Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 7 July 2012

OTP - mi fog történni

Elmondom, hogy szerintem mi a két legesélyesebb verzió, az OTP chartját figyelembe véve, de sok termékre igaz lehet majd.

A nagy hsz-t már  mindenki észrevette, aki nem az már olvasott róla és alig várja, hogy az alsó szárát átlépve shortba üljön, néhány vén róka a vissza tesztre vár, mert őket már jó néhányszor átverte a piac, megfontoltabbak. A piac mindig arra, megy amerre a többségnek fáj. Most melyik irány fog fájni? Heti chart, azaz még idő kell, hogy ez a jóslat beváljon.

Szerintem két lehetőség van, az egyik, hogy a hsz-ből kioldalaz a piac, a másik, hogy esés lesz, de ahelyett, hogy az esés begyorsulna visszafordul, amit sokat visszatesztként értékelnek majd, bővítik a shortokat, de a teszt helyett északnak indul a piac és erős short covering fut le, új csúcsra is fut a piac.  Nyilván ezt fundamentum nem támasztja alá, de ez nem is kell, mert nem az alapján működik a piac. 

Kisebb eséllyel délre fordul nagy forgalommal és momentummal, figyelem ezt is, de most kisebb esélyt adok rá. Miért fordultam? Kicsi esélyt adtam az emelkedésnek, de folyamatosan hangsúlyoztam a korrekciós jegyeket a lefelé jövetelben, a karakterjegyeket tekintve nehezen tudom elfogadni, hogy egy 3. hullám ilyen "töszmörgös" legyen. Értem az LD verziót, exp. LD, 100 évben ha egyszer van ilyen havi charton, nem gyakori, óvatosnak kell lenni, de eddig nem éreztem más verziónak a lehetőségét, most igen, sőt. Ahhoz, hogy elfogadjam a 3. hullámot ki kell vennie az északról rajtolt korrekciós trendcsatorna alját, majd bemenni a szeptemberi low alá.

OTP heti chart:


Van egy félelemem még, hogy ez a nagy C hullám első hullámának A-B alhulláma, lefelé jön egy C, majd megfordul és északnak megy, remélem nem ez lesz. 

Ha a nagy esés elindul lesz idő belépni, de addig amíg a felfelé kör lehetőségét nem zárta ki szerintem óvatosnak kell lenni. RSI hetesen a semleges zónában január óta, szinte egy vízszintes vonal.

41 comments:

  1. üdv AD

    Nem tudom mi változott 2 hét óta BUX vagy az OTP chartján de szerintem semmi ugyan ott topog akkor óva intettél mindenkit a longtól mert jön a 3/3.
    Nem értem mi ez a fordulat mikor semmi nem változott.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem teljesen mindegy poziba vagyok az igaz, de nem a 3/3-at várom hanem egy C hullámot délnek akkor Brikkának is szól, ami a BUX esetén 15800 környéke DAX 5750, SP 1240, ezt minden kép el várom a piactól. Ha pedig nem megy le ezekre a szintekre, a jelenlegi szintekről nagy emelkedésre nem számítok esetleg egy ítélet napig tartó oldalazás. Egyenlőre ez a középtáv.

      Delete
    2. Ami engem egy föl fele irányuló gyors bull verzióba zavar hogy aBUX,hati, MOL, már rég letörték a háromszöget és BUXnál, hatinál valóba csak egy vissza text volt a háromszög aljára és nem szaporodtak meg a shortok a jan. háromszögből okulva szvsz. pont azt várják az ismétlődik meg tehát fel fele vált irányt. De ezt már kb. 2 hete írtam mikor a BUX a 17800 környékéről le fordult inkább longoltak várják az emelkedést még egyszer hangsúlyozom jan. esetből ki indulva óvatos a shortos társaság. A másik mi a franc lesz az SP nagy ékkel és a többi nagy alakzattal köddé válnak? Na mindegy látom a medvét.

      Delete
    3. Szia Twer,

      Inkább ide válaszolok.

      Ne haragudj, ha kemény hangvételűnek tűnt. Nem annak szántam.

      Pontosan értettelek elsőre is, de nekem alapvetően ugyanaz a véleményem. Cimballinál, Ad-nál lehet tanulni, ami segíthet az önállós döntések meghozatalában. Dannél nem. Ha olvastad az ottani hozzászólásokat, nem az jön le, hogy sokan dollár milliókat csináltak volna Dan ötleteiből (vagy akár az EWI-ből.) Szerintem azért, mert pontosan arra ösztönöz, ami ellentétes egy elliottos gondolkodásmódjával, a követésre. Aki más elemzéseit követi, (az önálló döntések hiánya miatt), nem saját hibájának fogja elkönyvelni a vesztes pozikat, és inkább másokat fog hibáztatni. Ez pedig a tréderré válás komoly gátja. Engem soha nem érdekelt ki mit gondolt a piacokról, engem mindig az foglalkoztatott, hogy miért azt gondolta. Ezt nagyon kevés helyen kapod meg, pláne ingyen!

      ----------------------------

      Én továbbra sem tartom jó ötletnek más elképzelésének a lekereskedésére való ösztönzést, mert még ha jó indulatból is teszi az ember, egy esetleges veszteséggel nem tud morálisan elszámolni, és mivel nincs tévedhetetlen ember, ezért az erkölcsi felelősség bekövetkezése csak idő kérdése.

      ----------------------------

      Én magamon úgy éreztem, hogy hasznos volt eddig feltenni az elképzeléseimet. Néha túlbuzgó voltam, de azért csináltam, hogy a tanulásomat segítse. Viszont ennek egyre kevésbe látom értelmét. Kevés ember van, aki konstruktívan próbál reagálni egy hozzászóláshoz (tisztelet a kivételeknek), inkább csak bepötyögik, hogy "fel tudnál rakni egy csártot", aztán sussz-passz, nem is foglalkozik vele többet (max. ha nem jön be, akkor sokkal valószínűbb, hogy lesz reakció). Ez így nem más, mint időpocsékolás...

      Delete
    4. Brikka én nagyon örülök az elemzéseidnek bár én is feltudnám tölteni a sajátomét, de eddig nem megy technikailag nem vagyok otthon ezért csak nagy vonalakba leírom ami vagy érthető vagy nem.
      DENre vissza térve semmilyen hozzászólást nem olvasok a blogján csak az elemzést, másik én soha senki elemzése alapján eddig még nem nyitottam pozit akár milyen jónak is tűnt.

      Delete
    5. Hidd el, hogy van aki más elképzelésére alapozzák a tréding döntéseiket. Nézd meg, hogy Cimballinál mindegyik poszt hozzászólásai között találsz olyat, ami arra vonatkozik, hogy "szerinted ez most meddig mehet", stb...

      Amúgy jól tetted, hogy nem olvastad Dannél a hozzászólásokat, mert ahhoz képest a portfolio-s topikok hozzászólásai baráti ajánlások :) Ott látszik, hogy a többség nem önállóan gondolkodik, és a veszteségeikért Dan-t és az EWI-t hibáztatják.

      Delete
  2. Szia Twer!

    Anno az indexek a következő szinteken álltak:

    Bux 17.551
    Bux1212 17.962
    OTP 3638
    MOL 17.600
    USD: 232

    Most mindegyik alatta.(nyilván USD felette, forint gyengülés). Ha akkor valaki longba ült és még mindig abban van, akkor van egy csomó veszteséges pozíciója. Nyilván időtáv függvénye, hogy meddig ül benne, de az RR szintek rosszak voltak.

    Napos ábrákat néztem, ha végignézed látható, hogy a termékek elérték a célzónát, amit akkor rajzoltam, ami nem volt sokkal magasabban a jelenlegi szinteknél, ezek szerint a figyelmeztetés jó volt. Azóta eltelt 3 hét, az elemző minden nap új információkat kap, amit beleilleszt az elképzelésbe, vagy kidobja azt és újat rajzol.

    Pont az a bajom, amit írtál, hogy ugyan ott topog, ez az ami egyre nehezebben fér bele a 3/3-ba, egy 3/3 nem topog, esik, mint a fejsze vagy szárnyal. Egyre kevesebb a tér,ami alapján belefér a kontextusba egy 3/3. Ráadásul az SP korrekció már annyi ideje tart, ami leveszi a napirendről az LD-vel való indulás lehetőségét, márpedig akkor nem marad nagy tér az esésre. A diagonálok korrekciója 2-3 gyorsabb, mint maga a diagonál kialakulási ideje, de az SP-ben lassan hosszabb lesz, azaz az ott nem diagonal, ha az ott nem diagonal, akkor nem a nagy 3-as fog elindulni, hanem csak egy korrekció valamilyen trendszinten, ami után északnak fordulhat a piac. Azaz esés jöhet, de nem akkora, amire mindenki vár és amikor a piacnak gyorsulva kellene esnie megfordulhat, majd váratlanul északnak mehet, ezzel generálva egy gyors short covering-et, ami erőteljes emelkedéshez vezethet és akár kiviheti a korábbi csúcsot is. (tavalyi)

    A problémám nem a kereskedési tf-n, hanem az eggyel nagyobb tf-n van. Lesz egy esés szerintem is, de nagyobb eséllyel fogadnék arra, hogy az nem lesz akkora, mint amilyet sokan várnak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na végre ez az most le eset én hangsúlyoztam nem a 3/3-at várom igen ezt a valamilyen szintű esést de ez, hogy meddig megy ez a kérdés. Elliott alapján is esés jön, TA alapon szintén, én bull verzióban TA alapon egy dolgot látok aminek esélye 30% de ebben az esetbe már hétfőn északnak kell indulni ha lemegy a BUX 16800-ig akkor már ennek is lőttek, le is írom mi ez a TA alap, hogy ez az oldalazás nem az alj közelében hanem egy szinttel följebb történik ez valamilyen szintű BULL jelzés.

      Delete
  3. sziasztok....
    ..ohhh brikka,szivesen latjuk elkepzeleseidet csart formajaban ha van ra idod..latom szarvasvadasz kommentje hatassal volt rad ebben a hsz-ben:)kar hogy a jobbak egy ido utan teljesen eltunnek..evvan..
    ..ad..egyetertek veled de please mi a bullshit az a haromszog?,,ha az hsz akkor mindenhova tudok rajzolni egyet..nem tamogatjak indik sem,tul meredek a felso szara,elerte a hsz csucsat..pont a treningen tanitottatok hogy az ilyen minden de nem hsz..:)...ed-vel kapcsolatban nyilvan ha kiveszi a szeptemberi aljat akkor bukott a verzio de a majusi kivetelevel szerintem nem..egyelore ha ez egy ed 2hullama le nem erte el az elso fibo 78at sem( otp,a bux igen) ,,,,lehet meg egy le kanyar es akkor rafoghatnank hogy ez egy abcxabc volt..
    ..twer..szerintem egyre jobb kar hogy nem kepesiti meg a gondolatait..nagyon szaraz csart nelkul a dolog..

    ReplyDelete
  4. ..dax napos...szerintetek ez nem ugy nez ki mint egy szep ld lefele..tamogatja indi,forgalom...miert ilyen nehez ez?mikor csak ketfele mehet a piac le meg fel..mi lenne ha negy fele tudna menni?..:)..szoval van valami ami ellene szol?..
    dax napos

    ReplyDelete
  5. Szia Charlie!

    Nem akartam már leírni, hogy nincs ott Elliotti hsz...
    A hagyományos TA mindenhol hsz-t lát, ahová berajzolható. Geometriailag négy pont közé vagy párhuzamos, vagy hsz húzható, ha összetartók lesznek, akkor a TA felfedezi, azaz elég hozzá 4 csúcs, ennyi.

    ReplyDelete
  6. Dax

    azért nem tetszik, bár nagyon szép az ábra, mert 1=3=5, a harmadik nem lehet a legrövidebb, egyébként minden oké vele, kivéve a forgalom csökkenése, azt nem látom

    ReplyDelete
    Replies
    1. gyors vagy koszi...3ha egy picivel is de hosszabb mint 1 es 5 a legrovidebb...forgalom apad es a vegen ugrik meg mar ha jo a markers forgalmi adata..mozgok kezdenek osszeallni,visszanezve nem surun latni ilyet...
      dax napos

      Delete
    2. Szerintem DAX-ban lefelé diagonál lehet, a múltkori alj pedig annak még csak az A pontja volt. Nekem ez a legvalószínűbb, mert ez több nagy-kép verzióba is beilleszthető. Lásd havi chart célzónái. Ezért a lejövetel számomra lehet akár (X), [2] of V, vagy c of II része. Bár ezek a trendszintek számomra nem kereskedhető idősíkok, azért jó lenne egyszer rendes historikus adatokkal átnézni a ciklus szinteket is.

      Delete
    3. szia...na most osszezavartal pedig csak egy sert ittam..hogy van ez a lefele diagonal a pontja?

      Delete
    4. nezem a havi chartot...a jomultkori 5000alatti aljat gondolod egy lefele ed 1es pontjanak?

      Delete
    5. Igen. Holnap megcsinálom mindhárom verziót. Annyit még, hogy ha csak (X) hullám része a lefelé kör, akkor a helyes jelölés talán inkább W-X-Y lenne...ez esetben nem diagonálról beszélünk, és múltkori alj W, a mostani felkör X, és majd jönne le Y...de vizuálisan talán egyszerűbben vázolhatók a lehetőségek.

      Delete
    6. Ha gondolod, bejegyzésben kirakom.

      Delete
    7. szerintem nem érdemes, mert nagy idősíkot fog át, meg írni sincs nagy kedvem :). Csak azt akarom majd illusztrálni, hogy számomra nagyobb a idősíkú medve és a diagonál/dzz nem összeférhetetlenek. Aztán majd kivesézzük ;)

      Delete
  7. bux napos..figyeljunk arra a forditott fejvall lehetosegre is megha a fej nem tul szep is...raadasul az rsi mar kitort belole...szoktam figyelni macd-nel is a fejvall alakzatot es az az erdekes hogy az indikatorok annak ellenere hogy lemaradok valahogy ilyen esetekben hamarabb jeleznek vagy pl az arfolyamban nem is lehet felfedezni az alakzatot csak az indikatorban es megis megtortenik a kitores..
    bux napos

    ReplyDelete
  8. Szia Charlie!


    http://4.bp.blogspot.com/-4HsND4r288s/T7vbN26WixI/AAAAAAAACwE/05yi4eA3Bh0/s1600/DAX+NAPI+m%C3%A1jus+22+2.jpg

    Engem itt a G=J zavar, nagyon, mert a különböző trendszintekez tartozó korrekció (azaz 1/b és 1/c/2) egyenlő, ha pedig egy exp. flat volt az első hullám b alhulláma, akkor az első vége eggyel előrébb van (mint az én és a te ábrádon), azaz a 2. hullám egy exp. hsz lenne, hm nem tetszik, inkább az egészet egy dupla ZZ-nek számoznám, DE nem zárom ki az LD-t, meglátjuk, ha kiviszi a korábbi aljat, akkor jó lehet az RR egy shorthoz :o)

    ReplyDelete
  9. Egy dolgot, azért érdemes fejben tartani, ezek nem kereskedhető tf-ek, egyenlőre. Valamilyen szintű esésre számítok, előtte talán egy korrekció, a kereskedhető szinten, a mozgás majd segít megmondani, hogy mi az esés...

    ReplyDelete
  10. üdv charlie

    Igen figyelem ezt a a ford.-fej-váll alakzatot, de egy sokkal tisztább kis fej-váll alakul naposon ami 16800-as nyak vonallal amely letörése 15800-ra mutat ott viszont a giga fej-váll van amelynek már tudjuk hol a vége. TA alapon mindig az utolsó alakzat az irány adó ezért írom már egy hete a bázis a bázison mert a hsz. en kívül jelen vannak más alakzatok is.

    ReplyDelete
  11. üdv brikka

    Nagyon örülök, hogy le írtad ezt az X hullámot.
    Én elliottba csak a hagyományos hullám szerkezetet tudom számozni tehát1-2-3-4-5-A-B-C.
    Ahogy ma reggel végig futottam a chartokon a DAX shartján ha hiszed hanem egy X villogott a tegnap előtti csúcson a lelki szemeim előtt nem tudom, hogy hogy de ott volt gondolom azért mivel az általam ismert számozásba már nem fér bele. Tehát én nagy bajba vagyok ezekkel az X-W-Y számozásokkal. Ezt valahogy jó lenne el sajátítani.

    ReplyDelete
  12. Én is közre teszek két darab hetes hetes OTP rajzot. De ettől se lesztek okosabbak ))))

    Az első http://angler2.uw.hu/otpta.gif szerint a kék (emelkedő) és a piros (eső) trendek alapján teljesen semleges jelenleg az ábra. Itt mehet akár a kék közép szintig is hullámozva (5000), de a piros alj is ott kacsingat (2000) egy jópofa zászlóval lefele)))

    A másodikra http://angler2.uw.hu/otpmagnes.gif azt mondanám eső a trend és az is marad még.

    Ezt erősíti meg (eddig), hogy a hetes szalag közepét nem képes tartósan átlépni, ami valahol 3660 körül van.


    Összefoglalva egyelőre sávozást látok a hetes szalagokban (egyre nagyobb szűkülés mellett) igen csekély forgalommal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi a véleményt! Tényleg kétesélyes

      Delete
    2. SPX500 hetes
      http://stockcharts.com/public/1001240/chartbook/199838378;

      Delete
  13. Üdv.

    Valaki leírná "Dan" blogcímét mert nem találom...
    Segítségeteket köszönöm.

    ReplyDelete
  14. Szia Malt71!

    Üdv a blogon. A hasznos linkek között fent van:
    http://buxelliott.blogspot.hu/p/hasznos-linkek.html

    De ha csak egyszerűen beírod, akkor is eléred

    http://danericselliottwaves.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. üdv

    Én befejeztem a latolgatást, maradok a tavaly febr. hosszútávú grafikonomnál a piac eddig tökéletesen követte ezért ezután sincs benne okom kételkedni. De ha kell módosítom eddig nem volt rá szükség.

    ReplyDelete
  16. Annak aki nem emlékezne, Twer ábrája:

    http://3.bp.blogspot.com/-RDg0_sYPNVo/T7J6Nf9zEuI/AAAAAAAACrQ/Y8HgXxOp7zY/s1600/Twer+C+rajza2.jpg

    majd a módosítás: http://3.bp.blogspot.com/-Z8du8A_2vn4/T7KDEm73cfI/AAAAAAAACrc/Qro0pJ9Wzug/s1600/Twer+C+ED+3.jpg

    Nem tudom, én nem értékelem találatnak. Nekem az eredmények másnak látszanak, sem időben, sem térben, sem hullámban nincs találat, sorry, ez van. Bár tény néhány szám kb. megvan.

    Egy dolog, amit látok szeptemberben 13.600 a célár, gondolom ez alapján full shortba ült bele és kihasználja az elemzést, mint ahogy eddig is. Hajrá, remélem összejön.

    ReplyDelete
  17. Kösz barna bár látnék tőled is valamit, azért nem rossz az a short hatinál 20000-röl.
    Ha az grafikonom szerint megy módosítanom kell az alsó cél árat 12600. Időben szólok mert csak le fog szúrni nehogy 200ponton ki akadjunk. Hullámokat meg próbálom helyre tenni a 16500-nál W a 19500 X, és megy le 12600-ig egy Y ha jó hanem én most így számoztam mert ez jött ki. Na majd meg látjuk mit mond a piac.

    ReplyDelete
  18. Tisztelt Barna

    1. hogy te mit értékelsz találatnak az az egyéni problémád, én nem erre vagyok kíváncsi!
    2.sza. szakmaiságba ha a piac nem azt az utat járja lásd. EWI és a többiek.
    3. Aki esetleg az ábrámon jelzet pontokon nyitott pozit teli a bukszája a tőzsdén az eredményességet ez alapján mérik, akkor nem tudom miről beszélsz de totál nem érdekel.
    4. bár merítettem volna az itteni elemzési elképzelésekből de eddig semmit.
    5. Én azért vagyok ezen a blogon mert egy igen értelmes egymást nem fikázó társaság van!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  19. Sziasztok!

    Üdv Twer!

    Igazad van! Csak provokál! Ne foglalkozz vele!

    ReplyDelete
  20. üdv Boy

    Gondolom, de legalább az eredeti ábrát tette volna föl és mindjárt látja a full profitot.

    ReplyDelete
  21. No tisztelt Barna ÚR

    Az eredeti grafikon MOST ÍROM 2011 02. 03.-ÁN KÉSZÜLT 23200-AS BUX állásnál ahol a fordulatot 23500-800-ra tettem ugye jó magasan vannak ezek a szintek a mostanihoz képest innen éles fordulat délnek vég állomást 15200-600 közé extra profit ugye Barna ÚR, majd fel 19400-ig megint jó kis profit ugye BARNA ÚR a többi meg ott van amit most felraktál. Hangsúlyozom BARNA ÚR ez mind 2011 02.03-án jeleztem. Azt hiszem ehez grafi sem kell így is érthető.

    ReplyDelete
  22. no guys,dax 5perces..szerintetek egy abc-t lattunk le ahol b haromszog es meg a hsz e szakasza is hsz vagy 12 sorozatokat..
    dax 5

    ReplyDelete
  23. A nagy elemzés mögött nincs kereskedés, nem lett lekereskedve, csak papíron, innentől hangember, bár akkor 30000-es buxról is volt szó, no mindegy, az egyik irány bejött....

    ReplyDelete
  24. nekem abc-nek tűnik

    helyes a megoldásom? :o)

    ReplyDelete
  25. Figyelem!!!

    Mint az oldal szerkesztője, bár nem értek az eszközzel egyet, mert korlátoz, de moderálni fogok! Ez az oldal nem a személyeskedésről szól, hanem az egymás bátorításáról, gondolatok, vélemények, tudás megosztásáról! A következőkben megjelenő személyeskedő megjegyzéseket figyelmeztetés nélkül törlöm!

    ReplyDelete