Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 25 July 2012

OTP - gyors áttekintés és várakozás

Naposon a bull támasz fogta az esést. RSI MA9 alatt. A képen berajzolt hsz-ből ideális szinten tört le a piac, ez zavar, mert nem tudom a szerkezetet hsz-nek számozni Elliott szerint. Tapasztalati tény a következőket mondatja velem, a gondoltaim mindig ebbe az irányba mozognak. Ez a szerkezet még nincs kész. Korábban, július 7-én ezt írtam:

Szerintem két lehetőség van, az egyik, hogy a hsz-ből kioldalaz a piac, a másik, hogy esés lesz, de ahelyett, hogy az esés begyorsulna visszafordul, amit sokat visszatesztként értékelnek majd, bővítik a shortokat, de a teszt helyett északnak indul a piac és erős short covering fut le, új csúcsra is fut a piac. 


A fenti mondandómat egy ponton módosítom, méghozzá futhat, a júniusi csúcs fölé, de ez csak egy lehetőség. Az érzésem az, hogy a zöld ED verzió szerinti 2. hullám b hullámában vagyunk, vagy egy felfelé menő 3. hullám ZZ utáni x alhullámában. Nem tudom eldönteni melyik lehet. Nehezen tudom leírni, elmondani a szitut, inkább utalok  a helyzetre, itt most a tréningesek előnybe lesznek. A szituáció nagyon hasonló arra, ami  a "BIAS" gyakorlatban volt, amikor azt néztük meg, hogy melyik irányba fog elmozdulni a piac. Mióta a képet látom teljesen "de ja vu" érzésem van. A haladó füzet 24. oldala. Napos ábra, a hasonlóság felfedezése július 7-én történt, azóta naposon az elképzelés mentén mozog a piac, érdemes figyelni ezt a lehetőséget. Pirossal berajzoltam az egyik lehetséges és várt mozgást, a kérdés csak az, hogy csinál e még egy fel-le kört, vagy a rajz szerint megelégszik ezzel, a gyanúm, hogy még a rajz szerinti kör után is lesz egy fel-le. Ebben a verzióban nagyon-nagyon elhúzódó mozgásra számítok, egy kínszenvedésre.

OTP napos chart:

Az ábrán saját magamnak jelöltem még egy verziót, a fent említett zöld verzió szerinti 3. hullám lehetőségét. Egyenlőre ne ítélkezzetek, mert nem vagyok a jelöléssel elégedett. Ha már fent van, akkor egy két szót mondok róla. A (2) ponttól egy ZZ ment felfelé, ahol (b) egy running hsz. Az utána jövő esés 84,1%, amiről a régi olvasók tudják, hogy ez pontosan 70,7% négyzetgyöke és x-re jellemző korrekciós szint. Charlie kezel valami hasonló verziót, ami a c ed verziójára utal, a jelölés ezen  része (ed) az ő meglátása és az ábráján még nincs kész. Megnéztem kisebb tf-n és valóban kell még egy kör lefelé az 5 hullámhoz. Evidenciában tartom.

Órás ábrán a mai nyitás zavaró. Kicsi a forgalom, nem likvid a piac, közben rövid időre új low-ra ment. Az emelkedés ideális fibo szintről fordult. Továbbra is két verzió lehet.

1) további esés, ami vagy ED vagy impulse 5. hullám, majd kész  lehet a szerkezet
2) felfelé egy LD megy, a reggeli leszúrás likviditási probléma volt.

Egyenlőre  nem fejtem ki bővebben, mert túl sok a változó. Röviden eséssel vagy esés nélkül várható egy emelkedés.

A hirtelen nagy esés pártiaknak mondom, hogy ez nem 3. hullám. A piac korrekciós szerkezetekben mozog, ami nem lehet impulse.

54 comments:

  1. jo nagy a csend...dax futi...5perces..tegnap delutan volt egy imp lefele,az lehetett egy a..ma reggelre b..most pedig mintha az impulzus parjakent egy diagonalt csinalna,annak is az 5.hullamat..azzal kijelolhetne a nagy B vagy 2-t..

    ReplyDelete
  2. sziasztok,

    nagyjából én is így látom, viszont a 778-ról lejövetelnek nem tudom, hol a párja, így én a flat c-je után lefelé gondolkodom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. szia...az is elkepzelheto hogy volt egy exp. flat aminek a c-jet fejezte be tegnap es amit mondol lefele jovetelt annak a parjat csinalja mar ami egy diagonal lesz..akkor az elso hullama lenne kb kesz es mar nem menne a tegnapi csucs fole...

      Delete
  3. mondjuk sp futit elnezve tudok ra olyat tenni ami abszolut nem tamogatja hogy daxi kilojon hamarosan...varjunk megerositesre..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Látod charlie ha már kedden nem erőlteted w/a hullámot , hogy toljad föl fele tehát ahogy én mondtam sima háromszög volt a 4. hullába. Nem kell bele vinni azt elliottba amit te akarsz látni mindig csak az egyszerűség sikján kell gondolkodni.

      Delete
  4. sp-hez nem tudok hozzászólni, nem szereti a szemem :)

    ReplyDelete
  5. sziasztok,

    rchrd,
    lehet a lejövetel 778-ról még csak a c of B volt.... ahogy odaát (Cimballinál) feltett egy lehetőség Károly...

    ReplyDelete
  6. csabesz, megnézem majd károly ábráját, de ha az c of B volt, nekem nem stimmel, h majdnem fibo 161,8 hosszú (lehet én tudom rosszul, javítsatok ki, ha tévedek, de flatnél nem lehet 135-nél több)

    ReplyDelete
    Replies
    1. az b of B viszonyítva az a of B-hez 138.2

      Delete
    2. nálam fölötte van, igaz cfd-t nézek, és tényleg nem 161,8

      Delete
  7. Különben a DAX ahogy elnézem nem nagyon akarja a háromszöget be fejezni szvsz. hasonló lesz mint a május környéki.

    ReplyDelete
  8. szia twer...nem ertem hol eroltettem?buxnal?..megdolt valami szamozas azota?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem a BUXra hanem a DAX verzióra gondoltam.

      Delete
  9. dax-ban haljok arra, hogy egy flat c hullám jöhet fel, max 6775-ig. Ha viszont három hullámban retrace-el egyet, majd újabb impulzus jön, akkor Károly flat verziója lehet a helyes és irány 6900 környéke. (amúgy B hullám A*1,382-nél ért véget, ami ideális)

    Twer: dax-ban nem volt háromszög.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooopsz: max 6575-ig :)

      Delete
    2. napos MACD-nek vissza kéne tesztelnie a zéró vonalat.

      Delete
    3. köszi brikka, jut eszembe, nálam a firefoxban mindig megnyílik egy csomó ábra, mert a sok összeomlás miatt úgy állítottam be, h előző nyitott ablakok nyíljanak meg, így valszeg egy csomó megnyitás én lehettem

      Delete
    4. akkor jó sokszor összeomolhatott :) kb. 400 alkalommal...

      eu:JUL26_EURUSD_M30
      JUL25_EURUSD_D1

      Delete
    5. most 535-ön van a számláló. Általában, ha csak ide rakom fel, akkor kb. 40 megnyitás szokott lenni.

      Delete
    6. mármint az kizárt, h én nyitottam 400-szor

      Delete
  10. közben arany célárnál...ha 1624 fölé megy, akkor irány 1640-1660 közötti zóna.
    JUL26_GOLD_H4

    ReplyDelete
  11. eu-ban mintha kész lenne lassan egy a-b-c...bár még kinőheti magát impulzussá.

    ReplyDelete
  12. közben eu behasított a célzónába...arany is, dax is kulcsszinten van. Most ugrik a majom a vízbe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. brikka, ilyenkor van vmi szabály, h ha c fibo 100-at meghaladja, h mi a következő lépés?
      elnézést a láma kérdésért, de ez számomra számozhatatlan

      Delete
    2. én úgy vettem észre, hogy gyakori arány a/c között az 1.382 ill. 1.618. 1.618 fölött már inkább impulzus. Melyik termék számozhatatlan és milyen idősíkon?

      Delete
    3. konkrétan ez a flat c daxban, ami az előző órában történt, de nagyon sokszor előfordul velem, és mivel ilyen esetekben sorozatos divergenciák vannak, ezért korán zárok, még akkor is, ha megpróbálom rsi maxon belőni a 3. végét.
      szóval, ha 100-at meghaladja, és nem volt egy hsz sem 4-ben ill. ED sem alakul, akkor min. 138,2 elvárható?

      Delete
    4. Ebben lehet Ad jobban tudna neked segíteni. A zárás nekem is sokszor szarul megy.

      Egy flat végét nehéz jól belőni, mert ugye lehet tovahaladó is. Én ilyenkor az általad is említett 1.382-t szoktam figyelni, ami gyakori, de C azt hiszem lehet 1.618 is (B maximumának szoktam venni 1.382 környékét), valamint a lejövetel fibo szintjét. Ha most 6470 alá menne, akkor minimum egy a-b-c jönne le, ha flat volt, akkor pedig impulzus.

      Amúgy M5 alapján szerintem 6510 lehetett a [3] vége. Ha térdeltem volna, én csúcs alá /B hullám vége/ raktam volna 7-8 ponttal a limitet, és onnantól kezdve nem érdekelne a dolog, mert bőven 4-5 körül RR-t ki lehetett hozni ebből így is. De ha kézzel akarsz zárni, legjobb szerintem a scale out, és a maradékot futtatni, ha reális esélyt látsz a trend folytatására.

      Delete
    5. nagyon köszi, brikka!

      Delete
    6. Remélem tudtam segíteni. Azt hiszem Kennedy szokta mondani, hogy nem az egész trendet akarja letrédelni, csak a 70%-át :)

      Szerintem írhatnánk többen is erről a zárásról, én pl. múltkoriban így rontottam el, és nagyjából erre jutottam: dj_trade_m1-m5
      (ahol zártam ott kellett volna scale outolni, és futtatni)

      Dick Diamondnak volt egy jó mondása az ármozgásról, de most nem jut eszembe :)

      Delete
    7. :D
      sajnos én eddig még életemben csak a rossz irányba építettem rá (talán már nem), úh van még mit tanulni, önfegyelmet, magabiztosságot, stb.
      például ez az ábra is elég tanulságos, amit most feltettél.
      lehet, többször kellene nekem is kielemezni, h mi történt, ahelyett, h a fordulatot vadászom.

      Delete
    8. ritkán szoktam ráépíteni...nem az én stílusom.

      Szerintem mindig elemezd magad, tréding napló, rajzok készítése, stb...időigényes, de tanulságos.

      Delete
  13. arany elemzés próbálkozásom....
    ...habár nagyon hasonló Brikkáéhoz...


    GOLD_07.26

    ReplyDelete
    Replies
    1. aranyban talán kész van felfelé az impulzus felfelé. Egy a-b-c minimum benne lehet, de ha háromszög volt a nagykép, akkor kész is lehet, és irány dél 1527 alá.
      JUL26_GOLD_M30

      Delete
    2. nekem ez a lejövetel beleférne még egy exp. flat c hullámba...
      ....és most indul felfele az 5.

      Delete
    3. Én is gondolkoztam rajta, de a flat [2] miatt hajlok arra, hogy nem az lesz.

      Delete
    4. flat 2 helyett ha y/b van...
      .....akkor még beleférne...

      Delete
    5. nálam ha 1607 alá jön akkor már nem jó 4.-nek

      Delete
    6. még azt tudom elképzelni, hogy [3] egyel feljebb van, és most jön le [4] mondjuk egy ZZ formájában. Meglátjuk, hogy dönt a piac. Az m15-m30-on is divergáló csúcs, elliott csatorna tetején jónak tűnik eddig.

      Delete
  14. otp-Kereskedési összefoglaló: vétel: 3406 forint, célár: 3600 forint, veszteségvágás: 3290 forint, hozam/kockázat arány: 194 forint (5,7%)/ 116 forint (3,4%)=1,7.

    ReplyDelete
  15. otp...celzonat nem erte el de ugy nez ki benn volt az alj korabban...
    otp 60

    ReplyDelete
    Replies
    1. ennek impulzusnak kellene lenni...3400ala nem illene visszaesni kulonben az ed veszelye meg fenall...habar macd nem tamogatja ed-t..eleg lagymatag eddig..

      Delete
  16. arany..szerintem csak negyedik hullam van vagy hsz vagy zz lehet...

    ReplyDelete
  17. dax nem úgy tűnik, mint ami meg akar állni

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. bikka akkor ezek szerint lehet károly féle variáció jön be, én nem nagyon várok új csúcsot, mert még nálam mindig bele fér egy 2. hullám egészen 6700-ig.

      Delete
    2. nem feltétlenül, csak én már nem szeretem az 1.618 feletti flat C hullámot. Lehet, hogy csak felszúrás volt, ez majd a retrace-nél kiderül.

      Delete
  19. huhhh....
    szép kis nap volt!

    jó pihit mindenkinek (és elemzést....:-D...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia, neked is ;)

      Én is lépek futni.

      Sziasztok!

      Delete