Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 19 May 2012

Kérdés

Érdekelne a szakmai véleményetek a deviza piac vonatkozásában!

Lacika, Charlie, Brikka, elsősorban rátok gondolok. Ami zavar EUR-ban az új alj, USD esetében a 3 hullámos emelkedés. EUR-ba fel tudok tenni egy "csonka" ZZ-t, ahonnan északnak impulse indult, de az USD esetében tanácstalan vagyok... Érdekelne, hogy Ti mit gondoltok! Tisztán Elliott alapján.




34 comments:

  1. sziasztok, szia ad!

    ha megengedsz egy kérdést: szerinted c of B lehet az utolsó impulse felfelé?

    ReplyDelete
  2. Én korábban csak a dollár párt követtem, ott egy flat C-re számítottam, miután első körben a sima ZZ verzió fölfelé behalt, mielőtt B hullám ideális szintet elérte volna.
    eredeti elképzelés:APR11_USDHUF_WEEKLY

    Eddig azt gondoltam, hogy az EURHUF és az USDHUF eltérő mintát csinálnak, és a dollár erősödése miatt van több kraft az USDHUF-ban felfelé, de szerintem már mindkét párnál megállja helyét a flat minta, amiben a [b] hullám maga is egy flat volt.

    maj19_USDHUF

    Egyetlen forint gyengülést mutató alternatívát tudtam kigondolni, ha ez nagy forint erősödés a csúcsról egy flat (IV) hullám C-je volt. De az nekem nagyon aránytalannak tűnik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, erre hajlok én is, de a bajom ezzel, hogy a forint erősödik a dollárral szemben miközben a részvénypiacok maguk alá fordulnak?

      Ezért tettem fel, hogy van e olyan verzió, ami ezzel szembe megy VAGY a részvénypiaci korrekció alatt történik meg az erősödés, igen egy ilyen a után egy ED teljesen reállis

      Delete
  3. Sziasztok !

    Én az EUR/HUF és USD/HUF között nem gondolok lényeges különbséget. EUR/HUF-ban szerintem is ZZ jött lefele a csúcstól, és most egy impulzus indulhatott felfele. De én USD/HUF esetében ugyanezt gondolom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia!

      Elfogadod, hogy c=0,23%a verziót?
      Sem időben sem térben nem tetszik, szerintem időben sem egyenlő a két szakasz.

      ad

      Delete
    2. Nekem ez belefér, én csak azt szoktam nézni általában, hogy ZZ-ben 'C' az 'A' hullám alatt legyen értékben - ez megvan (ez a feltétel sem mindig teljesül). Viszont devizák képétől motiváltan, csináltam egy OTP elemzést, mindjárt felteszem.

      Delete
    3. oké, EUR rendben, de csak utólag fogjuk teljes mértékben elfogadni, de USD-nél?

      Delete
  4. OTP napi kép, ami az érdekessége, hogy ez alapján az LD már megvolt, sőt végeztünk a 2. korrekciós hullámmal is. Persze lehetne részleteiben máshogy rajzolni, de szerintem elképzelhető lehet :

    OTP napi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elméletben lehetne, de RSI nem támasztja alá, feltéve, ha LD esetében is működik, márpedig működik.

      Közben rájöttem, hogyan zárható ki az LD verzió, ha erős impulse mozgás megy északnak, akkor érdemes figyelni, mert vagy a bull verzió vagy ZZ, de ha korrekciós a mozgás, akkor megerősítés jelenthet az LD-re

      Delete
  5. sziasztok...devizaknal brikkaval ertenek egyet,mondjuk eur/huf-nal 1-2-t gondoltam mar c hullamban lefele,de ez mar nagyon necces..igaz nem vette meg ki az elozo csucsot...ezt az usdhuf felfele kort nem igazan lehet beazonositani de 4oras macd alapjan mintha meg csak 3.hullam lenne?...
    ..otp..pont azt neztem amit lacika mond hogy esetlrg kesz lehet mar az exp ld ha arrol van szo egyaltalan..ha nincs kesz akkor viszont meg nincs meg az otodik..ezt irtam penteken hogy a panik es forgalom nem volt meg lezarni egy ilyet...ott amit 3-as pontnak gondolunk ott sokkal nagyobb volt forgalom is panik is...
    ..otp-t penteken megfogta a korabban mar emlegetett napos csatorna(amibol egyszer kitort majd visszahullott)alja..ha az elesik akkor megy 3000ala..fontos szint lesz..
    otp napos

    ReplyDelete
    Replies
    1. OTP

      RSI alapján, ha hétfő-kedd magasságában nem megy új aljra, akkor kész az LD, bár továbbra is óvatosan kezelem, teljes elfogadás egy korrekció utáni impulse mozgás adja, addig nem tudok benne 100%-osan hinni, de elismerem az esélye már óriási.
      Igen, szép lenne egy alj, de tudjuk, hogy az LD nem ér véget a trendvonalon, alatta vagy felette. Minimális elvárás teljesült, mert a 3. csúcs alá ment. A felfelé mozgása egyenlőre korrekciósnak tűnik.

      Delete
  6. Számomra amit felvázoltok nem meglepetés mivel kb. 3 hónapja él ez a számozás.
    Inkább az a meg lepetés, hogy hirtelen mindenki át állt erre az oldalra, mivel nagyon egy az irány kezdek gondolkodni azon, hogy változtatok az el képzelésemen.

    ReplyDelete
  7. Twer ne haragudj, de tőled rendszeresen csak ezt olvasom, hogy te ezt már hónapokkal ezelőtt felvázoltad, közben meg egyik nap bullt vársz másik nap beart.
    Egyik nap meg vagy győződve, hogy a dax fülescsésze és célár minimum 6700 másik nap meg az jön, hogy te megmondtad, hogy ez megy még lefelé.
    Tehát nem értelek és nem tudok azonosulni ezekkel a gondolatokka, hogy te ezt már előre megmondtad..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tovább olvasod akkor rá jössz hogy a 6450 át kellett volna törni. A 32000es Bux melyik ábrámon van? Egy dolog amit már írtam a hosszú távú értelmezésem rövid távon az itt olvasottak be folyásolják. Próbálom bele vinni de minek, pedig meg fogadtam nem hagyom magam el téríteni, ez után nem mondok semmít szerintem mindenkinek ez lesz a leg jobb. A másik én sem közép sem hosszú távon nem vártam bullt, napi szinten lehet bull esetleg, de ezt írtam. Nézd vissza a fel rakott hosszú távú előre jelzésem akkor láthatod hol dől meg. Eggyik pontja a 20000 környéke a másik 13600. Ennél érthetőbb és világosabb nem lehetek. Ja a számozás majd utólag kezdőtöl ezt ne várd mikor a nagy DENERIC is utólag úgy át számozott mindent mind a pingy.

      Delete
  8. egyetértek, folyamatosan váltogatod az elképzelés irányát, két elképzelésed él folyamatosan, (pl: 17000 Bux, a másik oldalon 32000-es stb.) de az egyik néha valóban betalál, kb., de számozást még nem tettél fel egy ábrára sem és nem is csatoltál, egyszerűen képtelenség követni, amit írsz.

    ReplyDelete
  9. nem akarom, hogy rossz irányba menjen a blog,íme az ajánlatom:

    Elliot elveire épülő elemzéseket, melyeket nem én írok, hanem Ti, minden hónapban egyszer felrakom az oldalra, ebben az esetben mindenki kipróbálhatja magát, az idő múlásával pedig visszakereshetőek lesznek az elemzések, az értelmezések. Nem csak grafikont, hanem hozzá szöveges elemzést is kérek, mert úgy teljes az egész!

    A drian875@gmail.com-ra várom az első fecskéket a következő 2 napban!

    ReplyDelete
  10. CJ, Barna

    Én béke tűrő és megértő vagyok, gondolom ti is azét vagytok itt hogy valahogy meg fejtsük az irányt csak itt minden ki más más rf.-en gondolkodik és ez óriási probléma mivel az irányok esetleg napokig, vagy még tovább teljesen ellentétesek. Ha azt mondjátok ne irjak semmi hozzá szólást igérem nem fogok én nem akarok ebből feszültséget. De azért szivesen hallanám a ti elképzelésetek is mondjuk fél év távlatába.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Még egy dolog késő ősszel mikor mindenki várta a további be szakadást talán én voltam az egyedüli aki azt merte írni, hogy a DAX fel megy 7200 az SP 1425 höz, meg volt meg. Akkor is elő hívtam egy hosszú távú idősíkot és most is, új csúcs hogy lesz-e azt nem tudom, de hamarosan északnak fordulunk ez a véleményem, amit alá támaszt egy hosszú távú statisztika ezért jó hogy minden elliottos most már át számozott minden hullámot és a csúcsot márc. tette, az el múlt 12 -éven 2 hónapot meg haladó esés 1 alkalommal volt a mostani már 2 hónapja tart ez nekem elég ha még a jövőhéten is esnek a piacok akkor itt a zarmageddon.

      Delete
    2. Twer: én sehol nem írtam, hogy ne írj semmit. De egy kavalkád az, amit írsz. Elég szerintem leírni, hogy hol lépsz poziba és merre várod, mi lehet a célár. De naponta váltasz biztos emelkedésből biztos esésbe.
      A múltkor én 6550nél írtam, hogy dax shortba lépek, mire azt írtad, hogy te nem ajánlod, mert nagy emelkedés lesz a rá következő héten, és hogy tuti a bull. Ezután a köv kereskedési napokon esett a dax és azt írtad, hogy te erre számítottál, innen meg majd emelkedés, azóta is esik a dax.

      Mindenki téved, én is sokszor, ebből lehet tanulni, de bármi történik te azt mondod rá, hogy te ezt megmondtad előre.
      Írd akkor le inkább a belépési pontodat és a kilépésit és máris tisztább az egész.

      Delete
    3. Ez valóba így volt mivel volt egy bull divergencia nálam nagy emelkedés jelen esetbe már a BUXnál akár 1500 pont a DAxnál 150 pont hang súlyozom ez csak a most ra vonatkozik, igen írtam a BUXnál is hihetetlen cél árat ez csak az ábrámon feltüntetett 18500 max. Ezeket a nagy emelkedéseket igen hibás vagyok de aki nézte az ábrámat így gondoltam. Akkor ezentúl be írom a maximális cél árat pedig mindig be szoktam és eszembe is volt.

      Delete
  11. ad..ott az Ld-nel egy kicsit elbeszeltunk egymas mellett...ha hetfo-kedd nem megy uj aljra akkor azt mondod kesz lehet az ld..szerinted hol?..ott ahol lacika is gondolja vagy penteken lett kesz?..tovabbra is azt mondom hogy ez a penteki forgalom es panik keves volt lezarni egy ilyet...vagy megvolt mar korabban vagy meg most fog jonni..szerinted?

    ReplyDelete
    Replies
    1. forgalmat nem néztem, RSI-t figyeltem

      Igen, elképzelhetőnek tartom, hogy kész az LD, kulcsfordulós gyertya naposon, de kell hozzá a megerősítés, RSI-ben naposon egy horog, szeretném látni mi lesz belőle, megmarad vagy sem. Az LD nem ér véget trendvonalon, alatta vagy felette. Nem tudom megmondani, hogy vége vagy sem, csak arra gondolni, hogy vége lehet és korrekcióban vagyunk. 3490 környékéről várok egy lefordulást és esetleg új aljat, de ennek már lassabb menetnek kellene lennie, mit a felkörnek, időben elhúzódónak.
      Egyébként az órás tf is arra utal, hogy láthattuk az aljat, szerintem 52-60 fogja az emelkedést és délnek veszi az irányt a papír. Óvatos vagyok, az LD zavar, lehet korrekció is, egy dZZ, zárjuk ki, a baj, hogy egy ideig, akár egy irányba is mozoghat, anélkül, hogy választ kaphatnánk a kérdésre

      Delete
  12. bux napos....egy alternativa ha nem allna meg az eses..
    bux napos

    ReplyDelete
  13. bux napos...egy alternativa ha nem allna meg az eses..
    bux napos

    ReplyDelete
  14. bocs a duplaert..xarakodott a blog..

    ReplyDelete
  15. hú, elég bearish vagy a bux vonatkozásában

    ReplyDelete
  16. csak alternativa hogy ne csak az ld-t lassuk...rendkivul bearish lenne mert boven kivinne a havi pivot 3.tamaszszintet is ami eleg ritka dolog..

    ReplyDelete
  17. ..egis napos rossz omennek tunik a kozeljovore nezve,a piac egeszet tekintve..
    egis napos

    ReplyDelete
  18. sp hetes...egyszer olvastam valahol hogy a bollinger korabbi aljai vagy tetoi is szolgalhatnak tamaszkent vagy ellenallaskent...van itt annyi voodoo csak gyozzon ra figyelni az ember..
    sp heti

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. http://peti.lb.kbcequitas.hu/q/211634/index.htm

      Ez egy tovább fejlesztett elliott :) 6. Hullám :)))

      Delete
    2. :o) végre elliottos megközelítés

      Egy javaslat RSI 14:9-es beállítás célszerűbb, RSI 3/3 jó azonosítás, gratulálok

      Delete
  20. Egon jó, csak Elliott esetében maradt el, tudjuk, Cimballi küzd is vele, vagy küzdött :o)

    ReplyDelete