Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 24 May 2011

Bux1112 várakozás - 2011 21. hét III.

Éles emelkedés a mai nap. Rájöttem, ha valamitől "félek" és csak szemlélem, az általában bejön. Két napja írhattam, hogy lehet egy éles emelkedés, ma megjött. Naposon a fordulós gyertya remekül működött, hatalmas fordulat.

Bux1112 napos chart:


Egy gondolat a belső számozásra (C hullám), amit eddig nagyon kerültem.

Bux1112 órás chart:



Mindkét ábrában az általam várt mozgás szerepel, a holnapi esés célárának kisebb a beteljesülés valószínűsége, mert korrekciós B hullám lehet. (Nem tudom meddig fog menni, az ábra alapján egy éles 4. hullám, illetve a 3. hullám belső b hulláma lehet) Feltételezésem szerint 5-3-5 szerkezet, holnap folytatódik az esés, talán 23.100-200 környékére, majd ismét emelkedés lehet, de erre nagy pénzt nem tennék.

Bux órás chart:


Szépen visszament a csatornába a mai nap, további emelkedés (esés után) benne van a pakliban. Ellenállás 23.400 környékén, támasz a korábbi alj 22.100 környékén.

Mivel nem tudom a mai emelkedés belső szerkezetét felvázolni, nehezemre esik valamilyen célárat mondani a holnapi esésre. Valószínűnek tartom, hogy 3 hullámban fog megvalósulni, utána gondolnám longnak a piacot. Persze mindenképpen figyelve arra, hogy bármelyik pillanatban beszakadhat, nagyon.
A háromszög verziók egyenlőre elvetem, nem látszik reálisnak.

Ma próbáltam gyorsnak lenni, este azért még átnézem a négy mai elemzést.

51 comments:

  1. Tényleg srácok! Megy valaki jövő héten tréningre?
    ad

    ReplyDelete
  2. sziasztok!...aud,cad 4oras chartokon konnyen bele lehet latni azt is hogy kezdodik a 3/3/3...akkor viszont amcsiknal egy-ket napon belul durva beutes lehetseges..charlie..

    ReplyDelete
  3. üdv

    Ez gyors volt már nyitóba cél ár környéke. A legközelebbi tréningre megyek.

    TWER

    ReplyDelete
  4. sziasztok!
    Annyira gyors volt minden, csak kapkodtam a fejem, mire bevittem a megbízást, már 100 pontot ugrott fel az árfolyam, nem tudtam venni semmit! :-(
    Öreg vagyok és lassú!
    imi-boy

    ReplyDelete
  5. üdv imi-boy

    Short esetleg mert ez csak le szúrás megy ez lefele.

    TWER

    ReplyDelete
  6. Szia Twer!

    Június 3-ai tréningre gondolsz?
    (úgy tudom sokáig nem lesz következő)

    ad

    ReplyDelete
  7. üdv AD

    Ezzel elintézte a lefele hullámot ezt valahogy kétlem? imi-boy az előbbit ne ved komolyan én minden esetre komolyabb short belépőket keresek. Nagyon van egy olyan meg látásom, hogy közel a nagy be szakadás.

    TWER

    ReplyDelete
  8. 330-on nyitottam 25 konti longot, 420on dobtam is, büdös ez a hirtelen emeledés!
    imi-boy

    ReplyDelete
  9. Sziasztok!

    Túl gyors volt ez a történet, szvsz fog ez még lejebb menni, mert ez csak egy szúrás volt, nem vagyok vele elégedett.

    Charlie! Jó lenne, nekem egy új csúsc itthon előtte, utána tényleg jöhetne az esés, de ez még nem a zarmageddon.

    ad

    ReplyDelete
  10. Szia Twer!

    Én is így gondolom, ezzel nincs meg az alj, megy lejebb.

    Szvsz kell egy felfelé kör, ott lehetne shortot nyitni, azonban zavar a piac gyorsasága.

    ad

    ReplyDelete
  11. üdv AD

    Írtad az elemzésbe nem biztos hogy lesz felfele kör, lehet nem lesz megint hetin és naposon be estünk az ék alá. Ha innen nem evickél fel cél ár 19000 körül.

    TWER

    ReplyDelete
  12. Szia Twer!

    Őszintén, nem tudom, nem látom az emelkedés belső szerkezetét. Eddig ez a reggeli esés, emelkedés, most az esés még oké, lehet, hogy ami most tart lefelé csak a felfelé menő 5 2. hulláma.

    Tréning esetében a jövő hetire gondoltál?

    ad

    ReplyDelete
  13. OTP elérte a célzónát nap közben, esélyes, hogy innen csak esés jön.
    ad

    ReplyDelete
  14. Lehet, hogy csak most csináljuk a B 3. hullámát lefelé, időben ez sokkal jobban passzolna a képbe.

    ad

    ReplyDelete
  15. Sziasztok! Mint befektető olvasom két napja ezt a blogot. Nagyon érdekes, jók a meglátások, csak legtöbbször ezek utólagos "látod én megmondtam" formában sülnek el. Márpedig az könnyű. Jó lenne látni egy-két konkrétumot is, mint pl. "Most vennék!" vagy "Most dobnám el!"

    Lupek

    ReplyDelete
  16. OKÉ Lupek MOOst dobd el! :)
    üdv
    IC

    ReplyDelete
  17. Szia Lupek!

    Nem tudom konkrétan mire gondolsz, ha egy kicsit visszaolvasol az esetek nagy százalékában sikerül a fordulópontokat előre jelezni, azaz vétel ha bear piacon eléri a célzónát és látszik a fordulat(gyertya állásokból, momentum indikátorok, stb. ki mit használ), short ha long piacon eléri a célzónát és látszik a fordulat.

    Például,az előrejelzés szerint 6100 OTP esetében ellenállás, azaz eladás alatta, forintra nem tudom megmondani hogy pontosan hol ma 6076-ig jutott, stop 6100 fölött, mondjuk 6150 környékén.

    Magam részéről kereskedésre, stratégiára ajánlatot nem szeretnék tenni, mindenki a saját fejével döntsön a pénzéről, nyereségről, veszteségről.

    Szerintem hasznos lenne több időt fordítani a blogra, néhány hét alatt megtapasztalod, hogy mekkora az előrejelzések beválási valószínűsége és melyek azok a jelzett hullámok, amit érdemes lekereskedni, persze ez attól is függ milyen időtávon, milyen stílusban kereskedsz (day trade, swing stb.) Érdemes egy kis időt szentelni Elliott elméletének (Cimballi Blogja)

    Sikeres kereskedést!

    Üdv.:

    ad

    ReplyDelete
  18. :o) IC

    Én most vettem, bocsánat zártam a short egy részét, amit tegnap "álmomból" riadva 400-on nyitottam. Sajnos 400 fölött nem láttam a piacot :o)

    ReplyDelete
  19. Ha az előre jelzés igaz és a reggeli leszúrást nem veszem alapul, akkor most le kellene menni 200 környékére (előrejelzés 23.100-23.200), majd onnan esetleg elindulhat egy rövid gyors Bull piac, max. 23.900 alá.
    Időben így sokkal jobban tetszene a 3 hullám B pozijában (remélem nem lesz ék/háromszög...)

    Twer, mit gondolsz?

    ad

    ReplyDelete
  20. Szia Lupek!
    Én, mint befektető,(10éves tapasztalattal) az általuk közölt grafikonok, és közölt hozzászólások alapján (megerősítésként olvasom)! Sokszor kereskedem, EREDMÉNYESEN, NEM KIS KONTRAKTUSOKKAL, hogy ki mikor nyit és zár az egyéni, még ezt is közölni kéne? Az félrevezető lehet eggyeseknek. Lecke fel van adva, mindenki döntsön maga, kockázattűrő képessége szerint, meg persze a saját tapasztalatuk szerint, azért a tanulás mindenkire ráfér, amit ha hozzátesz az itt olvasottakhoz, jó eredményt lehet elérni. Én biztos nem a szerint kereskednék, hogy bemondják, ki mit nyit meg zár, ezt neked kell eldönteni. Nem két napja olvasom a Blogot! De köszönet érte mindenkinek hogy itt lehetek.
    Most Elliott elméletével is probálkozok megbírkozni,de nem egyszerü,legalább is nekem,és itt is tanulgatok közben
    Üdv:Ras

    ReplyDelete
  21. Ras, Tréning?
    ad

    ReplyDelete
  22. üdv AD

    Igen a jövő heti tréningre gondoltam. Nem látok most se árfolyamot se grafikont. Reggeli csapkodást tudom ha lefele tart az árfolyam és be ment 23100 alá még ez is el képzelhető a B-C láttuk.

    TWER

    ReplyDelete
  23. üdv Ras

    Én csak 3 éve kereskedem ekkora tapasztalattal mondhatnál azért dolgokat.

    TWER

    ReplyDelete
  24. Szia Twer!

    Köszi!
    Nem látok grafikont én sem, de elképzelhetőnek tartom,hogy kész a 3 alhulláma B-nek (vagy most fejezi be), amerika pozitív nyitásával lehetne egy rally ma (max. holnap) és kész a korrekciós szerkezet, majd dél.

    Bár az OTP esetében mintha kész lenne a sideways szerkezet...

    ad

    ReplyDelete
  25. üdv AD

    A BUX grafikonján óráson úgy tűnik lesz egy csökkenő ék.

    TWER

    ReplyDelete
  26. Nem látom a grafikont, csak a tegnapi napi előrejelzésre tudok támaszkodni, azaz esés 23.100-23.200, de ez a szám nem erős, ettől lehet lejjebb is.
    Jó lenne amerika bullish nyitása, mert akkor tényleg felmehet a korábban jelzett célzónába, ami, mint korábban írtad jó beszállási pont lehet a shortra.

    ad

    ReplyDelete
  27. Kamattartalom 550 kezd normalizálódni, ez alapján azt mondanám lesz egy emelkedés, de a 220 környéki CHF miatt nem az OTP vezetésével.

    ad

    ReplyDelete
  28. erzek egy kis ellentmondast a hati es otp varakozasaink kozott...azt mondjuk hogy hati mehet 23900-hoz,ahhoz viszont otp rally szinte kotelezo....akkor pedig otp boritani fogja a maga szamozasat 6100 felett..ahhoz pedig innen nem sok kell....charlie..

    ReplyDelete
  29. most olvasom hogy nem az otp vezetesevel...akkor csak a mol marad hogy raketazzon,,hihetunk most ebben? telko osztalek utan felejtos,richter szepen csinalja naposon az 5.hullamot lefele..kozben molt egy paraszthajszal valasztja el a sziget betoltesetol..charlie..

    ReplyDelete
  30. üdv

    Nehezen tudom én is el képzelni ezt a rallyt.

    ReplyDelete
  31. Charlie!

    Tisztán igazad van. Gondolj bele.

    CHF gyengülés esetén mehet az OTP 6.100 alá, ha korrekciója kombináció, Mol esetében nem értük el a teljes célárat és a kamattartalom is megnőhet, nem olyan régen 700 fölött is volt.
    Ami fontos nem feltétlen szükséges olyan magasra menni, szvsz belefér 23.500-23.700, ez már a korrábban gondolt képhez elég. MOL alakzatban 1000 Ft feletti emelkedés még lehet.

    ad

    ReplyDelete
  32. Szia TWER!rascal.au@free,majd írok pár sort,összeszedem a gondolataimat üdv:Ras

    ReplyDelete
  33. Este nézek grafikont, az többet mond nekem is. De az a ZZ kombi mellett ment két napig a piac.

    ad

    ReplyDelete
  34. Szia Ras!

    Kérlek engem is csatolj be a Twernek írt levélbe!
    Ha gondolod és érdemesnek találod felrakhatom a blogra is!

    ad

    ReplyDelete
  35. üdv AD

    Milyen levél? Amit Ras csatoljon. Nem látok semmi levelet!

    TWER

    ReplyDelete
  36. üdv

    Most látom elnézést látom az e-mail címet ha gondolod Ras egyet értek AD al megoszthatod a gondolataidat itt is az én címem katimre1222@freemail.hu felveszem veled mi előbb a kapcsolatot. Köszönöm Ras

    TWER

    ReplyDelete
  37. Sziasztok!
    Visszatértem! nyitottam longot 23200ról! 23700ig el kell mennie, mielőtt fordul lefelé.
    De nem nagyon támogatja sem a mol, sem az otp! :-(
    imi-boy

    ReplyDelete
  38. TWER! nem is mondtad, hogy druszák vagyunk!
    imi-boy

    ReplyDelete
  39. Sziasztok!

    Nem feltétlenül ma kellene megtennie, a hullám 1 nap, B hullám kicsit több, mint 1 nap, C hullám legalább kettőre tenném (most), de ennek nincs elliottos alapja :o)

    ad

    ReplyDelete
  40. :o)
    Eddig a várakozások szerint. Ha 5 hullámban emelkedünk és Elliott ciklus lesz, kell egy retrace lefelé a megnyúlt 3. előtt.
    Egy jó short kirázás magasra viheti :o)

    ad

    ReplyDelete
  41. Alakulunk!
    imi-boy

    ReplyDelete
  42. 200-tól long, nekem is, short zárás mellett.
    ad

    ReplyDelete
  43. bővítés 280 körül?
    imi-boy

    ReplyDelete
  44. Nálam biztos nem, nem tudom lesz e 2. lefelé, ha igen, akkor 78,6% retracre fog menni (most cca 240?), előtte zárni kellene.
    Az emelkedés csak a hangulat okozza, tágult a kamattartalom, 300-ról 550-re, további emelkedés csak a MOLlal.

    ad

    ReplyDelete
  45. A jelenlegi TOP 5 ajánlat alapján érdekes lesz az OTP ár, borul a számozás? Meglátjuk.
    ad

    ReplyDelete
  46. short 190-en zártam,longba nem mertem beszállni,USA OTP,MOL?indik? nehezen indult,majd jön a következő lehetőség Ras

    ReplyDelete
  47. OTP keretben maradt.
    ad

    ReplyDelete
  48. Ad, megint bejött az elemzésed, köszi! viszem a longokat holnapra, úgy néz ki usa is elindult fel, bár még messze a vége!
    Mindenkinek szép estét! Jó, hogy itt lehetek veletek!
    imi-boy

    ReplyDelete
  49. Szia Imi-boy!

    Köszi!

    Azért még sokat kell tanulnom, leírom amit látok, de nem akkora a hitem benne :o) Nem tudom,hogy az 5 hullám ciklus szerint lesz e meg, vagy csak 5 hullámot látunk felfelé. Első esetben lesz egy jó beszállási pont, másodikban cél valahol fent, reggelre megnézem hol lehet a vége.

    ad

    ReplyDelete
  50. hu de dul a bull hangulat:)....erdemes rapillantani ket 4oras chartra...1-2-1-2 sorozatok,ha ezek elsulnek abbol osszeomlos nap(ok) lennenek,ha kioldalaznak belole akkor marad a dagonya..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/110525/usdcad_www.kepfeltoltes.hu_.gif
    http://kepfeltoltes.hu/110525/audusd_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    ReplyDelete
  51. Szia Charlie!

    Érdekesen alakul a piac, Amerika fel, ahogy vártam, mi holnap gigabull hangulat, meglesz a várt C hullám felfelé, majd jöhet amerika nyitásban a 3. lefelé, úgy látom nálad a cad beállt az esésre, ugye?

    ad

    ReplyDelete