Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 28 June 2011

Bux1112 - várakozás 26. hét II.

Sokat gondolkozom a jelenlegi helyzeten, azon, hogy mit is látunk tulajdonképpen. Talán megvan. 23.900-as célár, gondolom még rémlik, sokáig ragaszkodtam az elképzeléshez, hogy a piacnak ott az ideális retrace szintje, majd a 22.500-hoz. 
A piac mind  a két esetben olyan 100 ponttal eltért az irányártól...miközben a kamattartalom csökkent. Ez a két szint a lefelé tartó cikllus  4. és 5. hulláma. A kamattartalom csökkenése a fordulatot jelezte előre, amit vártam is, csak nem azon a szinten. 
Nem értettem a piacot, ezért megnéztem a sima indexet, régen foglalkoztam vele, kár, vissza kell térni rá, mert ott tisztán látszik a fordulat, jók a FIBO szintek és hullám nagyságok, azt hiszem a mai napnak ez a felbecsülhetetlen tapasztalata.

Bux napos chart:


A kérdés mi jön, korrekció vagy fordulat. Mind a két esetben felfelé, majd lefelé fog menni a piac, azonban a szintek nagyon fontosak lesznek. Egyenlőre a kérdésem, hogy óráson a piros vagy a zöld négyzetben történik e meg a lefordulás, a négyzetek csak szemléltetésnek vannak fent, egy oldalazó piac esetén a jelentéstartalom változhat, a kérdés tulajdonképpen az, hogy az emelkedés átlépi e a korrekciós csatornát vagy sem!

Bux1112 órás chart:




Érdekes indikátor jelzés, naposon:


10' ábra a lehetséges számozásról, a bux1112 ezen a szinten gyakran két megnyúlt hullámmal rendelkezik, az erről a szintről történt becslések pontossága, megbízhatósága alacsonyabb. 10' alapján 23.136 vagy 23.250 környékre a fordulós szint.

Bux1112 10' chart:




(Megj.:Nem tudom az okát, de ránézve az ábrára, FIBO szintek kihúzása nélkül első körben azt mondanám, hogy egy negyedik korrekciós hullámot látunk, de eddig nem tudtam alátámasztani.)

Ha az elemzésben foglaltakat a piac megerősíti, akkor komoly emelkedésre számítok, függetlenül attól, hogy korrekció lesz e  vagy maga a nagy zarmageddon. A kettő között a különbség, hogy a zarmageddon scenárió 24.500-nál megáll (kisebb eséllyel 23.600). Longolni még nem a legalkalmasabb, ha felfelé menet lesz is.

39 comments:

  1. Ha jó hallottam a hírekben, akkor holnap görög szavazás. Átmeneti jelleggel piacmozgató lehet.

    ReplyDelete
  2. szia ad...csutortokon lesz a szavazas....buxnal naposon igy nem jo a szamozas(4-es belezart 1-esbe)ezert is faramuci hogy sima buxnal mar regebben megdolt az a szamozas naposon ami a hatinal meg mindig el...charlie..

    ReplyDelete
  3. üdv AD

    Igen charlie jó mondja a Bux naposon belezárt a 4 hullám az 1-es területébe így véleményem szerint csak A-B-C az esés. A nagy zarmageddon ha lesz akkor a piac max 24500-ig megy ezt a buxra vagy a határidőre érted?

    TWER

    ReplyDelete
  4. Sziasztok!

    A belezárásról többször leírtam, hogy miért fogadom el, szerintem a likviditás miatt belefér ebben az esetben.(kicsi likvidítású, határidős, ráadasul index, nem részvény, nem mindenesetben fogadom el, de itt olyan a gyertya kép) A-B-C korrekció nem lehet, fibo+ korrekciós trendcsatorna törés ellene szól.

    A felfelé menet határidőre vonatkozik, lapos, illetve zz korrekcióra, ha lefelé menet is lesz a zz nagyobb eséllyel fut. Alapvetően nem korrekcióra, hanem fordulatra számítok.

    Ad

    ReplyDelete
  5. Szia Charlie!
    A szavazás mai nap folyamán lesz valamikor.

    ReplyDelete
  6. Sziasztok!
    10-ko kezdődik a parlamenti vita, szavazás valószínűleg csak délután!
    imi-boy

    ReplyDelete
  7. üdv AD

    Kár hogy órás nincs fenn mert lehetne látni az ékelődést, tehát még nincs vége az esésnek ha 23100-ról le fordul a célár ismét 22600. Onnan további esés 22000-ig majd 21000-ig.

    TWER

    ReplyDelete
  8. üdv charlie

    Ha jó emlékszem a grafikonon te valahol itt 21700 körül jelölted a MOL 4. hullám végét, szvsz le is fordul mivel ékre szalad és ezt a gyenga forgalom is támogatja.
    Ad tegnap Boynak mondat a shortra a 10 kontit most már érdemes feldobni kezd tisztulni a kép vissza megyünk min 22700-ig.

    Boy te hogy látod a helyzetet.

    TWER

    ReplyDelete
  9. Üdv Twer!
    Azt gondolom, ha a görögök megszavazzák a csomagot, az adhat egy erősebb lökést felfelé. Én tegnap már nyitottam 40 konti longot, ha lefelé megyünk legfeljebb zárom nullában.
    Egyébként Ad is írta reggel, hogy 23136ról fordulhat, azt hiszem 23118on volt a legmagasabb kötés. Remélem nagyon már nem megyünk lejjebb, tényleg jó lenne már egy hónapra poziba csücsülni, ami termel is.
    imi-boy

    ReplyDelete
  10. Sziasztok!

    Nem volt ajánlat shortra, a piacra vonatkozott, hogy akár megmozgathatnánk páran annyira nincs forgalom.

    A célár után lefordulás, kérdés hol fordul és mennyit, ezt most röviden nem tudom leírni, poziba lépést nem ajánlom jelenleg!

    AdSziasztok!

    Nem volt ajánlat shortra, a piacra vonatkozott, hogy akár megmozgathatnánk páran annyira nincs forgalom.

    A célár után lefordulás, kérdés hol fordul és mennyit, ezt most röviden nem tudom leírni, poziba lépést nem ajánlom jelenleg!

    Ad

    ReplyDelete
  11. Sziasztok!
    Látom a nyári pangás + bizonytalanság a legjellemzőbb mostanság, és ez meglátszik a forgalmon is....
    Mindenki csak lesi a chartokat :-)
    apropó, kérdés Hozzátok
    nem lehetséges esetleg egy ilyen verzió?? ez lehetne az utolsó hullám...
    www.kepfeltoltes.hu/view/110629/BUX15_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    csabesz

    ReplyDelete
  12. CHF-HUF certin a mai napon 47%-ot lehetett kaszálni shorttal! Ad ezt is elemezte a hétvégén, meg lehetett volna lépni nagy pozival. Én ezt még csak tanulgatom, de volt 100 darab 61 ről, még pénteken vettem, ma dobtam 74-en. Most 90-en áll.
    imi-boy

    ReplyDelete
  13. Sziasztok!
    Nem akarok vitázni!!!
    Akárhogy nézem a Bux grafikont Charlie-nak kell igazat adni szvsz, mert akármi is van itt, 4 napon keresztül nem mehet bele az 1-be a 4. hullám!
    Az már tényleg nem elliott lenne, pedig minden hullám az akárhogy is nézzük!
    Más számozás lesz ez az egész!!!

    Naitssz

    ReplyDelete
  14. Tudja valaki mi lett a görög szavazás eredménye?

    ReplyDelete
  15. megszavazták!
    imi-boy

    ReplyDelete
  16. http://www.portfolio.hu/gazdasag/elfogadta_a_gorog_parlament_a_megszoritasokat.151709.html

    Várható volt! Naitssz

    ReplyDelete
  17. Ad!

    158/138 igen/nem arányban elfogadták, és kb. most jelentik be hivatalosan, hogy megszavazták.

    csabesz

    ReplyDelete
  18. buy the rumor sell the news?..technikailag meg allja a helyet hogy mol befejezte a 4hullamot jon le uj aljra...otp 5.hullamon belul befejezte a 4.-et es uj aljra...richter sem semlegesitette meg azt hogy indul a nagy 5hullam lefele..charlie..

    ReplyDelete
  19. Ezt így mondják: "Fuck the basics, read the news!"

    Author: Lupek

    ReplyDelete
  20. Sziasztok!

    Nem működik a blogger bejegyzés szerkesztője, egyenlőre nem tudok elemzést feltenni.

    A mai napról:

    A hónap, negyedév utolsó napja van, valószínűleg egy komolyabb lefelé menetet megfog ma a piac.

    Egyenlőre maradt az index a korrekciós trendcsatornába (bux és határidő is. Ha felfelé tartó 5 hullámban gondolkozunk (majdani ZZ korrekció), akkor az 5. hulláma megnyúlt lesz, ha flatben, akkor most 3 hullámban csökkenés következik, ebben az esetben új low-t is látunk majd naposon. A határidőnek van egy támasza valahol 22.900 és 23.000 között, ennek a tesztje ma bekövetkezhet, de átszakításra nem számítok, illetve csak min, eséllyel. Naposon van egy fordulós gyertya, de nem tudom kap e ma megerősítést.
    Ha nincs trendforduló, akkor még simán elmehet a korrekció 23.400-600 közé a jövő héten.

    Röviden ennyi.
    ad

    ReplyDelete
  21. üdv

    Még a Ricsinek és OTP-nek kellene beszakadni akkor egész jó lenne a helyzet.

    TWER

    ReplyDelete
  22. Sziasztok

    Tudnátok nekem némi infót adni, hogy a certiket mikor 'ütik' ki?? Merre találok erről tájékoztatót?
    köszi
    csabesz

    ReplyDelete
  23. itt találod az infót, legalábbis én itt néztem.
    http://www.erstebroker.hu/hu/certifikatok.html
    imi-boy

    ReplyDelete
  24. TWER, itt vagy?
    Van pozid?
    imi-boy

    ReplyDelete
  25. üdv Boy

    Igen van short.

    TWER

    ReplyDelete
  26. Sikerült 23100 fölött nyitnod? Nekem kis adag long 22950től.
    imi-boy

    ReplyDelete
  27. kicsit certiztem, tegnapi dax long certim reggel zártam 2144ről 2235ön, 125 darab volt. nem merek nagy pozikat felvenni benne.
    imi-boy

    ReplyDelete
  28. CHF 219 alatt!
    imi-boy

    ReplyDelete
  29. üdv Boy

    Ja sikerült de tegnap reggel és délután a nagy görög hiedelembe 23000-on eladtam 39 konti, mikor jött vissza fele tegnap akkor adogattam bele, 31 konti ma ezt dobtam én is 22950-en, Eg tanácsot kérnék 200ft egy konti akkor 40ft-nak kell lenni rajta hogy 0 legyen? Mert ezt a napi fazakodást soha nem számoltam na de ez van? Elnézést, hogy később válaszoltam.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  30. Üdv!
    Semmi gond.
    Igen, ha a vételnél és az eladásnál is ki kell fizetned a 200 forintot.
    imi-boy

    ReplyDelete
  31. Az egész világ plusszban, mi pedig mínuszban! :-(
    imi-boy

    ReplyDelete
  32. üdv Boy

    Köszi lehet meg próbálom én is acertiket,de itt nem késleltetett adatok vannak?

    TWER

    ReplyDelete
  33. Nem az erstén nézem, henem a randomnál a kereskedési felületen van real. vigyázni kell vele, tegnap+ma a chf short 100%-ot csinált!!! csak szigorúan kis összeggel csinálom, péntek óta. nagyon kezdő vagyok! viszont a 3 tradeből mind nyerő lett, összesen hozott kb. 17ezer forintot. a max befektetés egyszerre 260000 ft volt.
    imi-boy

    ReplyDelete
  34. üdv Boy

    Lehet holnap a pluszba nyit shortolok, az OTP se bír majd 6000-el a MOL ma már 21000 támadta ricsi szintén lefele áll, és ma csak a hó vége és a nemzetközi jó hangulat mentette meg a beszakadástól.
    Szép estét neked.

    TWER

    ReplyDelete
  35. Azt hiszem a certi nekem csak egy kis adrenalin lesz, maradok a hatinál!
    imi-boy

    ReplyDelete
  36. Remélem plusszba nyit, legalább zárom a kis longjaimat, nyitok én is shortot, ha Ad elemzése is alátámasztja. Nem nagyon megy ez felfelé!
    Neked is szép estét!
    imi-boy

    ReplyDelete