Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday, 21 November 2011

OTP - gyors

Csak egy elképzelés, de illene a nagy képbe is (csak a lefelé menet 5 hulláma zavar egy kicsit, mert a vezérlőelveket nem hozza, igaz az nem is feltétel, csak lehetőség). Az ábra alapján inkább egy LD lehet az ék, amiből esélyes a korábbi mélypontra a visszatérés, vagy egy nagyobb retrace.

OTP 10' grafikon:

29 comments:

 1. BUX hatiban most van az a leszúrás, amelyet C/5-ként vártam nagyon kicsi tf-en (igaz, hogy korábbra egy kicsivel), kíváncsi vagyok, mennyire tart a 16.700-16.800 -as szint

  ReplyDelete
 2. lacika milyen hullámba vagyunk mert ez 4-esnek már időbe hosszúúúúúú

  TWER

  ReplyDelete
 3. üdv lacika

  Én úgy látom a MOLnál már az 5 hullám meg volt fel csütörtöki nappal most már a B csinálja fel majd jön le a C.

  TWER

  ReplyDelete
 4. bux eroproba jon...csatornatetonel,piros a heti pivot pont fekete a havi pivot pont...charlie...
  http://kepfeltoltes.hu/111121/BUX5015_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  ReplyDelete
 5. bux 1perces...hat ez az aljtol nagyon a-b-c szagu mozgas..charlie..
  http://kepfeltoltes.hu/111121/BUX10_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  ReplyDelete
 6. Charlie, nálam a 16.770 volt a C-nek az 5. hulláma.

  ReplyDelete
 7. Nálam a BUX hati esése már befejeződött, kész szerintem az ABC szerkezet (az ábrán csak a lényeges részeket jelöltem) :


  http://kepfeltoltes.hu/view/111121/BUX111251121_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  ReplyDelete
 8. üdv lacika

  Nem válaszoltál milyen hullám, mert ez nem 4. az biztos akkor milyen ABC? Nem értem, vagy hullám sértések semmi akkor is 4, vagy hogy van ez.

  TWER

  ReplyDelete
 9. Persze simán lehet, hogy tévedek :)

  ReplyDelete
 10. Üdv Twer !

  Bocsánat ! Szóval szerintem a BUX hati a csütörtöki tetőtől jön lefele ABC szerkezetben. Tehát 17.598=kiindulási pont, 17.015=A hullám, 17.350=B hullám, és szerintem 16.770=C hullám (ha Charlie ábárját nézzük, akkor C hullám vége -> lejjebb lesz majd)

  ReplyDelete
 11. És ezt az egész fentebb részletezett ABC szerkezetet gondolom valamilyen 4. hullámnak.

  ReplyDelete
 12. lacika...akkor te ezt egy exp ld 4.hullamanak gondolod,igy van?...maskepp nem lehet ez 4.hullam..charlie..

  ReplyDelete
 13. Charlie, az őszintét megmondva nekem a nagyobb kép egy kicsit sok lehetőséget kínál, különböző LD verziók kavarognak a fejemben BUX hatira. Ezt a 4. hullám jelleget inkább a hullám személyiségjegyek (pl. forgalmi adatai) alapján mondanám, várom, hogy befejeződjön ez a "4. hullám", hogy utána megközelítsük/meghaladjuk a csütörtöki maxot, nálam most ez lenne a biztos pont.

  ReplyDelete
 14. igen, mindenképpen LD 4. hullámnak gondolnám

  ReplyDelete
 15. ja latom C/1/5/c/4-nek gondolod mivel hati oras nem sertett...viszont a fonok bux igen....charlie..

  ReplyDelete
 16. ad,lacika...keptelenseg hogy a bux meg mindig B hullamban van?..charlie..
  http://kepfeltoltes.hu/111121/BUX1500_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  ReplyDelete
 17. Mindenesetre az 5 perces ábrámon lévő kék 5. pont rossz helyen lesz valszeg, jó volt Charlie a BUX 1 perces ábrádon a meglátásod !!

  ReplyDelete
 18. Charlie - elképelhető, de szerintem egy "B" hullámban nem szoktak ekkora forgalmak lenni "A"-hoz képest (tehát ilyen nagyok).

  ReplyDelete
 19. Ennek az esésnek már sosem lesz vége? :-)
  imi-boy

  ReplyDelete
 20. azonnal új ábrát teszek buxra, lehet Charlie igazad lesz,

  ReplyDelete
 21. a lutri ehhez az oldalhoz képest kismiska!

  lehet ez van
  de lehet hogy az van
  jaaa ha elkezdett esni akkor az van ám amit 3 hete mondtam!
  ja hogy emelkedik akkor meg az a verzió amire tegnap előtt gondoltam

  hát ne harudjatok, de bánom, hogy valaha is erre az oldalra tévedtem! :(

  ReplyDelete
 22. Szia
  Nem haragszunk, de ki vagy? Csak, hogy tudjuk kit hiányoljunk ezután.

  ReplyDelete
 23. Szia Névtelen!

  Ehhez nem tudok mit szólni, szerintem keress valamit, ami neked megfelel, a bejegyzésből arra következtetek, hogy valószínű nem ez lesz az.

  Csalódottságot érzek benned, lehet igazam van, lehet nem. Szerintem a Szent Grál nem létezik, aki azt keresi szélmalomharcot folytat...

  A Bux most elég kiszámítatlan számomra, nincs elég időm (és lehetőségem) elemezni. Ezt írtam is, de mivel szinte ( 2 pozim volt a 23-ból) nem kereskedtem ebben a hónapban a hatival, nem is érdekel, a biztosabb és előrejelezhető termék kereskedelme nekem a kockázat kezelés részét képezi.

  A srácok kitartóak, keresik a megoldást és ezért sokat agyalnak is a dolgokon, keresik a megoldást, ha új információ keletkezik a piacon azt feldolgozzák, igazítják az elemzéseiket. DE egy elemzés NEM jelent pozi felvételt, az elemzés és a kereskedelem MÁS dolog.

  A magam részéről örülök, hogy a srácok gondolkoznak, elemeznek és verziókat állítanak fel, mert a végső cél (a profit mellett) ezen az oldalon a tanulás, ez pedig azt a célt szolgálja.

  Sok sikert a kereskedésben!

  ad

  ReplyDelete
 24. 17.13-as bejegyzésre:
  Csak azért, mert törvényszerűen vissza fogsz jönni. Mert kíváncsi vagy a reakciókra.
  Mielőtt végleg távozol, néhány keresetlen szóval mindenképpen kössél bele TWER borzalmas helyesírásába. Ezt semmiképpen ne hagyd ki. A helyesírás boncolgatása kötelező elem minden önjelölt kritikus számára. :) Végül szögezd le, hogy mindenki hülye, csak te vagy egyedül helikopter.
  Amint látod a menetrend itt is pontosan ismert. De ha nem tartod be, akkor sem fog a könnyektől beázni a billentyűzet.
  Láma

  ReplyDelete
 25. Senki ne húzza fel magát ezen (17:13), olvasott egy elemzést, tudás nélkül megtette, bukott, majd újra és újra eljátszotta ugyanezt, mert fáradság és valós tudás nélkül akart pénzt keresni, de csak a veszteséget halmozta.

  Nyilván amatőr és másokat hibáztat a saját hibáiért, soha nem ő a felelős, hanem az IMF, a görögök stb., most éppen ez a blog...

  Ez van, az ilyenek a lúzerek, de mi belőlük élünk :o)

  Peti

  ReplyDelete
 26. Ugyan!

  még szép hogy nem fogtok sírni,mert valaki elvérzett!
  nem is ezért írtam!
  csak, már sokadjára vettem észre hogyha egy hír miatt más irányba indult el a piac akkor azonnal jött a beírás, hogy "minden úgy alakul ahogy egy hete megjósoltam",vagy "bejött a legutóbbi elmélet"
  pedig előtte nap még teljesen másról ment az eszmecsere!

  de abban igazatok van!
  vagy fel vagy le!
  ez a két verzió van!
  csak nem mindegy hogy mikor, milyen intenzitással és mennyire fáj az embernek az az irány!

  Hajrá mindenkinek!
  Keressetek sokat!
  nekem nem jött össze, pedig nagyon figyeltem és próbáltam okosodni!
  de ez nem nekem való!
  a helyesíráson meg most aztán tényleg nem múlik semmi! :) és én abszolút nem kötekedni akartam!
  Üdv mindenkinek!
  és jóéjt!

  ReplyDelete
 27. Szia !

  Valamit félreértettél. Szerintem nem a hírek mozgatják a piacot ez nagyon alap dolog itt a blogon (néhány esetet kivéve, illetve max. egy nap - lásd korábbi írások).

  Sokszor elmondtam, írtam, hogy mindig több verzió van, azt teszem közzé, amit a legnagyobb sansszal várok. Van amikor bejön és van amikor nem, ilyenkor kell keresni egy másik alternatívát. Valószínűségekkel kereskedünk, sikeresen művelni csak valamilyen MM rendszerrel lehet megtenni, az elemzés önmagában nem elég.

  Hagyj magadnak időt a tanulásra és bármilyen elmélettel is ismerkedsz meg, legyen az Elliott vagy más! Légy türelmes és építs fel magadnak egy számodra használható és működő rendszert, lehet ez bármilyen, a lényeg, hogy TE sikeresen tud használni, azaz profitot termeljen és ne veszteséget! El kell fogadni, hogy a kereskedési döntések nagy része (bizony-bizony ez közelít az 50%-hoz) rossz lesz, erre való a money management módszer, hogy megóvd magad a nagy veszteségektől, ha a piac mégsem arra megy amerre gondoltad.

  Nem tudom a többiek hogyan kezdték, én bevallom átérzem a helyzetedet, mert a kereskedéseim a kezdeti időszakban nem voltak sikeresek, rosszul éreztem magam, mert másra hagyatkoztam és veszteségek keletkeztek, kicsik és néha nagyon nagyok. Most már sokat elkerülnék, mert vannak alapszabályok, amit nem szabad átlépni (kereskedési tőke nagysága, pozi méret, stop szabályok, termékek stb.). Komoly árat fizettem a tanulásért, illetve pontosabban azért, mert nem az elején kezdtem el tanulni és mert nem voltam türelmes.

  Sok sikert!

  Ad

  ReplyDelete
 28. Gondolkoztam írja-e, de miért ne Te is megtetted!

  Nem akarok itt Neked okoskodni, de először is ha sikeres akarsz lenni persze ha van még rá lehetőséged KÜZD LE A KERESKEDÉSI KÉNYSZERED!
  Bizonytalan vagy sok esetben és még jó tanács sincs nem tudom mekkora pozikat lépsz, de ez minden esetben nagyon fontos lehet!
  Tanuld meg azt, hogy NEM MINDEN NAP MUSZÁJ valamit csinálnod ahhoz, hogy sikeres legyél, mert mindig vannak újabb lehetőségek!
  Türelmesnek kell lennie az embernek és nem foghatja másra, mert még nem lát bele!
  Saját tapasztalatból írom, de időben megtanultam és nem fogtam még akkor másra egy másik topikban!

  A másik, hogy NE UGRÁLJ, mert amikor zárod, lehet, akkor indul el az irányodban, amiben persze a pozid már nincs meg! Ehhez kellhet elliott és mellé akár a technikai elemzés alapjai! Azt látnod vagyis láthatod kb hol tart a piac! Pl: 1-2 hullám nagyon trükkös lehet a c vagy a 3-nál meg véged lehet!
  Hati ehhez rizikós inkább egy fokkal biztosabbat keres! Ahol ki lehet ülni, mert hati naponta égethet!

  Rólunk annyit, hogy látod vagyunk páran és annyi félét láthatunk!
  Tegnap is írtam gondolom olvastad, hogy Twernek nem mondtam zárja a pozit hatiban az ő döntése!
  Én zártam már pénteken ez meg az én döntésem (biztos nyerő) volt igaz kevesebb ponttal, de a pozi nagyságától és pénzétől is függ ki mit mer vagy akár lát!
  Harmadik, hogy olyan lehetőséget keres, ami nem nyír ki, mert a hati az folyamatos ideggel járhat, ha ellened megy - pozi mértékétől függhet- és napi szinten vonja a pénzed!

  Pl: Ras és Én is lehet más is ha jól emlékszem, amikor hati 17500 volt még egy hónapja nyitottunk pozit és csak nem akart esni 18100-nál szerintem Ő is megizzadt nem kicsit, holott tudtuk lefelé van az irány! Azóta 15801-ig esett! Ha ugrálunk lehet nem tudjuk a veszteséget olyan gyorsan visszahozni! Persze ehhez látni kellett, hogy nem sok van neki felfelé, mert másként is elsülhetett volna, de akkor ott van a STOP LEHETŐSÉGE!

  Naitssz

  ReplyDelete