Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 20 December 2011

OTP gyors

5 perces ábra és a berajzolt várakozás:

8 comments:

  1. gratula ad, ez (is) szép volt!

    ReplyDelete
  2. Szia Ad!

    A piacok elszálltak, mire számítasz holnap folytatódhat az OTP emelkedés?

    ReplyDelete
  3. Szia Joker!

    Nem írtam még elemzést és nem tudom mennyi időm lesz még rá, lehet ma kimarad és holnap lesz egy szabad órám délelőtt, akkor bepótolom...

    Majdnem elérte a célzónát, de még nincs fordulatnak jele, azonban olyan belső szerkezete van az emelkedésnek, ami alapján sok teret felfelé nem látok. Lehet még egy kiszúrás, de ennyi, kell bármilyen verziót is nézek egy korrekció, ami esélyes, hogy 3.300-ig lehozza.

    OTP 3,4%-ot emelkedett, amerika SP eddig 2,8%-t. Amerika egy ideje esik, mi egy hete emelkedünk, azaz most szerintem sokan emelkedésre játszanak, de már inkább az esés előtt van tér. Holnap még mehetünk egy új csúcsra, de utána esni fog.

    Majd eldől, hogy dZZ verzió lesz, vagy impulse, ez utóbbiban 5. hullám csonka lesz, mert a mostani emelkedésben 1=3 (ábrán a és c), mert ugye még az is lehet, hogy 5 hullámban emelkedünk és impulse emelkedésünk van, nem pedig ZZ.

    ReplyDelete
  4. Szia Forcag!

    Most számoltam ki Joker miatt mennyit emelkedtünk egy hét alatt 16%.ot, lassan meglesz a 20% :o)

    Nem akarom az orrod alá dörgölni, csak mutatni, hogy nem a hírek mozgatják a piacot, érdemes megismerkedni Elliott elméletével, mert csodálatos dolgokra képes!

    Most el tudom képzelni, hogy holnap lesz egy negatív hír, ami majd lefelé viszi a piacot, meglátjuk..!

    ReplyDelete
  5. Kösz Ad a választ. Várom elemzésedet, még mindig van ugyanis egy kis OTP munícióm. A BUX1212 shortot is egy jelképes kontraktusszámmal megkezdtem (3228,3279) csipegetni, ha emelkedik tovább esetleg óvatosan folytatom a short bázis kiépítését...

    ReplyDelete
  6. Helló AD!

    Köszönöm, hogy ismét megszólítasz!
    Csak gratulálni tudok és ismételni minden elismerésemet...

    Teljesen nyugodtan szemlélem ezt az emelkedést, mert nem szálltam be, max napizással próbálom követni az eseményeket... :-) Kíváncsian várom vajon meddig tart ki...

    Ami viszont sokkal jobban izgat az a hosszú távú kép... jobban érdekel, hogy az összejön -e....


    Tavaly sajnos nagyot csalódtam, mikor Cimballi mestered armageddont jósolt, láttuk mi lett belőle... és egy példa a múltból: KOSTO papa könyveiben gyakran emlegeti a "bukott" guruk közt Pretchter urat a 87-es események kapcsán, amikor szintén "armageddon" jóslása nem jött be...
    ezért is kezelem fenntartással ezeket a "technikai" elméleteket... ennek ellenére Elliot rendszere mégis megfogott, mégpedig a pszichológiai háttér miatt...

    Most kezdtem olvasni Bernstein: Tőkepiaci elméletek c. könyvét, nagyon kíváncsi vagyok említi -e ELLIOT-ot...

    Üdvözlet
    Forcag

    ReplyDelete
  7. Szia Forcag!

    Tudod, TE voltál a nép hangja, aki mert megszólalni, a többiek magukban dödöghettek! :o)

    Szvsz Elliott elmélete működik, az elemző lehet rossz, aki használja, az elemző tévedhet.(én is, és biztosan fogok is, pl.: 5 hullám lesz fel, vagy ZZ)

    Nagy kép: az elméletet használva sajnos simán belefér 50-60 év korrekció az aljig, eddig kb 12 volt meg... kérdés 200 év alatt mennyit gyorsult a világ és ez milyen hatással van a folyamatokra

    Ha jól emlékszem Kosto papa is kétszer dobta el teljes vagyonát :o), pedig ő is nagy guru volt:o) Prechter egy érdekes eset, nagyon várja szerintem, hogy "isteni guru" legyen, ezért néha hamarabb mond be dolgokat. Ráadásul látod néha kis tf-n is mennyi variáció van, hát még nagyon.

    Az elmélet egyetlen hibája, hogy nem tud az időre jó számot mondani. Én dec végére várom a csűcsot, de mi lesz, ha komplex korrekció lesz, akkor bizony április, pedig én csak órás, napos tf-t nézek... hát ezért lehet az eltérés..

    Kereskedni kisebb időtávon szoktam, szoktunk. Ez a nagy tf olyan mint a 1' chart, mozgatja az elmét,azonban gyakorlásnak nem jó, mert kell pár év mire látod, hogy összejön-e, ez inkább az elmélkedést és a felkészülés szolgálhatja.

    Légy nyitott és fenntartó, az jó!

    üdv.:

    ad

    ReplyDelete
  8. Szia Joker!

    Ami még eszembe jutott van egy olyan szerkezetünk, ami lefelé érzékeny a hírekre, azaz egy negatív hír nagyon a mélybe tudja rántani :o))) Amennyiben a hírek mozgatják a piacot :o)))

    ReplyDelete