Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 10 July 2012

USD - várakozás

A felfelé haladást továbbra is korrekciónak egy C hullámnak értékelem. Nagy eséllyel még nem érte el a csúcsát, nekem hiányzik még hozzá egy felkör a 8H charton. Fibo szinteket nézve 237 vagy 240 környéke ideális lehetne számára. Akár holnap reggelre az első zóna meg is lehet. Kellene egy új csúcs egy RSI divergenciával, hogy fordulós jelzést alkothassanak.

USD 8H chart:


31 comments:

  1. üdv brikka

    Ha emlékszel én tegnap a DAXnál 6500-ig vártam max. mert teljesen más számozásom mint neked, egyenlőre úgy néz ki onnan le fordult ha a számozásom alapján megy a következő megálló 5950-6000 környéke.

    ReplyDelete
  2. Szia Twer,

    Szerintem nagyjából még jó lehet a tegnapi fekete operatív számozás (a-b-c helyett, inkább w-x-y lehet a mostani korrekciós hullám). Nagyobb képben amíg a PA nem megy 6100 alá, addig 6650 vagy fölé tartó hullám nálam benne van a pakliban, de majd meglátjuk. Szerintem még bőven lesz trükk az indikben.

    Én ma elutazom, jövő hétvégéig már nem leszek. Nem nagyon fogom követni a piacokat. Mindenkinek jó kereskedést/pihenést.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Köszönöm.

      Azért a piros alt. számozás is játszik dax-ban. Egy ideig közös úton mehetnek, már ha eszerint alakul a piac ;)

      Delete
  4. Véleményem ma délután az SP mozgása fogja el dönteni a piacok sorsát, amerre mozdul a csorda szellem érvényesül.

    ReplyDelete
  5. Sziasztok!

    Most már tényleg eldőlhetne, merre lesz az arra, mert ez már marha unalmas!

    ReplyDelete
  6. üdv

    Egy kis statisztika heti szinten az el múlt 12-évben mikor több mint 4 hetet meg haladt a BUXnál hogy alulról tapadt a 20 napos mozgóra összesen 6 alkalommal fordult elő ebből 5 alkalommal le fordult.

    ReplyDelete
  7. Azt egy egy alkalmat mikor föl fele tört ki igen fontos meg említeni 2007-be volt mikor minden idők csúcsát érte el a BUX az utána köv. eseményeket meg már minden ki tudja.

    ReplyDelete
  8. Sziasztok!
    Türelem!!! (a hosszú élet titka)Sehol nincs irány,(nyár van)menj inkább a strandra,hűtsd le magad
    Ki kell várni a megfelelő alkalmat(ha elmegy majd jön a következő),nem kell mindig pozícióban lenni,csak hergelitek magatokat és ezért esetleg beléptek rossz irányba és bemagyarázzátok magatoknak hogy ez a jó irány,én is kiléptem és várok,láttunk már sok ilyen esetet és azt visszahozni na az a nehéz
    Statisztika????Mikor állandóan változik a világ meg a gondolkozásmód,erre alapozni is nehéz,Tipikus közeli eset Január?szerintem nagyon sokan buktak(Short)és repült minden,főleg a pénztárcákból ,vigyázni ezekkel a "tuti" irányokkal
    Egyszer mindenkinek igaza lesz csak milyen áron?

    ReplyDelete
  9. üdv RAS

    Miért nem írtad ki hogy ez nekem szól nem haragszom érte, sőt egyet értek vele. Jan. esettel tökéletesen egyet értek ott főleg én voltam az egyedüli a blogon aki a longot hirdette és a végén az utolsó nap át álltam én is a sötét oldalra. Én azt mondom minden ki tartson ki addig az elemzése mellett még az nem bukik.

    ReplyDelete
  10. Szia TWER!
    Én nem személyeskedem soha,nem rád céloztam még véletlen sem,elismerem mindenki tudását a tiédet is csak ez a K..va tőzsde- ez nem tiszteli tudást a pénzedet szeretné elvenni ez a kiindulási alap.Ha belépsz egy poziba azt tudod hogy mennyit veszthetsz ez így kezdődik nem?és csak utána lehet "esetleg" a nyerésre gondolni
    Ez egy kő kemény "szakma",az Egyetemen Főiskolán is amit tanulsz majd évek múlva jössz rá hogy fele sem igaz amit ott tanultál,legyen az Orvos-Mérnök -vagy Közgazdász,mert változik a világ.
    Nem szokásom fikázni senkit,fejet hajtok a tudás és igyekezet felé,csak ennyi,ha valakit esetleg megbántottam, bocsánat,nem volt szándékomban

    ReplyDelete
  11. Elnézést a nem szakmai hozzászólásért csak ez a tökölés sok ember idegeit felőrli,ezért írtam hogy "nyugi"
    Azt hiszem Kosztolány apánk írta a valamelyik könyvében Hogy a tőzsde egy kegyetlen uzsorás,ezt kell tudomásul venni,jó tanács a részéről,talán 70 év tőzsdei jelenléte után el lehet fogadni tőle.
    További sok sikert mindenkinek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neked is, de azért ne menj messzire! :-))) Nyugodt vagyok én is csak zavar ez az iránytalanság.

      Delete
    2. Én is hasonló jókat kívánok neked RAS és a többi blogolvasónak.

      Delete
  12. usdcad-et elnezve is teljes a bizonytalansag...mindket irany benne lehet rovidre nezve...

    ReplyDelete
  13. Ma az amcsiknál szvsz. nem igen lesz esés. Tehát a BUXnál a pluszos zárás garantált és a DAXnál is.

    ReplyDelete
  14. üdv charlie

    A DAX ID vel kapcsolatba amit cimbi oldalra ki tettél egyet értek mert én az alapján számoltam cél árat amit szépen tickre el is ért a múlt héten 6600 körül.

    ReplyDelete
  15. otp nincs túl jó formában! Twer azért erre a bux plusszos zárásra nem vennék mérget!

    ReplyDelete
  16. Nem komolyan gondoltam, de ha amcsik pluszosak akkor van rá esély .

    ReplyDelete
  17. estar...
    http://kepfeltoltes.hu/120711/E-STAR30_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  18. Másik probléma ,hétfőn jön az IMF- szerintem a kormány intézkedések megint betettek az IMF hitel ellen,ezek úgy itt hagynak minket mint karácsonykor(Jézuska ügy)majd 320-as Eurónál engedtek,(január közepétől long)vagy megint ez kell hogy ide jussunk ősszel?
    Ha netán USA-DAX egészen véletlen felfelé indulna(esetleg QE3-at bedobják majd) mi merre megyünk ha tényleg itt hagynak ezt sem lehet kiszámítani,nálam jobb a békesség pozi nélkül,addig Tőke védett pénzpiaci alapban a pénz az is hoz rendesen,(fedezeti pénz eleve ott van)ha meg hirtelen kell azonnal hozzájutsz, nincs T+2 nap,1 gombnyomás és már is kp
    Hati 100-200 hintára én rá sem mozdulok,sokszor nem is értem hogy 100 alatti dolgokra hogy lehet belépni hatinál(Bróker díj viszi a javát)
    Ma is szinte nulla, nem is vártam mást
    Bocs hogy telenyomom a gondolataimmal a blogot,de én ilyenekre is figyelek,szerintem most a TA meg Elliott sz..rt sem ér.Hatiban eddig 644 K. kötés volt ma?össz. forgalom 3,7 millrd,ha kötnék is kinek adnám el ,10K-nál nagyobb kötés mostanában nem is volt

    ReplyDelete
  19. ...lehet alul fogunk teljesiteni...asszem kezdhetunk merget venni ra hogy semmilyen megallapodas nem lesz..xarok a politikara es az osszes politikusra de ezek posvanyba huztak a buxot...nap vegere van akkora forgalom mint normalis esetekben az elso fel oraban...lehet lecserelni a cimet buxelliottrol valami masra..ez itt game over..

    ReplyDelete
  20. Azért általában jóval 100K felettiekkel szoktam kereskedni hatiban(Szebb időkben 500K felett)most mit tennék ha zárni szeretnék,magam ellen hajtanám az árfolyamot,vagy egyesével zárhatnám,beletellene 2 nap mire zárni tudnék
    Vezérünknek nem a kedvence a tőzsde ez látszik is,mindent el is követ hogy így legyen,bezsebelte a tőzsdén forgó pénzeket(PL.mnyptár)
    Amilyen az ország olyan a tőzsdéje,sajnos itt tartunk
    ezeket a chartokat ha profi lennék sem tudnám beszámozni,én csak sokszor lesek tudatlanul hogy miket alkottok ezen az in likvid piacon,én még bandzsa vagyok ehhez :-) nem tagadom

    ReplyDelete
    Replies
    1. azt azert nem gondoltam volna hogy ilyen gyorsak es hatekonyak lesznek a tozsde tonre teteleben...meglepett..

      Delete
  21. SP Határ eset 1335?csak találgatok-tudatlanul,De a BUX-al mi lesz?

    TWER-nek H,SP500

    ReplyDelete
  22. Ras én sem tudom az elliottot csak nagy vonalakba, de amit az SP-röl fel tettél1335-37 de már szerintem ha 40 alatt zárás is lefele mutat és valóba 1310-16 majd 35 föl le 1280 környékére.

    ReplyDelete
  23. napközben volt egy megjegyzésem, sajnos úgy látom nem ment fel...

    A magyar piacon a követett tf-eken szeptember óta többnyire 3-as szerkezetek vannak, az 5 hullámú impulse mozgások elmaradnak, ezen jó lenne elgondolkozni. Ugyancsak igaz ez az SP-re kis és nagy tf-n egyaránt, 2010 óta ezért nem sikerült a csúcsokat eltalálni, mert mindig elmaradt az 5. hullám felfelé, vagy lefelé...

    De megrántották az OTP-t... 3450 záró, elvitte a beadott megbízást, ezért többet is eladtam volna...

    ReplyDelete
  24. Képesek és megjátsszák ezt felfelé SP ben-1380??fölé,várok mi lesz

    ReplyDelete