Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 8 October 2012

OTP - gyors


Nyitás réssel lefelé, a kis tf-es feltételezett ed kiindulási pontjáig, ami nagyjából a csatorna közepe. Ez rövid távon akár foghatja is az esést. Egyenlőre abba az irányba mutat, hogy valamilyen csúcsot - jó esetben a számozás szerintit - láttunk pénteken. A csatorna közép órás elesése órás bear piacot vetít előre.

CET 9:25

Közben előkerestem a július 7-ei ábrát. Egyenlőre szépen hozza a felvázolt - tréningen ismertetett gyakorlat szerinti - elképzeléseket. Igen, ez az egyik verzió, a nagy esés pont ellentéte következett be. Közben a napos ábrát szemlélve egyre gyakrabban gondolkozom el azon, hogy ez a felfelé kör tavaly szeptembertől nem ED lehet, hanem valamiféle kombináció. A különböző piacok esetében a fordulatot közel egy időben várom. Az amerikai piac vonatkozásában sok a kérdés, más más elemző eltérő elképzelésekkel rendelkezik és olyan a szituáció, ami nem segít. Az említett tréning gyakorlat, valamint az ékek vonatkozásában - minden jel szerint saját felfedezésem - időbeli kitörésére vonatkozó jövőképem alapján, az SP-ben látható éket nem tekintem véglegesnek, abból sokak várakozásával ellentétben nem lefelé, hanem felfelé várok egy kitörést a későbbiekben (OTP-hez hasonló leszúrás, majd északnak elszállás belefér). Azaz további emelkedésnek van helye, a kérdés ami azonban foglalkoztat ennek az időbeli helye. Az ED időben nagyon elnyúlna, hiszen még csak a harmadik hullám közepén lehetünk, ugyanakkor a deviza piacokon nagy eséllyel egy 4. vagy 5. hullámban vagyunk, ez időben sokkal gyorsabb lefutást vetít előre. A helyzet megoldása hónapokra szóló kiváló belépési pontokat adna, de jelenleg csak filozófiai kérdés...  

OTP hetes chart:


Közben OTP támaszok előtt van, szerintem a spike ellenére egyenlőre megáll az esés, egy kis emelkedés jöhet. 15' charton fordulós jelzés, illetve RSI a bull támasz zónája előtt, ha 9.30-ig maradunk ezen a szinten, most 4110, akkor egy kis korrekció felfelé belefér.

CET 9:32 15' chart:




CET 9:35 15'

Az esés karaktere inkább a hullámra emlékeztet, de a hétvége, az ED miatt ezt nem merem állítani, akár első hullám is lehet. Berajzoltam a célzónát, ami egy ideális korrekciós szint lehet, de csak abban az esetben, ha kis tf-n ZZ megy felfelé, ezt azért írom, mert ilyen szituációkban az OTP szereti megjátszani a flat korrekciót, azaz egy alacsonyabb retrace szint után esik egy nagyot.

OTP 15' chart:
CET 9:42 5'

Kisebb tf-n megrajzoltam az ed-t és számoltam egy időbeli elvárást az alakzat elérésének vonatkozásában. Nagy eséllyel a rajzolt célzónába, vagy alá érkezik a piac időben is, térben is.

OTP 5' chart:


CET 9:42 5'

Közben úgy látom, hogy nőt az alacsony retrace esélye, vagy a korrekció a hulláma lesz 3-as szerkezet, inkább az előzőre fogadnék, nézzük a báziscsatorna tetejének elérése után mi történik.

CET 9:52 1'

Közben lementem kisebb tf-re, lehet egy ld vagy ZZ megy felfelé, azaz a korrekciónak nem lesz vége a báziscsatornánál, a nagyobb tf-n jelzett szint, kb 4.140 elérhető lehet.

14 comments:

  1. sziasztok!

    random meg behalt közben...

    ReplyDelete
  2. pedig azon gondolkoztam, hogy átváltok hozzájuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kb 3 perc volt, ez évente 2x fordul elő!

      Delete
  3. szerencsére időben megjavult, hati shortot nyomtam is...

    ReplyDelete
  4. oké, oké majd gondolkozom :o)

    Ma ketten vagyunk? Kár érte, szépen mozog a piac...

    ReplyDelete
  5. szerintem charlie is itt van

    ReplyDelete
  6. ÜDV AD

    Látom óriásian emelkedés párti vagy és tagadhatatlan minden jel az emelkedés irányába mutat most az alakzatokat nem ecsetelem, ami most nekem szemet szúrt hogy a mostani 2011 szept. emelkedés mostanáig, kisértetiesen hasonlít a 2010-2011 ápr. emelkedésre csak alacsonyabb szinten zajlik teljesen rá lehetne illeszteni ezt te hogy látod.

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Twer!

      Ez tf függő, hetesen, naposon igen, óráson nem, ott esést várok, shortot nyitottam.

      Megnézem majd, egyenlőre passz, de lehet rá esély.

      Delete
  7. Tehát a TA alakzatokat, az ellIott hullámokat nézve minden jel az OTP esetében 5000 fölé mutat a BUXnál 20000 fölé ha még hozzá veszem az IMF megállapodást már 6000-es otp tény a chartból én is ezt látom mint minden elemző de 2011-ben is a 28000-es BUXot látta minden elemző kétségtelen nagyon optimizmust sugalnak a chartok ez már szinte idilli állapot na mindegy meg várjuk a végét.

    TWER

    ReplyDelete
  8. AD!

    A 60 perces ábrán lévő (b) utáni (c) vel mi lesz? most nem az indulhatott el???

    Üdv,
    Forcag

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Forcag!

      Nekem ez az elsődleges gondolatom. A másodlagos, hogy már felfelé megyünk és a dZZ volt a korrekció lefelé, ezt mutatja Charlie ábrája. Tehát felfelé nem a-b-c, hanem 1-2-3, de a csatorna törés nekem nem egyértelmű, plusz a harmadik hullám meredeksége, nem nagyobb az első hullámnál, ezért csak másodlagosnak tekintem.

      Delete