Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Friday, 23 December 2011

OTP - gyors


Egyenlőre figyelem a fenti lehetőséget. Magas fibo szinttel kell számolni az emelkedésben és alcsony retrace szintekkel a korrekcióban, főleg is tf-n!

80 comments:

 1. Nem is tudom, Ad. Nekem inkább az OTP a mai aljtól egy "b" pontnak tűnik eddig. Majd meglátjuk.

  ReplyDelete
 2. Látom mire gondolsz, akár az is lehet, meglátjuk megy e felfelé 5. hullám, ha nem eldőlt, ha igen, akkor is.

  Csak az az érvem, hogy 3250-től arányos lenne a dupla ZZ, tudom ez nagyon kevés..

  ReplyDelete
 3. nézem percesen a csúcstól lefelé akár lehetett egy LD, majd 3 hullám, mint kis b, innen mehet lefelé 3350-ra, akár ez is lehet.

  Közben rájöttem két dologra:

  Karácsony, ünnepek miatt lassulhat a piac, hsz jobb lehet. Naposon 50-100 pont az arányossághoz nem számít, itt pedig kb annyi lehetne az eltérés a hsz közepe és a mélypont között, vagy egy kicsivel több, azaz beleférhet..

  ReplyDelete
 4. vagy ez az oldalazásnak látszó dolog is lehet hsz, b poziban a lefelé ZZ-ben a csúcstól

  ReplyDelete
 5. Én BUX hatira legalábbis Karácsony előtti ünnepnapon inkább ezért is gondoltam pl. egy "b" hullámra, hiszen mindenki már előre alacsony forgalmat vár, így "b" terveződik be a rendszerbe. (ugyanezért nem gondolnék OTP-re se kitörést nagyon felfele, mert ahhoz nagy forgalom kell)

  OTP rövidre az, amit Te mondtál 3 kommenttel feljebb szerintem, reggeli le "a", aljtól mostanáig "b", most meg majd le egy "c".

  ReplyDelete
 6. (javítva : Karácsony előtti kereskedési napon)

  ReplyDelete
 7. ..es az az otp a-b-c aminek most indulna a c az negyedik hullamban lenne vagy mar zz osszekotonek gondoljatok?...charlie..

  ReplyDelete
 8. Ad, tudnál Te válaszolni léci Charlie-nak, én nem OTP-zek, nem akarok rosszat mondani (csak ez a pici tf-es abc meglátásom, amiben biztosabb vagyok)

  ReplyDelete
 9. otp-ben a reggeli le 3450-tol 3380-ig egy dupla zz volt..utana lehet egy ld es most egy exp flat c-jet csinalja 4.hullamban...igy meg ad eredeti elkepzelese is jo lehet..csak tudnam mit xarakodunk itt ilyenkor:)ez mar betegseg:)..charlie..

  ReplyDelete
 10. ..amugy sp futi elerte a cimballi altal feltetelezett hsz tetejet naposon...az lenne a d pont hacsak ma nem teszik a trendvonal fele...nem hinnem..charlie..

  ReplyDelete
 11. Igen, Charlie, ma kiderült, ki az igazán függő tőzsdei szempontból :)

  ReplyDelete
 12. ad...meg kene fejteni usd/cad naposon 4orason hogy haromszog van(az marhara nem lenne jo long szempontbol)vagy egy nagy B hullam c hullamanak elso hullamat fejezi be rovidesen(akkor eros bull rv.piac nehany napon belul)..feltennem a napos es negy oras chartokat csak mond meg milyen indikatort tegyek melle ..charlie..

  ReplyDelete
 13. Hölgyem, Uraim!
  Köszönöm nektek az eddigi segítséget
  Boldog Karácsonyt, jó egészséget, szeretetet és sok hasznos ajándékot kívánok mindenkinek

  ReplyDelete
 14. Én sem leszek rest, én is Kellemes Karácsonyt kívánok Mindenkinek !

  ReplyDelete
 15. BUX hati szerintem mehet hamarosan egy picit feljebb. 18.160-18.250 közé várnám, mondjuk valszeg már csak keddre.

  ReplyDelete
 16. szépen összekevertem az oldalakat és nem értettem miért nincs senki itt... az előző oldalra írtam...

  ReplyDelete
 17. ad...otp-nel ez mar valszeg nem negyedik hullam..akkor viszont a tegnapi emelkedes lehet abc es igy egy b hullam fel...akkor ma elkezdte a c hullamot le es akkor meg korrekcioban van,nem kezdodott el a zz masodik szakasza..szerinted?..charlie..

  ReplyDelete
 18. két lehetőség, az esés 4/c volt, csak lassú ma a piac, vagy fordulat volt, a hsz verzió él és a következő hulláma a hsznek, annak is az első, azaz a hulláma, értitek?

  ReplyDelete
 19. Értem. Szerintem jó lenne, ha OTP-ben hsz verzió lenne, mert BUX hatiban még kellene majd a jövő héten lejjebb korrekcióznia. Így összeállna a kép, összhang lenne.

  ReplyDelete
 20. esélyes most lefelé egy dupla zz, mert elég nagy hsz épülgethet most...

  ReplyDelete
 21. ertjuk..ha a hsz elso hullamanak 61.8-at csinalna akkor 3265 korul jelolne ki a c pontot..igy gondolod?..charlie..
  http://kepfeltoltes.hu/111223/OTP5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  ReplyDelete
 22. Én is Kellemes Karácsonyt kívánok mindenkinek!

  ReplyDelete
 23. To Joker:
  Az biztos, hogy nem beszéltem semmilyen fulltőkés határidős pozifelvételről, etekintetben valakivel keversz sztem.
  A hozzád intézett két hszemben mint érezted is, volt némi cinizmus, azért némi valóság is keveredett bele, de most viccen kívül mondom: ami 09-ben bejött, az lehet, h most nem fog! Eszméletlen nagy mázlid volt, h nem buktál el mindent. Ha érdekel az Elliott, néhány napot szánj rá sztem egészben és meglátod majd, hogy tényleg megtörténhet, hogy a zotp lentragad 1000 alatt. Beesik pár év alatt 600-ra mondjuk (nem nyílegyenesen), onnan lesz majd korrekció, meg duplázás is akár, de még mindig csak éppen kidugja a fejét 1000 fölé, és még megy egy új mélypontra. Aztán ki tudja ekkorra már milyen helyzetek uralkodnak majd a világban (elvileg utólag a gazdaság és a társadalom beéri a tőzsdei árazásokat). Egy ilyen forgatókönyv esetleges megvalósulását bármi követheti, akár évtizedes depresszió, stb. Könnyen meglehet, h erre az életre elbúcsúzhatsz a befektetéseid értékétől. Az a lényeg, h egy sok évtizedes felfutás korrekciójában vagyunk, ez a legkiszámíthatatlanabb, nagyon sokáig tarthat, és bármilyen hihetetlen is, a fenti forgatókönyv megvalósulhat. Márpedig ha így van, akkor tisztán szerencsejátékot játszol, ezt el kell ismerned. Pedig biztos vagyok benne, h roulettre nem tennél ilyen összegeket. Szép dolog a fundamentális befektetés, de épp az a baj, hogy amire bármilyen jól látható jele lesz a katasztrófának, addigra már tehetetlen leszel.
  Aztán ott van pl. Nyilasi, ő elvileg egy jó fundamentum-alapú hosszútávú befektető, ő pl. shortban van.
  Szóval röviden: az "egyre lejjebbi szinteken venni, venni a részvényeket, mert egyszer úgy is jó lesz majd" taktika ÉLETVESZÉLYES.
  De mindegy, ha ennyit nem tudsz, v akarsz meglátni, akkor senki sem segíthet, mert ragaszkodni fogsz az elképzelésedhez. Itt BÁRMI megtörténhet.
  Na köszöntem.

  ReplyDelete
 24. mar baszogatjatok egymast itt egy ideje..az a portfolio topikokon szokott lenni..nem baj?..charlie..

  ReplyDelete
 25. Egy jóakaró, mi a véleményed az OTP-ről / BUX hatiról, Te hová várod jövő hétre ?

  ReplyDelete
 26. Igazad van, Charlie, srácok ezt ne itt szerintem (cseréljétek e-mail címet, aztán hajrá)

  ReplyDelete
 27. Ebben a hszemben semmilyen baszogatás nem volt már (ez volt összesen a 3. hszem), csakis jószándékú figyelemfelkeltéssel volt tele.
  A buxnak még feljebb kellene mennie, ha nem lép nagyon külön útra már külföldtől. Kint még van tér felfelé, pár hétig még emelkedhetnénk.
  Na léptem, Happy Xmas to everybody!

  ReplyDelete
 28. Ez sajnos várható volt ez még csak a kezdet én is akartam szólni hogy fejezzék itt be erre nem kiváncsi itt senki,észt osztani a PF-en kell

  ReplyDelete
 29. Mindenkinek békés karácsonyt kívánok.

  AD a BUXnál azt a 22000 körüli cél árat komolyan gondolod, akkor aztán tényleg baszus, mert az évvel ezelőtt feltett ábrám cél ára is ugyan ez ez nem lehet igaz.

  TWER

  ReplyDelete
 30. Kedves Jóakaró(m)!

  Szívesen vitatkozom veled, de itt úgy látom nincs sikere az ilyen vitáknak. Ha akarsz velem vitázni esetleg javaslom a pf-en, vagy a stocklandyardon a BUX1212 topicot, vagy esetleg a tőzsdefórumot, ott mennek ilyen jellegű értelmes viták. Jelezz vissza és ott szívesen válaszolok a felvetéseidre.

  Kedves Charlie!

  Nem veszem baszogatásnak a kolléga felvetéseit, (Forcag esetén másabb a volt helyzet pár napja), de mint zöldfülű tudomásul veszem az itteni játékszabályokat...

  ReplyDelete
 31. Még annyit, hogy azt pedig végképp igazságtalannak tartom, hogy én baszogattam volna itt bárkit. De ha így volt idézzétek be...

  ReplyDelete
 32. Téma lezárva. Boldog Karácsonyt mindenkinek !

  ReplyDelete
 33. from: http://buxelliott.blogspot.com/p/olvass-el.html


  Mini etikett

  A bloghoz mindenki hozzászólhat, ne féljetek, itt mindenki kezdő, ha kérdésetek van nyugodtan tegyétek fel. Célszerű választani egy nicknevet, névvel rendelkező ember előbb kap választ a kérdéseire :o), ez pusztán pszichológia. Névvel a közösségnek is előbb tagjává válik az új vagy régi "jövevény".

  Ezidáig "troll" nem került az oldalra, reméljük ez így marad. (Az számít trollnak, aki lerombolja a virtuális közösségeket, provokatív, heccelődő, értelmetlen beszólásaival.)

  Véleménnyel szabad, sőt kell is vitatkozni, de kizárólag érvekkel. A személyeskedést kérlek kerüljétek, a sértődésen kívül nincs más eredménye, ráadásul rombolja a közösséget!

  ReplyDelete
 34. Boldog Karácsonyt mindenkinek!

  ReplyDelete
 35. Üdv Mindenkinek!

  Ad!
  Igaz, hogy még van pár kereskedési nap, de itt az ideje megköszönni az egész éves munkád (..és természetesen mindenkiét, aki hozzá tudott tenni/szólni).
  Köszönjük, hogy fáradhatatlanul nagy türelemmel próbálod tanítani ezt az 'elliott-i ifjúságot'..:-)

  Békés boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!

  csabesz

  ReplyDelete
 36. sziasztok lányok, fiúk!

  egész nap lótás-futás volt, látom, nem történt semmi az országházon kívül :)

  annyi erőm maradt csak, h boldog karácsonyt kívánjak Nektek és köszi mindent (de azért majd évvégén is)!

  r

  ReplyDelete
 37. ÜDV MINDENKI

  Még egyszer békességet és nagyon békés karácsonyt mindenkinek. Én ezt az egy topikot olvasom hála az égnek értem is, a többin meg mondom őszintén nem tudok el igazodni, magyarul nem értem mit írnak, remélem továbbra is olyanok látogatják az oldalt akik hozzászólását lehet érteni akár pozitív akár negatív értelembe. Prognózisom jan. közepéig fel vázolom. Bár azt hiszem ez könnyebb lesz mint 1 évvel ezelőtt. Nem tudom az előbb ki írta valóba lesz még egy pár év mély repülés szvsz. 2016-ig, és ha nem lesz háború akkor olyan 30 éves stagnáció lesz, de mintha AD is célzot volna valami hasonlóra.

  TWER

  ReplyDelete
 38. Kedves TWER!

  Az bizony sajnálatos, ha nem érted azt amit máshol leírnak. Sok értelmes ember fejti ki a véleményét ezeken a helyeken.

  A bírálatot és nagyképűséget még tudomásul veszi az ember, de az intoleranciát annál kevésbé.

  Magam részéről távoztam a fórumról...

  ReplyDelete
 39. Kedves Joker és "Egy jóakaró", köszi szépen, hogy itt voltatok ! Boldog Karácsonyt Nektek is !

  ReplyDelete
 40. Hallihó!

  köszi a jó tippeket!
  Bocsi, ha néha kötekedtem kicsit! :)

  Boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!
  :)

  Üdv:
  Steve

  ReplyDelete
 41. Szia TWER!
  Remélem azért nem eddig
  http://postimage.org/image/rkfork8fp/

  ReplyDelete
 42. Egy Vadász által készitett ábra,valamikor félretettem most találtam meg,felteszem hátha valaki nem ismeri

  http://postimage.org/image/722mbcpuf/

  ReplyDelete
 43. szerintem valami hasonló (nyilván szélesebb értelemben)lesz a tréningen :o)))

  ReplyDelete
 44. Ha egyszer megérteném hogy PL a zz-w-x- mitől az ez nem fér az agyamba a többiről már nem is beszélek ami nektek is sokszor gondot okoz

  Ad,létezhet hogy ez a stagnálás eddig eltarthat,2020-21,mert szerintem ez már túlzás, még a 2014 max 2015 év nálam elképzelhető de ezt is soknak látom KINT....,NÁLUNK VISZONT ELKÉPZELHETŐ,MÁR A 2015-IG STAGNÁLÁS

  ReplyDelete
 45. Elteszem magam,majd kedden folytatjuk

  ReplyDelete
 46. Elliott szabályrendszere szerint min. 50-60 év lenne, de talán felgyorsultunk 1722-1788 óta...

  ReplyDelete
 47. Sziasztok!

  Egyszer írta Vadásznak valaki más topikban, hogy ...
  ...nem tud ezeken a "szabásmintákon" :) eligazodni! :):)

  Naitssz

  ReplyDelete
 48. Én egyelőre maradok a saját elképzelésem mellett

  http://postimage.org/image/549n7ik87/
  Lehet egy kicsit tolódik

  ReplyDelete
 49. egyezünk Vadásszal, ha jó látom, a piac is hozta eddig ... :o)

  ReplyDelete
 50. üdv Ras

  Ezekkel a zz,w, x hullámokkal nem vagy egyedül, nekem se gőzöm nincs, hogy jönnek a képbe, ilyenkor szoktam a TA segítségül hívni.
  Örülnénk neki, ha AD a blogon valahogy ki fejtané.
  Ha valaki ismeri vadász teoriáját jó lenne ki tenné a blogra.

  TWER

  ReplyDelete
 51. Szia Twer!

  ZZ, a zigzag rövidítése
  w kombinációban az első c jelölése
  x a kombinációk összekötő hulláma

  ReplyDelete
 52. To Joker:
  Ne haragudj, de nem szeretnék regisztrálni egy fórumba sem, az írásom "as it is" formátumú, kiírtam magamból a "buy and hold" stratégiáról alkotott véleményemet, hosszabban nem szeretnék ezzel foglalkozni. A tőzsde világában szinte semmi sem biztos, de hogy a b&h nem célravezető és veszélyes (pláne, ha egy válság közepén vki a legsérülékenyebb pénzügyi szektorból egy ország egyetlen bankpapírját kumulálja) ez tuti.
  És igen, jól láttad, ezek csak továbbgondolásra ajánlott felvetések a részemről, nem cseszegetés.


  Egyébiránt teljesen biztos vagyok, h a hszem tartalma felért pl. ennek az egész utolsó lapnak az összes chatelésével, hiszen fontos témát feszeget, és bár hosszú volt, de tömör és lényegi.
  Köszöntem.

  ReplyDelete
 53. jóakaró, az utolsó mondatodat gondold át mégegyszer, légyszíves.
  ha csak a karácsonyi jókívánságokra gondolsz, igazad van, viszont vízilóhoz ne hasonlítsuk a banánfát

  ReplyDelete
 54. Szeretnék az adok-kapokra pontot tenni!

  Az oldalon tényleg nem szeretjük a trollokat. Természetes, hogy az ilyen jellegű hozzászólókat azonnal össztűz alá teszik a régi olvasók.

  Ha valaki belátja, hogy hozzászólása reakciója nem volt megfelelő és érdemi hozzászólást tesz, akkor ne a személy, hanem a tartalom oldaláról közelítsük meg! Nem érdemes, ezért néhány jó gondolatra nem odafigyelni!

  Ne személyeskedjünk, ne tegyünk sértődésből a gondolatok végére még egy "csendes" döfést, ami további érzelmi reakciókat vált ki! Nem érdemes!

  A blog nem fogja elérni a célját, ha zárttá teszem, mert, akkor csak azok szereznek tudomást róla, akik már jelenleg is olvasók. Akik jelenleg olvassák, azok is idetaláltak valahogyan, adjuk meg másnak is az esélyt.

  Voltak korábban határozott próbálkozások, de mivel nem reagáltuk le őket, szépen eltűntek. Szerintem a troll reakciót vár és ha nincs megy máshová.

  ReplyDelete
 55. Sziasztok!

  Én is Boldog Békés Karácsonyt Kívánok itt minden régi és új olvasónak, hozzászólónak!

  Köszönjük Ad ezt az oldalt, és szerintem ez a mi karácsonyi ajándékunk TŐLED! :)

  Naitssz

  ReplyDelete
 56. Békés boldog karácsonyt kívánok
  Mindenkinek jó egészséget jövőre
  (mert ugye az a legfontosabb)
  zsozé

  ReplyDelete
 57. üdv AD

  Kösz amit le írtál ezt eddig is értettem, azt nem értem miért lesz zig-zag ha jól értem a w egy alt c-nek is meg felel, és az x milyen összekötő hullám, mit köt össze mivel, ha egy ábrán ki fejtenéd.

  TWER

  ReplyDelete
 58. http://myelliott.blogspot.com/2010/03/korrektiv-leltar-alapok-iv.html

  Szia Twer!
  Nézd itt meg ábra is van!

  Naitssz

  ReplyDelete
 59. "Ad írta...
  egyezünk Vadásszal, ha jó látom, a piac is hozta eddig ... :o)
  2011. december 24. 8:37"

  Az elötte levő ábra ha arra gondoltál az az én elképzelésem volt amit tartok most is

  Elkészítem mindig hosszabb távra az elképzelésem és azután próbálok menni,talán fel is tettem annak idején ha erre az ábrára gondoltál,ha nem akkor bocs
  http://postimage.org/image/wcy6nkw4x/

  ReplyDelete
 60. Ad!
  Hasonló gondjaim vannak mint amit TWER felvetett,csak nem tudom felismerni egy "éles" charton hogy az zz vagy W vagy X meg sok minden mást sem
  Majd folytatjuk ünnepek után..... vagy a tanfolyam után hátha megértem majd,vagy lehet velem van a baj azt is elismerem

  ReplyDelete
 61. Szia Ras!

  Igen, ezek a legnehezebb dolgok, a tréning, második - haladó - részben fogunk adni támpontot a felismeréshez. Támpontot, mert mint néha látod sokszor korrekcióban merül fel a legtöbb alternatíva. Az esetek többségében kizárni lehet csak néhányat.
  Igaz, hogy van köztük olyan, ami nagyon jó kereskedési lehetőséget nyújt.

  ReplyDelete
 62. ezt láttam, igen nekem is valami hasonló

  ReplyDelete
 63. A képen lévő számozás nem jó, azzal vált problémássá, amikor a piros négyes számozást eggyel feljebb tettem (az 50%-os szintről)
  Csodálom, hogy senkinek nem szúrt szemet.

  Felfelé biztos nem 5-ös szerkezet megy! Itt esés lesz, a következő lépés. Majd megírom, hogy miért gondolom.

  ReplyDelete
 64. Esés...
  ...esetleg 3100-150-ig....??

  csabesz

  ReplyDelete
 65. ..vagy sokkal tovább...

  Az ábra rossz, keddre megnézem majd mi lehet a megoldás.

  ReplyDelete
 66. ad...segits megfejteni usd/cad-et legyszi...donto lesz a kovetkezo hetekre hogy hsz.van ott vagy egy nagy B hullamon belul a c hullam 1-2-1 van kesz...csak mondd meg hogy milyen indikatorokat tegyek hozza milyen beallitasokkal..kosz..charlie..

  usd/cad napos

  ReplyDelete
 67. ad...tedd mar ezt ki oldalra legyszi..charlie..
  anchor text

  ReplyDelete
 68. francba igy nem jo...dec 07-en a csatolt kepek megjegyzesekben van ...azt a sort kellene kirakni de igy bekopizva nem jo...charlie..

  ReplyDelete
 69. Sziasztok!

  Kicsit elhavazódtam év végére, halmozottan sok dolgom volt, így az utolsó héten nem tudtam aktív lenni, nem tudtam piacra figyelni!

  Szeretnék én is kellemes karácsonyi ünnepeket kívánni ADnak, és a kedves olvasóknak.

  Hathor

  ReplyDelete
 70. Egy kis karácsonyi családlátogatáson leszek, voltam, vagyok, keddre visszatérek, akkor majd megnézem!

  ReplyDelete
 71. Sziasztok !

  BUX hatira ha hsz lesz, én a következőképpen képzelném el (hsz-nek szerintem azért lehet realitása, mert elképzelhető, a két ünnep között nem lesz túl nagy a forgalom) :

  BUX hati hsz verzió

  Mindenesetre következő kisebb lépésnek én a 18.160-18.250-es sáv elérését tartom kedd délben.

  ReplyDelete
 72. (Abban az esetben, ha az "abcBC" verzió lesz BUX hatira, szintén a 18.160-18.250-et várom következő lépésnek (inkább a 18.160-18.200-as részében ebben a verzióban.)

  ReplyDelete
 73. Szia Lacika,

  nekem ilyesmi rajzom van napos buxban.
  Elliott nincs most benne, max a háromszögem, amit régóta mondok, mára már mindenki ezt nézi, felette egy régis csatorna leszorításában éppen.

  http://postimage.org/image/nliuh1yvl/full/

  Hathor

  ReplyDelete
 74. Szia Hathor !

  Szerintem az elképzeléseink egybevágnak, kábé oldalazás erre a hétre mind a két esetben, (aztán jövő héttől esetleg (ál)kitörés).

  ReplyDelete
 75. Ismereteim szerint csak én nézek P&F típusú grafikont, amiben a háromszöget fel lehet húzni, valamint a fordított fej-váll jelleget is.

  Számomra a háromszög kitörés, letörés az érdekes. Letörés esetében a háromszög célárával számolok lefele, felfele is kb azzal, ami egybe vág a fordított fej-váll célárával.
  Amennyiben a letörést, kitörést nem követi forgalom kivárok, nehogy fals kitörés legyen.
  A pirossal húzott háromszögben még van hely szűkülni..

  http://postimage.org/image/x1nzfuchf/

  Hathor

  ReplyDelete
 76. üdv Hathor

  Én már ezt a háromszöget, kb. nov. közepétől figyelem, ha egy be veted a korrekciós fázissal akkor tudnod kellene a kitörés irányát, különben minden indexnél most már szépen ki vehetők a háromszögek. A ki törés iránya szerintem dél, mivel a korrekciós idők le jártak.

  TWER

  ReplyDelete