Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 24 July 2012

SP - 500 hetes

A korábbi nagy tf-s SP elemzés, ahol a bull verzió mellett mutattam meg egy lehetséges célárat: Link

Nem tudom mire utalt Horgász, mit kell észrevennem. Amit látok az egy érdekes szituáció hetesen, mert RSI MA9 fölé került, ahonnan a héten ráfordult ismét az MA9 görbére. Előtte látható, hogy az emelkedés kapcsán szintén volt egy horog, amit nem tekintek elég erősnek. Ami még meglepő, hogy az esés RSI bull támaszán akadt el, előtte pedig áttörte a bull ellenállás zónáját. Cimballi féle RSI- Elliott féle kontextus szerint, ezen a tf-n emelkedés jöhet. Ha a jövő héten északnak fordul és marad a piac MA9 felett, akkor megkergetik a bikát. (megj. RSI értéke, azaz az utolsó szakasz még nem végleges)


A 2H-s charton arányait tekintve első ránézésre még kicsi az esés mértéke, nem ért el általánosságban szokásos/ideális szintet. 1308 lenne szerintem az egyik legideálisabb (1300-1310 kb.),  jelenlegi cca. 50%-os szint bár elfogadható lenne, de egy kicsit kevésnek érzem, ezért nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a vége:o)

2 comments:

  1. Egy kis megjegyzés ekkora optimizmussal csak caldaró bír mintha magyar változatát olvasnám.
    Még a 2011- es esésnél gy remek bull sling alakult ki hetesen ezen egyenlőre nyoma sincs, ezt longolni?

    ReplyDelete
  2. még véletlenül sem longolni!

    Ezen a lehetséges bull verziót mutattam meg, azt, hogy amennyiben bull lesz, mi lehet. Nem tudom magam egyik irányba sem elkötelezni, mert nem látok impulse-t egyik irányba sem. Közben az éjszaka a két órás charton elsült és a piac kivette a divergenciát.

    Kétségtelen, hogy vannak bull jelek, de erre én még nem lépnék poziba..ezen a tf-b, pedig egyikünk sem tud kereskedni...

    ReplyDelete