Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 9 January 2011

MTelekom várakozás - 2011 2. hét

Esés.  Hosszabban további esést látok valószínűnek 540-542 elsődlegesen, de több jel mutat 535 környékére. Fent az 50 napos átlag, 554-nél már ellenállás. A célok elérése után lesz e emelkedés és ha igen meddig jut el még nem tudom megmondani. A kockázatvállalási hajlandóság csökkenésével, a betéti kamatok emelkedésével az osztalékpapír értéke nagyban függ a lekötött betétek (állampapír stb.) árazásától, erre érdemes figyelni.

Órás chart:

4 comments:

  1. A spike (felszúrás) valós legitim kötésekből áll, de akik ott kötöttek (esetünkben vettek) nyilvánvalóan hibáztak. Illetve az is lehet, hogy pusztán a stopok futtatása történik egy ilyen helyzetben, azaz nem valós vételi szándék áll mögötte, hanem egy "technikai" jelenség, amikor a beprogramozott tőkét védő megbízásokat megcsípi a piac.

    Tehát amikor Fib. arányokat figyelünk, akkor érdemes a 0%, a kiindulási pontnál a korrekciós szintek meghatározásakor a spike-ot csonkolni. Ha így teszel, akkor a rövid távú(!) következtetés, hogy a 544-543-re hajt az árfolyam.

    Úgy értem, érdemes legalább egyet próbálkozni vele, ad-e valami használható szintet.

    ReplyDelete
  2. Szia Cimballi!

    Nagyon köszönöm az észrevételt!

    Ezt a jelölés azért használtam, mert az emelkdés korrekciójának a és b pontja oda helyezi c-t is, kvázi két dolog is oda mutat.
    Ugyanakkor az eddigi tapasztalataimnak nem tudtam a szakmai hátterét és ezért a kommentnek nagyon örülök.
    Ez alapján azért kérdéses, hogy c valóban 100% lesz e,v vagy hamarabb fordul, esetleg 61,8%-on.

    ad

    ReplyDelete
  3. Szia, ez a fogás csak azt mondja, hogy onnan lesz az első pattanás, tehát 544-543 körül kellene lennie egy szving aljnak. Azaz egy felfelé kör után simán mehet tovább. Alatta például 539-537 a következő ilyen Fib. retracement csomópont.

    ReplyDelete
  4. Szia Cimballi!

    Nagyon köszönöm az érdemi és szakmai hozzászólást!

    ReplyDelete