Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2012. július 23., hétfő

OTP - várakozás


A következőkben a július 7-én feltett írást publikálom ismét. A kis tf-n vár emelkedés elmaradt, helyette elindult a várt esés. Ez van, ettől féltem, hogy a 15'-esen várt emelkedést a hétvége "kioltja". Link Szóval, mit írtam két hete?

OTP - mi fog történni
Elmondom, hogy szerintem mi a két legesélyesebb verzió, az OTP chartját figyelembe véve, de sok termékre igaz lehet majd.

A nagy hsz-t már  mindenki észrevette, aki nem az már olvasott róla és alig várja, hogy az alsó szárát átlépve shortba üljön, néhány vén róka a vissza tesztre vár, mert őket már jó néhányszor átverte a piac, megfontoltabbak. A piac mindig arra, megy amerre a többségnek fáj. Most melyik irány fog fájni? Heti chart, azaz még idő kell, hogy ez a jóslat beváljon.

Szerintem két lehetőség van, az egyik, hogy a hsz-ből kioldalaz a piac, a másik, hogy esés lesz, de ahelyett, hogy az esés begyorsulna visszafordul, amit sokat visszatesztként értékelnek majd, bővítik a shortokat, de a teszt helyett északnak indul a piac és erős short covering fut le, új csúcsra is fut a piac.  Nyilván ezt fundamentum nem támasztja alá, de ez nem is kell, mert nem az alapján működik a piac. 

Kisebb eséllyel délre fordul nagy forgalommal és momentummal, figyelem ezt is, de most kisebb esélyt adok rá. Miért fordultam? Kicsi esélyt adtam az emelkedésnek, de folyamatosan hangsúlyoztam a korrekciós jegyeket a lefelé jövetelben, a karakterjegyeket tekintve nehezen tudom elfogadni, hogy egy 3. hullám ilyen "töszmörgös" legyen. Értem az LD verziót, exp. LD, 100 évben ha egyszer van ilyen havi charton, nem gyakori, óvatosnak kell lenni, de eddig nem éreztem más verziónak a lehetőségét, most igen, sőt. Ahhoz, hogy elfogadjam a 3. hullámot ki kell vennie az északról rajzolt korrekciós trendcsatorna alját, majd bemenni a szeptemberi low alá.

OTP heti chart:


Van egy félelemem még, hogy ez a nagy C hullám első hullámának A-B alhulláma, lefelé jön egy C, majd megfordul és északnak megy, remélem nem ez lesz. 

Ha a nagy esés elindul lesz idő belépni, de addig amíg a felfelé kör lehetőségét nem zárta ki szerintem óvatosnak kell lenni. RSI hetesen a semleges zónában január óta, szinte egy vízszintes vonal.

A mai nap után a kép úgy néz ki, hogy a papír bement az alsó trendvonal alá, azonban hetes gyertyáról van szó, kérdés, hogy a hét hátralévő időszakában mit csinál. Kitölti-e a teret a trendvonal alatt, vagy csak egy spike marad, sok van még hátra a hétből, nem tudom. Az ilyen jellegű, TA szerinti hsz-ekről egy dolgot nagyon belém vert Cimballi, hogy két csapda helyzetet hoz először a short irányba, majd nagy eséllyel a long irányba, mert bár nehezen azonosítható Elliott-i szempontból, de a helyzet az, hogy vagy még nincs kész a hsz, vagy nem az lesz, csak annak látszik.

A fenti hetes ábra frissítve:


A holnapi nap emelkedésre számítok, immár nagyobb tf-n, 3400 erős ellenállás lehet (esés 38-as fibo), nézzük mit csinál a papír holnap, milyen lesz az emelkedés szerkezete. Meglehetősen nagyot esett ma a papír a korábbi napok oldalazásához képest, korai lenne és értelmetlen is megerősítő jel nélkül az emelkedésről beszélni, de látok rá lehetőséget. Ahogy az emelkedés az esés szerkezete is korrektív jegyeket hordoz, nézzétek az órás ábrán az esés egy kész ZZ-t mutat (piros négyzet) egy runnig flat b hullámmal, legalábbis annak tűnő szerkezettel középen:Ne kérdezzétek pontosan mi az elhelyezkedése, aki ezt meg tudja mondani, az előre tudja jelezni a következő napok mozgását. Egy dolog biztos, egy impulse 3. hullám nem ilyen! Bármi is következik, az nem egy nagy 3. hullám, annak minimális az esélye.

42 megjegyzés:

 1. üdv AD

  Most szárazon le írtad amit charton látsz de még mindig nem ezt gondolod. Az esés megfigyelésem alapján nem 1 napig tart legalább 3-4 nap.
  Én ahogy írtam is nem vagyok nagy elliottos de még mindig tartom magam a 4. hullámhoz amit erősítenek a ki alakult alakzatok és abból számolt 5. hullám célára. Még egyszer 2010 be láttuk az 1. hullámot délnek majd a 2. végét tavaly a második hullám remek 1-2 sorozatot csinált amely erősítette hogy nagyobb esés lesz lett is jött a 3. és most fejezi be az index a 4. hullámot az idő tényező is tökélete 2 hullám közel 1 év, 4 hullám közel 1 év.

  VálaszTörlés
 2. Szia AD,

  Mindig olvasom az írásaidat, bár nem foglalkozom magyar termékekkel. Nekem az OTP heti grafikon ránézésre ZZ [A] hullámnak tűnik és egy diagonál [C] hullámot várnék.

  Olaj: tegnap célzónából fordult és impulzussá alakult a lefelé tartó mozgás szerkezete. Az esti mozgás alapján kb. (3) of [A] of (ii)/(b)-ben vagyunk még. Bár kis tf-en van egy azonnali esés mellett szóló számozás, de H4-en a második alj volt szerintem (i)/(a) vége. Magasabb trendszintű hullámjegyek miatt fibo 50 környékéig feljövő retrace-re számítok (90.5). Ha [C] of (ii)/(b) egy diagonál lesz, akkor nem valószínű, hogy ez ma megtörténik. Amennyiben 87.75 alá megy, folytatódik az esés és (iii)/(c) hullám jöhet.

  VálaszTörlés
 3. Szia Twer!

  Megtanultam, hogy semmit se zárjak ki, de továbbra sem tartom a legesélyesebb verziók között nyilván ezt a lehetőséget. Bár az impulzus szabályoknak megfelelhet, szerintem a fontosabb vezérlőelvek, illetve nagyobb eséllyel futó tapasztalati elvek közül szinte egyet sem tart be.

  A nagy kép alapján valóban létezhet olyan verzió, aminek alakzata több napos eséssel fejeződne be, kis tf-en egyenlőre nem tudom beilleszteni.

  Ilyenkor jön a mozi, vagy a micro tf kereskedelem. A piacnak a közeljövőben mutatnia kell valamit, ami a jövő irányába ad támpontot.

  VálaszTörlés
 4. SP LD verzió

  továbbra is tartom, hogy az LD nem lehet jó megoldás, most abba az irányba mutatnak a dolgok, hogy a korrekció nem érhetett még véget, ami további plusz napokat jelent, túl hosszú lenne szvsz ez a megoldás, keresni kell valami jobbat, de egyenlőre egy felfelé tartó ED belső hullámainak tűnik a szerkezet, viszont túl korán vagyunk ezt kimondani

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen nehéz az SP helyzete de nagyon régen mutatott a heti chart éket amely ezen a tf. en le tört.

   Törlés
 5. Szia Brikka!

  Az a verzió, amit említesz a bux piros verzió otp analógiája, ha jól értem a tf-t.
  Reális, de nagyon nem szeretném, mert gyötrelmes lenne a következő 3év.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. prechter szerint "five more years of turmoil"...abból még van egy pár év hátra.

   Törlés
  2. :o) csak nem mindegy hogy milyen az a zavar :o)

   Törlés
 6. gondolom ilyet sem sokat latni egy instrumentumnal hogy az arfolyam a havi heti es napi chartnal is a 20 es 50-es mozgok kozott van egy idoben....mindenhol 20 az 50 felett..dax..

  VálaszTörlés
 7. Ki hogy látja nekem a DAXnál és s hatinál is tipikus 4. hullám alakul 23 fibo meg is fele lneki.

  VálaszTörlés
 8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 9. bux 15..egyelore all...akar kesz is lehet a lefele...
  bux 15

  VálaszTörlés
 10. jónak tűnik és végre be tudom rakni a nagy képbe, igen ez a letörés majd ismét fel verzió lehet

  VálaszTörlés
 11. eurusdben ma delutan johet fel egy 4c hullam..szvsz..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. mintha egy edvel akarna befejezni a b hullamot...5perces..

   Törlés
  2. ahová az e-et tetted akkor ezek szerint egy b hullába vagyunk minek a bje és minek a c-je fog jönni.

   Törlés
  3. akkor te nagy durranást vársz de szvsz a 2-nek ez keskeny min. 6250 lenne ideális.

   Törlés
  4. vicces lenne 2 nap egy 2 hullámnak.

   Törlés
  5. szerintem felreertesz..de legalabbis en nem ertem mire celzol:)

   Törlés
  6. Én kettő alternv. látok valóba kis b jön fel egy c 6480-ig majd 5 hullám esés, vagy 4. hullám és jön le egy 5. 6300 környékére. Mindegy bármelyik lesz a bull ki látásokat rombolja.

   Törlés
  7. a 2-est nem értem milyen szinten gondolod.

   Törlés
 12. olajban vagy megindult a (iii)/(c), vagy [5] of (i) nyúlik meg/diagonál lesz. Nem túl derűs a kilátás per pillanat...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. vagy egy b/b vagy 2/b fejezodott be...

   Törlés
  2. Köszi...ez is lehet. Efelett elsiklottam.

   Törlés
  3. jo lenne innen egy 5hullam fel 30percesen..c hullam gyanant...onnan short..

   Törlés
  4. egyúttal arany is beleszippanthatna 1600 feletti levegőbe

   Törlés
  5. szerinted daxnak lesz ereje betolteni a rest?...fraktal szerint az kovetkezik..

   Törlés
  6. arany 15perces...3.hullamnak tunik..

   Törlés
  7. szerintem ma nem. Már ha nagyon menni akar, akkor szerintem 6500-6530 környékéig feljöhet. Persze ott van pl: Károly verzója, aszerint mehet felfelé, de ott is inkább elnyújtva.

   Törlés
  8. jó lenne amcsiknál egy kis pullback...aztán óvatos long.

   Törlés
 13. sp futi 15perc...szerintem b/c ez a lefele..kb innen 40rol fordulhat felfele 60hoz

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. már 36-nál van szvsz. SP most jön le a b hullám majd fel egy c 55 környékére és zako

   Törlés
  2. nalam tickre pontosan 40 az alja eddig..

   Törlés
  3. bocs de te sp futit írtál annak 1336-at az alja az SP-nek 40.

   Törlés
 14. arany..nem jott ossze a mai megindulas..5percest nezem ha lejonne a mai tetotol 5hullam akkor pullback utan short..stop mai teto felett...azt figyelem 4orason hogy esetleg egy formedveny ed-t csinalna valamilyen szintu c hullam gyanant?..a mai teto lehetne akkor az ed3/b...will see..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. megcsinalta az 5 hullamot le az arany 5 percesen..DE...ez lehetett exp flat c hullama 2.-ban...varni kell milyen lesz a felfele mozgas...ha a mai csucs fole megy akkor 3.hullam megy...ha korrektivan kezd kinlodni akkor lefele lesz 3....lehet ma este mar nem viszik dulore..

   Törlés
 15. SP nagyon bele húzott szvsz. nem lesz az mint tegnap hogy vissza húz megint jönnek nyitóba a rések. DAX 6350 min. hati 17000.

  VálaszTörlés
 16. dax napos
  http://angler2.uw.hu/dalo.gif

  dax hetes még sűrű homály fedi
  http://angler2.uw.hu/dalohetes.gif

  VálaszTörlés