Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 20 May 2012

Dax

Ránéztem a Dax napos ábrára, a piac a másodlagos verzió célzónájába ért. Piros jelölés. A kék jelölés nyilván érvényét veszti. Abban már korántsem vagyok biztos, hogy az alt 4 jelölés megállja a helyét, sőt...

Dax napos chart:


Az index esetében emelkedésre számítok, de több verzió van a fejemben, egyenlőre minden az emelkedésre mutat, kisebb nagyobb mértékben. Idáig jutottam, amikor megláttam valamit a grafikonon. Cimballi féle doboztechnikát alkalmaztam. lehet rossz a számozás az ábrán az nem A, hanem 1 hullám?

Munkaverzió:


Váltsunk timeframet és nézzük meg a piacot első körben havi charton.


Ezek szerint lehetséges, hogy az aljtól ne a-b-c szerkezetet, hanem akár 5 hullámot is várjunk felfelé? Nos, igen, benne van a pakliban. Miért érdekes ez a verizó? Mert a devizáknál látható tanácstalanságom oldja. Az elképzelésem az, hogy a hangulat romlásával a feltörekvő devizák, a kockázatos piacok devizái gyengülnek, így a magyar forint is, válság ide vagy oda az erős országok devizái pedig erősödnek. (Megj.: ez a bull magyar piacra szóló várakozás koncepciójával egyezik, amikor is a 2007-es esés C hullámát csinálnák felfelé, korábban már volt róla szó). Akkor megvan a megoldás?  Nem csak egy lehetőség, amire érdemes odafigyelni. Mivel napos ábra lesz időnk beszélgetni róla, mert erre szerintem kevesen számítanak!


A verziót a piac déli irányú erőteljes elmozdulása elveti, azonban a nagyobb tf-n nézett RSI nem!


 Elég késő van, tudom lehetne összeszedettebb az elemzés, de lesz időnk még kivesézni! A kérdés, hogy ismét bull vagyok és nem ragadott el a sötét oldalra a válasz, hogy egyik sem, nagyon korrekciós szerkezetekben jöttek le a piacok, nekem gyanús, nyitott vagyok mind két irányra, figyelem, hogy melyik lehetőséget erősíti és melyiket veti el a piac, de főleg azt, hogy hol van jó kereskedési lehetőség. Az elemzés csak a kontextust adja meg, a piacra lépéshez több kell!

20 comments:

  1. jo reggelt...ad...ezt most hogy gondolod?..hetesen es naposon is belezart 4 az 1-esbe..

    ReplyDelete
  2. Igen, ettől még lehet ed is, illene a képbe. Figyelem ezt a lehetőséget, hogy ne érjen meglepetés, vigye ki az aljat, ez a minimális elvárásom, nem akarok több meglepetést!

    ReplyDelete
  3. ..nem latom hogy a dollar vegzett volna nemcsak a forinttal szemben,,,,vagy megnyult otodikek voltak egyes fontos paroknal vagy csak most jon meg az otodik...akkor kakukk minden emelkedesi probalkozasnak meg mindig...

    ReplyDelete
  4. ..cig...bottal se piszkalnam 400 alatt...
    cig

    ReplyDelete
    Replies
    1. 50 pont jó be szálló lenne főleg ha föl menne a jelzet zónáig el is mentem figyelni fogom én 200 körülre gondoltam.

      Delete
    2. ...tobb kispapirban vannak "brutalis" celarak lefele,de arra szamitani kell hogy ha el is erik lehet egy hosszu oldalazas lenn a melyben...viszont a bear market elmultaval bennuk lesz a tobbszorozes lehetosege mert ugye akkor mindent meg kell venni ha xar ha nem...akkor ra fognak ugrani foleg azokon az agyonnyomott arakon..

      Delete
    3. Akkor nem tudom mi lesz mert mivel évtizedes bear marketről beszélnek, vagy az lesz ami zwacknál már bő 1 éve mindig veszek 12000 körül és passz 13000 körül, el érnek egy mély pontot és onnan néha ki ugranak.

      Delete
  5. sziasztok,

    Charlie, az EST-ről mit gondolsz? beesteledett neki? :-)

    illetve volt egy jó kis egis chartod is.... kérhetek..?? :-)

    köszi

    ReplyDelete
    Replies
    1. est-et gyujtogetem de meg mindig lehet benne egy kanyar le 40ala...nyulik mint a retesteszta..
      ..egist feltettem tegnap este..

      Delete
    2. upsz, tényleg most látom egis-t, elég 'szép'.... viszont ha 4. tényleg hsz, akkor ez lesz az utolsó kör lefele...?!?
      passzolni fog ez egy nagyobb 'kép'-be?

      Delete
    3. ..talan..ezt egyszer regen felraktam..
      egis heti

      Delete
  6. sziasztok!

    Nincs nagy kapkodás, sem hati longok nyitására, sem hati shortok zárására! Én reggel zártam a pénteki longjaimat, most csak nézek ki bután a fejemből.

    ReplyDelete
  7. Mtel-nel nem nyugszanak amig ki nem utik a tl certijet 415-nel...

    ReplyDelete
  8. hopp, mindjárt meglesz. kellene venni, de nem certit.

    ReplyDelete
  9. ennyi lett volna az emelkedés?

    ReplyDelete