Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 27 March 2012

Bux és Bux1212 - várakozás szerdától

Nézegetem a nagyobb képet, mivel a piac inkább oldalazott nagyobb tf-n ezért a korábban lejjebb húzott célárnak az esélye csökkent, a 61,8%-os fibo szint kétségessé vált, ettől még lehet, de a korábbi szintnek, azaz a 78,6% nőt az esélye, amennyiben bull piacban gondolkozunk, lehet az eredetileg mondott magasabb zónába megy? Egyenlőre szerintem teljesen mindegy, ha megindul, akkor lesz érdemes figyelni. Naposon nekem azt mutatja az ábra, hogy nagyobb eséllyel nincs vége az emelkedésnek, de előtte lehet egy oldalazás,vagy lefelé irány még napokig. A korrekciós trendcsatorna lefelé történő átlépése vetné el a bull lehetőséget, főleg ha ezt egy impulse mozgással tenné, egyenlőre erre minimális esélyt látok. A piros jelölés szerinti [X] nagy eséllyel nagyobb a (B)-nél időben, a berajzolt ovális környékén egyenlő, illetve lenne időben nagyobb az [X].

Bux napos chart:


Figyeljétek az RSI-t, nekem arra utal, hogy még lesz emelkedés!

Említettem napokkal ezelőtt, hogy nem tetszik a 61,8%-os retrace, mert nem a buxra jellemző, ma záróban aláment. Az órás képre távolról ránézve nekem úgy tűnik, hogy az esésnek nincs vége, ez lehet egy nagy ZZ, de egy új ciklus is indulhatott.(LD verzió). 

Nézzük a ZZ verziót. Ha ZZ, akkor egy korrekciós szerkezet, ami lehet egy ED része is (erre hajazok már egy ideje nagyobb tf-n). Sajnos a felfelé menetet a sok rés miatt nehéz beazonosítani, ezért a nagy kérdés, hogy mi ment felfelé. Az ED alhullámának tipikus korrekciós szintjét 78,6-84,1% közé teszem, ha lefelé ZZ jön  a célár az első ötös alapján pont 78,6%-ra jön ki (a=c). A mai lefelé mozgás első ránézésre egy ötös szerkezetnek tűnt, de, ha ZZ akkor az első 5 hullámnak nagyon hosszú, azaz vagy megnyúlt elsővel állunk szemben vagy nem ZZ.
Vagy lefelé nem ötös szerkezet jött, hanem egy ZZ. Lementem kisebb timeframre és igen, nagyon belelátom. Joggal adódhat a kérdés miről beszél? Arról, hogy a nagy ZZ második, azaz c/1 hulláma egy ZZ? Igen, C pedig egy ED lehet, reális, tipikus ZZ lenne a csúcstól, egy impulse -b- ED kombináció. Reális lehet az elképzelés, mert pont a célár zónába juthat a piac hosszabb távon.

Felrajzoltam ( az ék csak jelzés, nem biztos, hogy a vonalakon belül marad, illetve, hogy ma elértük a mélypontot.

Bux órás chart:


Ha a piac kiveszi a március 7-ei aljat, ez az elképzelés teljesen megbukott.  Erősítené a verziót, ha holnap 18.730 környékéről fordulna felfelé a piac. Ebben az esetben az esés min. 61,8%-os korrekciója menne északnak a mai csúcstól és a holnapi aljtól...

Nézzétek meg a határidő képét, a negyediknek vélt hullám sokkal hosszabb időben, mint a második, ami nem is nagyon látszik, esélyes a ZZ.

Bux1212 órás chart:


Ebben az esetben egy érdekesség, hogy a tegnap beazonosított 5 hullám felfelé tulajdonképpen a nagy B c hulláma volt. ( A trendszintek nem biztos, hogy jól vannak jelölve)

Bux1212 15' chart:


Hú, nagyon remélem, hogy tudtátok követni a gondolataimat, ha nem, akkor majd a tréning után :o)
Röviden, holnap lehet egy új alj, majd felfelé indulhat a piac és elérhet egy komolyabb retracet, majd ismét esés és a célzóna fogja meg, aminek az elérése 2-3 napot is igénybe fog venni. (ez az elsődleges verzióm)

34 comments:

  1. Két érdekes dolog:

    1) a válsággal kapcsolatban az élelmiszer árak emelkedését jövendöltük előre, ami kis hazánkban egy éves időtávot nézve 20-30%-ot jelent jelenleg (még nincs is itt az igazi válság(?!))

    2) csak olyan brókercéggel érdemes kereskedni, ami mögött van tőke, mert egy nagy esésben bármelyik tönkre mehet (csak nehogy beragadj egy rossz pozival!) - wordspread?!

    http://www.portfolio.hu/vallalatok/felfuggesztettek_a_worldspreads_kereskedeset.164394.html

    http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/20120321-magyar-karosultjai-is-lehetnek-worldspreads-brokerceg-bukasanak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. a 2) pont is a válsághoz kapcsolódó jövendölés volt a brókercégek vonatkozásában, de ez még csak a kezdet (tudom mennek tönkre bankok, brókerek, de ez a cég Magyarországon a porfolio.hu keresztül érte el a magyar ügyfeleket!)

      Delete
  2. ....ad..gratula,akarhogy lesz szep munkat csinaltal..egyertelmuen Szepesi(upsz nem tudom jol irom e a nevet) Gyuri bacsi jut eszembe aki meg a radios focimeccs kozvetitesek idejen olyan elannal tudott orditani semmitmondo unalmas meccsekkrol hogy izgalmasabb lehetett a hallgatoknak mint azoknak akik kint voltak a palyan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi:-)

      Arról nem szóltam, hogy mi van, ha x ment fel, nem zártam ki! Akkor lesz egy medve csapda:-) most egy kis emelkedés után egy szép esés.

      :-) Köszi, hogy erőltettétek a tréninget, őrült sokat tanulok Cimballitól a felkészülés során is!

      Delete
    2. ugyi,ugyi...csak nehogy mire mi is elkezdjunk okosodni a bux meg meghaljon...kezdhetunk nezni mas utan..

      Delete
    3. Ezt nem értem medve csapdáról beszélsz és esést írsz ez hogy működik?

      kappa

      Delete
    4. nem a hagyományos értelemben (azaz nem flat korrekció), ha elindul egy nagyobb esés, de az csak ZZ lesz nagyobb, napos tf-n sokan beleülnek shortba, majd kirázzák őket. De ez csak egy lehetőség, erre nem nyitnék pozit!!! ad

      Delete
  3. Sziasztok!

    Annak örülök! Remélem én is sokat tudok majd hasznosítani!

    boy

    ReplyDelete
  4. Np, keresünk majd másik piacot, egyébként is nagyon gondolkozok valami olyan helyen,ami akkor van nyitva,amikor nem dolgozom és jobban tudok kaszálni :o) ad

    ReplyDelete
  5. Nagyon nagy eséllyel ZZ futott le a tetőről, ma új aljat kaptunk, nem tudok pontos Bux értéket rá, de szerintem a fent említett 19730 környéke lehetett. ad

    ReplyDelete
  6. Sziasztok !

    Érdekes, hogy BUX hatiban egész szép ma a forgalom (tegnapi eséshez viszonyítva. Ugyanakkor az OTP-ét nem veszik annyira.

    ReplyDelete
  7. Dax elindult visszafelé, mi nem nagyon akarunk. még nem?

    boy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Várd ki a délutánt, de igazán a zakó még holnap jön.

      Delete
  8. A név nélküli, szakmai indoklást nélkülöző véleményeket a jövőben törölni fogom. Ha nagy lesz a számuk akkor legvégső esetben zárttá teszem!

    ReplyDelete
  9. Sziasztok!
    Már többször kiabáltak konkrétan farkast,sok kezdőnek így szívás lehet!Nem igaz hogy egy nevet nem lehet oda biggyeszteni a végére ez a minimum-névtelenül meg nem kérünk véleményt ,Kibicnek semmi sem drága

    ReplyDelete
  10. Pocsék egy forgalom ami itt megy de nem is lehet csodálkozni ami ebben az országban folyik mostanság- ezt lekövetni, tiszta lutri

    ReplyDelete
    Replies
    1. apam...ez a nagy igazsag de komolyan...es en barom 8 ev Amerika utan hazajottem..nem vegleg azt hiszem:)

      Delete
  11. ad....szerinted megnott az eselye hogy az a reses felfele menet X volt es most csinalja az y/c/1-et....csak ez az egyes tul hosszunak tunik,mire befefezne az y-t kiesne a csokkeno csatornabol is...hacsak nem az y/c ed lesz lefele..

    ReplyDelete
  12. Este majd kifejtem, de ha nézitek a bux órást célzónában a piac. Gyorsan ment, kell a markers, hogy alátámassza az ötletem a formára. Pont 78.6-os retracen a piac

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen hogy cél zónába de ha nézed a MOLt, OTP, ricsit még nem érték el az ideális korrekciós szintet.

      TWER

      Delete
  13. üdv

    Nem voltam tegnap elötöl de volt ki téve short megbízásom 19800-900 között 35 konti ez most igen kellemes meg lepetés.
    Az előbbiekhez szeptember közepe óta egy komolyabb esés nem volt, még a vasárnap írt előre jelzésem kevésnek is találom, be le látom a mostani lefele menetbe a szeptemberi aljakat is, főleg ha a jenkiknél meg volt az 5. hullám.

    TWER

    ReplyDelete
  14. ÜDV AD

    A nagy kép alapján tehetnél fel naposra bontva egy grafikont, hogy a csökkenő trend csatorna alja hol húzódik valószínű jóval följebb került mint 15600, ez egy kérés persze, de mivel nincs grafim, az előbb írtak így nem teljesen helyt állók mert ami itt ki jön kb. most csak sac. 16000-16500 odáig le mehetünk.

    TWER

    ReplyDelete
  15. üdv

    Nem tudom mi történt, mióta írtam bejegyzést senki nem válaszolt, nyugodtan meg lehet mondani mint a névtelennek írtátok csak én névvel vagyok, hogy nem vagyok kívánatos személy a blogon.

    TWER

    ReplyDelete
    Replies
    1. TWER...hogyan írhatsz ilyen butaságot wazze
      nagyon is itt a helyed
      :))
      zsozé

      Delete
  16. twer,twer...miert mondol ilyet?..senki nem sertett meg...igenis irjal..figyelunk rad...ugy latszik spanyol natha van a tozsdeken..:)

    ReplyDelete
  17. Hé Twer! Mi a baj? Most jöttem meg a fűnyírásból, piac zárás után az elmúlt időszakban leesett a forgalom a blogon. A tréningre készülve én is visszafogtam magam, de azért figyelünk!

    Csak Buxra tudok napos ábrát feltenni, a hati nem igazán volt szeptemberben.

    ReplyDelete
  18. Szia Twer!

    Ha jól emlékszem éppen Te írtad, pár napja, hogy lefelé várod, s lám igazad lett. Én személy szerint, csendes nézelődő vagyok, mert tudásom igencsak elbújhat a Tied mellett.
    Légyszíves ezentúl is oszd meg velünk meglátásaidat, s ha nem válaszolunk, nem jelenti azt, hogy nem is figyelünk.

    ReplyDelete
  19. üdv

    Köszönöm örülök neki.

    TWER

    ReplyDelete