Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 15 July 2012

OTP hetes és havi - várakozás

A hetes ábrán új dolog nem keletkezett a korábbi elemzéshez képes. Link

Egyenlőre semlegesnek tekinthető a piac. Az ábrán látható hsz, mely a két csatorna keresztezése kapcsán látszik, Elliott-i értelemben nem hsz, ennek ellenére szerintem sokan figyelhetik. A héten a csatorna aljának elérése után északnak fordult a piac. RSI charton látható egy hsz, amennyiben ott valóban van egy háromszög, akkor annak kitörésére nagy eséllyel még 2-3 hétre lehet szükség. Gondolom sokakat a kitörés iránya érdekel. Elliott-i értelemben a kitörés a belépési iránnyal azonos lesz, ez egyszerű, de jelen esetben a belépés megállapítása nekem nem megy, mivel több scennáriót is fel tudok állítani rá. A chart hetes szinten kisebb mozgásoktól eltekintve arra utal, hogy további oldalazás jöhet. Érdemes figyelni az MACD-t, hogy az indikátor vonatkozásában mi fog történni, mert a Zéro vonal körüli mozgását figyelni érdemes. 

OTP hetes chart:

Nagyon érdekes a két csatorna találkozása. Én a csatornákra a térben meglévő erővonalakként tekintek, két ilyen csatorna találkozásakor a kérdés melyik az erősebb? Alapesetben a magasabb szintű trendcsatornára fogadnék és nem a korrekciós csatornára, mi van akkor, ha a látható (és feltételezett) korrekciós csatorna magasabb tf-s csatornával esik egybe, ha megnézzük a havi chartot lehet más lesz a véleményünk, íme:

OTP havi chart:

Még egy érdekességet felteszek, havi RSI, az utolsó esést a 40-es szint fogta, ráadásul MA9 felett van még az indikátor:

Egyenlőre nagyobb tf-n semlegesnek tekintem a piacot.

No comments:

Post a Comment