelé, c poziban egy ED, zárásra épp befejezi és lefordul, holnap itthon hurrá hangulat, nyitásban meg elkezdik verni az SP-t :o) Aki itthon kereskedik az nézze a hazai grafikont :o))

    ReplyDelete