Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 13 November 2011

MOL

Érdekes szinthez ment a papír, lehet, hogy csak most érte el a b of (B)-t ? Érdemes lesz figyelni, mert ez kihat a buxra is és komoly esés lehet még a pakkliban a várt nagyobb emelkedés előtt. Idő vonatkozásában jobban illene a képbe, mert így a korrekció hossza tényleg kitartana az év végéig... A buxban ez még beleférhet, az OTP esetében a hasonló számozás szvsz nem.

Mol órás grafikon:



26 comments:

  1. sziasztok...ad..koszonjuk az elemzeseket...meg tegnap csinaltam molrol egy abrat de eskuszom nem mertem berakni,nem akartam unnepronto lenni a nagy C hullamban...most hogy lattam elemzesedet felteszem..van benne kerdes,koszi a valaszt..meg annyit ha a bux a C/1-en belul a 3/3-ban van akkor ahhoz hogy befejezze a felfele kort ,elengedhetetlen a mol segitsege vagyis inkabb azt mondanam hogy a mol penteki megindulasabol 1-2-1-2 lesz..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111113/MOL15124_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  2. Szia Charlie!

    Most elsősorban OTP-t figyelem, szebben jöttek a várakozásaim a hatiban sok volt a bizonytalanság, nem is nagyon kereskedem vele. Az OTP másik változatot támogat, nem tudom mi fog kisülni belőle. A hétvégén én is inkább a bear verziókat próbáltam elővenni, rá fókuszálni, de most arra gondolok, hogy ha mindenki azt várja, akkor bizony felfelé elszállás lehet, mert a piac mindig arra megy...
    Nem tudom mi van a Mollal, az egész lefelé kört végigszámozta, de nem hozza szépen a fibokat, meg kell ismernem még a specialitásait.

    Ha van egy elképzelésed tedd fel, az első gondolat jó szokott lenni, ha látunk valamit, ami nem stimmel, akkor szólunk, szerintem ebből is lehet tanulni!!! Néha többet, mint a jóból, lásd Lacika felvetését, csak ültem és néztem ki a fejemből... egy életre megtanultam...

    A jövő héten nem vagyok biztos abban, hogy tudok bármiféle elemzést is írni, a bejegyzéseket talán figyelemmel tudom majd kísérni, de a nagy elemzések hétvégére maradnak december elejéig...

    Vigyázz a csapatra! Ha lesz lehetőségem biztos jelentkezem!

    ad

    ReplyDelete
  3. üdv AD

    Ép ez az mindenki bull,lefele már senki nem vár semmit. A szentimentek is ezt mutatják. A blogon is ezt tapasztaltam, hogy legalább a 80% bull, persze van egy két kivétel.

    roc

    ReplyDelete
  4. Szia Roc!

    Nem tudom milyen sentimentről beszélsz, milyen adatokat nézel. A magyar piacot a portfolio topicon szoktam nagy néha nézegetni, ott szerintem shortolnak a legtöbben, nem is értették a pénteki emelkedést.

    Nem látom a magyar piacon az ultra long sentimentet, a bejelentések miatt sokan shortban gondolkodnak. Az én véleményem szerint a szentiment inkább bear, a negatív hírek folynak mindenhol. Lehet tévedek, de én most ezt érzem.

    Ez a blog más, szerintem. A 2.000 pontos hati "kés"-t a többség lekereskedte, de ugyan ez igaz a két nagy OTP esésre is.

    Az első OTP esés esetében két konkrét összegre emlékszem, az egyik 400.000 a másik 200.000 feletti nyereség volt (napi!) a blogot régóta olvasó két társunknál.

    Persze a múltbeli adatok nem jelentenek semmit a jövőbeni elemzések sikerére vonatkozóan, csupán azt szerettem volna mondani, hogy sentiment szempontból nem szabad ezt a blogot hitelesnek tartani, mert sokszor kisebbségi véleményt képviselünk és a fenti mondandómnak is ez a lényege. Pont ezért a kisebbségi vélemény miatt volt oly sikeres ez a pár nagy esés, nekünk.

    Jelenleg azt mondom, hogy - főleg az OTP esetében - nagyobb esélyt látok egy emelkedésre.
    A képlet jelenleg a fejembe úgy néz ki, hogy talán egy emelkedés 3.120-3.150, majd le talán 2.980 (inkább 3.000) és újból fel 3.200 fölé. De ez csak egy elképzelés, mert bár kisebb eséllyel azt is elfogadom, hogy három hullámban esés, de az már nem megy új aljra, hanem valahol korábban megáll, majd onnan emelkedik. Ha a piac új információt ad, azt feldolgozom, ha a korábbi elképzelés szerint megy, az megerősítés, ha ellene, akkor meg kell nézni, hogy mi az ami nagyobb valószínűséggel várható.

    Mi itt valószínűségekkel kereskedünk, ezt lényeges megérteni. A feltett elképzelés/elemzés minden esetben csak az egyik alternatíva, amire valami oknál fogva nagyobb esélyt látok, azt írom ki. Nyilván emellett több másik lehetőség is van.

    Pl: A pénteki elemzés elég rövid volt, a megerősítést vártam a fordulatra, megjött. lefordítva volt bizonytalanság, nagyon nagy, ezért nem is tettem ki konkrét számozás (emailen Naitssz kapott egy ábrát, amin elmélkedtem, le is követte a piac, de pont azért mert nagy volt a bizonytalanság nem mertem kirakni, a fordulópontok ilyenek)

    Szeretem, ha van vita az elemzés körül, mert amikor nincs és mindenki egyet ért, akkor van nagy baj. Bár van pozim, így nyilván befolyásolva vagyok, de nem érzek akkora kockázatot (fordulópont környéki nyitás miatt - lefordítva nagyot kell mennie egy komoly veszteséghez), hogy érzelem elvigyen valamely irányba, remélem nem is vitt el.

    Összefoglalva holnap kiderül, hogy bejön e az elképzelés, vagy megyünk még egy új aljra, ahogy azt sokan várják, szerintem.

    Elliott elmélete alapján én azt gondolom, hogy a nagyobb képen lesz egy rövid egy-két hetes emelkedés, ami lehet, hogy már most elindult, de lehet még nem és csak valamely alhullám játszik velünk. Ennek ellenére több helyet látok fent, mint lent, egyenlőre, mert ami egy-két hónapon belül jön az nagyon durva lesz...

    ad

    ReplyDelete
  5. Sziasztok !

    Ad, köszi az elemzéseket, és örülök, ha apró észrevételemmel segíthettem.

    Nézegetem a BUX hatit 10 percesen. Valami nekem eddig furcsa egy kicsit, akár el tudnék képzelni egy LD-ét C/1 hullámban (tehát 15.801-től felfele, mondjuk 17.100-ig tartó hullámot értve). Főleg azért, mert sem a C/1/1 (15.801-16.480) után, sem pedig a C/1/3/1 (15.990-16.480) után nem csinált mély retrace-t kettes hullámként. (Sőt, C/1/1 belső szerkezetében sincsenek nagyon mélyebb retrace-k). De ez gyorsan kiderül majd, viszont "tréfás" lenne, ha holnap délben 16.480 alá mennénk egyből mint C/1/4. Na, majd meglátjuk.

    ReplyDelete
  6. Szia Lacika!

    Az az apró észrevétel, nem kis problémát okozott nekem :o) Írtam, hogy kevés időm van hétközben, ránéztem ZZ, fordult a piac, rendben, majd írtál és leestem a székről :o))

    Szép elképzelés, én is figyelem, jó szemed van!

    Egyébként én a C hullámban nem számoltam magas retrace lehetőséggel. Semmi és senki nem erősítette még meg, de nekem olyan elképzelésem kezd kialakulni, hogy ha egy magasabb szinten korrekciós hullámban vagyunk, akkor az 5-ös hullámok szerkezete alacsony retraceket csinál, azaz nem ad jó beszállópontot, mert alacsony retraceről fordul. A másik ok ami miatt nem számítok magas retracere (hacsak nem valamilyen ék a formáció, részben vagy egészben), hogy az OTP A hulláma igen komplex volt, a váltakozás jegyében C-nek nem kellene annak lennie, azaz akár egy egyenes, meredek egyenes is lehet felfelé. Meglátjuk...

    ad

    ReplyDelete
  7. Devizák egyenlőre nem festenek jól, LD lesz?

    ad

    ReplyDelete
  8. üdv

    Hú nem tudom mi lesz itt a világ éktelen bull lett
    most már én is át állok, a BUXnál újra 19000 körüli cél árak, DAXnál 6500, SPnél 1300 fölötti cél árakat várnak, még a nagy elemzők is ez van shortok így jártak.

    TWER

    ReplyDelete
  9. sp 4oras..ha ez haromszog akkor nem most kell longot nyitni..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111114/sp_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    ReplyDelete
  10. Szvsz sideways 3/4 hullám, irány észak ad

    ReplyDelete
  11. üdv charlie

    Igen háromszög figyelem már 1 hete, ebből sok elemző és mások fel fele várnak ki törést, ez abban az esetbe igaz is 70%-ig ha emelkedő trendbe van, de itt jön az én dilemmám az SP emelkedő vagy csökkenő trendbe van. Te ezt hogy látod.

    TWER

    ReplyDelete
  12. ja..attol fugg milyen tf-en nezed...elviekben jonni kellene egy lefele hullamnak ha az hsz akkor az lenne az e hullam aminek nem feltetlenul kell elmenni az also szarig majd kitorni fel....az en dilemmem a dollar..mar irtam hogy egy zoldhasu wc-papirnak tartom..es ugy is viselkedik...kemenyen erosodo dollar nelkul viszont hogyan lesz itt armageddon?..charlie..

    ReplyDelete
  13. bux tartja magat ahogy ad irja 3/4-ben...de otp?..csutortoki aljtol nehez ezt 1-2-1-2-nek latni,ahhoz meg ma durvan meg kellene indulni a 3/3-nak kulonben ez egy korrektiv maszatolas..charlie..

    ReplyDelete
  14. eur/huf...5/5 megindult?...piros trendvonal felett forintot longolni kamikaze akcio...certi 320-as kiutes benne lehet a pakliban, majd utana fordulas..de soxor eljatszottak mar ezt a certik..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111114/forint_www.kepfeltoltes.hu_.gif

    ReplyDelete
  15. lacika itt vagy?..hogy latod apa?..charlie..

    ReplyDelete
  16. De ja vu érzésem van, otp órás grafikon, az A hullám 3. hulláma estében látható valamilyen hasonló mozgása! érdemes megnézni! itt kicsiben látható! Szvsz C/1-ben

    ReplyDelete
  17. Sziasztok !

    Igen, itt vagyok. Szerintem minden a terv szerint alakul, mondjuk csak BUX hatit nézek. C/1/3/4-ben vagyunk szerintem is, ahogy Ad mondta. Nekem úgy tűnik, minden ok, szerintem 1 órán belül (valszeg hamarabb) biztos vége ennek a hullámnak, és megyünk fel.

    ReplyDelete
  18. Alakzat figyelőknek OTP 10 percesen fej-váll ha letörik a 2950 még 100 pont esés.

    Ebben az esetbe ha az így lesz akkor milyen hullám jön AD.

    TWER

    ReplyDelete
  19. ad...ha otp c/1-ben csutortoki alj ota akkor mi ez a mozgas?...1-2-1-2?vagy mi a xar?..charlie..

    ReplyDelete
  20. Nem látok grafikont, esetleg ld?

    ReplyDelete
  21. üdv

    Még 70 pont és bukik a verzió.

    kappa

    ReplyDelete
  22. otp 1perc..fibok alapjan vetel 2870?..charlie..
    http://kepfeltoltes.hu/111114/OTP1456_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    ReplyDelete
  23. ...lacika ...
    "BUX hatit nézek. C/1/3/4-ben vagyunk"
    ezt így érted
    C-Primary
    1-Intermediate
    3-Minor
    4-Minute


    zsozé

    ReplyDelete
  24. Zsozsénak : nem, nálam (C)=intermediate

    tehát eggyel alacsonyabb szinten, mint ahogy írtad

    ReplyDelete