Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 21 May 2012

USD

A dollár egyenlőre lefordult, ha holnap is oldalaz vagy esik, akkor időben és térben is eléri az előző korrekció nagyságát, azaz joggal kezdhetjük figyelni a forint további erősödésének lehetőségét.

USD/HUF napos chart:


A fentiek a 8 órás charton még jobban látszanak.


Amennyiben nem állja meg a feltételezésem, hogy felfelé egy ZZ ment, hanem egy impulzus, akkor Elliott szabályrendszere alapján a dollár előtt az erősödés korlátokba ütközik, mert az 5. hullám nem lehet hosszabb mint a 3., hiszen nagyjából 1=3. Amennyiben 5 hullám megy északnak és fordul a piac, akkor sem zárható ki, hogy egy flat korrekciót látunk, melyből további esés jöhet. Rövidebb 5. hullám esetén a certit kiviheti a piac, a célár 241-re mutat.
A fenti elképzelések mellett létezik a dupla ZZ verzió, mely a korrekció végére mutat, azaz újabb dollár erősödésre nem kell számítani.

Néztem az RSI-t is, naposon nem tudom megfogni, 8 óráson még inkább bullisnak tűnik, de még így is van hely az esésnek, órás alapon egyértelműen erősödésre szavaznék, de nem várnék új csúcsot, egyenlőre.

16 comments:

  1. üdv

    Amit nézek grafikont az OTPnél 2-3 pont maradt még a résből, ha ez így van és ma réssel nyit északnak akkor lesz egy sziget. Kérem írjátok meg, hogy nálatok van-e még betöltetlen rész a résből, a jan. emelkedésnél is szinte észre vehetetlen volt a párpont.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sziasztok!
      OTP 3510-3525-ös rés bezárva...... már csak lenn van 3122-3132-ön

      Delete
  2. sziasztok!

    otp 10'-n vélek egy bullish slingshotot felfedezni.

    ReplyDelete
  3. BOY te mint elliott tanfolyamot járt ember, minden nagy elemző elliottos aegy harmadik pánik hullámot lát az amcsi piacokon, hát meg mondom neked őszintén egy pár esést meg éltem de hogy egy pánik hullába 2%-ot vissza korrigálnak az indexek nekem ez nehezen felfogható, te hogy látod.

    ReplyDelete
  4. nem gondolom hogy pánik lenne, azt meg pláne nem, hogy pánikba ekkora lenne a korrekció, hiszen nem is voltak heves nagy mozgások. pl bux hati egy nap alatt közel 2000 pont esés után 800 pontot korrigált vissza, talán 2010-ben

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ép ezt mondom, hogy nincs pánik de annak van be állítva, én ahogy látom szvsz. ami minden indexre rá illeszthető a csúcsoktól egy A-B-C jött le vagy pedig még most fejezték be az 1 hullámot délnek és jön a 2 fel. Én inkább erre voksolok lehet megint nem jó szakmailag, de én ezt látom.

      Delete
  5. éppen ezért vagyok longba, egyenlőre

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem a napon belüli vissza húzásra gondolok pánik hullám eseten mert ott bőven nagy mozgások vannak, hanem napon túlra mikor majd nem 2 nap esést vissza vesz a piac, és ezt úgy teszi mintha a medvék szét szaladtak volna.

      Delete
    2. elliot működik. akkor viszont tök mindegy szerintem, hogy napon belüli az esés és a korrekció vagy napon túli, a hullámokban ugyanannak kell megjelennie

      Delete
  6. Sziasztok !

    Nincsenek azok az ördögi nagy izgalmak a mai nap :) BUX hatiban további lecsorgást várok mára - 17.300 alá akár.

    ReplyDelete
    Replies
    1. El képzelhető és bele is illene a képbe az lenne a b hullám majd fel a c 18000 környékére.

      Delete
  7. Charlie!

    Bearish vagy még?

    ad

    ReplyDelete
    Replies
    1. kellene nekem egy bearish elképzeléssel rendelkező, elliottot ismerő ember, hogy szedjen darabokra egy elképzelést :o)

      Delete
    2. szerintem hivd fel Cimballit:)

      Delete
    3. :o)))))
      nála nem egyértelmű a helyzet és a magyar piacot nem figyeli :o)

      Delete