Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 7 May 2012

Dax várakozás

A tréning szünetében nézegettük a DAX grafikonját.  További esést várok, a korábban feltett célzóna mellé, tettem egy másikat pirossal, de az elsőre adok nagyobb esélyt.

DAX napos grafikon:


A grafikon alapján nem tudom eldönteni, hogy hol a harmadik vége, ezért segítségül hívom a Cimballi féle sávelemzés módszerét.

DAX napos grafikon, rsi-vel:


A grafikon alapján az elsődleges számozásom nyert megerősítést. Az első csúcsot tekintem 3. hullám végének, ahonnan a piac egy flat, ráadásul exp. flat korrekciót hajtott végre, most pedig valószínűleg egy C hullámot csinál délnek. Ez a C hullám zavar egy kicsit, de nincs kisebb tf-es adatom, hogy tovább bontsam. 

Miért teszem fel a daxot, mielőtt más instrumentumot néznék meg. Mert tisztább a kép, mint a többi terméknél. Az SP-ről nagyjából mindenki úgy gondolja, hogy 1340-ig jön le, a mindenki miatt nekem vannak kétségeim, de lehet, csak azért, mert egy szűk kör véleményét figyelem. A DAX nekem azt mondja, hogy érdemes figyelni, mert max. 1-2 hónapon belül a piac elérhet egy olyan szintet, ami akár a nagy déli irány kezdete is lehet, de ez csak az egyik lehetőség!!! (megj.: nem lepődnék meg azon sem, ha a mélypont után 2 hét alatt új csúcsra menne a piac és ennyi idő alatt elérné a végét, azaz június elejére)

15 comments:

  1. Üdv AD

    Ami szvsz. ilyenkor lehet fontos lehet, vagy a tegnapi nappal meg volt a 4. hullám, vagy pedig nem a 4. hullámba vagyunk. Kettő dolog támasztja alá ilyenkor egy kicsit a TA is nézni kell, mert volt egy mély nyitás fej-váll alakzat nyakvonala alatt és egy nagy fehér gyertyával a nyakvonal fölé zárt ha még egyszer letöri az alakzat cél ár 6000 körül, a másik ami szintén ezt támogatja saját meg figyelés, hogy általában egy mély nyitás és nagy fehér gyertya a nap végére az 1-es és az A hullámokba fordul elő. Ezzel cél szerű kalkulálni.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Köszi az elemzést.
    Egy kicsit bosszantó, hogy a Markers a napi DAX indexet valamikor jóval a zárás után frissíti, szerintem bőven 22h után. (még nem volt türelmem kivárni)
    Ezt csak azért írom, mert ha nem így lenne, akkor Ad a fenti elemzés írásakor már látta volna hogy az elsődleges célárat hétfőn már teljesítette is a piac.
    A többit ma meglátjuk.

    ReplyDelete
  3. Sziasztok !

    BUX hatiról (BUX-ról, OTP-ről) mit gondoltok ? Ti mit vártok mára, holnapra ?

    ReplyDelete
  4. (Én BUX hatira konszolidálódást 18.400-18.500 között, majd kicsi fel 18.650-18.700 környékére.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hasonló az el képzelés lehet el megy 800-ig is, de utána nagyon nagy zakó. Innen indulna az 5/3-as.

      TWER

      Delete
  5. Szia.Sp ha letöri a tegnapi aljat,simán el tudom képzelni az 1300-as árat.Van egy ford fej váll,aminek a célára kb 1396-ra mutat.
    Más.Cad indexet shortoltam ma reggel Laci rsi stratégiája alapján(4H bearish czúzli volt),nagyon jól müködött.Nagyon tetszik,amit tanitott.Szép napot mindenkinek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez így van , bonyolult, de ütős :o)
      Ad

      Delete
  6. Ha az SP le megy 1290 környékére igen neces lesz a helyzet mert már akkor a 4. hullám ? jelezhető és ebben az esetbe már a nagy C tart délnek, a DAX teljesen ugyan ez. Ha töri ismét a fej-vállat 4. hullám kakukk.

    TWER

    ReplyDelete
  7. Köszi Kisbandi, TWER a véleményeiteket !

    ReplyDelete
  8. otp 5...ad majd megnezi hogy jo lehet e haromszognek..
    otp5

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korai még hszben gondolkozni szvsz, ad

      Delete
  9. Nálam most így néz ki BUX hati kis tf-en :

    BUX hati

    ReplyDelete
  10. Szia Frici!

    Milyen igazad volt! tényleg rászúrt a célárra, markers szerint, valahol 6420 alatt volt pár ponttal. Ahogy nézem fordulat előtt állunk, állhatunk, ma sp is meglehet, OTP akár kész is lehet.

    ReplyDelete