Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday, 19 October 2012

OTP- rövid

A tegnapi nap nem erősítette meg az esetleges további északi irány elképzelést, de el sem vetette, inkább gyengítette. A 84,1%-os fibo vagy egy flatet jelez (lefelé lesz után nagyobb tér), vagy egy ZZ-n belüli b hullám, ami egy kis ED első hulláma lehet, mint ami várakozásként szerepelt is az elképzelésekben. Ha kiveszi a korábbi aljat, akkor arra kell gondolom, hogy esélyes egy ED negyedik hullám lefelé (a nagy képen), az esés karaktere miatt erre már az elején gondoltam, de hátrébb tettem, mert a korábban felrajzolt elképzelés mellett mozgott a piac. Nagyobb tf-n, RSI alapján még mindig bullnak tartom a piacot, de ha ez negyedik hullám akkor akár egy nagyon jelentős korrekció is elindulhat.

38 comments:

 1. üdv AD

  Melyik 4. hullámra gondolsz? Utána esetleg lenne egy 5.? Ha 4. akkor legalább nov. közepe mire be fejezi, addig az amcsik is befejezik az 5. és ott is elindul egy jelentősebb kori, hát nem tudom hogy széllel szembe meddig bírja majd.

  ReplyDelete
 2. senki nincs ma itt?

  Vagy máshol nyomjátok?

  ReplyDelete
 3. Sziasztok,

  Csak egy gyors bekukk. Ha impulziív a szerkezet, akkor lassan készen lehet a [4] (ha ZZ akar lenni)

  Ha törné az elliott csatit, és nem megy újabb lokális csúcsra, akkor nagy valószínűséggel, egy W-X-Y formáció alakulhat ki, ahol a tegnapi high lenne X.

  Új rajz most nincs, csak emlékeztető :)

  FDAX 12-12 (60 Min) 2012_10_18_

  ReplyDelete
 4. üdv

  Azt hiszem nem ezt várták sokan az amcsi indexektöl.

  ReplyDelete
  Replies
  1. pedig usdcad megint nem hazudott...

   Delete
  2. gratulálok charlie!

   Tegnap megmondtad, hogy elindult a korrekció, de ma a BUX kemény legény volt! így a mai hati shortjaimat, kis bukóban zártam. Szerdán meg nyitunk 300-as réssel lefelé! Baxa meg! :-)

   Delete
  3. Én is bukóba zártam a DAX shortom lehet szerdám már 7000 lesz, de a hati shortjaim még vannak.

   Delete
  4. Cimballi blogján valaki említette korábban, hogy a részvények zöme csak stagnál, pár húzó amcsi részvényvolt az utóbi 2 hétbe ami emelte az indexeket és a zömük inkább délnek áll mint északnak.

   Delete
 5. Ne bankodj rajta....lehet szerdara mar nyoma sem lesz a mai csunya napnak.....nagyon durva mikor ket nap kimarad nalunk.....egy csomo informacio elveszik a chartokban....

  ReplyDelete
 6. Az SP szokásához híven a támaszt 1430-at nem tartom valószínűnek letöri ma fenntartva az utolsó reményt hétfőig a longnak.

  ReplyDelete
 7. Azt hiszem sok longos várja az 5. hullámot hétfő, a remény meg lesz mert hétfő egy kis fel felét eltudok képzelni, de kedd, szerda zuzda.

  ReplyDelete
 8. Sziasztok!

  Két napja nem voltam gép előtt...

  két gondolat:

  Amerikában a negyedik hullám szerintem nincs készen, lesz itt még déli irány

  A magyar piac nem egyértelmű, szerintem meg is várom a szerda-csütörtököt, azzal, hogy véleményt mondjak. Még mindig lehet meglepetés felfelé kör, de a negyedik hullámnak is van esélye, egyenlőre semleges álláspontra helyezkedem.

  ReplyDelete
 9. Sziasztok!

  Na azért tippüjjünk egy rést! :-) Hati rés min 350 pont, azaz 18800.

  ReplyDelete
 10. Sziasztok!

  Remélem mindenki kipihente magát a 4 nap alatt! Hati nyitó rés tippem min 350 pont.

  ReplyDelete
 11. ma korán lépnem kell, 10.30kor, holnap délig nem is leszek, így részemről csak mozi...
  nektek sok + a számlára!

  ReplyDelete
 12. Haladó jegyzet 45. oldal ábra! De ja vu! :-) rsi, euforia és kapituláció és a folytatás?:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. én régebben mindig ezzel szívtam! :-)

   Delete
  2. Mi van ott???? :-) igaz, nem vagyok haladó... :-)

   Delete
  3. Mi van ott??? , igaz nem vagyok haladó...:-)

   Delete
  4. Este írok róla, én egyenlőre nagyobb tf-n nem temetem a bikát. Az rsi, a gyertyaképek és elliott alapján egy utolsó előtti hullámnak gondolom nagy eséllyel.

   Delete
  5. AD! mármint mit? a mostani korrekciót 4400-tól?

   Delete
  6. AD!
   A korrekciót? 4400-tól, gondolod utolsó előtti hullámnak?

   Delete
  7. Tegnap este nem volt netem (reggel sem), csak telorol vagyok... nem tudtam képet felteni. Igen a lefelé jövetel után szerintem még kimehetünk új csúcsra. Hetes kép még bullishnak látszik.
   Naposon talán, de óráson gyértelműen bearishnek látszik a trend.

   Az egész mozgás, sőt karakterében is utolsó előtti hullámnak tűnik egy felfelé körben a mostani esés. Korábban írtam is, hogy a hirtelen nagy esés a negyedik karakterét hordozza, de bizonyos okok miatt nem vagyok biztos benne..

   Delete
  8. Ilyen meredek esésnél nem kéne 61,8-ig lemennie? vagy nem feltétel? most kb 50-es fibónál van. és ott a rés is, és az emelkedő trendvonal...

   http://puu.sh/1ia3d

   Delete
  9. (lehet ez is 2x lesz-de ki be lépegetek a gmail-be...)

   ilyen meredek esésénél nem illene 61,8-as fibo-ig elmennie? most kb 50-nél van... emelkedés trendvonala is ott lenne, és a rés is várná...

   http://puu.sh/1ia4M

   Delete
  10. Egy nagy zzre számítok, melynek c hulláma ed vagy könnyen számozhataz elveszett két nap miatt passz, hogy hol lesz a vége, itt is, azaz cben 2-300 pontot belelátok

   Delete
 13. Boy én úgy vélem a ki eset 2 nap köv. forgató könyv volt lement 18500-ig a hati ott volt az 1-es most csinálja a 2-est majd 3. le 18000 alá majd az 5 vége 16900 ott a nagy 1 vége lesz majd fel a nagy 2. 18300-500 környékére.
  SP forg. könyv ma fel de lehet holnap fejezi be , mindegy lényegtelen 1380 első kör majd 1350 körül a nagy 1. majd nagy kettő fel 1420-35 környékére, nagy 3 le 1150-80ra.

  ReplyDelete
  Replies
  1. üdv Twer!

   szerintem csütörtök délutánra, de inkább péntekre tisztul, de lehetséges...

   Delete
  2. DAX ma lehet le megy 7120-ig, majd fel 7250-80, majd le 6900-ig, fel 7380, majd le 6250-6400-ig.

   Delete
 14. Egyet azért jó szemelőt tartani az amcsi indexek törték az emelkedő trend csatornákat és pár pont választja el őket a nagy ék törésétől, mivel ez így van az SP már 1400-en törné az éket ezért ezt most nem tartom valószínűnek lesz egy kis emelkedés majd utána lendületből töri.

  ReplyDelete
 15. Otp:

  kimardt 2 nap, ezért csak hangos gondolkodás, de zz esetén az a hullám 2-300 pont volt, a mai eséssel, akár c is kész lehetett

  nézek grafikont este...

  ReplyDelete
 16. AD!
  melyik zz-ről beszélsz most? "a" az a 4230tól 3978-ig? b fel 4085? és most le 3903-ig a "c"?
  vagy hogyan gondolod?

  ReplyDelete