Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday 9 September 2011

Tanulságok a mai napról

Nem keresem elő az augusztus 25-től folyó beírásokat, de pár gondolatra felhívnám a figyelmet. Látható volt előre egy ilyen nagy mozgás. A verziók változtak, de folyamatosan egy háromszög volt képben, igaz, a megrajzolásában volt módosítás.

1) Írtam, hogy a háromszögből való letörést általában egy hír váltja ki, ma L.J. nyilatkozott a frankhitelesek megsegítéséről...

Aki régóta olvas, tudja, hogy a hírek általában nem érdekelnek, itt (háromszög) külön jeleztem, hogy érdemes figyelni.

a javaslatról röviden: baromság, részletesen. figyeljétek a híreket, elmondják

2) a lefelé menet esélyes, hogy egy "thrust",aug. 25-én  írtam, hogy  "tilos a long", azt nem lehetett tudni, hogy mikor szakad, de ez egy medve piac, amiről Horgász többször kifejtette, hogy vigyázni kell, mert a lefelé menet mindig erősebb, mint a felfelé menet, azaz nagyobbak a hullámok

3) belépési - kiszállási stratégia, sokan kiszálltatok idő előtt a jó poziból, érdemes saját kereskedési stratégiát kialakítani, mert annak függvényében, akár a pozi felével is el lehetett volna utazni a mai aljhoz.

20 comments:

  1. Szia Ad!
    Ha valaki nem tud egész nap a gépnél lenni,mert mondjuk el kell menni,és sajnos nincs követő stop,akkor szinte más lehetőség nem marad,vagy beteszel egy védő stop-ot+200-250-el fölé (ez még szűk is mostanában)vagy lezárod azon az árfolyamon és megnyered azt a 250-et is.Azért nincs minden nap Kósa-Lázár..... bejelentés,ebből elég 1 évben egyszer is azért ez nem volt bekalkulálva és nélküle szerintem nem itt tartanánk. követő stop a .PF-on nincs,pedig annak idején rákérdeztem és ígérték hogy lesz,de évek óta nem sikerült megoldaniuk!Békeidőben elég lenne a sima védő stop is de mostanában?ami itt megy Ras
    Mai napra nem ez volt a forgató könyvem,de így is nyertem.... NO PROBLEM

    ReplyDelete
  2. Ad!
    Még egy,Ha több órára elmegyek a géptől,nem szoktam darabolni,ki tudja mi lesz alapon,inkább zárok,KÜLÖNBEN FELT IS VÁRTAM,míg távol vagyok,de beszólt Lázár,ennyi. 100 ezer meg van két nap alatt,igen lehetett volna 350 Ezer is ha nem 18 ezernél zárok hanem 17 nél,majd legközelebb.....Mindig akkor van esemény mikor nincs gépközelben az ember Ras

    ReplyDelete
  3. Szia Ras!

    Értem, értem. Olyan stratégiát kell választani, ami működik, működtetni tudsz, csak egy példa volt.

    Igaz, hogy 18598-tól volt a shortom 17070-ig, de én sem tudtam rendesen követni és nem tudtam rávenni. Pedig ezt az esést vártam, de reggel még hittem benne, hogy lesz egy kicsi fel kör, utána lódul meg, tudtuk esés lesz, felfelé elfogyott a hely, tudtuk hír lehet majd mögötte, a vérengzés idején autóban ültem, nem jött minden össze, de innentől tudjuk (feltételezzük) a jó set up pontot, legalábbis annak a helyét, nem aggódom.

    Egy két telefonon real time tudod követni az eseményeket, én is ezt csinálom, megfontolandó szvsz.

    ReplyDelete
  4. üdv AD

    Emlékszel reggel 7 óra körüli be jegyzésemre, nagy esést ígértem, de hogy ekkora lesz hogy ki akad az index én sem gondoltam ezek után nekem ne mondja senki, hogy megérzések nincs ennek mert nagyon éreztem már reggel nem 100-200 pontot ezres nagyság rendet éreztem ezért írtam nagy esés lesz. Most te hogy látod meddig megyünk fel.

    TWER

    ReplyDelete
  5. üdv Naitssz

    Itt vagy pedig már egy órája meg akartam írni, ha az SP 10 percesen nem zár 1148 alá és fölfele át viszi az 1154-et cél ár 1170 környéke. Ha nem ma akkor hétfő.

    TWER

    ReplyDelete
  6. Szia Twer!

    A megérzés igenis van, számtalan példát tudok rá mondani.

    Korrekció jöhet, ha elértük az aljat, felfelé "elméletileg" a ZZ-nek lenne helye, azaz korrekció 78,6%-ig, de ebben vannak kétségeim. Ehhez szükséges, hogy a kormányzat észbe kapjon...
    Ráadásul a buxban többször előfordult az alacsony retrace 2. hullámban, azaz én egyenlőre a fenti kommunikáció korrekciója nélkül inkább a 23-38%-os sávra nagyobb esélyt adnék, esetleg egy expanded flat korrekcióval, hogy legyen egy kis medve csapda...
    Nem gondolkozom longban.
    ad

    ReplyDelete
  7. üdv IC

    Itt válaszolok "hogyan tovább" kérdésedre, a helyzet elég érdekes akár flatt is lehet, el mehetünk 19000 fölé, a BUX nem ütött újabb mélypontot az OTP-én kívül egy részvény sem ami a kosarat alkotja az otp-nél meg már régen vártuk ezt a 3500 körüli árat. Vissza térve hétfőre emelkedést várok min. a letörés vissza textje 17500-600 magasságáig. Majd az ábrámon feltüntetett folytatást.

    TWER

    ReplyDelete
  8. Sziasztok!

    Szvsz hétfőre megmagyarázzák, hogy mire gondoltak.... Szóval esélyes lehet egy felfelé kör, alap esetben egy ZZ-t várnék, magas retrace értékkel, a háromszög alsó szára biztos támasz, fölé nem gondolom, hogy menne.
    ZZ-t jó longolni, de nem biztos, hogy az lesz, ha az, akkor egy hasonlóan gyors felfelé kör várható, nyitás réssel?

    ad

    ReplyDelete
  9. üdv AD, IC

    Az indexeken látok egy össze rendeződést, a hétfő sors döntő nap lesz pl. ha a DAX üt újabb mélypontot a célár 6000, az SP ha nem töri le 1148-at ezt már tegnap írtam naitssznak akár 1242-ig is el mehet, ugyan ez a helyzet a DJ-nél.
    Tehát a hétfő fogja el dönteni a helyzetet, de az írány továbbra is az ábrám szerint.
    Te hogy látod AD.

    TWER

    ReplyDelete
  10. üdv AD

    Pontosan nem értem mire gondolsz? Mert a háromszög alsó szára úgy 17600 körül van. Ha megyünk szerinted eddig megyünk fel?

    TWER

    ReplyDelete
  11. Szia Twer!

    Pont most néztem, hol lehet a felfelé menet első megállója 17.600, ezek szerint két módszer mutat egy helyre, ez jó. Ott lehet az első megálló, majd oldalazás és/vagy esés, majd 18.100-200. DE ez a sima ZZ verzió, lehet dupla ZZ, flat stb.
    ad

    ReplyDelete
  12. vagy egy kicsit 200 felett, de 300 alatt ad

    ReplyDelete
  13. Üdv Twer!
    Köszi
    IC

    ReplyDelete
  14. sztem ha megnézitek hetesen a b.szallagot
    és kerestek rá a múltból példákat hogy is viselkedik ekkora kitágulásnál akkor esetleg meg lehet találni a választ

    ám ezeknél a nagyobb turbulens hír/pletyka/ csapkodásoknál az elemzés felesleges

    mellesleg az otp feltűnően jól tartotta magát péntekig, az eus bankokhoz képest amik 4-6-9% is estek pár nap alatt - ez volt anno 2008-ban is -
    erste, DB stb. rég minimumokat ütött

    Horgász

    ReplyDelete
  15. Szia Horgász!

    Szerintem ebben az alakzatban ez várható volt, előre jeleztem, hogy a háromszög verziónál hír hatására egy "thrust" kialakulása lehetséges, a kérdés folyamatosan csak az volt, hogy háromszög e és ha igen, akkor melyik.
    Péntek 11 órai bejegyzésem is erről szólt.

    Minden más esetben egyetértek veled.

    ad

    ReplyDelete
  16. Sziasztok!

    Olvasom a nyilatkozatokat, Orbán V. kiállt a rögzített árfolyamú törlesztés mellett....

    Ha ez tényleg itt van nem vagyok benne biztos, hogy láttuk az aljat...

    ReplyDelete
  17. hoppa.....ad es a hirek...jol latok?..charlie..

    ReplyDelete
  18. Szia Charlie!

    Nem értelek?

    ad

    ReplyDelete
  19. Szia AD!
    pár viselkedésminta a daxrólhetes mozgásokban
    http://www.friweb.hu/angler/daxs.gif

    Horgász

    ReplyDelete
  20. Szia!

    Ezek szerint oldalazást, majd emelkedést vársz?

    ad

    ReplyDelete