Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 6 November 2011

Elliott elmélete, Elliott rendszere, az Elliott hullámok

Elsősorban az új olvasók részére szeretnék egy kicsit Elliott rendszerével foglalkozni, aki régóta olvas, az szerintem már tudja mire lehet számítani a rendszer használatával, mi a rendszer előnye, mi a hátránya.

Elliott hullámelmélete - tudomásom szerint - az egyetlen amely képes mindenkor leírni a a tőzsdei árakban bekövetkező változásokat, mozgásokat, azaz az elmélet alap építőköveiből bármely tőzsdei mozgás levezethető és szerintem, ami fontos, ezeknek az építőköveknek a száma alacsony. Azt, hogy pontosan mennyi ez a szám nehéz megmondani, nagymértékben függ attól, hogy ki milyen formában csoportosít, tekint egynek vagy különbözőnek egy alakzatot. Az érthetőség kedvéért, hogy mire gondolok vegyük a háromszögek példáját, melyek lehetnek szélesedők vagy szűkülők. A kérdés, hogy egy vagy két alakzatról (esetleg többről) beszélünk. Az alakzatok számát Prechter 13 db-ra teszi, én maradok a 10 és 20 közötti számnál. 

Az elmélet párosítása a fibonacci szintekkel lehetővé teszi, hogy az alakzatok végére - néha megdöbbentő pontossággal - célárakat mondjunk, előre jelezzük a bekövetkező fordulatokat. Elliott rendszere talán a legtökéletesebb elemző rendszer, ugyanakkor és ez probléma szokott lenni  NEM KERESKEDÉSI RENDSZER. Építőkövektől áll, mint egy LEGO, vannak szabályok, hogy az egyes építőkövekre milyen további építőköveket lehet tenni és ezek a kövek milyen valószínűséggel következnek be. Ez azt is jelenti, hogy  elemzések esetében a jövőre vonatkozóan szinte MINDIG TÖBB VERZIÓ lehetséges, melyek közül választani kell, hogy melyik a legvalószínűbb és melyek lehetnek még!

Ahhoz, hogy valaki profittermelésre is tudja használni a rendszert, ki  egészítenie egy hatékony pénzkezelési és kockázatkezelési rendszerrel, továbbá belépési és kilépési stratégiával is rendelkeznie kell, csak ezek együttesével válik használhatóvá kereskedésre. Meg kell ismernie mélységeiben a rendszert, mert csak így tudja a piac mozgását követve felismerni a várt árakat megerősítő, vagy azokat elvető piaci mozgásokat, így tudja csökkenteni a kockázatát, nyereséget elérni vagy növelni azt.

Elliott rendszere NEM SZENT GRÁL, aki azt keresi rossz helyen jár. A valószínűségek használata magában hordozza a tévedés kockázatát. és ezt mindenkinek élesen az fejében kell tartania.

Szerintem érdemes megismerni a rendszert, időt szánni rá. Ajánlom a tőzsde világával épp most foglalkozni kezdő embereknek és azoknak is, akik már évek óta mozognak ebben a világban, de még nem mélyedtek el Elliott hullámelméletében és valami újra vágynak, vagy teljes rendszerben szeretnék látni ezt a különös világot.

6 comments:

  1. Gyakran kerülnek fel az oldalra tőlem is, a blogon előforduló emberektől is kis tf-n történő elemzések.

    Ezek az elemzések a gyakorlást szolgálják, ezeken a szinteken a piaci alakzatok gyorsan mozognak, éppen ezért nagyon jó gyakorló terep.

    Mindemellett jó szolgálatot tehet, a kilépési és belépési pontok meghatározásához, de csak akkor, ha a nagyobb timeframen biztos az elemzés és belépési/kilépési zóna került kijelölésre.

    Nagyon jó példa erre a fordulat előtt az OTP helyzete, a shortba lépési pont kis tf-en történt meghatározása.

    "Ad írta...
    OTP lehet fordulat előtt, a célzónánál vagyunk, ahonnan a fordulatot vártam, várom

    célár, ha megfordul 3720
    2011. október 28. 9:25 "

    Ha az emlékeim nem csalnak a papír 3721-nél adott valós belépési pontot, igaz volt egy kiszúrás 3727-re, de ezen belépési pont csak keveseknek adatott meg.

    ReplyDelete
  2. Szia Ad !

    Jó olvasmány, én annyit adnék még hozzá, hogy a legjobb elemzés, és a legjobb személyre szabott kereskedési rendszer mellett is az egyik legfontosabb tényező, hogy az ember konzekvens viselkedésre törekedjen. Tehát az előre, hideg fejjel kitalált, többszörösen már letesztelt kereskedési rendszerét be is tartsa MINDIG. Statisztikák szerint sokan jól elemeznek, és a kereskedési rendszerük is elfogadható, sokat nyernek is, de évente 1 vagy 2 nem betartott stratégia elviszi a nyerőt, és veszteségbe taszítja az embert - ez egy tipikus kereskedői sors, út sajnos.

    ReplyDelete
  3. Hej, buddy, te SEO-t optimalizálsz ;))

    ReplyDelete
  4. :o)
    Nem ez volt az elsődleges cél, de nagyon jó kapcsolódott, nem tudtam kihagyni :o)))))

    ad

    ReplyDelete
  5. Sziasztok !

    Érdekes volt a BUX hati nyitó, ezek szerint lesz még egy kis kör lefelé ? Zig-zag-nak még csak a fele volt meg pénteken ?

    ReplyDelete