Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 2 September 2012

Mindenki emelkedésre számít...

A piacokkal kapcsolatban gyakran mondjuk, hogy arra megy, amerre a legtöbb embernek fáj, így ha sokan az emelkedésben hisznek, akkor esni fog, ha az esésben, akkor emelkedni. Nem figyelem a közhangulatot, saját elemzésekre támaszkodom. 

Jelen helyzetben szeretném elmondani, hogy nekem teljesen mindegy merre megy a piac, felfelé vagy lefelé, nincs pozim, bár semlegesnek biztosan nem mondhatom magam, hisz a felfelé mozgásra adok nagyobb esélyt, azaz abba az irányba bizonyára egy picit elkötelezettebb vagyok, mint az esésbe. A héten többször felmerült a blogon, hogy lassan mindenki az emelkedésre számít, elfogadtam, mert tényleg nem olvasok jelenleg másokat, nem figyelem a közhangulatot, de ilyen kijelentéseknél elbizonytalanodom, mert ha mindenki az emelkedésre játszik, akkor bizony nem lesz igazam. A tőzsdén kereskedők legnagyobb hibája, hogy a döntésük, elkötelezettségük melletti érveket észreveszik, az ellene szólókat nem.

A hétvégén kicsit utánajártam. Nem látom a közhangulatban azt a nagy emelkedésre spekulálást, ami a blogon megjelent. Az AAII szentiment index ennek ellenkezőjéről árulkodik, az USA-ban a befektetők bull várakozása 7%-kal csökkent és nagyjából ennyivel nőt a bear irányba várakozók száma a múlt héten, az irányokat illetően teljesen kiegyensúlyozott a piac, tulajdonképpen a befektetők 1/3-1/3 bull, semleges, vagy bear beállítottságú. Bull irányba az átlagos értéknél kevesebben, bear irányba az átlagosnál többen várják a piacot. 

Daneric elemzése alapján a piacnak van esetleg egy-két jó napja (másik rajzolt skennárióban hét), de utána a  drasztikusan esnie kell és jövő február- március környékére 1.000 pont környékére érni. 

Egon hetes Bux előrejelzése bearish, 16.000 és 13.500-as célárat számol.

Szóval én nem látom a közhangulatban az extra bullish várakozást, legyetek óvatosak!

5 comments:

  1. Különben az AEGON az egyetlen aki esést vizonál ezt a 13000 körüli cél árat de azt tudni kell hogy nekem a nagy képen már tavaly febr. elejétől ott van 2012 szept végére jelezve.

    ReplyDelete
  2. AAII http://www.bespokeinvest.com/thinkbig/2012/8/30/bullish-sentiment-that-didnt-last-long.html
    Ez inkább semleges bizonytalan, nem mintha sokat jelentene, mert a kisbefektetői hangulat elég gyorsan változik, akár naponta is.

    Tweer Egon az nem Aegon )))

    Amit ajánlok megnézni, az a SP500 és DAX napos B.szalag extrém beszűkülése.

    bullos dax tippem: mint a februári csúzli
    http://angler2.uw.hu/d.jpg
    De csak addig amíg a 6900 kitart.

    Holnap USA zárva, csak a futik mennek 17:00-ig.






    ReplyDelete
    Replies
    1. Kösz horgász de már rá áll a kezem. A feltett ábrád érdekes, de főleg azért mert pontosan ugyan ezekbe a percekbe nézem ugyan ezta lehetőséget SP, NASDAQ és a DAXnál is és egyre jobban ahogy nézem úgy erősödik bennem ez a BULL csuzli, hát igen febr. föl felé ment, egy dolog ha kedd, szerda nem lesz esés ez lesz a nyerő.

      Delete
  3. Szia Horgász!

    DAX-ban az elképzelésed nagyon összevág az egyik szkennáriómmal, azaz Elliotti értelemeben reális!

    ReplyDelete
  4. Üdv!
    Szerintem a mostani dax gyertyaformációkl sokkal inkább a 2011. okt. 28-nov 11re hasonlítanak, amiből letörés következett. vagy épp a 2011 februári fukusimai chart. De számtalan ilyen alakzatot véltem már felfedezni, csökkenő csúccsal, 6880as támasszal áll jelenleg a dax, minimum fibo 161,8 a célár (6750) alatta 6500 a 261,8.

    ReplyDelete