Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. október 5., szerda

30% az esély Magyarországon az államcsődre

Ezzel a címmel jelentek meg cikkek szerdán az interneten. 2010 decemberében publikáltam egy bejegyzést a CDS cunamiról. Tudom hangzatos, marketinges és figyelemfelhívó a cím. Link A cikkben tettem egy kísérletet, hogy a magyar CDS árakat számozzam be Elliott módszerével. Az ábrák forrása: http://www.dbresearch.com

Az akkori ábra:...és a mostani:


Az akkori számozás, azaz az új ciklus 2. hullámát, anno még rossz helyre tettem, a korrekció komplexebb lett, de a 3. hullám, azaz a mostani emelkedés már szépen látszik. Vajon meddig megy el? Vajon meddig tudjuk finanszírozni? Költői kérdések, lássuk mit írtam akkor:

"Az ábra alapján - bár megerősítésre még jelen esetben is szükség van - a CDS ára emelkedni fognak hazánk esetében a jövőben. Azaz az állampapírok kibocsátásánál egyre magasabb költséggel kell számolni, ami egyre jobban terheli a költségvetést. Ennek a következményeibe nem megyek bele, gondolja végig mindenki és ne csak Magyarország esetében."

Szépen haladunk előre... :o(

1 megjegyzés:

  1. Ez egy tankönyvi eset arra, amikor valaki jól elkerüli a hibát, hogy azt próbálja komplettre számozni, ami a éppen a charton látható. És lám müködik, ez az igazi előrejelzés.

    A kettes szám áthelyezése pedig egyáltalán nem kérhető számon, mert szinte bármikor lehet egy korrekció komplexebb. Szép, független attól, hogy talán nem fog mindez a végtelenbe tartani.

    VálaszTörlés