Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 27 November 2011

OTP, BUX és BUX1212 - várakozás a 48. héttől

A 48. hét az utolsó, ha vége, visszaállok a normál menetrendre, az április előtti verzióra gondolok.

Rövid elemzést teszek most közzé, elsősorban napi grafikonok alapján, melyek reményeim szerint kitartanak a jövő hét végéig. A napi grafikon egyben azt is jelenti, hogy napon belül akár nagy spike is lehet lefelé, anélkül, hogy a várakozást felülírja.

Bux esetében továbbra is azt gondolom, hogy (C) hullámban vagyunk, ezért felfelé több hely van, mint lefelé. A felfelé út két módon is elképzelhető. Az egyik, hogy egy tiszta szerkezet megy felfelé, ebben az esetben 18.500 környékéig is juthat (figyelem, ha a hét elején újabb mélypontra megy, akkor ez az érték csökkenhet, illetve napos alapon mondott zóna, azaz szélesebb) a harmadik hullámban. A másik lehetőség egy ED, ebben az esetben a szentiment folyamatos hullámzására lehet számítani. Egy kicsivel nagyobb eséllyel talán az lesz a megoldás.

Bux napos chart: 


Hamarosan vége a Bux1112-nek, érdemes nézni a Bux1212 garfikonját. Napos ábrán felfelé van nagyobb tér, napon belül egy esés még beleférhet.

Bux1212 napos grafikon:

Az OTP esetében is áll a két lehetőség, sőt talán az ED-re itt nagyobb esélyt adok, mint a buxnál. Természetesen beleférhet egy újabb mélypont, de míg nem megy be 2.700 alá, az emelkedésre adok nagyobb esélyt.

OTP napos ábra:


Tudom, hogy szörnyű hírek vannak a piacon és mindenki valami óriási esésben gondolkozik, az emelkedés ilyenkor az ördög való gondolat, melyet tűzzel vassal irtani kell, ennek ellenére én ezt látom a grafikonon, más lehetőséget nem nagyon. A csökkenésre a legnagyobb esélyt az jelentené, ha még mindig (B) hullámban vagyunk, de erre egyre kisebb lehetőséget látok. Minden más gondolat, csak az ábra megerőszakolása lenne, ezért amíg nem törik a bull verzió nem foglalkozom vele.

A jövő héten nagyon-nagyon korlátozottan leszek, elemzésekre, nagy gondolatokra kicsi esélyt látok, nem mondom, hogy ha véletlenül lesz rá időm, nem kommentelek, de el fogok tűnni az éterből, ne csodálkozzatok! Ezért kérem a fiúkat (Lacika, Charlie, Naitssz, Twer, Imi-boy, IC, Mr. T, Ras), akik már mélyebben járnak az elméletben, hogy  segítség a többieket!

26 comments:

  1. Sziasztok!
    OTP óráson kialakult egy bull bat pattern (ref.: harmonic trading). PRZ: 2797-2866. képen:
    http://kepfeltoltes.hu/view/111127/otp_hu_60_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Én nem vagyok tapasztalt és kiművelt elliottos, de hogy eliotti kontextusba helyezzem: egyszer korábban már írtam a blogon, hogy szerintem az emelkedés 2750-től 3155-ig, amit Ad konzekvensen i-ii-iii-nak jelöl, az szerintem egy kész ötös szerkezet extended 5. hullámmal, ahol 0-3 hossza most megegyezik az 5. hulláméval. Az extended 5. hullám tulajdonsága, hogy mély retrace jön utána, ideálisan a 4. hullám szintjére, ami jelen esetben 2830 környéke. Képen:
    http://kepfeltoltes.hu/view/111127/otp_hu_5_www.kepfeltoltes.hu_.png

    Szerintem. Mi a véleményetek? Kíváncsi leszek, a főnök (a piac) mit mond. :)

    üdv, desertfox

    ReplyDelete
  2. Szia Sivatagi Róka!

    A jelölésem bukott, a tied áll még :o)
    Mélyebben nem volt időm megnézni.
    Mély retrace igaz, a negyedik szintre várás rendben van.

    Az OTP-re nem tettem fel az 1-2 jelölést, de ugyanúgy van szvsz, mint a buxnál látható, ha jól értem ez teljesen megegyezik az elképzeléseddel.

    ad

    ReplyDelete
  3. Hali!
    Köszi Ad a választ!
    Annyi jutott még eszembe, hogy jelenleg a piac általánosságban erősen túladott, a market sentiment extrém bear. Ennek alátámasztására itt egy érdekes ábra, ami egy kontraindikátor (az SMA20 alatt tartozkodó részvények száma) fényében ábrázolja az SP500-at:
    http://kepfeltoltes.hu/view/111127/sp500_and_momentum_MA20_www.kepfeltoltes.hu_.png
    Amikor ilyen túlsúlyban vannak a medvék, akkor általában közel a mélypont, hamarosan új rally kezdődik.
    üdv, desertfox

    ReplyDelete
  4. Szia!

    Egyetértek, nem sok van vissza az SP-ben egy komolyabb korrekcióhoz. Lehet hétfőn meglesz a mélypont és irány észak.

    A blog olvasóinak szóló megjegyzés:
    Veszélyes a túladott szó, mert sokan rosszul fordították le magyarra, illetve leegyszerűsítették. Pl.: Stochasticban 80% felett a magyar fordítás szerint túladott a részvény, a valóságban az árnövekedés fele még hátravan. Ebben az esetben szerintem - nem ismerem mélységében az általad figyelt indikátort - megfelelő lehet a szóhasználat. Hiába tapasztalt róka mondta :o)

    Hamarosan a főnök (piac) úgyis színt vall :o)

    ad

    ReplyDelete
  5. Sziasztok!

    Szép zöld futikra ébredtünk, a forint is erősödött, talán kezdődik a mikulás rally!

    ReplyDelete
  6. üdv Boy

    Szvsz 3 napig, lesz még kemény lefele kör, az SP pont ott fordult ahol jeleztem, 1150-60 között és ahogy írtam 1200-nél följebb nem igen megy onnan le 1180 környékére, mi pedig 17100 környékéről, a nagy háromszög alakulóban a BUXnál itt van a felső szára ebből nem fölfele szokott ki törni, nem akarok ADdal szembe menni de ez a nagy C hullám még egy darabig esetleg karácsonyig még várat magára.

    TWER

    ReplyDelete
  7. SP el írtam 1080

    ReplyDelete
  8. Üdv Twer!

    Köszi! Ha 17100-ig elmegy az is jó, ott majd zárjuk a pénteki hati longokat! :-)

    ReplyDelete
  9. Boy

    Ne értsél félre nem szeretném én azt írtam a háromszög felső száráig mehet. mivel pontos grafikonom nincs ez kb. itt húzódik, de mivel már kétszer érintette a felső vonalat, a harmadik már nem feltétel.

    TWER

    ReplyDelete
  10. Sziasztok!
    Nálam SP-ben a Fej váll célára 1153,szintén megy fel(1200-1250?közé),utána lejöhet 1100?-köré
    Hogy aztán itthon mi történik,az a nagy kérdés,(3szög?tető)én is longban vagyok,hagytam a 16700....-at de lentről még rányitottam
    ritkán tudok csak ránézni,rakom a stop-ot majd

    ReplyDelete
  11. Ok, Twer! Köszi! Neked is Ras!
    Tulajdonképp a lényeg, hogy most egy kis long jó lehet.

    ReplyDelete
  12. Ismét lehet automatikus stop-loss ajánlatot betenni a BÉT-en
    Az egy hónapja technikai hiba miatt leállított stop-loss megbízást mától ismét lehet használni a BÉT-en, amit melegen ajánlunk is azoknak, akik bíznak benne, hogy a mai emelkedés egy tartósabb, év végi rally előjele lehet, ezért bevásárolnak.

    ReplyDelete
  13. Kereskedési ötlet:Dax Futures-résbetöltést várjuk- eladás 5580 pont, célár: 5460 pont, veszteségvágás: 5620 pont, hozam/kockázat arány: 120 pont (2,2%)/40 pont (0,7%)=3

    ReplyDelete
  14. Sziasztok !
    Szia Ras !


    Ras, nem tudom kérdeztem-e már, hogy a kereskedési ötleteket honnan nézed ? Köszi !

    ReplyDelete
  15. Szia lacika!
    Portfolió- traderszoba,most úgy látom nem jött be nekik,pedig nagy a találati arányuk,de ott a stop.
    küldik-de én nem kereskedekfutikkal,devizapárokkal csak beteszem ide,van itt aki kereskedik vele

    persze ez is csak egy ajánlás

    ReplyDelete
  16. BUX hatinál minél feljebb araszolunk, annál kisebb a forgalom, szerintem jöhet egy kis korrekció lefele hamarosan (igaz, 16.750-16.800-ig lehet elaraszolunk már előtte)

    ReplyDelete
  17. üdv

    Ha nem lenne ennyire pozitív a nemzetközi hangulat a BUX már régen mínuszba lenne, lehet már holnap még egy kis pozitív hangulat de délután már füstölnek a mínuszok.

    TWER

    ReplyDelete
  18. BUX hatit jelen pillanatban így számoznám :


    http://kepfeltoltes.hu/view/111128/BUX1112101128_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A mai nap délutánja, és a holnap délelőtt kulcsfontosságú lesz annak eldöntésére, hogy elkezdődött-e már a (C)/3 hullám fölfele.

    ReplyDelete
  19. nalam rchrd haromszoge all nyeresre igy meg mindig a nagy B hullamban vagyunk...nagy C szempontjabol jo is lenne mert akkor az gyors es kemeny emelkedest hozna nem pedig maszatolosat..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111128/BUX6025_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  20. Charlie, a jó hír szerintem, hogy a 2 verziónak nagyon nagy a közös útja, tehát kábé hasonlóan lekereskedhető, bármelyik lesz a nyerő megoldás

    ReplyDelete
  21. üdv charlie

    Nálam is a háromszög él, csak a cél ár jóval mélyebb esetleg új low is lehet, tehát ha letörik kb. 13600-ig eshet.

    TWER

    ReplyDelete
  22. Twer!

    Egy időtávot írjál légyszi, mert hol felfelé, hol lefelé várod, már nem tudom mire gondolsz!

    Köszi!

    Peti

    ReplyDelete
  23. üdv Peti A múlt héten is lefele vártam és be jött, én nagyobb fel pattanásba nem bízom jelenleg, időtáv Peti a háromszög teteje, hogy mikor éri el és egyáltalán el éri-e ezt nem lehet meg mondani figyelni kell a shartot, ha letörik még dec. közepe előtt el éri a mély pontot. Onnan majd meg látjuk lesz-e nagy C.

    TWER

    ReplyDelete
  24. Üdv Twer!

    16750-nél zártam a hati longokat, részemről most kivárás!

    ReplyDelete
  25. csak ránéztem,

    szerintem OTP-ben egy 5-ös ment fel, most jön egy korrekció (C/3/1?) Lehet a szint nem jó kis tf-t néztem, szerintem a 3-nak valamely alhullámának első hullámát láttuk ma fel

    ad

    ReplyDelete
  26. flat korrekció lett, megyünk tovább felfelé

    ad

    ReplyDelete