Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 28 August 2012

OTP - gyors

Órás tf-n követi a feltett verziót a piac, kisebb tf-n azonban nem olyan tiszta a kép, ezért előfordulhat, hogy valamilyen meglepetést hoz a piac.

OTP órás chart:


21 comments:

  1. Kisbandi!

    Ha olvasod, kérlek dobj egy emailt a Drian875@gmail.com-ra.
    Szeretnék egy kis infót kérni a Zannerről!

    Köszi!

    Adrián

    ReplyDelete
  2. üdv

    Nem tudom a blog olvasók között van-e banki ember, de akkor már régen meg kellett volna neki írni, hogy tavaly mikor a tőzsdék új csúcsra mentek a BUX meg új lovra mi okozta ezt a krízist most fény derült rá tavaly áprilistól 1 CHF a svajci jegy banknál 1000ft és most is 950 körül mozog, tehát ez alapján az OTPtöl nagy csúcs menetet nem igen lehet várni.

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Ezt nem értem most mire utalsz?
    Deviza swap ügyletek elfogadási árfolyama, letéti követelmény?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen a letéti követelmény de különben teljesen mindegy szvsz. mert ez alapján elég húzós ez a 950-1000ft. Persze én sem akartam el hinni még egy videót nem láttam róla.

      Delete
    2. Érdekes a helyzet, mert szvsz ez természetes a 2008-as események miatt.

      Anno ez okozta a magyar bankrendszerben az egyik legnagyobb problémát, hogy az árfolyamváltozások miatt a bankoknak megnőtt a fedezeti követelménye a kamat swap ügyletek mögött, egy olyan környezetben, ahol a befektetők vonták ki a forrásokat, a bankok nem adtak egymásnak kölcsön, befagyott a bankközi piac, egy olyan országban, melynek bankrendszere a forrásigényt 50-60%-ban tudta fedezni hazai betétekből, a többit külföldről biztosították az anyabankok. Egyik napról a másikra megnőtt a forrásigény, miközben a piac befagyott. Akkor szálltak el a betéti kamatok, a sima lekötött betét meghallűadta a jegybanki alapkamatot, ami nem szokás.

      Mélységében nem voltam benne, de azt tudom, hogy óriási forráshiány keletkezett, ami likviditási problémákat okozott a bankoknál. (az egyik olyan forráshiánnyal küzdött, hogy a man. megírta a levelet a felügyeletnek, hogy ennyi volt..., de az anya nagy nehezen kisegítette...)

      A törlesztőrészletek emelkedését az árfolyamon kívül a kamatok változása is okozta, ezzel pedig ez szorosan összefügg.

      Ha elindul a lavina, akkor ez az árfolyam - talán - biztosítja a megtérülést, a fedezet/biztosíték pedig erről szól! A volatilitás megnőtt, a fedezetet számító programok ezzel a volatilitással számolnak, ami a kilengések miatt extrém számokat hozhatnak, nézd meg a "Margin call" című filmet, ott is a nem várt volatilitás okozott gondot. A piac tanult, ez az eredménye.

      Delete
  4. üdv

    Úgy látom hogy az általam 1-2 hónapja be harangozott élelmiszer lavina is kezd el indulni ezzel a 40-50%-os ár emeléssel különben nálunk az indokolt kb. majd nem enni is lenne max. 60%, de gondolom követjük majd a világ piaci árakat akor ez még csak a kezdet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az élelmiszerek áremelkedését 1-1.5 éve beszéljük a blogon. Ez a kedvezőtlen időjárás még rátesz erre.

      Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a kukorica 3x terem egy évben a világon, a jelenlegi készletek nem tudom meddig elegek, de igaza van Cimballinak, hogy a tőzsdei árakat nem azok befolyásolják, akik majd szenvedni fognak a válság hatásaitól. A pánik első köre lement (vagy folyamatban van), a magam részéről a második hullámot - elemzés nélkül - arra az időszakra tenném, amikor a készletek valóban fogyni kezdenek a boltokban, jövő év elejére.

      Egyetértek, hogy komoly probléma lehet, de emlékszem még 2007-re, amikor 20 év után először a kukorica ára ősszel magasabb volt, mint következő tavasszal, pont a hiánytól való félelem miatt (a csúcs emlékeim szerint 61.000ft/tonna, majd tavasszal 31.000, majd 2x.000 forint lett, de lehet Twer jobban tudja)

      Az árváltozás oka, a kevés termés miatt engedélyezték 3 típusú GMO kukorica beszállítását az EU területére Dél-amerikából, a tengeri szállítás költsége meglepően alacsony. (a magyar kukorica elszállítása a tengerparti kikötőkbe drágább, mint áthajóztatni Dél-amerikából).
      A közraktárak az árak és az árak miatti csalások miatt bedőltek, a magyar mezőgazdaság azóta nem kap terményfedezetes hitelt..., de ez már egy másik történet...

      Delete
    2. Különben kukorica tonnánkénti árára már a 100.000ft. is szóban forog.

      Delete
    3. az durva lenne, nem tudom Ausztrália, vagy Dél-amerika érik e előbb be, ha ott is annyi a termésnek, akkor tényleg nagy baj lehet.

      Delete
  5. Nem tudom mennyire tiszta ez a 3x termés de a világ összes termesztésébe nem számot tevő Ausztrália Dél-amerika kb. max. 10-15% ez szinte szvsz. 0-la. A fő gond nem is a kukoricán van hanem a búza és a napraforgó, mert még kukorica nélkül el lehet lenni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gyerekkoromban nyári munkát kukorica kisérleti telepen végeztem. A kisérletek felgyorsítása miatt a cégnek három övezetben volt ilyen telepe. Betakarítás után repülővel vitték a magokat a következő helyre, így 3x gyorsabb volt a nemesítés, ebből gondolom, hogy működik az évi háromszori betakarítás.

      Nem vagyok szakember, a későbbiekben csak pü vonalon találkoztam a terményekkel. A 2007-2008-as események ezért maradtak meg, mert akkor is nagy volt a pánik, meg az árak, oszt' sokan vagyonokat buktak rajta.

      Delete
  6. Nem akarok magam ellen beszélni de a hazai termés szinte mindenből elegendő a belső fogyasztás fedezésére tehát az ár emelések a világ piaci árazást takarják.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha külföld többet ad, akkor oda fogják szállítani, hacsak nem rendelnek el export tilalmat, mint anno Ukrajna/Oroszo..

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. megfontolandó.

      Mondjuk máshogy számozom, de tetszik a tied!

      Delete
  9. otp...egyaltalan nem biztos hogy nem a B hullamon beluli b bonyolodik-e igy...akkor most c hullam jon le ami majdnem kesz majd eggyel magasabb rendu c jon fel...5percesen akkor lenne egy V forma...kritikus szint kozel..

    otp 5

    ReplyDelete
    Replies
    1. én is ezt nézegetem, hogy lehet eggyel balra vagyunk még. Olyan, mintha egy furcsa ék lenne a tetőtől lejövő szakasz végén, de nincs meg a teljes 5. hullám..
      Sebaj, set up jelzés nem jött...

      Delete
  10. Sziasztok!

    Zártam a tegnapi shortjaimat ezt a szintet megveszik (tegnap is) szerintem (short zárások + long nyitások), aztán megyünk felfelé!

    ReplyDelete
  11. dax futi..belefer meg egy alj ha kiveszem a hszt..6920kritikus ennek a szamozasnak..
    dax futi

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete