Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 15 November 2012

USD/HUF kereszt

Fordultam! Elfogadom a tényeket. Nagyobb esélyt kell annak adni, hogy vége az ED-nek és már fordulat van, azaz a piac elérte a lokális mélypontját 210-nél,  ami egyben egy korábbi 4. hullám szintje, C így A ponton túlra jutott és egy ideális 50%-os korrekciós szinthez. Az ED-ből való kitörés időben ideális szinten történt, a mélypontról való fordulat az indikátoron is látszik, ami az ED-t is visszaigazolja. A felfelé jövetelnél a korrekciós trendcsatorna törése még nem valósult meg, itt inkább egyenlőre az a fő kérdés, hogy ZZ megy felfelé, vagy egy exp. flat b hullám, ami az első hullám korrekciója lenne. Az exp. flat korrekció 225-ig reális felette a ZZ. Amennyiben a nagy képen a lefelé jövetel, azaz C hullámmal egy második hullám készül el, akkor elmondható, hogy az első hullám első alhulláma is LD volt, azaz igaz lehet a fraktál szerkezet, más néven a különböző tf-n látható alakzatok ismétlődése.(később leírom, hogy miért gondolom, hogy ennek azért kevés az esélye)

USD/HUF kereszt napos chart (1):



USD/HUF kereszt napos chart (2):


Nézzük mi következik a fentiekből. Először az exp. flat korrekció, ebben az esetben a következő alj, a flat a hullám alá érkezik, azaz valahová 217 alá. Ha ZZ, akkor mélyebb korrekcióval számolhatunk, ideálisan 216 vagy 214 alá, környékére. De nem is ez a lényeg. Amennyiben ED volt, akkor nagyon gyorsan eljut az alakzat kiindulási pontjára, illetve azon túl, jelen esetben 250 fölé. A lefelé jövetel cca. 120 nap volt, azaz a kiindulási ponthoz  42-60 nap alatt juthat el a piac, amiből 25 nap letelt! Ebből azonban az is következik, hogy a ZZ verzió nem lehet járható út mivel annak kialakulásához több időre van szükség. Azaz, ha továbbra is a nagyobb valószínűség mentén haladunk, akkor arra kell figyelni, hogy törik-e a flat verzió, egészen addig a fordulat megtörténtét kell feltételezni.

Megj.: Az ED futása még korlátozottan, de lehetséges, nem lehet elvetni.

A chartok csak a tegnapi nap adatait tartalmazza, a maikat még nem töltötte be a Markers.

17 comments:

  1. sp napi..lotavolban egy eros celkereszt...
    http://kepfeltoltes.hu/121116/S_P_500_NAPI_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezzel tökéletesen egyet értek mert szombaton cimbi blogjába ezt az 1340-et írtam a kérdés az hogy ez a 1/3/3 vége vagy mi?

      Delete
  2. Potpourri celzona.4120 Ala most nem várnám, előtte min. korrekcio, szvsz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prdiktív szövegbevitel alkotott... szóval otp

      Delete
  3. sziasztok. OTP nagyon nyomja lefele . erre a verzióra nem gondoltam volna AD. Gratula hozza. DAX lassan fordulhatna mar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha fordulna a DAX mit fejez be és meddig várod?

      Delete
  4. Köszi! Otp esetében hamarosan eldöl, ha a mai aljtól zz megy felfelé, akkor a lefelé kör előrébb kerül, persze a zz utalhat egy ld-re is, ami a nagy ed 3. hullámának egyik része lehet. 4160 első reális ár, ha lendületből kitör, akkor további emelkedés jöhetne, mert törné a trendcsatornát

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. szép, ezt a hsz lehetőséget észre sem vettem, de céláram kb. ez a terület nekem is.
      kis és nagy fej-váll célárak is 18600-ra, és 18200-ra. meglátjuk.

      Delete
    2. Milyen érdekes sok lesz ez már hogy minden ki egyre gondol de ettől függetlenül miért ne lehet-ne, én annyi külömbséggel hogy min. 18100-ra várom.

      Delete
    3. :) legyen igazad, twer ;)

      Delete
    4. Más március közepétől végéig szintén hasonló elképzelések láttak a hativel és a BUXal kapcsolatba napvilágot addig is a febr. csúcstól a-b-c-nek let véve az esés valóban a jelzet helyröl impulzussal meg is indult északnak egyböl jöttek az elemzésbe a 22000 cél árak és utána szépen le ment 16000-ig, ezért nagy longot 18100-200 tájékán nem mernék erre nyitni főleg ha hétfő is esünk. Három fekete varjú hosszabb távra meghatározza a piacot.

      Delete
  6. Üdv

    Mivel a DAXra senki nem tud semmit mondani a népi megfigyelés a következő ha a mai gyertya hasonló doji vagy kis kalapács lesz és a hétfői is hasonlóan alakul kedden brutál esésre lehet készülni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sziasztok!
      DAX: Mi van, ha egy "sima" flat?
      http://www.4shared.com/photo/rvDCx8vA/2012-11-16_dax_h4.html
      Érdekességként, az A c-je szerkezetileg hasonló a nagy flat C-re...
      Üdv, desertfox

      Delete
  7. OTP a célzónából fordult óráson, a felfelé menetet érdemes figyelni, mert akár 1-2-1-2-1-2 szerkezet is lehet, amiről tudjuk nagyon ritka, szinte soha nem jön össze, de ha igen, akkor felfelé elszállhat nagyon gyorsan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha nem az, akkor lefelé fog lendülettel elindulni, persze ez viszonylagos, mert perces chartot nézek

      Delete