Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site
Kérlek titeket, hogy megjegyzéseket mindig az utolsó bejegyzés alá írjátok terméktől függetlenül, csak így fogom biztosan olvasni, köszönöm!

2011. július 30., szombat

Egy kis elmélet - Az Ending Diagonal

ED - Ending Diagonal

Egy speciális hullámalakzat, ami általában az 5. hullámban jelenik meg akkor, amikor Elliott szavaival élve  "too far too fast" azaz, amikor a piac túl gyorsan túl messzire jutott. Az esetek egy kis százalékában C hullám pozíciójában is előfordul az A-B-C alakzatban. Megjegyzem, hogy amennyiben összetett korrekciós alakzatról van szó (dupla, tripla hármas), akkor kizárólag az utolsó C hullám lehet ED.
Az ED-re speciális belső szerkezet jellemző, az alhullámai hármas szerkezetűek, beleértve az 1.,3.,5. alhullámait is. 
Az ED gyakran fejeződik be "throw over", azaz túlcsordulással, amikor az utolsó hullám túlmegy az 1.-3. által kijelölt vonalon. Az alakzat befejezése után, mindig egy gyors irányváltás következik be és az alakzat kiindulásához, vagy még annál is tovább megy a piac. Ha a befejezés csonka lesz, azaz "truncated", azt jelzi számunkra, hogy drámai változások jönnek.
ED általában egy magasabb rendű hullám befejezésekor jelentkezik, azaz az ED hullám vége egyben egy magasabb rendű ciklus hullámának is a végét jelöli.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése