Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 7 August 2011

OTP várakozás - 2011. 32. hét I.

Pénteken a várt célzónából felfelé fordult a piac, egy szép nagy zöld gyertyát rajzolva. Naposon emelkedést várhatunk, de ehhez napok kellenek. Ha mégsem emelkedés lesz, hanem naposon is jól látható további esés, akkor 3.800 lehet egy reális célár. Ennek most kisebb esélyt adok egyenlőre, nagyobb eséllyel, ha lefelé megy a jövő hét elején, inkább egy bear trap, azaz medve csapda fog kialakulni, lásd 15' chart.

Napost figyelembe véve, hova mehet ki a korrekció? Jelenleg 4.860 látszik elérhetőnek. (egyenlőre a negyedik hullámokra inkább jellemző alacsony retrace szintben gondolkodom. 

OTP napos chart:



A 15' célárak azt a lehetőséget mutatják, hogy 3/5 megnyúlt hullám korrekciója - tehát nem a teljes 3. hullámé- expanded flat lesz. Ebben az esetben az ideális célár zónákat jelöltem, nagyobb eséllyel inkább az elsőt 4.200-4.250 környékét mondanám, persze amennyiben expanded flat lesz, jelen esetben erről nagyon keveset tudunk még.


OTP 15' chart:


Nem szeretnék elmenni, azon tény mellet, hogy naposon a lefelé tartó hullámnak hasonló a szerkezete, mint a korábbi X-el jelöltnek, bár kicsi az esélye, de nem zárnám ki, hogy hosszabb távon egy tripla kombinációnak leszünk a szemtanúi. Ezt a verziót is evidenciában tartom.

9 comments:

  1. azt hiszem felesleges barmilyen elemzest is feldobni.....gozunk nincs hogy hogyan fognak reagalni a piacok az usa leminositesere.....akar hatalmas turbulenciak is kialakulhatnak,taccsra vagva a reszvenypiacokat.....rendkivuli nap lesz a holnapi.....11-kor nyit a devizapiac,abbol es azsiabol mar leszurhetjuk hogy mi var rank...ha hullo kes lesz NEM ALAALLNI!!!!!!!...charlie....

    ReplyDelete
  2. ezen a lapon mar lehet csemegezni devizakereszteket,....http://www.xe.com/?r=3.....jelen allas szerint hatalmas gap-el nyit a yen es a svajci frank....nem jot sejtet..charlie..

    ReplyDelete
  3. Szia Charlie!

    Amiről beszélsz, az hír! Bár engem is befolyásolt, mert erőteljesebben néztem meg a lefelé menet lehetőségeit.
    De! A leminősítés árnyéka már egy ideje ott lebeg amerika felett, talán ennek is köszönhető a lefele menet. Amíg a kép bizonytalan biztos nem szállnék poziba....

    ReplyDelete
  4. szia ad....hir,hir de milyen??????..ehhez a hirhez barmilyen TA-t igazitani maga a boszorkanyuldozes:))..nekem az lenne a legnagyobb meglepetes ha holnap nem lenne hatalmas csapkodas...charlie..

    ReplyDelete
  5. Szia Charlie!

    Mióta elliottal foglalkozom tudom, hogy a híreknek csak másodlagos hatása van. SP-ben 1250 és 1217 elliott elvei szerint is fordulópont lehet. Gondolom, holnap lefelé lesz a menet, kérdés, hogy meddig.
    A magyar piac kicsit más, de lásd OTP elliott szerint is van tér...
    Meglátjuk mit mond a piac.

    ReplyDelete
  6. Sziasztok!
    Most olvasom és hallom mi lehet holnap!
    Olasz megmentés sem lesz ha jól hallottam?+ chf+ usa!
    Pénteken nem ilyen szigetre gondoltam ami valószínű lesz lefelé!
    Ilyen híreket kidobni ilyen helyzetekben akárhogy is nézem durva! Elliott elemzések szerint így lesz a jó, de akkor is!

    Naitssz

    ReplyDelete
  7. Nyugalom, addig ne pánikoljatok, amíg nem láttátok a piac viselkedését és tartanak a támaszok!!!

    ReplyDelete
  8. Nekem nincs pozim! Remélem másnak ha van "itt" mindenkinek jó irányban! Pénteken lezártam a longom 14:30 után még jó! huuu :) nem mertem hagyni semmit!

    ui: kíváncsi leszek erre az esésre, mert ilyen nagy réseket vissza kellene valamikor tölteni persze ha nem egy (VL) lesz!

    Naitssz

    ReplyDelete
  9. A jegybankárok ma esti telefonkonferenciáját követően az Európai Központi Bank közleményben ismertette a Kormányzótanács döntéseit. Dokumentum alapján most már biztos, hogy igazak voltak azok az értesülések, amelyek szerint az Európai Központi Bank jelentős állampapír-piaci intervencióra készül.

    "Az eurózóna jelentősen be fog avatkozni a piaci folyamatokba, és egységesen fog reagálni a válságra" - Az Európai Központi Bank hamarosan közleményt ad ki a rendkívüli ülésről.

    Egy másik forrás szerint a tanács tárgyalni fog arról is, hogy milyen likviditási intézkedéseket lehet hozni, hogy elkerüljék a pénzpiacok befagyását.

    zsozé

    ReplyDelete