Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 29 March 2012

Bux, OTP -péntektől

Még semmi sem írta felül a korábban feltett elképzelést. Ez a gondolat továbbra is él. A határidő ábrája nem ennyire szép, oda mást is bizonyára fel lehet rajzolni. Ha kétség van, akkor szabály szerint az alap indexet kell vizsgálni.

Bux órás chart:


Amire várok, hogy a piac vagy vesse el, vagy erősítse meg ezt az elképzelést. A célzónából való kiszúrás belefér, ahonnan ma felfelé fordult a piac, nagyon kíváncsi vagyok, hogy valóban elindul e felfelé, mert elég negatív a hangulat.

Érdekel, hogy az OTP esetében a korábban felrakott kék számozás, vagy a kiegészítésként felrakott Alt számozás szerint fog e menni a piac. Amit látok a piacon, hogy korrekciót hullámok mennek össze-vissza, ami  számomra a korábban említett dolgokra utal: Vagy LD indul lefelé, vagy nincs vége az emelkedésnek és lesz még egy kör felfelé.

OTP órás chart:


Hadd zárjam ezt a bejegyzést egy nagyon ide illő gondolattal:

"A legtöbb kereskedő gyenge pontja, hogy nem képesek a piac mindkét oldalát meglátni. Amint valamilyen módon véleményt alkotnak az irányt illetően, azon nyomban egyben ragaszkodni, kötődni is kezdenek hozzá, így kizárólag a piac kiválasztott oldalát hajlandóak végiggondolni és kereskedni. A tőzsdén az objektivitás a többféle gondolkodás képessége, amely a tőzsdei kereskedő legjobb érdekeit szolgálja" - Nagyferenczi László - Építőelemek theLeviter 2012

A gondolatra visszatérve, a fenti számozás órás vonatkozásban az általam nagyobb valószínűséggel bekövetkező verzió, ha további esés következik be nyilván törik és más verziót kell támogatni, ami a bux esetében a már mutatott napos a-c-x-a, OTP esetében LD verzió lehet.

25 comments:

  1. kicsi kötözködés, bocs.
    "valamilyen módon véleményt alkotnak az irányt illetően"
    de hát ez a feladat.
    "Még semmi sem írta felül a korábban feltett elképzelést."
    azaz amíg jónak tűnik kitartasz :-)
    sajnos szinte mindig van két jónak tűnő variáció.

    ReplyDelete
  2. A kérdés nyitott vagy e azonnal változtatni, illetve azonosítani, elfogadni,ha nem az elsődleges várakozásaid szerint megy a piac. Tudod e azonosítani az alternatívák közül azt, amelyik már egyértelműen, vagy nagyobb eséllyel fut, képes vagy e jó ponton és időben döntést hozni.
    A lényeg ne ragaszkodj görcsösen az eséshez, vagy az emelkedéshez, ha pozícióba léptél valamely irányba. Igen az elemzés vonatkozásában le fogom tenni a voksom valamely alternatíva mellett, de egy pozíció felvételénél, ezen kívül még más döntést is meg kell hozni.(pl. pozi nagyság, stop szint, kiszállás, tf stb.). Hiába látod előre jól az irányt sok eset van amikor mégsem lépsz poziba valamilyen ok miatt.
    Mint látod figyelem mindkét irányt, nem érdekel melyik irányba megy, a lényeg, hogy azokon a pontokon ott legyek, amikor optimális a beszállás.

    ReplyDelete
  3. Sziasztok !

    Megindult az első felfele 5-ös (19.125-től). Most vagyunk a 4. hullámában. Elég gyors lefolyású, 5. pontja 19.350 környékére várnám.

    ReplyDelete
  4. hm, érdekes ez az emelkedés, LD készülhet csak felfelé ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mindent megmagyarázna, de a MOL miatt vannak nyitott kérdések, már régen akartam, írni, hogy a megoldás az ottani korrekciós szerkezet megoldása mutatja majd, legalábbis irány tekintetében segítenie kellene... ad

      Delete
    2. Ebben az esetben milyen cél árra gondolsz?
      Mert egyenlőre még az általam várt 19350-400-as célt sem teljesíti pedig ott vannak a short megbízásaim. Eddig szabály szegés nélkül a 3/2 hullám teljesült 19320 környékén és most indul a 3/3 akkor aztán nagyon jó lenne a tuti, mert a DAX dettó eddig 6950 3/2 vége remek lesz ha délutánra be gyorsul az esés.

      TWER

      Delete
    3. Nem értelek, milyen 3/2 hullám, felfelé inkább a-b-c-nek kellene mennie? LD és ED esetében is. ad

      Nincs még konkrét céláram, szeretném látni milyen a szerkezet, nagy tf-n 21.500 hatinál még mindig képben lehet... De kisebb tf-en látni szeretném mi lesz, mindenesetre 19.400 fölé a mai mozgás alapján nagy eséllyel minimum eljut.

      Delete
    4. üdv AD

      Én sem LD, sem ED ben nem gondolkodom hanem a jan. csúcstól számolom a hullámokat, ez alapján most vagyunk a nagy B 3/2 hullámába.

      TWER

      Delete
    5. Ha a DAX nem megy ma 7000 fölé ugyan ezt csinálja csak későbbi kezdéssel és ott sima 3/2 fut.

      TWER

      Delete
  5. üdv AD

    Én hozzád képest kis miska vagyok a hullám elemzésbe, de ha megnézed hetesen a MOL, RICSI hullám tagolódását szeptembertől mind kettőnél egy nagy A hullám van a jan. tetőig és most jön délnek a nagy B és gondolom utána lesz egy nagy C az A fölé ez tökéletesen illene a BUXra is. Ha nem vagy rest ez lehet ki indulási alap az elemzéshez.

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. :o) hú Twer, nem is tudod mire világítottál rá, a hetes ábrára gondolok.
      Az nem nagy A hullám, hanem inkább egy dZZ, aminek most a második ZZ-jének b hullámában lehetünk, ezen a tf-n ez jól kivehető.

      Delete
  6. kerdes hogy ki akar ebbe a fostalicskaba belevenni?...lassan del es otp forgalma nincs 1milliard...pfffffff..csodkockazatunk hathetes csucson..szepen elszigetelodunk mindenkitol es mindentol..koszonjuk a fekete varju viktornak..rohadjon meg az egesz bagazs ott a Duna mellett..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lehet, hogy senki se akar belevenni, csak pl. aktiválódik a short-osok stop loss-a. Szerintem sokszor pl. egy első hullám így jöhet létre, utána a harmadik hullám már a tudatos long keresés eredménye.

      Delete
    2. Lacika ne feled hónap és negyed év vége ha csak ennyit tud akkor mi lesz a jövő hét, persze az alapok érdeke egy magas zárás ezért fel kötés lesz akár 100 pont is hétfő a hati még 400-430-on is nyithat onnan aztán dél.

      TWER

      Delete
  7. Legyetek óvatosak az irány vonatkozásában! Szerintem 5 hullám jött le, a mozgás nagyon ZZ- nek látszik, lásd órás bux ábra, ahol A=C, márpedig ebben az esetben nem tudom 3-nak számozni, vagy csak ritka kivétel szerint, azaz statisztikailag az emelkedésnek nagyobb az esélye

    ReplyDelete
  8. MOL nem tűnik valami fényesnek rövidebb távon.

    ReplyDelete
  9. A mozgás az idei csúcstól korrekciós jellegű. Ha korrekció, akkor új csúcsok jönnek, ha ld, akkor is lesz felfelé kör, figyeljetek a kontextusra és a tf-re!

    ReplyDelete
  10. Nálam most így néz ki BUX hati :

    BUX hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most ez az ABC lehet egy sima fel korrekció és utána esés. Vagy egy felfele LD első felfele hulláma.

      Delete
  11. Úgy néz ki, a régen szokásos hó végi felkötések elmaradnak mostanában (lehet Sorosék egy nagy halom short-on csücsülnek, és most inkább lekötögetik a hóvéget a jobb statisztika céljából :) )

    ReplyDelete
  12. :o) elég meredeken elindult az SP felfelé, zárás (nálunk) környékén.
    Felkötés, megszokás, bull piacon oké, de nagy medve van, igazad lehet Lacika!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SP zárás 1412- körül a 10'-en számolt alakzat alapján.
      Még délelőtt emelkedésről beszéltél most meg nagy medve, hogy van ez?

      kappa

      Delete
    2. Más Tf, hetesen, havin, negyedévesen, ha medve is a helyzet, óráson simán nyitok longot. A félreértések miatt a tf nagyon fontos, 2009 óta tartó emelkedés nálam egy medve rally, azaz nagy medve van:o)
      Negyedév zárás inkább hosszú távra szólhat.

      Delete
  13. egész jó számoltál, garula!

    ReplyDelete
  14. üdv AD

    Szerinted hétfő emelkedünk valamelyest, mert nagyon meg indult lefele pénteken a BUX, bár újabb mély pontot nem ütött a hati igen, szvsz. ez lehet egy b lefele talán még lesz egy c fel és ennyi az emelkedés, de nagyon bízom fel fele ebbe a c-be.

    TWER

    ReplyDelete