Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 22 May 2012

DAX - valóban nem korrekció?

Napos ábrát mutatok, egyenlőre nem frissítette a mai napi adatokkal a Markres, ami egy nagy zöld gyertya. Nos a piac a korrekciós trendcsatornában volt, ha az ábra számozását nézem, ami a trendfordulóra is vonatkoztatható, azt mutatja, hogy az A v. 1 hullám hossza egyenlő a C v. 3. hullám hosszával. A korrekciós trendcsatornát a piac átvitte, majd visszatért fölé, megjegyzem a görög és spanyol hírekre történt, amiről tudjuk, hogy nagyon rövid távon van hatása. Nem próbálom beszámozni a belső szerkezetet, van rá elképzelésem, de elsősorban korrekciós. A trendcsatornát momentummal kellene átvinnie a 3. hullámnak, főleg ha hír is támogatja. DAX esetében szerintem jelenleg több jel mutat a korrekcióra, mint a trendfordulóra. 

Dax napos ábra:



dZZ verzió:




CET:20:54


Kis tf-n figyeltem a dax lefelé jövetelét, én egy ED-nek tippel(t)em a záró szakaszt. Nem szedem szét, nem tudom honnan indul, esetleg módosítani kellene e a számozáson, de ott feltűnő 3-3-3-as szerkezetek voltak, nem tudom kész e a szerkezet, esetleg van e vissza belőle, annyi bizonyos, hogy a második ZZ nem ideális szinten fejeződött be, azaz a korrekció jellegét még a 6100-6200-as sávba érkezés sem írná felül.


Összefoglalva, amíg Károly szavaival élve "szőrözik"  a csatorna alján nem fogadom el trendként. Vigye át momentummal és ne térjen vissza fölé, max a csatorna alj vissza tesztjét tegye meg.

4 comments:

  1. ..nalam dax tovabbra is wxy ahol y-bol az :a: lehet meg kozepen a mar korabban emlitett szabalyos hsz-el...most csinalhatja y/b-t...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, Charlie van realitása, nem zárom ki. Azonban ez a megoldás tovább erősíti a korrekció jelleget. A trendcsatorna törése dZZ esetében nem hordoz elég információt a trend fordulatra való várakozás szempontjából...sajnos, marad a bizonytalanság...

      Delete
  2. ..de belehuzott a dollar estere..eleg impulzivnak tunik...meg a vegen tenyleg csak miost jon az 5.hullam fel..

    ReplyDelete
  3. már rakom is a dollárt, 5. megy felfelé

    DAX nem teljes a kép, jöhet egy újabb alj, akkor szebb a dzz, ha az...

    ReplyDelete